Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, mei 08, 2020

Over een dag met een zieke hond

Onze vervelende achterbuurman vindt het nodig om om kwart over zeven zijn gras te gaan maaien. Ik heb echt zin om te gillen dat er nog mensen slapen om die tijd, zoals hij doet als Orion blaft. Maar ik houd de eer aan mijzelf en sta dan maar wat vroeger op. 


Het lijkt wel grasmaai ochtend, want zodra die man klaar is, wordt het gazon van hun buren onder handen genomen. Kennelijk deert het Justin en Saskia helemaal niet, want die liggen nog in diepe rust.

Gisteren heeft Orion zich weer tegoed gedaan aan heel veel katteneten. Saskia had het dit keer in haar kast gezet met de deur dicht, maar Orion kreeg die toch weer open. Vandaag hebben we daar de narigheid van. De hele nacht wilde Orion al naar buiten en als Rick hem uitlaat heeft hij flinke diarree. Dat belooft weer wat voor vandaag.

Na mijn ontbijt doe ik mijn cardio en dan is het tijd voor een van Sharons echt wel pittige gewichten routines. Halverwege komt Orion voor me zitten en dat doet hij anders nooit. Ik laat hem gauw naar buiten en daar gaat het inderdaad weer mis. Dan vind ik het wel heel vervelend om een langharige hond te hebben! Ik besluit zijn achterste met de tuinslang schoon te spuiten. 

Vervolgens doe ik de rest van mijn workout en al mijn spieren trillen. Soms denk ik dat ik mezelf meer opleg dan als Sharon er zou zijn, Die zou gewoon een andere oefening beginnen.  Sharon wil een sportschooltje in hun garage beginnen en ik ben helemaal voor. Ik heb niets met Anytime Fitness, als Sharon er niet zou zijn was ik er allang vertrokken. 

Flapjack vindt Orion maar niets en ik op het moment ook niet, moet ik toegeven

Rick gaat de basement in om iets te halen en vindt uit dat Orion daar ook zijn behoeftes heeft gedaan, een ervan op ons nieuwe tapijt bij de bar. Gelukkig gaat het er met een stoomreiniger en tapijtreiniger goed uit, maar ik zal maar niet schrijven over hoe het stinkt. Oeps, ik deed het toch. 

Zo is het al gauw lunchtijd en we rijden naar het Mosaic District. Daar willen we eigenlijk lunch van Sheesh Grill bestellen, maar die blijken de komende twee weken dicht te zijn. Dan wordt het maar Cava, ook lekker. 

Terwijl we op die salades wachten gaan we naar Red Apron, onze slager. Daar kopen we verschillende soorten vleeswaren voor onze picknick morgen. Dit moederdag weekend wordt vast heel leuk, ondanks de vreemde situatie. Rick is daar erg goed in. De Cava salades smaken ook weer goed. 
Het is nogmaals een regenachtige en winderige dag dus verder heb ik geen zin erop uit te gaan. Ik heb ook een flinke hoofdpijn en besluit dat dit zo'n luie middag gaat worden waar er niets uit mijn handen komt. Saskia en Justin hebben hetzelfde idee. Zij spelen Animal Crossing en ik mijn spelletjes op mijn telefoon. Rick werkt intussen dus iedere keer dat Orion diarree heeft moet ik de achtertuin in om zijn achterwerk schoon te spuiten. Echt niet de middag, die ik voor ogen had!

Saskia en Justin gaan tegen drieen naar hun vriend twee deuren verderop. Daar zitten ze op hun overdekte deck, ook met meer dan anderhalve meter afstand. Saskia is een beetje gebelgd als ze terugkomen, want Chuck, onze buurman, riep ze toe dat dat geen social distancing was. Terwijl Saskia en Justin juist zo voorzichtig waren en heel goed afstand hielden. Ik vertrouw ze daarin, want ze zijn verder ook heel erg voorzichtig.

Op een gegeven moment vertrekt Rick voor een geheimzinnig doel. Dat wordt een uurtje later duidelijk als hij met een prachtig bloemen arrangement binnenloopt. Onze plaatselijke bloemist is zo goed! Ze weet unieke stukken te maken en dit is er een van. Ik ben er heel erg blij mee!
Saskia en Justin willen Glory Days Impossible burgers voor hun avondmaal. Rick en ik bestellen taco's in slabladeren van BarTaco. Dat laatste is nog even grappig, want ik keek naar Bed & Breakfast en vergat dat ik dus "in Nederland" was wat mijn IP adres betreft. Ik kan natuurlijk niet vanuit Nederland bestellen en het duurt even voor ik door heb wat het probleem is. Als mijn VPN uit is gaat het allemaal van een leien dakje.

Rick gaat het allemaal ophalen. Hij belt mij op weg naar huis dat hij nog nooit zo'n donkere lucht heeft aan zien komen als nu. Hij is dan ook net binnen als het begint te plenzen. Morgen wordt het hierdoor een ronduit koude dag voor mei, maar daarna gaan de temperaturen eindelijk weer omhoog.

Iedereen smult van zijn of haar maal en dan gaan de kinderen in de basement hun spelletje spelen en Rick en ik doen ons ding hier. Orion lijkt beter dus hopelijk verder geen problemen vannacht. Nu heeft Saskia een kinderslot op haar kast gedaan dus hopelijk gebeurt deze katteneten catastrofe niet weer. Ik houd veel van mijn hond, maar op dagen als deze kan ik hem achter het behang plakken!

4 reacties:

BiancaMA zei

Fijn dat het weer beter gaat met Orion, wat een boef is het toch dat hij het kattenvoer toch te pakken weet te krijgen.

Voor jou sterkte op zo'n koude meidag.
Wat een geweldig bloemstuk heb je gekregen, echt heel mooi!

Fijne moederdag morgen in deze rare tijd.

Marion2 zei

Ooo, wat een ellende, zeg! Om wanhopig van te worden.

Wat flauw van de buurman.

Schitterend bloemstuk heb je gekregen! Ik ben benieuwd wat je gezin op Moederdag nog meer in petto heeft.

Petr@ zei

Vervelend, een zieke hond. Gelukkig dat het weer beter gaat.

Mijn kinderen zitten ook buiten met vrienden op ruime afstand. Dat moet prima kunnen. Na weken niemand gezien te hebben, zijn ze daar wel weer aan toe. En op deze manier is het ook veilig.
Ik snap dat Saskia het niet leuk vond daar op aangesproken te worden.

Fijn moederdag weekend!

Petra zei

@Bianca - Orion is echt erg! Dat bloemstuk vind ik ook zo ontzettend mooi!

@Marion - Jij ook een fijne Moederdag!

@Petra - Inderdaad, ze zijn ook geen kinderen meer dus gepaste afstand houden doen ze heus wel. Jij ook een fijne Moederdag!