Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, april 02, 2020

Over een winderige donderdag

Hoera, hoera, de zon is terug! Dat maakt het lichter in de kamer dus ik ben warempel nog voor achten beneden. Ik schenk een mok koffie met gezouten caramel siroop in en leer dan dat ik van die siroop duidelijk minder nodig heb dan van het vorige merk. Zo zoet hoeft het nou ook weer niet, morgen maar twee pompjes dus. 

Na mijn ei en komkommertjes verorberd te hebben doe ik eerst mijn uur op de plaats hardlopen. Dat gaat vandaag heel goed en ik heb na afloop de 10000 stappen bijna bijeen. Donderdag is personal training dag dus hup, naar boven voor een van Sharons gewichten routines. 

Bijna een half uur later ben ik tot maandag weer klaar. Ik moet dit van mezelf doen, want anders doe ik dus geen gewichten en dat is niet goed. Maar ik heb er een grondige hekel aan! Daarom zijn die lijstjes van Sharon perfect, gewoon doen zonder verder nadenken. 
Onze achtertuin wordt weer steeds kleuriger met de ontluikende bomen

Opeens gaat de ochtend zo snel en ik haast me naar boven voor mijn douche, make up enz. Daarna maak ik mijn salade want ik ga virtueel lunchen met Judith in Maine. Zij zou hier op zakenreis komen en dan zouden we in Washington lunchen, maar dat werd ons dus door de neus geboord. Judith kwam op het leuke idee om die lunch dan virtueel te doen.

Met mijn bak salade ga ik buiten op de stoep zitten. Judith belt niet veel later. Zij woont in Maine waar de winter nog in volle gang is. Mede daarom maak ik de bloemenfoto's iedere dag. Ik heb al zoveel bedankjes van vrienden en kennissen, die nog geen kleur in hun natuur hebben, gekregen.

Terwijl we onze lunch eten kletsen we erop los. Voor we het weten is het al bijna een uur en moet Judith weer aan de slag. Zij moet nu online lesgeven aan haar studenten. Dat valt allemaal niet mee. Het was erg gezellig en ik hoop dat er nog meer virtuele lunches volgen.

Tot Rick klaar is met zijn con call blijf ik voor het huis zitten. Daarna verplaatst hij zijn auto en ga ik mijn dagelijkse rondje Vienna doen. Vandaag zijn de tulpen open, maar het waait super hard! Ik word bijna weggeblazen met zo af en toe meer dan 60 kilometer per uur.

De bloesems zijn daardoor wat moeilijker vast te leggen, want die waaien telkens uit beeld. Verder is er een andere dame, die ook graag foto's van de tulpen maakt en telkens dichterbij komt. Ik loop dus weg van haar en wacht tot zij klaar is. Het is allemaal weer een genot om te zien en fotograferen.
























Thuis heb ik meer dan genoeg van de wind en ga even binnen mijn telefoon opladen. Orion ziet dan Mia in haar tuin lopen. Ik bedenk dat het goed voor Orion is om even flink te rennen dus we gaan de tuin in. Mia heeft er vandaag niet zoveel zin in, maar ze doen hun gewoonlijke blaffen en genoeg rennen dat Orion daarna fijn rustig is.

Dat blijft een uitdaging met al Ricks conference calls. Ons kantoortje is wel iets weg van de keuken, maar niet genoeg om helemaal het geluid te dempen. Daarom neem ik Orion liever naar buiten of mee in de van, want dat geblaf geeft alleen maar meer stress. Gelukkig blaft Orion, geloof het of niet, minder dan Cosmo, maar dan nog.

Van de wind krijg ik hoofdpijn dus ik vind dat ik weer genoeg buiten ben geweest. Ik kijk wat leuke dingen op Disney Plus en praat met Katja. Het is werkelijk schandalig wat hun ziekenhuis doet. Nu krijgt iedereen een salarisverhoging, behalve de verpleegkundigen. Stank voor dank, ik vind dat het niet moet kunnen, maar ja.

Na ons happy hour halen Rick en ik eten op van Viet Aroma. Ook zij zijn weer dankbaar dat we nog komen. We koken water om onze rijstpapier "pannenkoekjes" in te weken en wikkelen daar dan ons gegrilde vlees en de groentes in. We hebben dit nog nooit thuis gedaan, maar het smaakt net zo lekker als in het restaurant.

Eerder vandaag heb ik Zoom geinstalleerd en als ik verder ga aan mijn blog hoor ik mijn naam opeens roepen. Huh? Het blijkt Inge, die ik in San Francisco nog zag, op Zoom te zijn. We kletsen een tijdje en er komen nog drie anderen van diezelfde groep bij. Het wordt gezellig. Wat een uitvinding! Zo werd het vandaag toch nog een sociale dag.


8 reacties:

Nina zei

Wat een rare move van Katja's ziekenhuis...!
Gezellig je virtuele lunch, goed dat je dat soort dingen doet. En Dus ook "om" met zoom gebruiken.
Zou de andere tulpen-fotograferende dame verlegen hebben gezeten om een praatje, of zat ze zo in haar foto's dat ze niet doorhad dat ze dichterbij kwam?
Ik kwam Hollandse sokken tegen bij Happy socks, wie weet iets voor jou/jullie! https://www.happysocks.com/nl/dutch-edition?utm_medium=cpc&utm_source=facebook&utm_campaign=Global%20-%20NB%20AWO%20CBO%20%28Conversion%29&utm_content=NL%20-%20SS20%20Dutch%202.0%20mix%20%28King%27s%20Day%29%20CBO&utm_term=SS20%20Dutch%202.0%20carousel%20image%20-%20flat%20SKU%20-%20closed%20box%20%28pattern%20focused%29
Hmmm belachelijk lange link!

Marieke S zei

Schitterende bloemenfoto’s heb je weer gemaakt. Alhoewel er hier in de natuur ook al veel in bloei staat, zijn de foto’s leuk om te zien. Ik geniet vooral van de magnolia’s. Die bloeien altijd maar kort en helaas was er hier nachtvorst terwijl ze net in bloei stonden dus ze zijn bijna allemaal bruin geworden.

Wat een vreemde actie in het ziekenhuis waar Katja werkt. Je zou toch denken dat het teamwork is en dat de verpleegkundigen net zo hard bijdragen als de anderen.

Anja L. zei

Wat een idiote actie van het ziekenhuis!
Prachtige foto’s weer, maak je die met je telefoon of je camera?
Fijne vrijdag.

Tineke zei

Ondankbare actie van het ziekenhuis. Hier is alom lof voor allen die in de zorg werken.
Mijn vroegere buurmeisje is nu arts op IC, ik denk dat ze met dat op haar CV alles kan worden, als je je nu staande houdt kun je alles aan.
Het grappige is dat nu wij een warme winter hebben gehad, we qua lente gelijk op gaan.
Ik heb de paastakken versierd en het huis in paassfeer gebracht, paasbrood eten we als een soort troostbrood al een poosje, net als chocolade paaseitjes.
Hier was woensdagavond een documentaire over hoe 3 IC afdelingen van ziekenhuizen nu functioneren, schokkend om te zien hoe hard ze werken, bedoeld om ons allen thuis te laten blijven.

Marion2 zei

Grof schandaal van Katja's ziekenhuis! Ze zouden de salarissen moeten verdubbelen!
Mijn oudste moet nu een aantal weken op de IC werken. Ik heb slapeloze nachten daardoor.

Ik las dat Zoom niet veilig voor hackers is. Nasa bijvoorbeeld gebruikt het daarom niet.
Maar ja, wat is wel veilig.

Ondanks alles: fijn weekend!

Anoniem zei

Je zou denken dat juist alle mensen in het ziekenhuis salarisverhoging moeten krijgen. Iedereen werkt hard en is betrokken bij de patienten. Slechte zet van dat ziekenhuis.
Ook ik geniet telkens van je prachtige bloemenfoto's. Hier zijn een paar bloesembomen in bloei en zijn er enkele die de bloeitijd al achter de rug hebben.
Bij Cathy in de tuin staan de fruitbomen in bloei en vertonen hun bloesem.Er staan o.a. sinaasappel- pruimen- nectarines - limes- citroen.
Prachtig. Ook de eerste aardbeien zijn er al. Eigen teelt tegenwoordig. Net als de tomaten en diverse pepers.
Gisteren weer de nodige boodschappen in huis gehaald en voor de rest blijven we gewoon thuis.Ik neem geen enkel risiso.
Fijn weekend,groetjes Wil

Hester zei

Onbegrijpelijk actie van het ziekenhuis. Een gemiste kans om Katja en haar collega's de waardering te tonen die ze verdienen. Vooral met het oog op het tekort aan beschermingsmateriaal waarvoor Katja op haar vrije dagen nog is gaan verzamelen!

Hier nog een fan van de bloemenfoto's. Ik ben er wel jaloers op dat er zulke mooie bloemen bij jullie in de buurt staan. De blauwe lucht en de zon maakt het helemaal af. Je zou niet denken dat het zo koud en winderig is als je de foto's ziet!

Petra zei

@Nina - Vandaag was de dame er weer en hebben we inderdaad van verre wat woorden gewisseld. Dit keer bleef ze goed op afstand. Wat een leuke sokken! Jammer dat ik ze niet draag.

@Marieke - Hier zijn de meeste magnolia's ook uitgebloeid. Alleen af en toe nog zo'n paarse met bloemen.

@Anja - Ik maak ze met mijn telefoon. Die doet heel goede macro's.

@Tineke - Ik zag gisteren foto's van vorig jaar en toen waren de kersenbloesems nog maar net uit in deze tijd.

@Marion - Heel veel sterkte met je oudste! Zoom is inderdaad niet heel veilig, maar er staan wat mij betreft geen wereldgeheimen op dus ik gebruik het af en toe.

@Wil - Heerlijk al die fruitbomen! Dat boodschappen doen vind ik op het moment stressvol. We hebben dit weekend toch echt weer een aantal dingen nodig en laten bezorgen is voor meer dan twee weken bezet.

@Hester - Het is best een uitdaging om die bewegende bloemen er scherp op te krijgen. Vandaag was het weer een stuk warmer gelukkig (maar nog steeds wind).