Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, april 21, 2020

Over virtuele "bezoeken" met vrienden

Rick is al heel vroeg op, half zeven, maar gek genoeg ben ik ook wakker. Ik doe druppels in mijn oor en ga zo 20 minuten op mijn zij liggen, hopend dat het wat zal helpen. Dan ga ik naar beneden waar Rick net terugkomt met een Starbucks ontbijt. Heerlijk!

Door dit alles begin ik een uur eerder dan gewoonlijk aan mijn cardio. Dat vind ik eigenlijk wel heel fijn, maar gewoonlijk heb ik geen zin om zo vroeg op te staan. Als ik klaar ben neem ik Orion even de zonnige tuin in.

Daarna is het tijd voor mijn douche want ik heb om kwart over elf met Lea Ann afgesproken om te video bellen. Het is weer gezellig bijkletsen en ik merk dat ik dit virtuele sociale contact met vriendinnen een paar keer per week heel fijn vind. Zij duidelijk ook, want vrijwel iedereen reageert enthousiast op mijn uitnodiging. 


Als Rick zijn lunchpauze neemt beeindigen Lea Ann en ik ons gesprek en beloven elkaar dit vaker te doen. Rick en ik maken onze lunch waar ik deze week mini paprikaatjes in heb. Het regent net dus we kunnen dit keer niet buiten zitten.
Als die regen weer voorbij is neem ik Orion nog eens de tuin in. Ik merk dat hij na die spelletjes in de tuin een stuk rustiger is binnen. Dat is belangrijk want Rick heeft vandaag weer veel telefoontjes. Ik neem intussen ook wat foto's van de azalea's en een plant waar ik de naam niet van weet. Zin om erop uit te gaan heb ik vandaag niet. Het waait weer zo keihard en het medicijn wat ik nam om mijn oren te openen maakt me slaperig.





De rest van de middag geef ik maar toe aan mijn lichaam. Ik computer wat en drink voor het eerst in lange tijd weer eens een Diet Coke. De caffeine daarin helpt me wel weer "wakker" worden. Als dit niet snel beter wordt zal ik toch een consult met mijn dokter moeten aanvragen, bah!

Rick is weer om half zes klaar en we hebben dit keer een virtueel happy hour met Lois en Jim. Dat is zo gezellig dat we onszelf van beide kanten moeten dwingen om op te hangen. We spreken af dit zo ongeveer iedere twee weken te doen. Het is dan wel niet in persoon maar wat mogen we dankbaar zijn dat we elkaar zo kunnen zien. Nog niet zo heel lang geleden was dat toekomstmuziek.

Rick zet de grill aan om de biefstuk spiesjes te grillen en ik kook de haricots verts. De broccoli met kaas tots, iets nieuws voor ons, gaan in de oven. Het wordt een lekker maal en die broccoli met kaas tots houden we er ook in.

Ook deze dag ging toch weer snel voorbij. Daar verbaas ik me weleens over. Je zou denken dat de tijd nu langzamer zou lijken te gaan. Allemaal een fijne woensdag gewenst!

5 reacties:

Pascale zei

Ik denk dat we allemaal wat meer gewend raken aan het nieuwe ritme en de huidige omstandigheden en dat de dagen daarom wat sneller voorbij gaan. Er zijn bij mij nog steeds hier en daar dagen die langzamer lijken te gaan, maar minder dan in het begin van de "quarantaine" toen al mijn normale activiteiten opeens wegvielen.

Reny zei

Hopelijk helpen de oordruppels en hoef je geen afspraak te maken.

In deze tijd halen we ons plezier ook uit de kleine dingen, we werken beiden thuis en zijn blij als we onze koffiepauze en lunch in onze tuin kunnen nemen. Gelukkig is het de laatste weken aardig weer.

Ik ga toch eens op zoek naar die "tots", die klinken zo lekker maar ik heb ze tot nu toe nog niet kunnen vinden.

Mocht je dit nog lezen......slaap lekker. Zo nee, fijne woensdag.

Groet
Reny

Anja L. zei

De dagen vliegen voorbij! Waarschijnlijk ook omdat we op het werk met een aangepaste bezetting werken en het verschrikkelijk druk is.
Ik mis echt de sociale contacten met mensen. Gisteren had ik hulp nodig voor mijn computer op het werk en het was gewoon gezellig om te praten met de jongen van IT!
Je wordt echt blij van kleine dingen op dit moment.
Fijne woensdag!

Marion2 zei

Ik vind de weken op een of andere manier ook voorbijvliegen. Wel merk ik
dat ik van deze manier van leven wel genoeg begin te krijgen en me meer
zorgen ga maken over de economie.
In de krant las ik een stukje met een voorstel om in ieder geval de mensen
onder de 50 jaar weer aan de slag te laten gaan en hen sowieso weer 'vrij'
te laten. Zij hebben, uitzonderingen daargelaten, veel minder kans op een
ernstig verloop van de ziekte. Ik heb er geen verstand van, maar het
klinkt als een idee (als dit zo nog een jaar door moet gaan).

Petra zei

@Pascale - Dat is misschien wel zo, ja

@Reny - Kennen jullie de aardappel variant, Tater Tots?

@Anja - Gek, he? Zelfs het makkelijke praatje in de rij bij de supermarkt mis ik.

@Marion - Het probleem is alleen dat die mensen dan wel weer in aanraking komen met ouderen. Ik ben maar blij dat Rick zo makkelijk van huis uit kan werken.