Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, april 28, 2020

Over nog maar weer eens een virtuele doktersafspraak

Het is alweer een sombere dag vandaag. Rick staat op zijn gewoonlijke tijd op, maar met dat saaie weer blijf ik nog even liggen. Als ik dan eenmaal beneden kom is mijn Blond Amsterdam mok met lekker sterke koffie zeer welkom. Voor mijn ontbijt maak ik nog wat overblijfselen van het weekend eten op, zo handig en ook nog smakelijk.
Om negen uur zit ik weer achter mijn laptop, dit keer in de wachtkamer van KNO arts Blank. Dit is een nieuwe dokter voor mij en ik heb er meteen een goed gevoel bij als zij aan ons consult begint. Ze neemt me zeer serieus en luistert goed.

Natuurlijk kan ze op haar scherm niets zien dus ik moet morgen naar hun praktijk om een gehoortest te laten doen en een steroiden injectie in mijn oor te krijgen. Niet bepaald een prettig vooruitzicht, maar als het mijn volledige gehoor terugbrengt doe ik het graag.

Na mijn uur op de plaats hardlopen kleed ik me weer in bril, mondmasker en handschoenen. Het is tijd om verse groentes te halen. Er is bijna niemand in Whole Foods en er wordt heel goed afstand gehouden.

Terug thuis maak ik mijn lunch salade. De champignon bologna van de German Gourmet is super lekker! Met mijn eten en mijn laptop ga ik aan tafel zitten. Judith belt me al gauw en we hebben een gezellige virtuele lunch samen. Na afloop spreken we af dit wekelijks te doen. Ik merk dat ik energie krijg van deze online video gesprekken. Het is niet hetzelfde als in persoon, maar genoeg sociale interactie voor mij.

Het regent buiten, maar ik dwing mezelf er toch op uit te gaan met fototoestel, telefoon en hond in de van. Natte bloemen hebben altijd net iets meer dan gewoon droge met alle druppels. Het lukt me een aantal mooie foto's te nemen met zowel mijn camera als mijn telefoon.

Natuurlijk speel ik ook wat Pokemon Go. Zo ben ik er toch weer een uurtje uit. Dat is goed voor mijn gemoed. Dat gemoed is als een achtbaan. Dagenlang vind ik het allemaal prima en dan opeens bevliegt het me helemaal. Dit oor gedoe helpt natuurlijk ook niet.

















De rest van de middag speel ik spelletjes, klets op Facebook met deze en gene en kijk weer een paar afleveringen van de Great British Bake Off. Ik denk dat ik hierna eens ga kijken hoe ik Heel Holland Bakt vind. Ik ben toch maar overstag gegaan en heb een NPO abonnement gekocht. Met mijn VPN moet ik nu de meeste programma's kunnen kijken.

Tegen zessen is Rick klaar met werken en borrelen we met Goudse kaas hapjes van Sorrento. Nou, die zijn misschien met eenzelfde proces gemaakt, maar Goudse kaas is het niet wat ons betreft. Gelukkig hebben we ook een stuk echte jonge Goudse.

Voor ons avondeten grilt Rick hamburgers. Ik heb een speciale met blauwe kaas en bacon. Rick houdt daar niet van. Die van hem zijn gewone kaasburgers. Deze speciale burger houd ik erin, zo lekker! We hebben er tomaat en ui bij en de broccoli met kaas tots, die we ook erg smakelijk vinden.

Het schijnt morgen eindelijk eens een heel mooie dag te worden dus na mijn doktersafspraak hoop ik daarvan te genieten. Allemaal een heel fijne woensdag gewenst!

6 reacties:

Petr@ zei

Dat klinkt inderdaad een beetje eng, een injectie in je oor. Maar als het helpt, dan moet dat maar. Sterkte voor straks!

Leuk, die video lunches. Toch net wat anders dan gewoon bellen.

Sonja zei

Sterkte bij de specialist, ik duim voor je.

Anja L. zei

Ik zou me ook niet verheugen op een injectie in mijn oor maar misschien valt het mee.
Ik hoop voor je dat het helpt.
Ik vind hamburgers met blauwe kaas ook heerlijk, ik maak ze zelf en verkruimel de kaas door het gehaktmengsel.
Succes vandaag!

Anoniem zei

Fijn dat het weer een beetje beter wordt. Wij hebben een paar weken erg mooi weer achter de rug en nu is het sinds gisteren wat minder, maar ook dat wordt hopelijk snel weer beter. Succes met je doktersafspraak! Groetjes, Maria.

Marion2 zei

Heel Holland Bakt is zeker een aanrader. Het is gezellig en ongecompliceerd. De presentator is André van Duin, die ken je vast nog wel. Robert (bakker) en Jannie (culinair deskundige) zijn door dit programma Bekende Nederlanders geworden.

https://www.telegraaf.nl/video/429839868/deze-bzv-boer-gaat-puur-voor-de-lust

Je zit ineens wel in de medische molen, zeg. Veel sterkte vandaag!

Petra zei

@Petra - Ja, ik vind die video calls meer het gevoel van op bezoek zijn bij elkaar hebben.

@Sonja - Dank je wel!

@Anja - Ik ben daar te lui voor, LOL

@Maria - Het was een dagje, helaas, maar wel weer even goed opladen.

@Marion - Andre van Duin ken ik inderdaad nog wel.