Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, mei 13, 2020

Over gezellig video bellen en Ricks rit naar Michigan

Zoals hij al van plan was neem ik om zeven uur afscheid van Rick en begint hij aan de ongeveer 1250 kilometer lange rit naar Muskegon, Michigan. Ik kan hem via de Life360 app volgen, maar Rick belooft ook regelmatig op te bellen om te laten weten waar hij is.


Na nog wat gedoezeld te hebben sta ik om acht uur op. Ik heb om de een of andere reden aardig wat pijn. Dat zal de stress wel zijn, die zich bij mij toch altijd weer lichamelijk uit. Bij de Starbucks haal ik mijn nitro brew en de eiwit egg bites en daarna doe ik mijn stappen buiten op het deck.

Gisteravond vroeg ik op Facebook of iemand zin had de komende week een video gesprek te houden. Daar antwoordde veel meer dan een iemand op dus ik besteed de rest van de ochtend aan afspraken maken met deze en gene. Ik ben tot volgende week vrijdag "geboekt", zo leuk!

Judith en ik hebben onze wekelijkse dinsdag lunch naar vandaag verzet. Ik zie op mijn app dat de Noodles & Company in Vienna weer open is. Daar bestel ik een "zoodles" (zucchini noedels) met pesto gerecht. 

Ook vandaag ging er weer een plaatselijk restaurant voor twee weken dicht omdat een van de medewerkers coronavirus heeft. Dat gebeurt op het moment vrij vaak. Natuurlijk heel vervelend voor de restaurants, die dan twee weken lang helemaal geen inkomsten hebben.

Met mijn zoodles ga ik op het deck zitten nadat ik de heel vieze tafel eindelijk eens schoon heb gemaakt. Rick belt net voor mijn gesprek met Judith dat hij heel goed opschiet en zelfs al in Ohio is. Volgens Waze zal hij rond kwart voor zes in Muskegon zijn, veel eerder dan wij hadden gedacht. 

De lunch met Judith is weer heel gezellig. We kletsen zo meer dan twee uur bij elkaar. Daarna heb ik nog even en dan is mijn volgende afspraak er. Ik ga beneden in de achtertuin in het zonnetje zitten en praat bij met Riekje, die ook heerlijk buiten zit. Eindelijk wordt het weer warm genoeg daarvoor. Het wordt vrijdag zelfs opeens 30 graden.

Na het gesprek met Riekje maak ik een korte wandeling en neem weer wat bloemenfoto's. Het is opvallend hoeveel mensen er op de been zijn. Ik blijf maar ver van het W&OD pad op een dag als dit. Daar wemelt het dan van de fietsers, joggers en wandelaars. 





Om vijf uur bel ik Katja, die druk bezig is haar tuin van bloemen te voorzien. Ik zie Kevin ook nog even en het is goed te zien dat Katja minder gespannen is. Voor we het weten is er weer een uur voorbij en nemen we afscheid. 

Op aanraden van veel mensen van de Vienna Foodies groep op Facebook ga ik Peking Express eens uitproberen. Aangezien Rick niet dol is op Chinees is dit een goede gelegenheid. Ik krijg er geen spijt van, de crab rangoon (waarvan ik alleen de vulling eet) en de kung pao garnalen smaken voortreffelijk!

Terwijl ik het ophaal belt Rick dat hij bijna bij Dads huis is. Lisa is daar al en samen zullen ze vrijwel meteen naar Carols huis gaan. Dad had vandaag een wat betere dag, dus hopelijk treffen ze hem wakker aan.  


Zo met die gezellige videogesprekken had ik geen tijd om me zorgen om Rick te maken. Ik vind het echt een uitkomst om zo mensen "in persoon" te zien. Het geeft de nodige aanspraak en afleiding. Morgen heb ik weer een drietal afspraken. Rick zal vanavond nog bellen met een update. En nu doe ik de tv aan en kom mijn luie stoel tot het naar bed gaan niet meer uit! Allemaal een fijne donderdag gewenst. 

8 reacties:

Unknown zei

Mocht je nog met meer mensen willen kennismaken, dan houd ik me ook aanbevolen!

Petr@ zei

Fijn dat Rick zo vlot door heeft kunnen rijden. Hopelijk is zijn vader goed aanspreekbaar en kan hij op een mooie manier afscheid nemen. Hoe lang blijft Rick daar of is dat afhankelijk van de situatie?
Voor jou is het videobellen een goede (en gezellige) oplossing geweest om de dag door te komen. Fijn dat je zoveel reacties hebt ontvangen. Ik kijk uit naar volgende week!

Jort & Suus - On the road zei

Eindelijk een beetje bijgelezen. Wat een heftige dagen en tijd. (Ik weet hoe het voelt, heb zelf half april een week in het ziekenhuis gelegen en mocht ook geen bezoek, zelfs Jort mocht niet op bezoek komen.)

Heel veel sterkte, ook voor Rick en Lisa. En een extra dikke knuffel!
Suus

Inge - Jules & Louis zei

Wat goed dat je agenda vol zit! Zo heb je wat afleiding hè?
Hopelijk kan Rick en Lisa mooi afscheid nemen en kunnen ze toch nog mooie gesprekken voeren, dat is het belangrijkste. Ik wens ze alleszins heel veel sterkte toe, en voor jou ook natuurlijk. Gelukkig heb je Orion nog die je gezelschap houdt!
Gelijk heb je dat je nog een tijdje in je zetel naar tv hebt gekeken tot het bedtijd was.
Ik kijk wel uit naar volgende week woensdag, het staat zelfs al in mijn agenda. Lijkt me leuk om even te kletsen met jou!
Dikke knuffel x

Marion2 zei

Wat een vreemde tijd moet het voor je zijn. Inderdaad maar het beste om je dagen goed te vullen, zodat je minder tijd hebt om je zorgen te maken en te tobben. Gelukkig dat Rick op tijd bij zijn vader is. Hopelijk kan hij goed afscheid van hem nemen. Veel kracht en sterkte!

Anja L. zei

Wat fijn dat Rick en Lisa in ieder geval op tijd zijn. Ik hoop dat ze op een fijne manier afscheid kunnen nemen.
Fijne donderdag.

Anja zei

Fijn dat Rick goed is aangekomen. Hopelijk kunnen hij en Lisa goed afscheid nemen.
Veel sterkte voor jullie allemaal.

Petra zei

@Anoniem - Ja, hoor, leuk, maar wie ben je? :)

@Petra - Ze blijven waarschijnlijk tot maandag zoals het er nu uitziet

@Suus - Oei, hopelijk ben je weer helemaal beter!

@Inge - Die afleiding is inderdaad heel fijn, dat maakt de dagen niet zo eentonig

@Marion - Dank je wel!

@Anja - Het lijkt er wel op, heel fijn!

@Anja - Dank je wel!