Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, april 26, 2020

Over video bellen met familie en meer

Zaterdag

We staan om een uur of acht op en de zon schijnt ons vrolijk toe. Jammer genoeg niet voor lang want als we ons ontbijt van Starbucks halen is het weer bewolkt. De bloeiperiode duurt zo voort, maar we verzuchten dat we weleens zin hebben in een zonnige, warme dag zonder wind. Die zal de komende week helaas nog niet komen zo te zien. 

Als we ons ontbijt hebben gaan we Pokemon Go spelen tot de Polish Market opengaat. Zij hebben hun Poolse worstjes weer aangekregen en we kopen daar een paar van. Rick belt op en zegt welke worstjes we willen kopen en geeft zijn debit kaart gegevens. Tien minuten later wordt de bestelling op de tafel voor hun winkel gezet.
Thuis doe ik mijn uur op de plaats hardlopen en Rick stofzuigt het huis. Als we daarmee klaar zijn is het lunchtijd en we halen salades van Cava. We eten ze snel op want we hebben om half twee afgesproken een Teams bijeenkomst te hebben met de kinderen en aanhang.

Het wordt heel erg leuk en gezellig. Alleen kan Raquel er niet bij zijn want er zijn problemen met de verhuurster van Kai en Raquels kamer. Haar dochter en vriend willen daar nu permanent wonen zonder anderen. Raquel weet gelukkig wat hun rechten zijn, maar moet dus onderhandelen terwijl wij met Kai, Katja, Kevin, Saskia en Justin praten.

Kai spreekt nog niet goed genoeg Frans om mee te helpen. Kai en Raquel zijn al een tijdje op zoek naar hun eigen appartement. Hopelijk vinden ze dat snel, al zal verhuizen tijdens de lockdown in Frankrijk niet makkelijk zijn. Ze bevinden zich nu echter is een vrij onhoudbare situatie.

De anderen maken het goed en duidelijk vinden zij het ook leuk om elkaar weer te zien. Pas na een uur en een kwartier nemen we afscheid. Het is moeilijk coordineren vanwege het tijdsverschil met Kai en Katja's werkschema, maar we hopen dit over een paar weken weer te doen.

Rick en ik hebben besloten dit een internationale boodschappen dag te maken. Rick heeft Duitse mosterd "nodig" en we willen de komende week een maaltijd met Duitse worstjes maken.  We gaan dus naar de German Gourmet. We kleden ons weer in mondmasker en handschoenen en gaan de winkel binnen.

Daar houdt iedereen goed afstand en de enige mensen, die geen mondmasker dragen, zijn een Duits jong stel. In hun eigen land is dat vanaf maandag verplicht en hier wordt het sterk aangeraden. Wij vinden alles op ons lijstje plus een pak Douwe Egberts koffie. Ik heb nu heel lekkere koffie van het plaatselijke cafe, maar er gaat niets boven Douwe Egberts voor mij.

Als Rick en ik aan onze borrel beginnen bellen mijn broer en schoonzus uit Canada ons op de Alexa. Het is ook fijn hen weer in beeld te hebben. Alles gaat daar goed. Mijn nichtje is al de hele tijd thuis en mijn neefje komt nu ook. Iedereen werkt van huis uit en ook Canada heeft strikte regels.

Het is al na zevenen als we afscheid van hen nemen en Rick en ik bestellen snel ons avondeten. Rick neemt een pizza van Pazzo Pomodoro en ik een aantal hoofdgerechtjes van Zenola een paar deuren verderop. Het smaakt allemaal weer opperbest en er is genoeg over voor een paar ontbijten of lunches volgende week.

Vandaag ben ik mijn kuur van steroiden begonnen. Ik merk nog geen enkel verschil, maar hopelijk komt dat nog.

Zondag

Tot mijn verbazing staat Rick al om half zeven op. Mij niet gezien! Het regent en is donker in de kamer dus ik houd het nog met gemak tot kwart voor acht uit. Tot mijn vreugde is er iets gehoor terug in mijn rechteroor. Het voelt nog helemaal niet gewoon, maar ik ben al blij als ik niet helemaal doof ben aan die kant. 

We rijden in de regen Vienna in en halen koffies van Starbucks. Ons ontbijt hebben we van het Tex-Mex restaurant Anita's besteld en dat wordt bij de auto bezorgd. Op weg naar huis spelen we nog wat Pokemon Go. 
De "Spanish scramble" is heerlijk en zoals altijd heb ik genoeg over voor mijn ontbijt morgen. Dan begin ik aan mijn cardio en Rick gaat alvast verder met de schoonmaak. Ik doe mijn deel als ik mijn stappen bijeen heb en tegen het middaguur hebben we weer blinkend schone badkamers en keuken.

Het is zulk somber weer en ik heb zin in pho. Die gaan we bij Roll Play ophalen, maar er gaat iets mis in de communicatie waardoor we lang op mijn soep moeten wachten. Om het goed te maken krijg ik een $10 tegoed bon, heel aardig. Rick haalt zijn lunch van Moby Dick, spiesjes met kip en lamsvlees.

Na het eten gaan we allebei ontspannen. Ik ga Bed & Breakfast kijken, een serie, die bloglezeres Marion me aanraadde. Inderdaad heel erg leuk en zulke mooie Nederlandse locaties!

Tegen vijven komt Rick vragen of ik klaar ben voor onze film. Eerst schenkt hij als een ervaren bartender drankjes voor ons in. Als je goed kijkt staat Rick op de bartap, die hij vast houdt. Die heeft hij van Katja gekregen en kan er in krijt op schrijven welk bier wordt getapt.

Onze film vanavond wordt A Beautiful Day in the Neighborhood over Mr. Rogers, een beroemde Amerikaanse kindertelevisie show host. Het is een mooi verhaal wat ook laat zien wat een goede man die Fred Rogers ook in het ware leven was. Af en toe moet ik wel een traantje wegpinken en Tom Hanks is de perfecte Mr. Rogers.
Voor ons avondeten halen we heerlijke spiesjes en salade van Rose Kabob, een Perzisch restaurant. Ik heb zalm en kubideh (een gekruid gehakt) en Rick kubideh en lam. Het is weer smullen geblazen en de overblijfselen kunnen als ontbijt of lunch dienen.

De weekends gaan net zo snel als gewoonlijk! Allemaal een heel fijne week toegewenst!

9 reacties:

Eveline zei

Ik wil ook beter weer!

Anja L. zei

Wat fijn dat je gehoor lijkt terug te komen!
Wij krijgen vandaag nog een mooie dag en dan is het even voorbij dus zo meteen maar weer genieten van de tuin met een oranje tompouce!
Wat vervelend voor Kai en Raquel dat ze net nu gedoe hebben met hun verhuurder. Ik hoop dat ze er uit komen want hoe kun je nu in deze tijd verhuizen!
Fijne maandag.

Petr@ zei

Wat leuk om met het hele gezin samen bij te praten! Super dat dat allemaal kan nu in deze tijd.
Wat een vervelende situatie waar Kai en Raquel in zitten. Hopelijk vinden ze snel iets anders.

Fijn dat je weer wat gehoor terug hebt. Dat betekent vast dat de medicijnen aanslaan.

Marion2 zei

Wat gezellig om een online familiebijeenkomst te hebben!
Zo te lezen kunnen Kai en Raquel er alleen maar beter op worden
als ze verhuizen. Ik weet niet hoe het momenteel in Frankrijk is,
maar hier zie ik toch nog wel verhuizingen.

Leuk dat Bed&Breakfast en goede tip was :). Ik vind het ook altijd
erg grappig als mensen enorm over kleinigheden vallen. Een haakje
niet op de juiste plek ofzo. Maar dit keer waren het positieve
mensen. Al verbaasde ik me wel een beetje over de man van het
jonge stel. Wat durfden zij ook een hoge prijs te vragen.

Anoniem zei

Fijn dat het de goede kant op gaat met je gehoor.
Wat leuk als je zo met elkaar kunt praten. Toen mijn oom in 1950 naar Australie emigreerde was een brief schrijven de enige mogelijkheid. Bellen kostte een vermogen, ik geloof FL 10,-- per minuut en dat moest je via de telefoniste aanvragen.
Voor mij blijft Las Vegas alijd lastig zeker met die 9 uur tijdverschil. We proberen te whatsappen maar aangezien de locatie waar ze werkt een hele slechte Wifi verbinding heeft, schiet dat niet echt op. Bellen kan alleen op haar vrije doordeweekse dagen.
Nog een kijktip voor je. Als enorme liefhebber van tulpen wil je vast een kijkje bij de Keukenhof nemen.Omroep Max heeft 2 filmpjes gemaakt van 40 minuten en de Keukenhoof ligt er prachtig bij. Via YouTube naar "Max door de Keukenhof ". Schitterend al die kleuren .
Heb ook naar Bed & Breakfast gekeken. Mooie plekjes trouwens. Maar die 165 euro vond ik wel een erg hoge prijs. En ze willen niet voor elkaar onder doen en komen met een gigantisch ontbijt.
Groetjes Wil

Anja zei

Gezellig zo'n online familiebijeenkomst. Fijn dat het wat beter gaat met je oor.
Wij hebben hier genoten van zomers weer helaas slaat het morgen om.

Wentje zei

Gelukkig dat je oor iets beter gaat, ik duim dat de verbetering doorzet!
Wij zijn vandaag naar mijn ouders gegaan en in de tuin met wel 10m afstand wat bij gepraat!
Het zijn hele rare tijden, dus ik denk maar niet te ver vooruit!
Fijne week daar!

Maria zei

Ontzettend leuk dat gesprek met de kinderen. Ze zien er allemaal goed uit. Hier wordt steeds meer afgeraden om eten af te halen of te laten bezorgen. Er schijnt nogal eens iets mis te gaan achter de schermen. Er kan ook geen afstand worden gehouden in de keukens. Je weet niet wie er over je eten ademt of hoest. Zelf koken schijnt het veiligst te zijn. Niet fijn voor de restauranten.

Petra zei

@Eveline - Dit weekend ziet er eindelijk goed uit

@Anja - Gelukkig zijn ze in Frankrijk en niet hier. Daar hebben ze veel meer rechten.

@Petra - Dat hoop ik ook!

@Marion - Ik heb de zes afleveringen in een ruk gekeken (nou ja, twee ervan vandaag). Zulke series vind ik super dus als je er meer vindt laat het me weten.

@Wil - Nou inderdaad, wat een ontbijten! Wij zijn in 1983 hierheen verhuisd en toen was het ook of brieven schrijven of super duur bellen. Dank voor de tv tip!

@Anja - Hopelijk komt het mooie weer snel weer terug. Wij hebben echte een koele lente, maar de bloemen blijven zo wel lang bloeien.

@Wentje - Inderdaad, ik moet mezelf dwingen om niet verder dan een paar dagen vooruit te denken.

@Maria - Hier is volgens mij de hygiene in restaurants veel strikter dan in Nederland. Althans dat was voor deze crisis het geval. Iedereen draagt mondmaskers, handschoenen en haarnetjes. Ik lees hier juist overal dat het veiliger is om van restaurants te bestellen dan naar de supermarkt gaan. Kan ik me ook wel iets bij voorstellen.