Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, augustus 27, 2024

Over een warme zomerdag

Keurig om zeven uur staan we op. Aan de natte ramen kunnen we zien dat het buiten flink vochtig is. Deze week is het nog heel erg warm, maar na het weekend wordt het koeler. Net of Moeder Natuur weet dat augustus dan  afgelopen is. 

Het is lekker genoeg om buiten te ontbijten. Gezien het feit dat Zorro op mijn gewoonlijke plek naast Rick ligt komt dat goed uit. Mijn paddenstoelen etc. gaan er weer goed in met een kop door Rick gezette koffie. 

Na het eten haal ik mijn elliptische machine naar buiten en doe twintig minuten tot Rick klaar is om onze koffies te halen. Er worden nieuwe brandkranen geinstalleerd in Vienna. Nu we erop gaan letten staan die ongeveer 150 meter van elkaar. Ze zijn allemaal mijn favoriete rood.

Weer terug thuis gaat Rick aan het werk en ik maak mijn cardio af. Dan is het tijd voor personal training. Sharon heeft een pittig half uur voor me. Ik zie haar donderdag weer en af en toe in september. Sharon gaat volgende week naar Italie met haar moeder, voor beiden de eerste keer naar Europa. Natuurlijk geef ik heel wat tips.

Na de personal training rijd ik naar Whole Foods. Daar ga ik eerst fotograferen in het tuintje en zit net op een bankje in de schaduw als Katja video belt. Fiona is ziek en wil met de mensen in de telefoon praten. Tot onze verrassing en blijdschap nemen Kai en Raquel ook op. Zij zijn op een strand aan de Loire. Het wordt een leuk gesprek, lang leve de technologie!

Rick en Saskia waren er niet bij. Rick was net in een vergadering en het is Saskia's eerste schooldag. Zo te horen is die goed gegaan. 




In de supermarkt zoek ik ons avondeten uit en neem een bakje garnalensalade mee. De ochtend is voorbij gevlogen en Rick staat zijn lunch al te maken als ik thuiskom. Dat doe ik ook meteen en we eten buiten. De kolibrietjes deert het niets dat we daar zitten. Eentje vliegt vlak over Ricks hoofd. 

Als Rick weer aan het werk is komt er een mannetje naar de voeder. Op de foto's is het niet heel goed te zien, maar die heeft een rood befje. Deze soort heet dan ook ruby throated hummingbird. Het is jammer dat de voeder niet in de zon hangt, maar zo blijft de nektar langer goed. 


Het is best idyllisch op het deck met de kabbelende waterval van onze vijver, de cidades en krekels en de af en aan vliegende kolibrietjes. Ik lig in mijn hangmatstoel en ben zo in mijn cozy mysterie verdiept dat het opeens kwart over vier is.

Het zwembad is open en ik loop er snel naar toe. Het is nog niet druk en ik zwem 750 meter. Dan komt Rick en we genieten samen nog een tijdje van het koele water. Afhankelijk van het weer donderdag zou dit weleens de laatste zwem van het seizoen kunnen zijn. Met 41250 meter totaal zit ik niet eens zo heel ver van de vijftig kilometer af. 

Voor het avondeten hebben we garnalen als voorafje. Dan grilt Rick zalm- en hamburgers. Ik heb een zalmburger met spinazie en feta en Rick met cheddar en bacon. Daarbij heeft hij nog een gewone hamburger. Ik maak er een kerstomaatjes, olijven en augurken salade bij, altijd lekker in de zomer. 

Nog een keer lang leve de technologie, want Fiona werd vanochtend met flinke koorts wakker en ik wilde haar iets sturen. Op Amazon.com vond ik een schattige luiaard met een boekje over "Wat te doen als je je als een luiaard voelt". Vanavond heeft Fiona het cadeautje al in handen en knuffelt met de luiaard. 

 

8 reacties:

Reny zei

Jammer dat jullie mogelijkheden om te zwemmen bijna afgelopen zijn, lijkt me heerlijk om zo dichtbij huis een zwembad te hebben.

Geweldig, die techniek, Erik was zijn zonnebril verloren tijdens een fietstochtje, online een nieuwe (sport) bril besteld en de dag erna in huis, niet zo snel als Fiona's cadeautje maar tóch!

Hopelijk is Fiona snel weer opgeknapt.

Happy Hump Day :)

Petr@ zei

Wat leuk dat Kai en Raquel ook aanwezig waren bij het videobellen.
Inderdaad lang leve de technologie!
Wat doet Saskia in de zomervakantie? Werkt ze dan ergens anders of heeft ze dan lekker lang vrij? Ik heb weleens gehoord dat Amerikaanse leerkrachten in de zomer ergens gaan werken omdat de vakantie zo lang duurt.
Geniet nog van het zwembad zo lang het nog kan.

Anja L. zei

Lekker om buiten te sporten.
Wat zijn die kolibries toch mooie vogeltjes.
Jammer dat het zwembad bijna sluit, je hebt in ieder geval een mooie afstand gezwommen.
Fijne woensdag.

Carla zei

Wat een heerlijke warme dag, en fijn dat je nog naar het zwembad kon.
Schattig, de kolibrietjes!
Hopelijk is Fiona snel weer opgeknapt.

Petra zei

@Reny - dat zwembad is inderdaad heerlijk, altijd weer even afkicken als het sluit

Petra zei

@Petra - Deze vakantie heeft ze extra training gedaan en haar beste vriendin bezocht

Petra zei

@Anja - ik ben verbaasd dat ik niet eens zo ver van mijn oorspronkelijke doel af ben

Petra zei

@Carla - Fiona voelde zich al beter vandaag