Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, april 23, 2020

Over nog een virtueel doktersbezoek

Mijn oor hield me vannacht wakker dus ik ben blij dat ik vanmiddag een virtuele doktersafspraak heb. Rick moest er weer vroeg uit en als ik eindelijk opsta vertelt hij dat mijn Starbucks ontbijt beneden voor me klaarstaat. Lekker!

Eigenlijk zou ik vanochtend de gewichten routine, die Sharon me voor deze week stuurde, moeten doen. Maar ik heb geen zin om me te haasten en stel het uit tot morgen. Ook omdat ik direct nadat ik mijn dagelijkse stappen bijeen heb onder de douche moet.

Om elf uur heb ik met Mona afgesproken om de benodigdheden om mijn haar te verven op te halen. Beiden met maskers op gaat de overhandiging vlot. Nu kan ik dit weekend proberen dat grijs weer een betere kleur te geven. 

Nu ik toch in Vienna ben en er voor vanmiddag regen wordt voorspeld doe ik mijn rondje stad vandaag voor de lunch. Precies om twaalf uur ben ik terug en komt Rick ook net naar buiten voor zijn lunchpauze. Gek hoe ik altijd dacht dat ik niet iedere dag hetzelfde als lunch zou willen eten, maar deze salade verveelt me nog steeds niet. 


In de tuin van iemand, die teckels heeft, zo grappig!

Bij ons Community Center, mooie spreuk. 














Niet lang na de lunch regent het inderdaad. Ik ga vast in de virtuele wachtkamer op mijn dokter wachten. Eerst krijg ik Scott, de verpleegkundige, te zien. Hij stelt allerlei vragen en is altijd zo super aardig! Hun hele medische praktijk is dicht, iedereen werkt van huis uit behalve een verpleegkundige en dokter per dag.

Niet veel later komt Beth, mijn NP, op het scherm vanuit haar huis. Zij wil dat ik in persoon gezien word. Dat verwachtte ik al want ze kan virtueel niet in mijn oren kijken. Ze gaat proberen of het vandaag nog kan. Dat zou wel super fijn zijn!

Jammer genoeg belt Scott een paar uur later dat dat niet meer gaat lukken. Ze gaan nu kijken of het morgen kan en anders is Scott de verpleegkundige op maandag. Ik hoop echt niet dat ik tot maandag moet wachten want geen enkele van de druppels heeft ook maar enig effect. Bovendien kan er een ontsteking zitten en dan wil ik echt niet tot na het weekend ermee rondlopen. Enfin, ik kan er verder niets aan veranderen dus duim als jullie blieft voor morgen.

Zo is de middag al gauw voorbij en is het tijd om ons voor te bereiden op ons wekelijkse happy hour met Chuck en Christine. Ik kreeg vanmiddag een bestelling met Nederlandse spullen binnen en daarbij zitten ook haring en paling. De haring gaan we vanavond als borrelhapje soldaat maken.

Het wordt weer een gezellig happy hour met onze beste vrienden. Na afloop ben ik wel doodmoe van het proberen te luisteren met een oor en naar mijn gevoel schreeuwde Rick in mijn goede oor. Wat hoop ik dat ik morgen terecht kan. Ik heb hernieuwde bewondering voor mensen, die slechthorend zijn!

Voor ons avondeten bestellen we van Red Galanga. Dit restaurant waar ik altijd mijn maandelijkse happy hours hield willen we steunen, want hopelijk komen die happy hours ooit weer terug. De sashimi is vers en smakelijk en Rick vindt zijn sushi rollen ook helemaal goed.

Allemaal een fijne vrijdag gewenst!


4 reacties:

Petr@ zei

Ik hoop dat je vandaag nog bij de dokter terecht kunt. Zo wil je inderdaad het weekend niet in. Heel vermoeiend als je niet goed hoort. Heb je ook pijn?

Lekker hoor, een haring. Moet ik ook maar weer eens halen, is alweer een tijd geleden. Maar vanavond eerst een lekker stukje zalm, met asperges erbij. Kan ik nu al naar uit kijken.

Succes met het kleuren van je haar. Ik heb een paar weken geleden ook een uitgroei setje opgehaald bij de kapper, maar ben bang dat ik nog een keer moet halen nu de maatregelen verlengd zijn. Wel fijn dat die optie er is trouwens.

Anja L. zei

Ik zal voor je duimen!
Ik heb het geluk dat ik blond haar heb dus ik kan het makkelijk zelf verven voorlopig. Alleen moet het nodig geknipt worden.
Fijn weekend! Wij hebben een extra dag in verband met Koningsdag, lekker.
Twee korte werkweken in het vooruitzicht.

Marion2 zei

Wat handig van die kleurenkits bij de kapper! Bij mijn kapper hebben ze het ook, gelukkig. Daarvoor was ik al bij het Kruidvat op zoek geweest, maar had werkelijk
geen idee wat te nemen. Ik ben nog net voor ze sloten geweest en hoop toch dat
ze binnen een paar weken weer opengaan. Dan zou ik niet zelf hoeven te kleuren.
Urgenter zijn mijn nagels, ik kan niet wachten tot ik daar weer wat aan kan
laten doen!

Sterkte met je oor!

Petra zei

@Petra - zomaar een haring gaan eten is een van de weinige dingen die ik uut Nederland mis.

@Anja - Oh ja, Koningsdag. Jammrr genieg geen Koningsfeesten hier dit jaar. Ik zal proberen oranje te dragen.

@Marion - mijn nagels zien er vreselijk uit!