Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, april 07, 2020

Over een warme dinsdag

De ochtend begint zoals gewoonlijk met mijn door Rick gezette mok koffie en een ontbijt van ei en mini komkommertjes. Het is prachtig weer, maar nog net iets te koel om buiten te eten. Mijn op de plaats hardlopen kan ik echter wel op het deck doen en dat is veel fijner dan binnen. 

Al dat prille lentegroen vind ik zo mooi! Het lijkt wel neon. Het concert van de vogels is beter dan welke muziek ook. Ik ben weer eens zo blij dat dit alles in de lente gebeurt. Er is niets kalmerender dan de natuur voor mij. 


Als ik mijn tienduizend stappen bijeen heb ga ik voor het eerst dit jaar in mijn luie hangmat stoel zitten. Ik speel mijn woord- en andere spelletjes en zo is het goed toeven. Ik wil telkens aan een boek beginnen, maar ik merk dat ik me daar (nog) niet op kan concentreren. Die spelletjes houden mijn brein jong zal ik maar denken.
Tegen lunchtijd wordt het bewolkt, maar het is 23 graden. Rick en ik eten onze salades dus buiten op. We zien de ouders van ons zieke overbuurmeisje een wandeling maken en vragen van heel ver hoe het met haar is. Het leek even beter te gaan, maar vandaag is de koorts omhoog en voelt ze ook meer beklemming op de borst. Wonder boven wonder is de rest van het gezin (nog) gezond.

Omdat er halverwege de middag onweer wordt voorspeld ga ik direct na de lunch op pad voor mijn bloemenfoto's. Bijna iedereen, die ik zie, heeft een mondkap op. Ik blijf ver van anderen en doe het mijne dus niet aan. Het is wel een heel opvallend verschil met een week geleden!






























Terwijl ik mijn foto's neem zie ik het steeds donkerder worden. Eenmaal thuis kan ik nog even buiten zitten en dan begint het te spatteren. Niet veel later onweert het inderdaad. Daarna komt de zon weer tevoorschijn, maar alles is nat en het is nog maar 17 graden.

Tijd om de laatste aflevering van Boer Zoekt Vrouw te gaan kijken. Het is weer een leuke, maar ik zie er geen echte stelletjes van komen. De enige ietwat mogelijkheid daarvan is Bastiaan. Het is ook een uurtje waarin ik me mentaal weer in Nederland bevindt met al die boerderijen.

Rick heeft een lange conference call dus we beginnen ons happy hour wat later vanavond. Daarna maken we samen de avondmaaltijd klaar, baramundi met asperges en bloemkool puree. Het smaakt weer goed.

Katja meldt dat haar manager haar excuses aanbood voor gisteren. De manager was in een vergadering toen iemand anders de COVID-19 patient in een van Katja's kamers plaatste. Katja is opgelucht want dat betekent dat ze voorlopig niet weer met die patienten hoeft te werken.

Hopelijk zijn deze blogs nog wat onderhoudend. De huidige situatie is waar ik als schrijfster altijd bang voor was: het herhalen van dagen. Onderstaande is een goede weergave van hoe het nu is.

7 reacties:

Pascale zei

Ja, alle dagen lijken op elkaar. Mijn man heeft nu een extra dag per week vrij, maar die dag wisselt elke week, en dat brengt me al helemaal in de war, is het nu weekend of nog door de week?! Dat gevoel van je niet lang kunnen concentreren is heel herkenbaar, heb ik ook. Wel een geluk bij een ongeluk dat deze pandemie in het voorjaar valt, want al die fleurige bloemen geven ergens toch weer een beetje hoop. Die dogwood foto's zijn prachtig! Ik kijk ook nog elke dag uit naar je blog, fijn dat je er mee door blijft gaan.

Anoniem zei

Ik vind jouw blogs nog zeker en vast interessant om te lezen. Ik mis wel jouw beschrijvingen van jouw rondleidingen.
Het zal nog wel een hele tijd duren wanneer jouw rondleidingen zullen hervatten?
Intussen maken wij er het beste van in afwachting van betere tijden.
In Belgiƫ zijn de laatste berichtgevingen hoopgevend en zullen we binnen afzienbare tijd terugkeren naar het normale leven.
In hoeverre dat terug normaal zal zijn moeten we nog afwachten.

Groeten van Hilde uit B. en we blijven in ons kot.

Anja L. zei

Lekker dat je nu op het deck kan sporten.
Toch prettig dat de manager van Katja haar excuses aanbiedt. Dan voel je je serieus genomen.
Ik ga straks mijn moeder even ophalen voor een rondje in de auto, ze moet er even uit want mijn vader is dementerend en ze moet even weg bij hem. Ik hoop dat ze er dan weer even tegen kan. Ik weet dat het niet verstandig is maar nood breekt wet in dit geval.
Vanmiddag ga ik een stuk fietsen in de polder daar is ruimte genoeg.
Fijne woensdag.

Marion2 zei

Grappig dat bord met opschriften. Ik vind je blog allesbehalve saai!

Wat ontzettend fijn voor Katja en jullie dat ze vooralsnog niet naar de coronapatiƫnten hoeft!

Ik vind dat Froukje van geluk mag spreken dat ze niet is uitgekozen door Jan. Met Geert-Jan heb ik wel medelijden eigenlijk. Hij doet zo zijn best... Elise bij Bastiaan vind ik echt erg met haar opmerkingen. Ik denk ook dat de meeste, en misschien wel enige, kans van slagen op deze boerderij is.
https://www.telegraaf.nl/video/1266109782/wulpse-vera-straalt-alleen-maar-seks-uit

Anoniem zei

Ook ik vind je blog helemaal niet saai, en hoewel ik niet dagelijks reageer hoor het lezen van jouw blog wel echt bij mijn dagelijkse routine (en niet alleen tijdens deze periode hoor, ik lees al jaren mee....). Voor jou blijft het hopelijk een afleiding om toch van je af te blijven schrijven en voor mij is het een welkome afleiding tijdens de dagelijkse beslommeringen en vooral in deze tijd.... Groetjes, Maria

Petr@ zei

Je hebt nog meer dan genoeg te vertellen, ik lees je blog nog steeds met plezier!

Je hoort dat veel, dat zieke mensen op lijken te knappen en dan toch weer zieker worden. Het is een vreselijk virus.

Gelukkig dat Katja verder toch niet met coronapatienten hoeft te weken. Hopelijk blijft dat zo.

Petra zei

@Pascale - Omdat Rick van huis uit werkt weet ik nog net welke dah het is LOL.

@Hilde - ja, ik heb wel een paar boekingen staan voor later in de zomer. Hopelijk kunnen die doorgaan.

@Anja - ka, moeilijke keuze maar mentale gezondheid is ook belangrijk.

@ Marion - Dank je voor de link. Ik zocht er gisteren naar maar kon het niet vinden.

@Maria - Het is inderdaad fijn om te kunnen schrijven en het is goed voor mijn Nederlands.

@Petra - Ja hopelijk wel. Ze was in ieder geval heel blij met de excuses.