Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, april 19, 2020

Over een gezellig weekend met Saskia en Justin

Het heeft vannacht flink geregend en als we naar het centrum van Vienna rijden doet het dat nog. Rick rent ten eerste even de Giant binnen om te kijken of ze w.c. papier en keukenrollen hebben voor Saskia. Triomfantelijk komt hij niet veel later terug met twee pakken van beiden. Duidelijk is daarvan hier in ieder geval de schaarste voorbij. 

Bij Starbucks staat weer een ellenlange rij voor de drive thru aan beide kanten van de weg. Keurig gaat er iedere keer een auto van de ene kant en een auto van de andere kant in de rij. Met koffies voor ons alle vier en ontbijt voor Justin, Rick en mij vertrekken we niet veel later weer.

Bij Whole Foods doe ik mijn mondkapje op en handschoenen aan en haal bagels en veganistische cream cheese voor Saskia. Na het ontbijt begin ik aan mijn cardio en Justin, Saskia en ik kijken de Great British Baking Show. Ik heb dit derde seizoen al gezien, maar het blijft leuk om te volgen. 

Flapjack heeft mijn stoel ingenomen

Rick belt met zijn vader en daar gaat het niet goed, helaas. Dad heeft heel veel pijn in zijn benen en Hospice doet daar weinig tegen. Ze geven morfine, maar daar wordt Dad duizelig van en het helpt niet echt. Vandaag zal de laatste dag zijn dat hij hun hondje Bobo uit zal laten. Dat is natuurlijk heel moeilijk om te horen.

Het gesprek duurt toch vrij lang, maar Rick vertelt dat Dad aan het einde heel erg kortademig werd. We hopen zo ontzettend dat hij het nog uithoudt tot na deze crisis, maar realistisch gezien moeten we er rekening mee houden dat we hem niet meer in persoon zullen zien. Dat komt wel even hard aan, ook bij de kinderen.

Voor de lunch kiezen we allemaal een gerecht van Sheesh Grill. Rick en ik gaan het ophalen in het uitgestorven Mosaic District. Gewoonlijk is het hier zo druk en dit voelt een beetje eng aan. Maar goed, het betekent dat iedereen naar de aanwijzingen van onze gouverneur luistert. Die is nog lang niet gerust genoeg om zaken weer te openen.


Na het eten gaan Saskia en Justin nog eens in de hot tub en ik ga bloemenfoto's maken in de tuin. Het waait alweer keihard en dat maakt het best koud. Ik blijf dan ook niet lang buiten. Ik zal blij zijn als die harde wind eens afneemt!









Als je goed kijkt zie je mijn benen in zijn oog

Met de kinderen in de hot tub en Rick beneden aan de bar studerend voor zijn presentatie volgende week zie ik mijn kans schoon mijn pijnlijke spieren een warm bad met magnesiumzout te geven. Rick heeft Orion bij zich dus ik kan in alle rust badderen. Het doet me zeker goed!

Tegen vijven is het tijd voor een film in ons bioscoopje. De keuze valt op Cats, want we zijn allemaal fans van de musical en de liedjes. Vroeger toen de kinderen klein waren speelden we die muziek constant voor ze. Er was heel veel kritiek op de film, maar wij vinden hem zeker leuk.
Het is intussen ruim etenstijd en we bestellen van BarTaco. Die hebben ook heel wat vegetarische en veganistische opties. Zo smullen we allemaal van wat Rick terugbrengt. Het was een gezellige dag met Saskia en Justin.

Zondag

Na een nacht vol dromen over mensen met of zonder mondkapjes ben ik tegelijkertijd met Rick klaar om op te staan. Saskia en Justin zijn ook van de partij. Rick en ik halen weer koffies voor ons alle vier en ontbijt voor Rick, Justin en mij van Starbucks. Saskia eet nog eens een bagel met veganistische cream cheese. 

Daarna pakken Saskia en Justin gauw in om terug naar Richmond te gaan. Gewapend met een pak met zes rollen w.c. papier, zes keukenrollen, acht maskers, twee zeeppompjes en een flesje hand sanitizer vertrekken ze. Ze zullen nog wel binnenkort terugkomen om onze oude televisie op te halen. Ook dit stel kan het na weken enkel elkaar zien nog zeer goed samen vinden. Fijn om te zien!

Het is warm genoeg in de zon voor mij om op de stoep voor het huis mijn stappen bijeen te krijgen. Intussen zet Rick onze nieuwe Dyson Animal 2 stofzuiger in elkaar. Rick oefent daarmee door de bovenverdieping te stofzuigen. Alleen vergeet hij onze sportkamer waar een dode stink bug ligt. Die moet ik morgen dan maar even onder handen nemen. 

Een super stofzuiger, hadden we echt nodig!

Ik mis Flapjack nu al!

Terwijl ik daar sta te stappen geniet ik van het lied van de cardinaaltjes, ze klinken allemaal anders als je goed luistert. Deze is niet de "onze". 

Gisteravond is het Orion gelukt een volle zak met kattenbrokjes van heel hoog naar beneden te krijgen en de hele bijna halve kilo ervan op te eten. Kattenvoer is geen hondenvoer en dat ondervinden we vandaag. Orion gaf vannacht al over en nog een aantal keer vandaag. Wat ben ik nu blij met mijn stoomreiniger! Die werkt zowel op de houten vloeren als op het tapijt.

Met al dit gedoe is het al heel gauw lunchtijd. Er is een nieuw restaurant, net gisteren geopend, in Vienna en we gaan hun salades proberen. Ik neem de antipasti salade met ham, pepperoni en mozzarella en die is zeker lekker. Ook Rick vindt zijn keuzes prima. We verorberen het voor op onze stoep in de zon.

Dan is het tijd om weer eens bij te praten met Kai en Raquel. Ook voor hen is dit een beproeving van hun relatie en zo te zien zit dat helemaal goed. Ze hopen wel dat ze na 11 mei weer wat verder van huis mogen dan 1 kilometer, maar verder vinden ze het allemaal best. Raquel doet online schoolwerk en Kai heeft heel wat vertaalwerk, dus hij verdient goed op het moment.

Gezien het feit dat zij enkel hun slaapkamer hebben om in te vertoeven en nergens om eens even alleen te zijn, vind ik dit wel heel knap. De duiven hebben het balkon nog steeds voor zichzelf want er zijn twee babies bij gekomen. Het is een gezellig uurtje video bellen, Raquel is zo'n schat, echt blij met haar als "schoondochter". We hebben absoluut niet te klagen over de partners van onze kinderen.
Rick gaat na afloop van dit gesprek de basement in en neemt Orion mee. Die heeft al vele malen overgegeven dus Rick zet hem vast op een stuk linoleum. Gelukkig slaapt Orion alleen maar en lijkt dat kattenvoer eindelijk uit zijn systeem te zijn. Tegen zessen komen de heren weer boven water.

Voor ons avondeten bestellen we van Viet Aroma. Na Japans is Vietnamees mijn favoriete cuisine dus het is weer een traktatie. Rick vindt zijn kip zelfs wat te pittig, heel ongewoon voor hem want gewoonlijk kan het niet scherp genoeg zijn voor hem.

Saskia en Justin hebben mij nu weer aan de Great British Baking Show gekregen. Op Netflix kan ik de drie seizoenen kijken, die hier in de VS nog niet op televisie zijn geweest. Dat geeft me de komende tijd heel wat uren kijkplezier en dit keer op onze nieuwe televisie.

En dan is het weekend weer voorbij en kijkt Rick vooral tegen een heel drukke week aan. Aan mij om hen dan te ondersteunen met andere dingen in huis doen. Allemaal een heel fijne week gewenst!

7 reacties:

Sonja zei

Wat verdrietig voor Rick zijn vader, akelig om niet bij hem te kunnen zijn.
Orion blijft een ondernemende ondeugd.

Marion2 zei

Gezellig dat Saskia en Justin er waren. Maar wat triest van Rick's vader.
Ik kan me voorstellen dat dat alles overschaduwt. Is er geen mogelijkheid
meer dat jullie hem bezoeken?

Anja L. zei

Wat triest dat het net nu zo slecht gaat met Rick zijn vader, heel veel sterkte voor jullie allemaal!
Wat is Orion toch een ondernemende hond, je moet zowat kindersluiting op kastjes doen voor hem.
Ik werk deze week weer gewoon op kantoor, een directe collega gaat deze week met pensioen en het is heel raar afscheid nemen zo.
Wat klinkt de zang van de cardinaaltjes toch mooi. Ik heb nu weer merels in de tuin en dat klinkt 's avonds ook zo mooi.
Fijne week.

sink dish washing zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Petr@ zei

Wat enorm verdrietig dat jullie niet naar jullie (schoon)vader kunnen en niet te weten of je elkaar nog kunt zien.

Fijn dat het met alle kinderen wel goed gaat en met hun partners ook. En zeker fijn dat ze alledrie zo'n fijne relatie hebben.

Anoniem zei

Wat een vreselijke verdrietige situatie met Rick zijn vader. Heel veel sterkte.
En voor Rick succes deze drukke week.
Groetjes, Bea

Petra zei

@Sonja - Ja, Orion weet elk eten waar dan ook te vinden!

@Marion - Hooguit zullen Rick en zijn zus gaan tegen het einde, maar we moeten ook rekening houden met zijn 82-jarige vriendin.

@Anja - Op sommige deuren zit inderdaad een kindersluiting, ha ha.

@Petra - We hopen van harte dat Ricks vader het nog uithoudt tot na deze crisis

@Bea - Dank je wel!