Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, april 30, 2020

Over een heel regenachtige dag

De regen klettert op het dak en het is zo donker in de kamer. Rick is natuurlijk al lang op als ik eindelijk eens beneden kom. Hij kondigt aan dat hij ontbijt gaat halen van Starbucks en dat vind ik helemaal prima. 

Als dat op is ga ik aan mijn cardio en daarna doe ik een nieuwe gewichten routine van Sharon. Ik haal mijn gewichten ervoor naar beneden. Deze workout vergt dat ik alle oefeningen voor een minuut doe en dan voor 30 seconden herhalen. Weer eens heel wat anders en ik doe er meer dan een half uur over. Het geeft me iedere keer een gevoel van voldoening als ik mezelf ertoe heb gezet gewichten te doen. Met deze unieke instructies van Sharon gaat het goed zo twee keer per week.

Omdat ik zo draalde vanochtend ga ik snel douchen en dan is het alweer Ricks lunch pauze. Hij neemt veel te weinig pauzes naar mijn mening. Ook nu weer neemt hij zijn eten terug het kantoor in voor de zoveelste conference call. Ik vind het toch ook belangrijk dat Rick naar buiten gaat en zijn beweging krijgt. Iedere week zegt hij dat het minder druk zal zijn en dan blijkt zijn agenda toch weer propvol te zijn.

Het plenst nog steeds maar ik wil er wel op uit gaan. Ik neem Orion mee in de van, maar ik vrees dat ik misschien een lekke band heb. De van maakt rechts een vreemd geluid en trekt ook heel erg die kant op. Kan er ook nog wel bij, zucht!

Dan breng ik Orion maar thuis en neem Ricks auto. Ik speel wat Pokemon Go en in mijn regenjas maak ik de nodige foto's van wel heel erg natte bloemen! De regen is niet leuk, maar al die druppels zorgen er wel voor dat de foto's interessanter zijn.






















Tegen drieen ben ik weer thuis en heb mezelf opgedragen vandaag eens echt iets creatiefs te doen. Ik hik daar al weken tegenaan. Het moet iets zijn dat vrij snel klaar is en ik besluit de materialen om stenen te beschilderen te gaan gebruiken. Die liggen al sinds Kerst in ons kantoortje.

Mijn heel simpele design wordt regenbooghartjes met het woord "Love". Na een uurtje is het klaar en ik ben er best tevreden over. Mijn plan is deze steentjes te gaan verstoppen zodat anderen ze kunnen vinden. Het leukst lijkt me om er opbeurende spreuken op te schilderen in deze tijd. Eens zien wanneer ik zin heb de volgende te versieren.
En dan is mijn energie op. Ik doe mijn voeten omhoog in mijn luie stoel en kijken een paar afleveringen van de Great Britisch Bake Off. Ik houd zelf helemaal niet van bakken, maar de creativiteit, die de deelnemers tonen vind ik fascinerend.

Tegen zessen maak ik een bordje prosciutto voor onze borrelhap en maan Rick naar beneden te komen. Aan de bar hebben we een heel gezellig wekelijks happy hour (eigenlijk meer dan een uur) met Chuck en Christine. We vinden het allemaal leuk zo'n wekelijkse klets. We "zien" elkaar zo veel vaker dan gewoonlijk, grappig genoeg.

Voor ons avondeten bestellen we taco's in slabladeren van BarTaco. Zoals altijd is dat een traktatie. Zoveel verschillende smaken in zulke kleine hapjes! Het is een goed afsluiting van deze donkere weer dag. Gelukkig ziet dit weekend er heel goed uit.

Morgen is het alweer de laatste dag van de werkweek. Deze week is heel snel gegaan met alle doktersafspraken, maar ik hoop dat volgende week niet weer te hebben! Allemaal een heel fijne vrijdag gewenst!

5 reacties:

Sophie zei

Fijn om te lezen dat je al wat meer als jezelf klinkt vandaag en dat je de grootste medische dingen achter de rug hebt. Hoe is het met je oor?
Leuk gedaan dat steentje! En wat een leuk idee om ze neer te leggen zodat anderen ze kunnen vinden. Fijn om weer even creatief bezig te zijn!

Petr@ zei

De routine is bij thuiswerken wel een beetje weg. Op het werk is er altijd wel een collega om je achter je bureau weg te trekken voor een lunchwandeling. Ik doe het nu ook wel maar moet me er soms wel toe dwingen. Gek eigenlijk want op het werk moet ik er niet aan denken om mijn wandeling over te slaan, dan moet ik echt even naar buiten.

Leuk gedaan, die steen. En wat een lief idee om ze te gebruiken om anderen een hart onder de riem te steken.

Eigenlijk zou je die happy hours met Christine en Chuck (en andere vrienden op afstand) er op deze manier in moeten houden. Lijkt me heel gezellig!

Anja zei

Leuk gedaan die steen,. Ik doe dat ook en ben lid van https://www.facebook.com/groups/193258741217271/
Hoe gaat het met je oor?

Marion2 zei

Wat een mooie steen is het geworden. Doe je er lak over of glimt het
van zichzelf? Wat voor soort verf gebruik je ervoor?
Ik heb nog altijd een lieveheersbeestjes steen liggen, dat een van
de kinderen ooit voor Moederdag heeft gemaakt. Vind het zo leuk,
zou het ook weleens willen proberen.

Petra zei

@Sophie - Ik hoor nog een beetje gesuis, maar niet zo dat het storend is.

@Petra - Inderdaad, dat merk ik bij Rick ook. Volgende week ga ik hem dwingen samen een wandeling te maken halverwege de dag.

@Anja - Leuke groep! Mijn oor lijkt telkens beter. We zullen volgende week zien of het kleine beetje gehoorverlies terug is.

@Marion - Een lieveheersbeestje heb ik ook aan gedacht. Het zijn olieverf pennen die kennelijk ook wat glanzen als ze opdrogen.