Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, april 15, 2020

Over woensdag

Rick blijft vanochtend ook wat langer liggen en we staan tegelijkertijd om acht uur op. Het heeft vannacht flink geregend, maar nu is de zon er gelukkig weer. 's Nachts regen en overdag zon is prima. Het heeft niet ver ten noorden en westen van ons zelfs gesneeuwd, zo koud is het opeens. 

Als mijn koffie, gepocheerd ei en komkommertjes op zijn begin ik aan mijn cardio. Opeens hoor ik een heel zacht piepje en als ik opkijk zie ik het onderstaande smekende kopje. Nou, vooruit, een botje dan maar want zo'n koppie kan ik niet weerstaan!

Net als gisteren heb ik om elf uur een video chat afgesproken, dit keer met Chris. Wij zouden in een normale wereld vandaag in Parijs hebben rondgelopen, zo'n vreemd idee. Een van Chris' dochters is een ICU verpleegkundige en Chris maakt zich ook zorgen om haar. Verder praten we over van alles en nog wat en voor we het weten is het twaalf uur en lunchtijd.
Althans voor mijn lunch want Rick heeft die van hem al gemaakt en eet aan zijn bureau. Waarom mensen tijdens het middaguur conference calls houden is me een raadsel. Mijn salade blijft een geneugte. Ik doe er vandaag ook rode paprika in en dat maakt het net weer anders.

Tijd voor Orions en mijn dagelijkse excursie, we gaan Vienna weer in. Ik heb eens mijn Minecraft Mickey en Minnie masker mee. Die draag ik natuurlijk niet in de van, dit is puur voor de foto. Het is wel weer opvallend dat in een paar weken tijd we van bijna niemand met mondkapjes op naar vrijwel iedereen ermee zijn gegaan.
Met mijn macrolens probeer ik weer wat artistieke bloemenfoto's te maken. Dat lukt vandaag goed want er is eindelijk eens geen harde wind. Dit blog bestaat dus uit voornamelijk bloemenfoto's.






































Terug thuis Facebook ik een tijdje met Katja en Saskia. Katja moet morgen en overmorgen weer werken, maar ik krijg het gevoel dat ze er iets rustiger onder is. Verder studeert ze hard voor een examen voor haar nurse practitioner studie.

Saskia vindt het allemaal maar moeilijk en las vandaag dat er waarschijnlijk minder scheikundige banen zullen zijn door deze crisis. Ik raad haar aan gewoon door te gaan met zoeken en het laten komen zoals het komt. Iets anders kan ze toch niet doen.

En dan is het weer half zes, Ricks werkdag zit erop en we gaan aan de bar ons happy hour houden. We gebruiken de bar zo toch nog best veel. Hopelijk komt de tijd weer snel dat we er niet alleen virtuele happy hours met vrienden houden.

Rick maakt zijn befaamde omeletten voor ons avondeten. Gevuld met gerookte zalm, paprika, champignons en ui, altijd weer smullen geblazen. Dit doet me ook denken aan wat Katja vandaag schreef. Zij hoeft geen eten mee te nemen naar haar werk want dat wordt gebracht door plaatselijke restaurants, betaald door dankbare burgers. Een win-win voor de restaurants en de medische gemeenschap.

Ook hier in Vienna doen we dat. Ik ben lid van de Vienna VA Foodies Facebook groep en de admin daar organiseert dagelijks maaltijden voor verpleegkundigen, brandweerlieden, plaatselijke supermarkt medewerkers en meer. Wij helpen mee door maaltijden te doneren van de betreffende restaurants. Ik vind het een mooi iets en zo kunnen wij ook wat helpen om deze tijd een beetje makkelijker te maken voor degenen aan de vuurlinie, bij wijze van spreken.

Hieronder voor mij om voor de toekomst te onthouden hoeveel goede wil er is in ons stadje:
Here’s what we accomplished.
THANK YOU VIENNA VA FOODIES!!!
Meals for 102 Vienna Giant workers next week, donated by Vienna citizens (prepared by Jersey Mike’s)
Meals for 75 Vienna Post Office workers next week, donated by Vienna citizens (prepared by
Skorpios Maggio's Family Restaurant
)
Vienna Parks & Rec Team enjoying lunch thanks to Vienna Citizen
Preeti Swaminathan
& her husband Nate on Thursday (prepared by Skorpios Maggios)
A group of
Vienna Volunteer Fire Department
Volunteer Firefighters treating
Vienna Rexall Drug Center
to lunch on Friday
Fire Department Meals
Dinner tonight
Sushama Dasari
Thursday breakfast
Kavita Naimpally
Thursday lunch
Amy Martinson
Thursday dinner
Taylor Lothliam Ritter
AND THE CHERRY ON TOP
Around 400 mental health workers getting lunch, coordinated, prepared & delivered by
Denise Estaniel-Lee
of
Social Burger

2 reacties:

Petr@ zei

Wat mooi dat er maaltijden gedoneerd worden aan mensen in vitale beroepen! Mijn zoons werken in een supermarkt en zij kregen laatst allemaal een pizza van Dominos, echt lief.

Petra zei

@Petra - Ja, vind ik ook en leuk dat dat in Nederland ook gedaan wordt!