Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, augustus 22, 2024

Dag 5 Disney World : Van alles en nog wat

Om zeven uur gaat de wekker en we staan redelijk uitgerust op. Vandaag gaan we naar Boma waar ze een heerlijk ontbijtbuffet hebben. 


We rijden naar de Animal Kingdom Lodge waar het restaurant gevestigd is. Het thema is hier Afrika en het buffet heeft een aantal Zuid-Afrikaaanse gerechten. 

Mijn favoriet is de bobotie, een gerecht met ei, gehakt en lekkere kruiden. Ook is er een bakje met papaya, avocado en grapefruit, heerlijk. We eten ons buikje rond! 




Als we klaar zijn is het kwart voor negen en Disney Springs gaat om tien uur pas open. We besluiten nog even naar Animal Kingdom te gaan. 

De attractie in de boom, It's Tough to be a Bug, gaat binnenkort weg en die willen nog een laatste keer doen. Het is wat oud, maar nog steeds super leuk gedaan. 




Op weg naar Disney Springs begint het te regenen. Ik ben blij met mijn Disney regenjas! We parkeren in de Limoen garage zo dicht mogelijk bij de grote World of Disney winkel. 

Hier is het aanbod het grootst van alle Disney winkels in deze buurt. Helaas hebben ze van het Minnie gestippelde broekrokje mijn maat niet en andere kleding vind ik niet leuk. 

Wel vind ik een paar oorbellen van Tinkerbel. Die had ik al, maar ben er een van verloren. Rick koopt nog een T-shirt met Donald Duck. Ik kan het niet laten deze schattige Dumbo en Pluto mee te nemen voor Fiona en Nico. 

Als we genoeg gezien hebben van de Disney winkel steken we over naar de LEGO winkel. Daar hebben ze allerlei leuks. Ik vind onderstaande mooi voor Thanksgiving, maar die blijkt bij Amazon $12 goedkoper te zijn. 

Opeens barst er een enorm onweer los. De bliksem en donder zijn vlakbij. Ik hoor de mensen naast mij Nederlands spreken en merk op dat het wel flink knalt. Ja, zegt een van hen maar de anderen draaien zich van me af. 

Als ik ze later nog een fijne reis wens kan er zelfs geen simpel "dank je" vanaf. Rick denkt dat ik al te ver-Amerikaanst ben met groeten, maar ik weet zeker dat ik al mijn hle leven heb gereageerd op iemand die mij groette. Waarom ik me diaantrek weet ik ook niet. 

Als de regen wat minder is lopen we terug naar de auto. We rijden naar het hotel met als plan de Skyliner naar Epcot te nemen. 

Die blijkt echter gesloten vanwege het onweer. Dan nemen we maar een Lyft naar de Beach Club en lopen van daar naar de Epcot ingang. 

Ondanks dat ik alles uit mijn tas heb gehaald moet ik toch in de rij om doorzocht te worden. Als ik na tien minuten aan de beurt ben kijkt de man alleen even in mijn brillenhoes en dan kan ik door. Die brillenkoker blikt een zeer mysterieus iets te zijn. 

We lopen naar Frankrijk en vinden zowaar een tafeltje. Het is eindelijk droog dus we kunnen hier lunchen. Rick haalt een ham en kaas croissant en ik een galettes met brie. 




Na het eten gaan we naar het theater waar drie 3D Pixar filmpjes spelen. Die zijn altijd weer leuk. We dachten het Figment ritje nog een keer te doen, maar hebben geen zin in 25 minuten wachten. 

De Living Seas zijn aan de beurt. We hebben een LL voor Nemo & Friends, altijd weer een leuk ritje in een schelp. 

Dan gaan we het grappige Turtle Talk with Crush doen. "Crush" de schildpad is live en de interactie met de kinderen is altijd leuk. 

Rick met het beeld van Walt Disney 

Bij Cool gesponsord door Coca Cola kun je CC drankjes van over de hele wereld proberen. Niemand schijnt Everly uit Italië lekker te vinden, maar ik houd van bitter. Ook de Russische komkommer Sprite zou ik hier wel willen kunnen kopen. 

De tijd gaat snel en Christine bericht dat zij en Chuck in het park zijn. Wij doen Guardians of the Galaxy nog een keer en dit keer valt de wegvallende muur ons op. 

Aan het einde stoppen we opeens en gaan dan zonder muziek verder. Dat was niet de bedoeling en onze magic bands worden gescand voor een LL voor het geval we nog een keer willen. 

Eigenlijk hebben we nog een LL voor Mission Space, maar die laten we verlopen. We treffen Christine en Chuck in Noorwegen voor ons donderdag happy hour in persoon. 



De mannen halen een biertje in Duitsland en Christine en ik een prosecco in Italië. We blijven gezellig praten tot zij naar Canada gaan voor hun diner. 

Wij hebben een LL voor het Frozen bootritje in Noorwegen. Het heeft niet veel meer met Noorwegen te maken, helaas, maar het is een leuk tochtje. 

Hierna hebben we geen zin meer in attracties. In plaats daarvan gaan we even naar een van de winkels. Daar heb ik een bedel van Maleficent gezien en die wil ik graag voor mijn armband. 

Het is tijd voor onze avondeten reservering bij Nine Dragons in China. Als voorafje nemen we beiden de bao broodjes met eend. Die vinden we heel erg lekker! 

Mijn hoofdgerecht is Kung Pao kip en garnalen met spinazie noedels. Rick heeft de happy family met garnalen, kip, biefstuk en groenten. We smullen ervan, het is een van de lekkerste Chinese maaltijden die ik ooit gegeten heb! 

Als we klaar zijn met eten zoeken we Christine en Chuck weer op. We laten foto's maken met de grote Epcot bal op de achtergrond.



Dan is het de bedoeling om een plekje te vinden voor het vuurwerk. Het is echter pas acht uur en ik trek het niet om nog een uur te wachten en dan nog in de rij om terug naar het hotel te komen. 

Van mijn voorstel dat ik terug ga en de anderen kunnen blijven wil niemand iets weten. Samen uit, samen thuis dus we lopen allemaal terug naar de Skyliner.

Het hotel heeft een bar bij het zwembad en daar praten we nog even gezellig met een drankje. Dan gaan we terug naar de kamer en nemen afscheid hoewel we C en C morgen misschien nog even zullen zien.

Deze Disney dagen zijn voorbij gevlogen! Morgen de lange rit terug naar huis, allemaal graag duimen voor goed verkeer. 

8 reacties:

Reny zei

Zo te lezen/zien hebben jullie weer een heerlijke tijd in Disney gehad. Goede reis terug naar huis, ik ga duimen dat deze snel/voorspoedig verloopt !

Anja L. zei

Boboti zou niet mijn keus voor ontbijt zijn maar ik ben nou eenmaal een zoetekauw. Het is wel een lekker gerecht.
Ik zeg ook altijd hallo tegen mensen, ook in het buitenland.
Wat hebben jullie leuke dingen gedaan, ik zal duimen voor een goede terugreis.

Carla zei

Wat een heerlijke dag weer! Ik vind die Disney knuffels en bedels ook zo leuk altijd! Die grote Disney store kan je gewoon niet uitlopen zonder iets te kopen haha.
Ik vind die Lego bloemen ook zo mooi, maar ik heb ze vast om mijn verlanglijstje voor kerst gezet.
Ik wens jullie vast een hele goede en veilige terugreis!

Wil Perquin zei

Dat was een heerlijke week in Disney. Bedankt voor je leuke foto's.
Goeie reis en een safe flight to Washington.

Petra zei

@Reny - Dank je wel!

Petra zei

@Anja - ik eet nooit een zoet ontbijt dus voor mij was het perfect.

Petra zei

@Carla - ik zet ook een aantal van de LEGO bloemen op mijn kerstlijst

Petra zei

@Wil - Dank je wel!