Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, april 14, 2020

Over dinsdag

Rick is altijd zo vroeg op op het moment, vanochtend hoor ik hem al om kwart voor zeven opstaan. Hij zegt dat als hij eenmaal wakker is zijn brein gaat malen. Dat herken ik ook wel, maar dan moet ik ook echt wakker zijn. Ik doezel nog een uurtje verder dromend van allerlei dingen, die ik prompt vergeet. 

Ook vandaag heb ik weer een ontbijt van overblijfselen. Dit keer de reepjes groente om in de labneh van Zenola te dippen. Dat is een soort dikke yoghurt saus, heel lekker. Daarbij heb ik nog wat van hun gerookte zalm over. Met een door Rick gezette sterke kop koffie is het een goed begin van de dag.

Rick gaat zijn gewoonlijke koffie van Starbucks halen en ik begin aan mijn cardio. Ik heb Orion zijn ontbijt al gegeven, maar hij wil meer, zie onderstaande foto. Om hem bezig te houden geef ik hem dan maar weer een van zijn bully sticks (kan online niet vinden hoe die in het Nederlands heten). Daar is hij even zoet mee en ik kan rustig mijn cardio doen.
Als ik klaar ben heb ik de eerste video chat van meerdere deze week. Deze is met Suneeta, de vrouw van een collega van Rick, die een goede vriendin is geworden. Zij komt ook vaak naar mijn maandelijkse happy hours, die ik nu natuurlijk voorlopig niet houd.

We missen die beiden. Ik denk erover om iets online te regelen. Suneeta en ik doen onze video chat via Facebook, maar voor zo'n groep is Zoom of Teams beter. Ik ga erover nadenken. Suneeta en ik hebben zoveel gesprekstof dat het al snel na twaalven is. 

Suneeta's dochter heeft lunchpauze van haar online school. Die is hier in Fairfax County vandaag begonnen. Haar dochter zit in groep acht en Suneeta is blij dat er nu weer structuur in haar dag zit. We spreken af dit vaker te doen. Ik heb besloten veel meer video chats te willen doen in plaats van gewone telefoontjes. Het is zoveel persoonlijker!

Rick komt uit zijn kantoortje om samen te lunchen, maar halverwege krijgt hij een telefoontje en zet zijn lunch even weg. Ik heb zoveel trek dus begin wel te eten. Ik doe het langst ooit over mijn salade, maar hij is toch op als Rick weer tevoorschijn komt. 

Niet getreurd, zegt Rick, want hij is al laat voor de volgende conference call. Hij vertelt dat hij van collega's ook hoort dat ze veel meer werk verrichten thuis dan gewoonlijk. Dat terwijl Rick vreesde dat hij hier thuis teveel afgeleid zou worden. Hij bedankt mij wel voor het feit dat ik Orion zo stil mogelijk houd. 

Dat doe ik mede door Orion mee te nemen op mijn dagelijkse excursie naar het centrum van Vienna. Het veld met tulpen is nu echt uitgebloeid, maar ik vind een paar andere tuintjes met mooie bloemen. Ook blijven de prunussen en kornoeljes dankbare onderwerpen. Ik voel me weer veel vrolijker na het nemen van de kleurige foto's. 

Dan moet ik er ook aan geloven om benzine te gaan tanken, nooit mijn favoriete bezigheid als "germaphobe". Die pompen worden door zoveel mensen aangeraakt. Ik vind het altijd al iets vies om die dan ook aan te raken en nu helemaal. Gewapend met handschoenen en desinfecterend doekje doe ik het toch maar. Benzine is op het moment heel goedkoop en ik zal waarschijnlijk maanden met deze tank doen. 






























Na iets meer dan een uur ben ik weer thuis. Ik besluit de aflevering van Boer Zoekt Vrouw van zondag te gaan kijken. Die is weer zeer onderhoudend en ik ben nu wel benieuwd wat er gebeurt tussen Annemiek en Erik. Bastiaan negeert zijn dames compleet en de rest, tja, ik weet het niet.

Rick komt bijna dansend uit ons kantoor en kondigt Happy Hour aan. We genieten van echte Italiaanse prosciutto als borrelhapje en praten over van alles en nog wat. Het plaatselijke nieuws staat aan en gelukkig is dat meer positief dan deprimerend, al is er nog steeds een stijgende lijn in de corona gevallen in dit gebied.

Voor ons avondeten grilt Rick verse worstjes van Whole Foods en daar hebben we spinazie en bloemkool puree bij. Het is wederom een prima maal. Ik ben blij dat we beiden die bloemkool producten lekker vinden. Geloof het of niet, maar die schappen zijn ook telkens leeg dus wij nemen mee wat we kunnen.

Saskia zoekt intussen naar een nieuw appartement in Richmond wat absoluut niet meevalt. Het is allemaal of heel duur of in een slechte buurt. Eigenlijk wilden Justin en zij het komende jaar samenwonen, maar Justins vader vindt het daar te vroeg voor. Saskia is verder actief op zoek naar een baan, een moeilijk iets in deze tijd. Ik ben trots op hoe ze zich hier doorheen slaat want ze blijft er rustig onder, Justin helpt daar ook bij.

En zo is het weer avond. Tijd voor Jeopardy en andere televisie shows. Gek genoeg gaan de dagen toch telkens  snel voorbij. Allemaal een fijne woensdag gewenst!

10 reacties:

Tineke zei

Hoe is het met de universiteiten waar Saskia wil studeren, heeft ze al iets gehoord?
Mijn dochter en schoonzoon zijn ook heel druk met het thuiswerken, ook extra verantwoordelijkheden en daarbij ook de kids thuis.
Kleindochter heeft telefoon gekregen , zodat de opa s en oma s af en toe kunnen bijspringen voor wat extra afleiding.
Kleinkids zijn met de pasen allemaal op de 1,5 meter afstand, apart van elkaar paaseieren komen zoeken, was heel gezellig ze zo weer life te zien.
Zelfs een paasbuffet met elkaar in onze (relatief grote ) tuin eten lukte prima.

Anja L. zei

Stel je toch voor dat we niet al die moderne communicatie mogelijkheden hadden nu. Dan hadden we echt contact met mensen verloren!
Het lijkt me inderdaad moeilijk om in deze tijd een ander appartement te zoeken, laat staan een baan.
Ik was ook benieuwd of Saskia al iets gehoord had van de universiteiten.
Ik ben gestopt met Boer zoekt vrouw, ik heb het idee dat ze helemaal niet op zoek zijn. Ik zat me zo te ergeren en daar heb ik nu helemaal geen zin in.
Fijne woensdag!

Anoniem zei

Wat is de natuur toch prachtig in het voorjaar. Ondanks alles gaat dat gewoon door.
Fijne woensdag, Bea

Marion2 zei

Germafoob, haha, ja dat ben ik ook. Ik tank daarom altijd bij een station waar ze
van die plastic handschoenen hebben hangen.

Het wordt nu spannend bij BZV, leuk. Het blijft een vreemd verhaal bij Annemiek.
Ik vermoed en hoop, voor Angela, dat Vera weggaat bij Geert. Bastiaan heeft het
veel te druk voor de dames. Maar iets meer waardering en aandacht voor ze was wel
zo aardig geweest. Je krijgt zo de indruk dat hij teveel op zichzelf is gericht.

https://www.telegraaf.nl/video/224022674/bzv-annemiek-blijft-helemaal-niet-alleen

Petr@ zei

Oh labneh, heerlijk!!

Saskia staat wel voor uitdagingen. Niet de makkelijkste tijd om een woning én een baan te vinden. Hopelijk gaat beide toch lukken.

Anja zei

Ja gek genoeg gaan de dagen snel voorbij, dat zeg ik ook iedere dag. Mooie foto's maak je, de natuur is nu op zijn mooist.
Moeilijk voor Saskia om in deze tijd een ander appartement te vinden. Wij zijn ook op zoek naar een appartement maar hebben onze zoektocht even "op stil gezet".

Petra zei

@Tineke - Helaas is Saskia niet aangenomen bij de universiteiten van haar keuze. Leuk dat het toch lukte een fijne Pasen te hebben.

@Anja - Nou inderdaad, wat zou dit vele malen erger zijn zonder internet! Saskia is dus niet aangenomen bij die universiteiten :(.

@Bea - Dat eeuwige van de natuur helpt mij altijd rustig worden.

@Marion - Die Bastiaan doet er echt niets aan.

@Petra - Nee, inderdaad, ik hoop maar dat het allemaal lukt voor Saskia

Petra zei

@Anja - Oh, dat is nieuws! Ik doe nu telkens die video chats, ik zend je een berichtje

babarage zei

Bully stick is een bullepees in het Nederlands. Grappig genoeg dus bijna hetzelfde.

Anonymous zei

Ik ging door de hel in mijn huwelijk toen ik een getuigenis tegenkwam van een dame genaamd Daiva, ze beschreef hoe ze haar relatie kon redden met de hulp van een spreukster genaamd Dr. Ajayi omdat haar man haar verliet voor een andere vrouw zonder hen met een misverstand van enige betekenis, maar de betoverster Dr. Ajayi, die gezegend is door zijn voorouders, hielp met de kracht van het spellen van spreuken en haar man kwam terug en zei dat hij niet wist wat hem overkwam, ik had een bijna vergelijkbare zaak omdat mijn man wil te vullen voor een scheiding, maar ik wil geen gebroken huis omdat we al 15 jaar samen zijn na het lezen van Daiva-getuigenis.Ik nam contact op met de spell-caster Dr. Ajayi en legde mijn situatie aan hem uit, hij vertelde me een aantal dingen die moesten worden gedaan en Ik volgde zijn instructies op na een week van betovering, mijn man vertelde me dat hij spijt heeft van alle pijn die hij mij en de kinderen heeft beloofd dat hij allemaal aan onze zijde zal staan ​​en sindsdien leven we in vrede e. Als je een soortgelijk probleem hebt als het mijne of een ander probleem in het leven, of het nu gaat om werk-, school- of gezondheidsgerelateerde problemen, neem dan contact op met Dr. Ajayi, de spreuk-caster, zijn werk is 101% gegarandeerd. E-mail: drajayi1990@gmail.com Viber of Whatsapp: + 2347084887094