Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, april 10, 2020

Over weer een schoon huis en storm

Rick is er weer eens supervroeg uit en ik blijf liever nog wat langer liggen. Als ik beneden kom staat er een nitro brew voor me klaar, heerlijk! Ik pocheer weer een ei en heb er wat kerstomaatjes bij. Dan begin ik snel aan mijn cardio zodat ik er vroeg klaar mee kan zijn. 

Het is vandaag guur weer en ik heb meer dan genoeg van de ballen met Orion haar, die overal rondwaaien. We hebben een centraal stofzuigersysteem door het hele huis dus ik haal de slang tevoorschijn. Het ging al een tijdje niet goed, maar vandaag zuigt hij dus echt nauwelijks!

Vloekend en klagend loop ik door het huis met dat ding. Rick hoort me en komt speciaal uit zijn kantoortje om me te verzekeren dat ik mijn wens van een gewone stofzuiger kan vervullen. Gelukkig! Nu nog even onderzoeken welk merk het beste is voor hondenhaar.

Als ik eindelijk tevreden ben dat de houten vloeren schoon gezogen zijn haal ik mijn stoomdweil er overheen. Dat ding is nu juist wel leuk om te gebruiken al duurt het heel lang want ik ben nogal een pietje precies. 

Tegen de tijd dat ik de keuken en onze badkamers ook schoon het gemaakt is het drie uur later en ruim lunchtijd geweest. Nu heb ik alleen nog maar de delen van het huis, die Rick en ik op het moment gebruiken, schoongemaakt. Geen wonder dat onze schoonmaaksters met zijn tweeen meer dan drie uur over het hele huis doen. Ik ben blij dat ik op het moment relatief weinig last van de fibromyalgie heb.

Rick oppert om lunch te gaan halen aangezien we beiden bijna geen ingredienten voor onze salades over hebben. Eergisteren zijn de eigenaars van Maggio's, een plaatselijk Grieks restaurant, aangevallen door een groepje jongeren. Toen ze weigerden om het groepje in het restaurant te laten eten (wat illegaal zou zijn) werden ze met voedsel bekogeld en zelfs geslagen. De politie heeft de daders gelukkig meteen opgepakt.

Om dat restaurant te steunen besluiten we daar salades te bestellen. Ik neem de tonijnsalade en Rick de salade met gyro vlees. Ik moet zeggen dat het weer eens wat anders is, die tonijn, maar verder is de salade helaas niet zo speciaal. Hij bestaat voornamelijk uit sla met een paar mini tomaatjes en olijven.  Maar goed, we hebben onze goede daad gedaan.

Omdat we wat later aten moet Rick meteen weer aan de conference calls. Ondanks de kou (want 9 graden voelt heel koud na een aantal dagen rond de 20) ga ik toch weer bloemen fotograferen. Bij de tulpen word ik letterlijk weggeblazen! Wauw, echt een storm is dit.

Toch heb ik het geduld om wat foto's te nemen. Doordat het nog niet heel warm is telkens bloeit alles wel langer dan gewoonlijk. Andere jaren bloeit alles achter elkaar uit door de warmte. De tulpen beginnen er nu echt zielig uit te zien, maar er zijn nog een paar soorten, die het langer uit zullen houden.

























Orion gaat ook altijd graag mee op deze excursies en blaft tegen elke hond die we voorbij rijden. Ik speel nog wat Pokemon Go vanuit de van. Volgens mij wordt er wat minder gespeeld op het moment, want de gyms worden niet zo gauw overgenomen.

Terug thuis is het tijd voor mijn brein spelletjes. Niet veel later vraagt Rick of ik klaar ben om naar Total Wine & More te gaan. Hij heeft nieuwe Belgische biertjes nodig en ik kan wel wat wijn gebruiken. We doen onze mondkapjes op en Rick doet handschoenen aan. In Washington DC en een county in Maryland zijn mondkapjes al verplicht in winkels, maar bij ons nog niet. Toch draagt vrijwel iedereen er een.

Ook de medewerkers hebben mondkapjes en handschoenen aan. We vinden snel wat we nodig hebben en worden buiten letterlijk weggeblazen. Onvoorstelbaar wat een wind! De aangekochte spullen gaan nu drie dagen in de garage wachten.

Om vijf uur heeft Rick weer een virtuele happy hour met zijn collega's. We gaan beneden naar de bar en ik ga naast Rick zitten computeren. Het is grappig te luisteren want iedereen vult de dagen thuis weer anders in.

Na een uur is het happy hour afgelopen en bedenken Rick en ik wat we als avondeten willen. Dat wordt met dit gure weer Indiaas. Rick haalt het bij Jaipur en het smaakt weer super lekker. Ik heb gekruide pinda's als voorafje en dan mijn gewoonlijke saag paneer, spinazie met Indiase kaas.

En dan is het weer tijd voor het weekend. De plannen? Die hebben we niet. Eens kijken wat we van Paasdag gaan maken (we hebben er hier maar een). We zien wel wat we leuk vinden. Ik wens jullie in ieder geval een fijn Paasweekend toe.

5 reacties:

Anja L. zei

Wat jammer dat het ineens zo koud is. Dat gebeurt hier maandag. Nu nog maar even genieten van de zon.
Fijn weekend!

Marion2 zei

Ook hier geen plannen voor Pasen. Normaal houd ik altijd een Paasbrunch voor de familie.
Ik vind het erg jammer dat het nu niet kan. In plaats daarvan heb ik ze verrast met een mooi Paasstukje, paaseieren en een leuke kaart.
Zolang er niemand ziek wordt, zie ik het verder maar als een soort onthaasten. Ook weleens fijn.

Vrolijk Pasen!

anoniem zei

De enige personen die in Nederland mondkapjes dragen, zijn Aziaten als ik om me heen kijk bij het winkelen. Opmerkelijk is wel, dat de (locale) politie in Nederland nog steeds met zijn tweeen naast elkaar in de auto rondrijden. Hoezo anderhalve meter afstand, overheid? In de USA rijdt de politie praktisch altijd alleen rond, why not.
Gaan jullie nog mogelijk op vakantie dit jaar? Aruba?
Gezellige en inspirerende Pasen gewenst.

Petr@ zei

Hier gaat ook een paar dagen de temperatuur omlaag, maar morgen nog niet. Dan genieten we nog even van 24 graden. En woensdag gaat de temperatuur ook weer omhoog.

2e paasdag gaan we met z'n vieren brunchen thuis. Verder gewoon lekker bij huis.

Petra zei

@Anja - Gelukkig was het vandaag weer lekker, heel langzaam gaat het de goede kant op.

@Marion - Ja, het belangrijkste is dat iedereen gezond blijft.

@Anoniem - We hadden inderdaad wel plannen voor Aruba, maar durven nog niets te boeken.

@Petra - Veel plezier! Het is hier in de lente altijd erg schommelend qua weer, maar langzaam aan vind ik ook wel fijn dan bloeit alles langer.