Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, april 01, 2020

Over woensdag

Het lukt mij gewoon niet om tegelijk met Rick op te staan, al ben ik wel al wakker. Het helpt ook niet dat het bewolkt is. Ik heb mensen deze tijd al horen vergelijken met de film "Ground Hog Day" waarin dezelfde dag zich telkens herhaalt. Zo voelt het inderdaad wel een beetje.

Als ik rond achten beneden kom heeft Rick mijn koffie zoals meestal al klaar. De afgelopen tijd had ik daar altijd een paar pompjes suikervrije hazelnootsiroop in en die is nu op. Gelukkig vond ik met veel moeite nog wat andere siropen online, want Bed, Bath and Beyond is dus gesloten. 

Vandaag begin ik aan de fles met gezouten caramel siroop en ik moet zeggen, die is erg lekker! De andere twee flessen van de drie, die ik niet apart kon bestellen, zijn mokka en vanille. Maar voorlopig gaat deze gezouten caramel smaak het worden. 

Na mijn ontbijt doe ik weer een uur op de plaats hardlopen. Ik maak me wel wat zorgen over mijn linkervoet. Die doet pijn, niet ernstig, maar toch. Ik zou daar deze maand een injectie in krijgen om de pees te helen, maar die wil ik nu niet. Ik heb mijn immuunsysteem nodig voor het geval ik COVID krijg. Hopelijk houdt de pees het nog even uit. 
Als ik klaar ben met mijn cardio neem ik Orion mee de tuin in, maar het is opeens venijnig koud met een harde wind. Lang duurt dit spelletje voor Orion dus niet. Ik heb ook geen zin of energie om iets anders te doen dus besteed de rest van de ochtend aan mijn Elevate en andere spelletjes om mijn brein bezig te houden.

Na onze gewoonlijke salades als lunch verorberd te hebben gaat Rick weer aan het werk en ik neem Orion mee in de van voor mijn dagelijkse Pokemon Go spelen en bloemen fotograferen in het centrum van Vienna.
Het is echt koud opeens, maar 11 graden en een straffe wind. Toch vind ik nog wat mooie plaatjes. Ik merk dat dit op het moment mijn creatieve momenten zijn. Ik kan me niet concentreren op tekenen of kleuren, maar fotograferen is ontspannend en stemt me blij. Mijn geluk is dat er genoeg onderwerpen zijn om op de gevoelige plaat vast te leggen.










Omdat het toch echt wel onaangenaam guur is maak ik het niet lang. Thuis ga ik verder met feitelijk niets doen. Ik klets wat online met vriendinnen en Saskia en Katja. Katja moest vandaag nog werken, maar de komende vier dagen heeft ze vrij. Dan voel ik me over het algemeen toch geruster.

En dan is het zomaar weer happy hour. Rick komt uit zijn kantoor en we klinken op weer een dag gezond geleefd. Ik moet zeggen dat social media me op het moment ook overeind houden. Ik heb de meeste nieuwsorganisaties van mijn Facebook gehaald en in plaats daarvan zijn er veel grappige plaatjes. Een daarvan kan ik jullie niet onthouden want het zou zo Orion kunnen zijn.
Voor ons avondeten hebben we een makkelijk "Indiaas" maal met ham, saag (een gekruide spinazie en mosterdbladeren mix uit een blikje) en broccoli en bloemkool "rijst". Rick is helemaal blij dat we morgen weer van een restaurant gaan bestellen. Hij is dan ook telkens de kok en ik ben hem daar erg dankbaar voor.

En dan, na een voor mij wat moeilijkere dag emotioneel gezien, kijk ik naar buiten en zie een prachtige regenboog. Alsof het een teken van de natuur is dat dit ook weer voorbij zal gaan. Ik ben niet religieus maar ik vind deze quote van Maya Angelou erg mooi: "God puts rainbows in the clouds so that each of us - in the dreariest and most dreaded moments - can see a possibility of hope"


En daarmee wens ik jullie een fijne donderdag en bedankt voor het lezen!

9 reacties:

Anoniem zei

Beste Petra,
Wat een nare periode voor iedereen overal ter wereld.
Als ik jouw regenboog zie denk ik 'na regen komt zonneschijn'
Dit virus zal uiteindelijk hopelijk toch wel eens verdwijnen en kunnen we ons normaal leven verder zetten.
Misschien gaan we zelfs op een andere manier leven.
Groeten van Hilde uit B en hou het gezond.

Anja L. zei

Ik begrijp je gevoel van ‘Groundhog Day’.
Ik heb het geluk dat ik in ieder geval drie dagen naar kantoor moet en daar is genoeg te doen.
Fijn dat er zoveel mooie dingen te fotograferen zijn en dat je wat afleiding hebt aan Orion.
Fijne donderdag.

Reny zei

Ik heb mijn man Erik net verteld dat jullie iedere dag Happy Hour houden, geweldig!
Dat gaan wij ook maar invoeren, dat wijntje drinken we wel maar we gaan het ook Happy Hour noemen.......briljant.

Prachtige tekst van Maya Angelou.

Hopelijk heb je de komende dagen minder pijn aan jouw voet.

Keep up the good spirit and stay healthy !

Groetjes,
Reny

MarijkeO zei

Deze periode doet ons allemaal realiseren hoe luxe we eigenlijk altijd leven. Ik merk dat terug gaan naar de basis ook voldoening kan geven. Gelukkig mogen we hier nog naar buiten en fietsen in de natuur met verrekijker om en fototoestel (ja luxe), ver van mensen. 1x per dag nieuws is genoeg. Ik denk veel aan mijn jeugd jaren waarin we ook simpel leefden en ook vaak op social distance omdat ik een zusje had met taaislijmziekte en griep of verkoudheden voor haar fataal konden zijn. Ik leerde als kind me alleen te vermaken. Ik ga gewoon terug naar 60 jaar geleden :-) Gezondheid voor je hele gezin gewenst! liefs

Anoniem zei

Hallo Petra, in wat voor bizarre tijd zitten we met z'n allen hè? En ieder heeft daar bovenop ook nog zijn/haar eigen zorgen over gezondheid van jezelf, je ouders die op leeftijd zijn, je kinderen (al dan niet in de zorg werkend). Het onzekere maakt het er ook niet beter op, hoe lang gaat dit duren, hoe komen we er uit..... Mijn man en ik hebben een eigen bedrijf wat helemaal stilgevallen is en wel personeel wat natuurlijk betaald moet worden. Ik vraag me ook af hoe lang we dit gaan redden, maar dat zijn natuurlijk hele andere zorgen en zolang we allemaal maar gezond blijven...... Ik probeer ook zo min mogelijk te lezen en op tv te kijken, het is allemaal al erg genoeg, ik focus me ook op de grappigere dingen die ik voorbij zie komen op social media, we moeten tenslotte wel proberen te blijven lachen. En ook ik wil graag hopen dat je mooie regenboog een voorbode is van de goede tijden die hopelijk snel weer komen!! Groetjes, Maria.

Marion2 zei

Zo leuk dat plaatje van de hond met zijn kudde schapen! Ik kreeg hem ook toegestuurd
en wilde hem laten zien aan jou, maar je had hem dus al. Als het nieuws je teveel
wordt, kun je je maar het beste richten op dit soort dingen. Wij hebben van het
weekend erg gelachen om een verborgen camera programma. Zouden we normaal niet
naar kijken, maar nu is het leuk.

Hester zei

Heel begrijpelijk dat je even een minder goede dag had. Ik ben bang dat er nog wel meer van dat soort dagen zullen komen, ook omdat we niet weten hoe lang dit allemaal goed duren. Daarom moeten we het ook maar per dag bekijken en proberen er het beste van te maken. Ik ben ook gestopt met het volgen van nieuwspagina's via sociale media, ik werd er helemaal moe van! Ik heb met mezelf afgesproken dat ik 1 keer per dag het nieuws lees. In Harry Potter and the Deathly Hallows heb je zo'n stuk dat Ron constant naar de radio aan het luisteren is waarop de namen van vermiste Dreuzels en tovenaren opgelezen worden omdat hij bang is dat hij de namen van zijn familie zou horen. Zo was ik tot vorige week ook een beetje. Dag in dag uit cijfers, corona live blogs etc. bekijken.

Gezellig dat jullie samen iedere dag een Happy Hour doen! Lijkt me goed om zo'n dagelijks moment van ontspanning erin te houden. Ik hoop dat je je vandaag prettiger voelt!

Petr@ zei

Gelukkig kunnen jullie, net als wij, nog wel naar buiten en is er geen sprake van een lockdown. Daar zou ik het écht moeilijk mee hebben, omdat ik ook thuis werk. De muren komen nu af en toe al op me af.

Geniet van de mooie natuur om je heen.

Petra zei

@Hilde - Ik denk ook dat het leven permanent anders zal zijn. Maar hoe dat moeten we nog zien.

@Anja - Ik moet toegeven dat ik tot nu toe ook niet echt zin heb om er verder nog op uit te gaan. Ik zou natuurlijk naar de stad kunnen en daar wandelen, misschien volgende week.

@Reny - Die Happy Hour is echt iets waar we op het moment naar uitzien.

@Marijke - Inderdaad lijkt het wel iets op mijn jeugd in Nederland want ik had daar eigenlijk geen sociaal leven buiten school.

@Maria - Wat zwaar ook voor jullie, niet alleen jullie zelf en naasten, maar ook werknemers waar je je zorgen om maakt. Heel veel sterkte ook aan jullie!

@Marion - Het is moeilijk nieuws te ontwijken, maar het lukt me redelijk tot mijn verbazing.

@Hester - Die nummers, ja, ik heb mezelf opgedragen nu alleen een keer per dag te kijken hoeveel nieuwe gevallen we in onze county hebben. Lukt niet helemaal maar ik ben net als jij en als ik niet uitkijk doe ik niets anders meer.

@Petra - Het is echt super dat we naar buiten kunnen. Ik maak me wel wat zorgen om Kai en Raquel, die al die tijd praktisch binnen moeten zitten.