Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, augustus 20, 2024

Dag 3 Disney World: Epcot met vrienden

We doen het vandaag rustig aan en staan om half acht op. We maken ons klaar, halen mijn paraplu uit de auto en leggen een fles wijn in onze ijskast voor Christine. Zij komen vanavond aan. Zo gaat de tijd toch opeens snel en is het al kwart over acht. We hebben om tien over half negen gereserveerd bij Ale & Compass in de Yacht Club. 

We haasten ons naar de Skyliner, maar daar staat een enorme rij. Dan maar weer een Lyft roepen. Volgens de app is de chauffeur doof dus ik leer even snel "Hi" en "thank you" in Amerikaanse gebarentaal. Dat blijkt niet nodig te zijn, want aan niets is te merken dat Jeannifer hardhorend is. Ze kletst ons de oren van het hoofd! 

Hierdoor zijn we al heel snel bij de Yacht Club. We zijn wat laat voor onze reservering bij de Ale & Compass, dus de tafel staat gereed. We smullen beiden van een eggs Benedict met krabcakes. 

Na het eten lopen we naar de Gateway ingang van Epcot. Daar moet mijn tas alweer doorzocht worden. Volgens degene, die dat doet, is het vanwege mijn oplader. Als ik die er voortaan uithaal zou er niets aan de hand zijn. Dat ga ik dus morgen proberen. 

Er wordt voor vandaag onweer en buien voorspeld en ik kan best een nieuw regenjack gebruiken, beter dan een poncho. Ze hebben een hele leuke met alle Disney karakters. Vervolgens banen we ons een weg naar de grote bol waar we afgesproken hebben met Monique en Ron. Die heb ik een paar jaar geleden rondgeleid en daaruit is een leuk contact ontstaan. 

Zij wonen vlakbij Disney World en hebben een jaar pas voor de parken. Grappig genoeg zie ik ze wel staan van de zijkant, maar ben niet zeker omdat er nog een man bijstaat. 

Het wordt een leuk weerzien en kennismaking voor Rick. Grappig hoe het bij zulke dingen altijd weer voelt alsof we elkaar al jaren kennen (doe we natuurlijk ook maar van verre). We krijgen heel lief een kaart en een zakje met mini stroopwafels aangereikt voor onze trouwdag.

Dan gaan we bedenken wat we het eerst willen doen. We zien dat Soarin niet zo'n lange wachttijd heeft en lopen daarheen. Als we er aankomen is het opgelopen tot 35 minuten, maar dat is te doen. Al pratend gaat dat heel snel en voor we het weten vliegen we over 's werelds bekende plekken. Het is een mooie vlucht, die in Disney World eindigt. 


We zijn hier naast Imagination waar het leuke Figment ritje is. Er bijna geen rij en dit blijft leuk. Ooit haalde Disney Figment weg maar dat viel niet in goede aarde, en terecht! 


Als we weer buiten komen ziet de lucht er dreigend uit. We laten even een foto maken met zijn vieren en dan begint het langzaam steeds harder te regenen. 

Bij het Amerika paviljoen begint net de voorstelling over de geschiedenis van de VS. Die hebben we allemaal niet recentelijk gezien en het is droog in het theater. 

Benjamin Franklin en Mark Twain nemen ons mee van voor de Onafhankelijkheidsoorlog tot de moderne tijd. Zo zie je goed hoeveel er in dit land in korte tijd gebeurd is. Het is erg goed gedaan. 


Eenmaal weer buiten is het tijd om afscheid van Monique en Ron te nemen. Zij moeten terug aan het werk en wij hebben een lunch reservering. Het was erg leuk zo een paar uur samen door te brengen! 

Wij lopen naar Chefs de France waar Florian onze ober is. Hij komt uit Cannes en vindt het fantastisch dat ik Frans spreek. Het eten is echt Frans. De escargots zijn heerlijk en de gerookte zalm tartaar ook. Rick vindt de boeuf Bourgignon ook erg lekker. 

Het weer is nog steeds dreigend en we kijken wat rond in de winkels in Frankrijk. Zodra onze Lightning Lane voor Remy's Ratatouille Adventure  geldig is gaan we dat doen. 

We nemen plaats in een muis en worden in een wervelwind tempo meegezogen in de avonturen van Remy. Wij vinden het heel leuk dat de ratten en het keukenpersoneel Frans spreken. Het is goed te begrijpen voor Engelstaligen, maar het geeft het geheel iets authentieks.




Mijn nieuwe Teva sandalen zitten erg lekker en lopen goed. Alleen heb ik om de een of andere reden een flinke blaar op mijn hiel ervan. We weten waar hier in Epcot de eerste hulp is en gaan daarheen. Ik krijg een heel fijne pleister, een antiseptisch doekje om de wond schoon te maken en een pakketje met antibiotische zalf. Duidelijk hebben ze hier vaker mee te maken.

Inmiddels plenst het en ik doe mijn nieuwe regenjas aan en Rick zijn poncho. We haasten ons naar Creations, de grote winkel hier. Ondanks de regenkleding zijn de onderkant van mijn broekrokje en Ricks korte broek flink nat. 

We vinden niets van onze gading bij de winkel en steken over naar Connections waar we met een drankje even opdrogen. De tijd gaat vandaag heel snel en voor we het weten is het na drieen. Tijd voor onze Guardians of the Galaxy LL.


Deze is werkelijk heel erg leuk. Een achtbaan door het heelal en het leuke eraan vind ik dat er een verhaal bij hoort. Dat miste ik bij Tron een beetje. Beiden zijn ook heel fijn zonder veel geschok zoals bij de oudere achtbanen. Guardians is mijn favoriet van de twee. 

Buiten staat een fotografe en we gaan in de rij staan. Ze is een beetje vreemd, maar fotografeert wel goed. We vinden onderstaande foto een van de leukere, die tot nu toe is gemaakt. 



Het is droog en enorm vochtig. We gaan door een nieuwe attractie lopen. Die gaat over water en heeft met Moana te maken. Het is erg goed gedaan met allemaal speelfonteinen. Vooral voor kinderen, die het warm hebben is het goed om even af te koelen. 


Rick speelt met een van de fonteinen



We besluiten de boot over het meertje naar de World Showcase te nemen. Die zet ons bij Marokko af. We lopen naar Frankrijk en vinden er een bankje in de schaduw. Rick haalt champagne voor mij en een kir royal voor hemzelf en daarmee klinken we op onze trouwdag.

Mijn internationale foto van vandaag: Japan

We gaan vanavond bij Le Cellier in Canada eten. Onderweg erheen zie ik mensen met een button met Happily Ever After erop en hun trouwdatum. Dat lijkt ons ook leuk en we blijken hem bij een van de standjes te kunnen krijgen. Zo weet iedereen dat we hier voor een speciale gelegenheid zijn. 

Bij Le Cellier wordt Lauren onze serveerster. Zij is zeer attent. Ik drink een alcoholvrije bloody Caesar, want die vind ik in Canada altijd lekker. En ze blijken een van Ricks favoriete bieren te hebben. 

Als voorafje neem ik een kaasplankje en Rick een garnalencocktail. Dan gaat hij voor de biefstuk en ik voor de bizon tartaar. Daarbij delen we de spinazie in kaassaus. Het is een heel ander maal dan gisteravond, maar ook weer heel erg smakelijk. 

Rick denkt dat hij een beginnende verkoudheid heeft en we zijn beiden moe. Chuck en Christine komen net aan in het park, maar we zeggen even hallo en nemen dan de Skyliner terug naar het hotel. Daar komen zij een uurtje later de wijn en scotch halen, die wij voor ze mee hebben genomen. 

We praten even bij en dan lezen Rick en ik nog even voor we gaan slapen. Het was weer een fantastische dag en bijzondere trouwverjaardag. 

9 reacties:

Petr@ zei

Gefeliciteerd met jullie trouwdag!

Gera zei

Van harte gefeliciteerd met jullie trouwdag!

Anja L. zei

Gefeliciteerd met jullie trouwdag.
Ik hoop dat de verkoudheid van Rick niet doorzet.

Marion2 zei

Van harte gefeliciteerd met jullie trouwdag! Jullie hebben de dag op een geweldige manier doorgebracht. Maar wat zullen jullie moe zijn na al het lopen. Heel veel plezier nog!

Petra zei

@Petra - Dank je wel!

Petra zei

@Gera - Dank je wel!

Petra zei

@Anja - gelukkig is hij er niet ziek van

Petra zei

@Carla - Dank je wel!

Petra zei

@Marion - dat lopen gebeurt ongemerkt, maar ik heb af en toe echt een pauze nodig