Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, april 13, 2020

Over een dag met wild weer

Vannacht zijn we een paar wakker geschrokken door flinke donderklappen. Het verbaast me dan ook dat Rick toch om zeven uur opstaat. Het is zo donker in de kamer want het plenst nog steeds. Ik doezel nog een uurtje verder.

Terwijl ik mijn koffie drink en overgebleven ontbijt van gisteren opeet, de tweede dag is het nog lekkerder, wordt er op het nieuws vermeld dat we vandaag een paar kansen op gevaarlijk weer kunnen hebben. Dat terwijl er vannacht al meer dan vijf centimeter regen is gevallen. 

De waarschuwingen voor overstromingen vliegen ons dan ook om de oren. Later op de dag zal er ook een mogelijkheid voor tornado's zijn. Vooralsnog regent het gewoon. Tijd om mijn cardio te doen en vervolgens boven mijn maandagse gewichten routine af te werken. 
Tegen de tijd dat ik daarmee klaar ben is het even droog. Ik pak gauw mijn boodschappenlijstje, handschoenen en mondkapje en haast me naar Whole Foods. In de supermarkten mogen nu maar een beperkt aantal mensen en alle gangpaden zijn eenrichtingsverkeer. Jammer genoeg houden vooral een aantal oudere mensen zich daar niet aan. Je zou denken dat zij extra voorzichtig zouden doen.

Vrijwel iedereen draagt een mondkapje en een paar supermarkten vereisen dat vanaf morgen. Degenen, die er geen dragen, vallen echt op. Na mijn lijstje bij Whole Foods afgewerkt te hebben is Giant aan de beurt.

Hier gelden dezelfde regels en ook hier worden de richtingspijlen door een aantal mensen genegeerd. Een oudere vrouw komt zelfs drie keer van de verkeerde kant vlak langs mij. De pijlen zijn enorm dus het kan niet dat ze ze niet gezien heeft. De volgende keer zeg ik er wat van.

De lucht ziet er heel dreigend uit en ik hoor donder als ik naar de van loop. Ik zit net achter het stuur als er een wolkbreuk losbarst. Mijn hemel wat gaat het tekeer! Ben ik even blij dat ik het net op tijd droog heb gehouden!

Thuis ontsmet ik de boodschappen en zet ze weg. Rick heeft al geluncht want hij heeft een heel lange conference call. Ik maak mijn salade en doe er dit keer ook groene paprika en olijven doorheen. Het is intussen droog, zonnig en warm met zo'n 24 graden dus ik kan weer buiten eten.

Er schijnt nog een derde ronde met onweersbuien te komen dus als ik klaar ben met eten ga ik er gauw op uit. Dit keer gaat mijn fototoestel met macrolens ook mee. Het waait weer eens keihard dus veel foto's mislukken. Toch lukt het me een aantal mooie plaatjes te schieten.
























Ten noorden en zuiden van ons gaat het flink te keer, maar hier blijft het wonder boven wonder droog. Dat betekent dat ik de rest van de middag op het deck kan doorbrengen. Tegen vijven gaat het echter nog harder waaien en ik erger me al heel gauw aan wind. Tijd om naar binnen te gaan.

Daar maak ik vast de tomaatjes met augurk en olijven salade voor vanavond. Die is zo kleurrijk, het is al een genot om er naar te kijken. Hopelijk smaakt hij net zo goed, maar dat zal wel lukken.
Rick is wel toe aan ons happy hour als hij het kantoortje uitkomt. We praten even over de dag en gaan dan het avondeten maken. Dat wordt natuurlijk de salade en daarbij zalm uit de airfryer en iets nieuws wat ik vandaag bij Giant vond: bloemkool hash browns uit de oven. We zijn benieuwd, het klinkt smakelijk.

Dat is het ook, het wordt een verrukkelijk maal. Na afloop gaat Rick een ijsje halen bij Ben & Jerry's. Ik houd daar niet zo van, geef mij maar iets knapperigs en zoutigs. Moe van de dag ga ik tv kijken. Zulke drukke dagen vind ik wel fijn want dan voel ik me minder gestrest (helpt ook dat Katja vandaag niet moest werken).



4 reacties:

Eveline zei

Wat een weer inderdaad! Ik ging even op en neer naar Reston naar de Target en dacht dat ik onder water reed! Maar daarna geen regen meer gezien en vanmiddag was het zo lekker buiten. Ik en ook nog een rondje gaan lopen. Ik was wel blij met de wind.

Anja L. zei

Wij hebben een fijn Paasweekend achter de rug. Het was gisteren wel een stuk kouder maar uit de wind en in de zon kon ik nog lekker in de tuin zitten. Ook hebben we tuinverlichting geïnstalleerd (die hadden we al heel lang liggen).
Vanmorgen regende het iets toen ik naar het werk fietste maar het viel mee. Voor de tuin is het wel nodig, ik heb zelfs al gesproeid!
Fijne dinsdag!

Tineke zei

Hier is het al weer droog, ben al weer een poos water aan het geven.
Door het koude weer bloeien de tulpen nu veel langer.
Mooie foto s heb je gemaakt, hier sneeuwt de Japanse kers ook.
Gisteren oude foto albums doorgekeken, sentimental journey

Petra zei

@Evelien - Ik heb een ontzettende hekel aan wind, dus die mag van mij wegblijven.

@Anja - Leuk, tuinverlichting! Wij hebben het ook en het geeft atmosfeer.

@Tineke - Hier bloeit alles ook langer, vind ik fijn. Anders als het zo warm wordt bloeit alles achter elkaar uit.