Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, april 05, 2020

Over het weekend

Zaterdag

Onze situatie omtrent wc papier begint er wat zorgwekkend uit te zien en op een Facebook groep van mede Vienna bewoners las ik dat ze het gisteren bij de Giant weer hadden. Zodra we klaar zijn om op pad te gaan rijden we daarheen en hallelujah, Rick komt met twee pakken naar buiten. Hopelijk is het tekort nu opgelost, maar zo niet dan kunnen wij weer een aantal weken vooruit.

Wie had ooit gedacht dat ik een foto van wc papier zou maken?

We halen ons gewoonlijke ontbijt van Starbucks en spelen wat Pokemon Go. Daarna gaat Rick in de achtertuin aan de hot tub werken en ik doe mijn uur cardio. Het is wat somber buiten, maar de temperatuur best aangenaam.

De stoel in ons kantoor waar Rick nu iedere werkdag op zit is een goedkope IKEA stoel en Rick krijgt er enorme last van zijn rug van. Op zijn kantoor in Reston zijn de stoelen ergonomisch en Rick heeft toestemming gekregen er een mee naar huis te nemen.

We rijden dus in de van naar Reston en het voelt als een hele excursie. Rick verzucht dat hij zijn dagelijkse rit wel mist. Als de stoel eenmaal achter in de van ligt, bedenken we dat het lunchtijd is en er allerlei restaurants hier in het Reston Town Center zijn.

Onze keuze valt op The Counter waar ze allerlei verschillende hamburgers hebben. Wij kiezen beiden de bizon burger en in plaats van een broodje een salade met van alles erin. We nemen het mee naar huis zodat we het eten op een bord kunnen doen en de verpakking in de recycling bak gooien.

Na de zeer goed smakende lunch gaan we de achtertuin weer in. Ik om met Orion zijn snoepjes zoek spelletje te spelen en Rick gaat verder aan de hot tub. Verder maak ik weer bloemen foto's, maar dit keer in onze eigen tuin. De azalea's beginnen uit te komen.










Het is weer weekend en dus in gewoonlijke omstandigheden tijd voor een bezoek aan de bioscoop. Die is nu dus beneden in de basement en we besluiten Bombshell te gaan kijken. Ik weet niet of die in Nederland ook in de bioscoop was. Het is een heel goede op waarheid gebaseerde film over de baas van Fox News, die seksuele daden verwachtte van de vrouwen, die hij als journalisten in dienst nam.

Als we weer naar boven komen gaat de zon bijna onder en dat geeft prachtige bijna neon kleuren. Voor ons avondeten halen we taco's in slabladeren van BarTaco. Alles gaat weer zonder persoonlijk contact, helemaal goed. En wat zijn die taco's toch heerlijk!
Dan gaan we op onze luie stoelen met de voeten omhoog tv kijken. We willen morgen vroeg op dus zullen bijtijds gaan slapen.

Zondag

Tot onze verbazing zijn we beiden nog voor onze wekkertijd van half acht beneden. We gaan meteen op pad om boodschappen te doen, hopend dat het zo vroeg op de zondagochtend nog rustig zal zijn. Sinds vrijdag wordt door de CDC (Amerikaanse RIVM (denk ik?)) iedereen aangeraden om in het openbaar een mondkapje te dragen.

Dit is niet voor onze eigen veiligheid maar om te voorkomen dat mensen, die wellicht al besmet zijn of geen symptomen vertonen, het virus verder verspreiden. Ik heb diverse artikelen over Tsjechie gelezen waar het dragen van mondkapjes nu verplicht is in het het openbaar en dat lijkt goed te helpen.

Rick trekt dus een van de tien chirurgische mondkapjes, die wij nog over hebben van de Mexicaanse griep elf jaar geleden, aan en gaat een lijstje met boodschappen afwerken in de Giant. Ik rijd naar de drive thru van Starbucks en haal daar onze gewoonlijke koffies en egg bites.

Terwijl ik daarna op de parkeerplaats van Giant op Rick wacht valt het me op dat opeens inderdaad vrijwel iedereen een mondkap op heeft. Onze ziekenhuizen hebben hier genoeg voorraad en weigeren persoonlijke donaties van mondmaskers. Ook worden er nu massaal stoffen maskers gemaakt. Laten we hopen dat het gaat helpen, zoals het in Azie en Tsjechie doet.
Rick komt terug met zijn boodschappen en meldt dat er nu geen w.c. papier meer te vinden is. Nog steeds een tekort wat hopelijk opgeheven zal worden. Christine in Texas kan het ook nog steeds niet vinden en bij hen thuis wordt er ook gerantsoeneerd.

Nu is het mijn beurt om mijn handschoenen en mondmasker aan te trekken. Ik ga de boodschappen bij Whole Foods halen. Dat zijn er niet zoveel dus ik ben al gauw weer buiten. Whole Foods heeft alles heel goed geregeld dus daar winkelen we het liefst. We hopen tenminste de komende paar weken niet weer naar Giant te hoeven.
Thuis desinfecteren we alle boodschappen en leggen ze weg. Rick gaat van het mooie weer genieten met een fietstochtje door de buurt. Ik neem Orion mee op het deck en doe daar mijn hardlopen op de plaats.

Intussen praat ik ook weer bij met Christine. Het is wel heel fijn om zo'n goede vriendin te hebben waar ik mijn zorgen aan kwijt kan (en omgekeerd). Ik heb het moeilijk vanochtend. Katja vroeg of wij voor haar kat Zorro zullen zorgen als haar iets overkomt. Tot mijn eigen verbazing heb ik nog maar weinig gehuild de afgelopen weken, maar dat doet de waterlander toch komen en een troostend en opbeurend telefoontje helpt dan zeker.

Voor de lunch gaan we naar het Mosaic District. Alweer is dit anders zo drukke complex bijna uitgestorven. Rick haalt een salade van Cava en ik mijn geliefde zalm kabob met hun heerlijke spinazie van Sheesh Grill. Daar weten ze al dat ik de dame ben, die alleen maar spinazie wil. 

Er staat een nogal koele wind dus we besluiten het allemaal in de luwte voor ons huis op te eten. We bellen ook even met onze overburen om te vragen hoe het met de Corona patiente is. Zij heeft nog koorts, maar haar longen zijn gelukkig nog schoon. Ze is wel doodmoe vertelt haar moeder. Dat heb ik ook van anderen gelezen. 

De rest van de middag besteden we met de plantenbakken op het deck klaar voor de geraniums e.d. te maken. Het stroachtige materiaal wordt ook enthousiast door de vogels gebruikt om hun nesten mee te bouwen, maar we willen het er nog een jaar mee doen. 

Natuurlijk maak ik weer de nodige bloemenfoto's en vind dankzij Facebook vrienden uit welke soort plant sommigen zijn. Ik praat ook bij met buurman Chuck, die toegeeft dat zijn haar er al wild uitziet. Hij lijkt inderdaad wel op een moderne Einstein. Zijn dochter gaat het binnenkort knippen en ik merk dat hij daar niet helemaal gerust op is. 

V












Het is warm genoeg om op het deck te zitten en dat doen we dan ook. Orion is er ook, maar de Deense doggen van de buren zorgen ervoor dat hij veel blaft. De achterbuurman, wiens hond nu ook niet bepaald de stilste is, roept weer eens op zeer onsympathieke manier dat we onze hond stil moeten houden. Niet veel later gaat hij met zijn elektrische maaier zijn gazon maaien. Nou ja!

Als het te koel wordt gaan we naar binnen voor ons happy hour. Rick oppert dat we dat een dezer dagen ook in de hot tub kunnen houden nu die weer gebruiksklaar is, een super idee! Het is altijd weer gezellig zo met een drankje met zijn tweeen.

Vanochtend had ik het weer even erg moeilijk met de stress van en om Katja en daarom ben ik zo blij dat Rick en ik elkaars beste vrienden zijn. In een van mijn online groepen steunen we een vrouw, die niet veilig is thuis. Daar zal zij niet de enige in zijn en dat is vreselijk!

 Voor ons avondeten steunen we vanavond Istanbul Blue, het plaatselijke Turkse restaurant. Het eten is voortreffelijk! Ik heb een gerecht met lever en een gigantische salade waarvan ik de rest morgen als lunch zal eten. Ricks Iskander kebab ziet er ook erg goed uit.

Na het eten krijg ik het toch weer te kwaad. Het is ook zo'n onzekere tijd en morgen moet Katja weer aan het werk. Er is zoveel over haar dat ik niet in dit blog kan schrijven en dat maakt ons nog bezorgder. Rick troost me natuurlijk, maar Orion is ook duidelijk bezorgd, zo lief!


Morgen moet Rick weer aan het werk, hopelijk zonder rugpijn met de stoel van Microsoft. Ik heb weer een schema in mijn hoofd voor de komende week. Dat helpt enorm. Ik wens jullie allemaal een goede komende week toe!

6 reacties:

Anoniem zei

Ik denk je zorgen over Katja in haar beroep te snappen, ook ik heb een zusje en haar dochter in die situatie en uit de verhalen die ik hoor is het voor hun moeilijk.

Hou moed we kunnen hun niet meer steunen dan met een luiserend oor en binnen blijven al zou je ze willen knuffelen, ook van mijn nichtje is het niet haar roeping maar nodig voor haar opleiding, staysafe.

Anja L. zei

Ik snap heel goed dat je bezorgt ben om Katja, en dat lijkt me heel normaal.
Wij zijn afgelopen vrijdag naar Groningen gereden, gewoon om er even uit te zijn. Broodjes mee en koffie bij de drive-thru van de McDonalds, zo was het niet nodig om de auto uit te gaan. Het voelde gewoon als een vakantiedag.
Sterkte en een fijne maandag!

Marion2 zei

Ik begrijp als geen ander hoe bezorgd je bent om Katja. Mij vliegt het soms ook aan.
Wat helpt is om te denken aan het feit dat het voor jonge mensen zelden dodelijk is.
Als dat het geval is, dan hebben ze eigenlijk altijd al een onderliggende ziekte.
Het is ook niet gezegd dat ze besmet worden.

Ik juich het gebruik van mondkapjes helemaal toe. Precies om de redenen die jij noemt.
Ik hoop van harte dat ze het hier ook gaan doen. Maar nu komen ze nog met tegenwerpingen als:
Als het virus aan de buitenkant van het mondkapje zit en je raakt het met je vingers aan, dan
besmet je daarna jezelf. Alsof dat niet zo is, als het virus op je gezicht zit en je doet hetzelfde ...
Wellicht heeft het te maken met het tekort aan mondkapjes.

Tineke zei

Logisch dat je zorgen hebt en dat het je soms even teveel wordt. Je mag huilen (doe ik ook regelmatig). Daarna probeer ik weer positief te kijken naar wat er nog wel aan goede dingen is. Dat helpt mij weer verder.
Probeer te blijven genieten van alle kleine dingen.
Veel liefs.

Hester zei

Oh wat een heerlijk dat happy hour in de hot tub! Dat is zeker een fantastisch idee. Jullie moeten er toch een beetje een feestje van maken samen in huis, zoals jullie ook thuis de bioscoop doen en lekker eten afhalen bij de restaurants.

Deze week gingen er in Nederland berichten viral over een docent die haar leerlingen online les aan het geven was met microfoon en video en opeens werd zij tussendoor mishandeld door haar partner! Al haar 30 leerlingen hebben dit live kunnen zien. Gelukkig is die man aangehouden door de politie. Als dit al live te zien was wil je er niet over nadenken wat er dan achter gesloten deuren nog meer gebeurde, meestal proberen de daders hun mishandelingen verborgen te houden voor de buitenwereld. Het is verschrikkelijk de toename van het huiselijk geweld door de huidige situatie. Ook dat sommige kinderen hun veilige plek kwijt zijn nu de scholen gesloten zijn. Ik ben in deze dagen ook extra dankbaar voor mijn thuis.

Ik kan me heel erg voorstellen dat de zorgen je soms even te veel worden. Fijn dat je een lieve man en lieve vriendinnen zoals Christine om je heen hebt bij wie je je hart kunt luchten. Hier kun je natuurlijk niet alles kwijt ivm privacy, maar weet dat wij lezers met jullie meeleven en aan jullie denken :) Het komt goed!

Petra zei

@Anoniem - Jij ook heel veel sterkte!

@Anja - Grappig is dat, he? Opeens waardeer je het eens iets anders te zien.

@Marion - Hier worden dus massaal mondkapjes van stof gemaakt. De ziekenhuizen, althans die hier, willen die niet dus het wordt niet van het medisch personeel weggehaald.

@Tineke - Ja, soms lucht huilen gewoon op. En goed advies :)

@Hester - Wat een afschuwelijk verhaal van die lerares! Ja, deze situatie is voor heel veel mensen vele malen erger dan voor ons.