Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, april 22, 2020

Over een excursie naar de apotheek

Midden in de nacht werd ik wakker en ik kon mijn brein maar niet stil zetten. Daardoor heb ik wat moeite met opstaan vanochtend. Ik druppel mijn oor weer en blijf nog twintig minuten liggen om dat hopelijk te laten helpen. 

Als ik beneden kom, komt Rick net binnen met Starbucks koffies. Als hij vroeg aan zijn werk moet beginnen heb ik ook mazzel want dan brengt hij voor mij een nitro brew mee. Rick forenst naar ons kantoortje en ik maak mijn ontbijt. Het wordt een heel oranje bord, gerookte zalm met worteltjes. 

Als ik daarna klaar ben met mijn cardio stof ik wat af en zet de Roomba aan in de woonkamer. Daar moet Orion niets van hebben dus hij gaat zoveel mogelijk in een hoekje zitten hopend dat dat ding dan bij hem wegblijft. Dat doet het natuurlijk niet dus Orion haast zich naar een andere kamer. 

Omdat het opnieuw zo hard waait en daardoor best guur is ondanks de zon gaan Orion en ik binnen spelen. Ik neem een plakje kaas en beveel hem te blijven zitten en wachten. Dan verstop ik het plakje kaas en moet Orion het zoeken. Hij heeft de spelregels al heel snel door, maar ik maak het hem niet makkelijk. 

Voor ik het weet is de ochtend voorbij en komt Rick al tevoorschijn om lunch te eten. Oeps, ik heb mijn douche nog niet eens genomen. Rick merkt terecht op dat er helemaal geen reden is om dat voor de lunch te doen. Ik hoef vandaag nergens heen en niemand, behalve Rick, te zien.

Na de gewoonlijke salade ga ik ons dankbaarheidsbriefje voor de altijd weer vriendelijk service van onze postbode op de brievenbus hangen. Dat is een plaatselijke actie hier in Vienna om te laten zien dat we hun werk door weer en wind zeer waarderen. Ik vind het een mooi initiatief.
Het is weer tijd om wat medicijnen op te halen en ik rijd met Orion in de van naar de drive thru van Walgreens. Niet alleen kun je hier medicijnen ophalen, maar ook andere spullen in de winkel. Ik heb vandaag ook neusspray nodig. Heel handig om niet naar binnen te hoeven!
Ondanks de eeuwige wind ga ik naar Vienna om te proberen wat bloemenfoto's te nemen. Natuurlijk speel ik ook Pokemon Go en zo ben ik weer een paar uurtjes zoet. Ik heb een aantal bewogen foto's weg moeten doen, maar onderstaanden kwamen goed uit de bus.








Op aanraden van een paar mensen op Facebook heb ik oordruppels en een oorspuitje gekocht dat hen heel goed helpt. Eerst lig ik een half uur op mijn zij om de oordruppels hun werk te laten doen. Daarna heb ik goede hoop dat er met het waterspuitje spul uit zal komen, maar niets. Het wordt me nu te gek dus ik heb voor morgen een virtuele doktersafspraak gemaakt.

Rick heeft even pauze en we laten Orion samen uit. Dan rijden we naar de Poolse winkel voor hun overheerlijke worstjes. Dat wordt een teleurstelling want hun gewoonlijke lading is niet aangekomen en ze weten niet wanneer de volgende zal komen. Nou ja, er zijn ergere dingen, maar wel heel vervelend voor dit door een Poolse familie gerunde winkeltje.

Rick werkt nog een uurtje en dan is het tijd voor happy hour. Voor Rick even nodig relaxen met een biertje na de hele dag aan de telefoon. We maken vervolgens samen het avondeten, hoewel Rick zoals gewoonlijk het leeuwendeel doet.

Het wordt een smakelijke eenpansmaaltijd met ham, tomaat, paprika, olijven en champignons. Dat alles in een saus uit een pakketje en over bloemkoolrijst met paprika en ui er doorheen. Heel simpel, maar wat is het lekker!

Tijd voor een nieuw seizoen van The Great British Baking Show, brein op nul. Ik las vandaag dat het heel normaal is hoe ik me voel. Veel mensen ondernemen van alles en ik heb er gewoon noch de lichamelijke of mentale energie voor. Ik heb vaak zo'n "ik moet" gevoel, maar kan me gewoon niet concentreren. Misschien komt dat wel weer, misschien ook niet. Het helpt te lezen dat ik niet de enige ben en dat het een normale reactie op deze vreemde wereld is.

5 reacties:

anoniem zei

Jij bent zo'n boffert met een man als Rick. Beter kan haast niet. Petra, je mag ook gebouwen en andere USA zaken op foto zetten.
In Nederland heeft de bibliotheek een actie ,ook voor niet leden. Download gratis de ThuisBieb-app en maak een keuze uit 100 e-books. thuisbieb.nl Misschien werkt dat in het buitenland ook.
En kijken jullie ook naar beleefdelente.nl ? Hier staan webcams met allerlei vogels met jongkies in NL.

Marion2 zei

Pfft ja, ik kom ook tot weinig. Zo moet ik al eeuwen foto's inscannen en je zou
toch zeggen dat daar voldoende tijd voor is nu.

Ontzettend handig zo'n drive thru. Ik kreeg vanochtend ruzie met iemand in de supermarkt. Die ging heel vlak naast me staan en toen ik vroeg of ze afstand
kon houden, zei ze: 'Hier krijg je niets van'. Argh!

Anoniem zei

Die brief voor de postbode is leuk! Die ga ik hier ook ophangen!

En ik herken het gebrek aan energie zo! OK, ik werk gewoon full-time (en eigenlijk meer dan, want met het online werken en alle accommodations die je maakt voor studenten die het ook niet makkelijk hebben is het veel meer werk), maar daarnaast kom ik echt aan niks toe. Het is gewoon heel moeilijk je op iets te concentreren, vind ik. Mensen hier noemen het dan ook wel een traumatische ervaring, en dat snap ik wel. Ik vind dat zelf ene moeilijk woord om te gebruiken (met een man die in oorlogsgebieden gewerkt heeft voelt dat altijd als een soort downplaying van zijn ervaringen), maar ik zie het ergens zeker ook wel zo. Dus we moeten vooral proberen aardig voor onszelf te zijn, lijkt me. FWIW, ik geniet echt ontzettend van je foto's en verhalen!
Judith

Petr@ zei

Ik heb wel wat achterstallige klusjes opgepakt, maar echt energiek ben ik niet. Ik zie veel mensen nog gewoon van alles doen en dan vraag ik me af waarom ik daar ineens de energie niet meer voor heb. Gek eigenlijk!

Petra zei

@Anoniem - Helemaal mee eens, Rick is een uit duizenden. Ik ga kijken naar beleefdelente.nl

@Marion - Jee, onvoorstelbaar. Daar zijn Amerikanen over het algemeen want uitzonderingen zijn er altijd te beleefd voor.

@Judith - Kan me voorstellen dat het zeer vermoeiend is dat online lesgeven.

@Petra - Ja, is gek, maar er is een reden voor. Judith hierboven postte er een goed artikel over op FB. Ik zal het delen.