Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, april 17, 2020

Over Saskia en Justin een weekendje thuis

Als ik beneden kom tref ik Orion in zijn bench. Fijn! Dat betekent dat Rick Starbucks koffies is gaan halen en er dus een nitro brew in mijn toekomst is. Dat is inderdaad het geval en met mijn gewoonlijke ontbijt kan ik er weer tegenaan.

Onze gewoonlijke ochtendroutine begint daarna weer. Rick gaat aan het werk en ik doe mijn uur op de plaats hardlopen. Daarna douche ik gauw want ook vanochtend heb ik met een vriendin afgesproken een video chat te houden.

Dit keer is het Kirsten, die net beter is van wat ze vrijwel zeker weet was COVID-19. Haar dokter dacht dat ook, maar ze was niet ziek genoeg om in aanmerking te komen voor een test. Ze beschrijft haar symptomen en die klinken inderdaad als alles wat je over dit virus leest. Alleen de kortademigheid was er bijna niet. 

Gek genoeg hebben haar volwassen kinderen, die allemaal thuis zijn, niets gekregen. Kirsten denkt dat ze het van een van hen heeft opgelopen want zij waren voor het thuisblijf bevel nog volop onder de studenten en haar oudste studeert in een ziekenhuis voor arts. Een paar dagen nadat zij thuiskwamen werd Kirsten ziek. Maar goed, zoiets weet je natuurlijk nooit. 


Na een uurtje hangen we op, of althans klikken we op het rode knopje om het gesprek. Aangezien de spullen om zelf een salade te maken op zijn, halen Rick en ik een salade van Panera. Ook hier wordt het naar onze auto gebracht door een medewerker met mondkapje en handschoenen aan. 

Voor op de stoep is het lekker en genieten we nog even van de zon. Die is verdwenen tegen de tijd dat ik mijn rondje Vienna ga maken. Ik vind weer genoeg bloemen om te fotograferen en speel Pokemon Go. Volgens mij spelen er weer veel mensen want mijn Pokemon wordt meteen weer uit de gym gegooid. 





















Tegen vieren horen we de garage deur opengaan en komen Saskia en Justin binnen met Saskia's katten. Zij komen dit weekend om onder anderen w.c. papier en mondkapjes op te halen. In Richmond kunnen ze nergens w.c. papier vinden en hun situatie is nijpend. 

Saskia en Justin zijn nauwelijks hun appartement uit geweest de afgelopen weken, maar toch hebben we voorzichtigheidshalve afgesproken de anderhalve meter afstand van elkaar te houden. Gelukkig gaat dat makkelijk in dit huis. 

Een van de dingen, die ze graag willen doen, is in de hot tub gaan. Rick maakt die voor ze klaar. Ik weifel even of ik er ook in zal gaan, maar heb geen zin om mijn bikini en alles aan te doen. Bovendien begint het net te miezeren. Lang houden de kinderen het er dan ook niet uit. 

Ons happy hour is vanavond dus met zijn vieren. Ik speel eens bartender en maak appel martini's voor Justin en Saskia. Het is gezellig zo met hen erbij en ze houden zich keurig aan het afstand houden. Het is wel een beetje raar om te doen, maar dat geeft niet. 

Saskia en Justin halen eten van hun geliefde vegetarische restaurant en Rick en ik willen van de Lebanese Taverna bestellen. Jammer genoeg is dat restaurant tijdelijk gesloten al had ik gehoord dat het open was. 

Na wat zoeken kiezen we dan El Sol voor onze maaltijd. Dat is een goede Mexicaan. We delen een voorafje van gesmolten kaas met champignons, zo om je vingers bij af te likken! Dan heeft Rick de gemengde fajita's en ik een chile relleno. Die laatste smaakt goed, maar volgende keer neem ik die fajita's!

De anderen gaan in de basement naar een Star Wars film kijken, ik heb echter veel pijn en voel me te moe om me op een film te concentreren. Ik ga dus maar weer mijn kookshows kijken en dan op tijd naar bed. Allemaal een heel fijn weekend gewenst!

4 reacties:

Anja L. zei

Wat gezellig dat Saskia en Justin er zijn.
De Pokemon termen zijn echt abracadabra voor mij, ik snap echt niets van dat spel.
Gelukkig maar dat Kirsten weer is opgeknapt, lastig als je niet weer hoe je ziek bent geworden.
Fijn weekend!

Anja zei

Gezellig dat Saskia en Justin er zijn, goed jullie de 1,5 m afstand in acht nemen.

Petr@ zei

Ik geniet van je dagelijkse bloemen foto's!

Leuk dat Saskia en Justin er waren. Wat vervelend dat er bij hun geen toiletpapier te verkrijgen is. Hopelijk kunnen ze nu een tijdje vooruit.


Petra zei

@Anja - Kirsten is ook bewijs dat er veel meer mensen het virus hebben (gehad) dan wij weten.

@Anja - Die anderhalve meter ging goed, het is ook niet heel moeilijk te doen in dit huis

@Petra - Nu kunnen ze maanden vooruit.