Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, mei 10, 2020

Over een heerlijk Moederdag weekend

Zaterdag


Als ik tegen achten wakker word zie ik dat Rick al uit de veren is. Hij heeft dat wel heel stil gedaan of ik lag nog in diepe rust. Volgens mijn Fitbit heb ik uitstekend geslapen en dat komt op het moment niet vaak voor. Ik voel me dan ook goed uitgerust. 

Zoals altijd op zaterdagochtend gaan we Vienna in en halen onze koffies en ham en cheddar egg bites van Starbucks. Daarna gaan we bij Whole Foods nog wat lekkernijen kopen voor onze picknick vanmiddag. Het is koud! Met maar zeven graden en een venijnige wind vind ik het niet fijn buiten te zijn! We hebben geluk want als we de supermarkt weer uitkomen staat er een lange rij om er binnen te mogen. Ik ben blij dat wij dat niet hoefden te doen, br!

Thuis wacht me een Moederdag verrassing. Er is een mooi boeket bezorgd van Kai met een heel lief berichtje. Het brengt tranen in mijn ogen en nu mis ik hem nog meer dan ik al deed. Het niet weten wanneer ik mijn twee oudsten weer in persoon kan zien bevliegt me soms. Dan komt Saskia met haar cadeautje want dat kan ik vanmiddag gebruiken. Het is helemaal perfect van Saskia: wijnglazen met alle chemische symbolen van de ingredienten van witte wijn erop. Het is een grote verrassing en cadeau dat tenminste een van de kinderen hier is. Katja's cadeautjes zijn ook gearriveerd, maar die bewaart Rick voor morgen.  



De houten mand waar mijn bloemstuk in zit is lek en terwijl ik mijn stappen bijeen krijg neemt Rick het terug naar de bloemist. Daar verontschuldigen ze zich erg voor het ongemak en maken een nieuw bloemstuk. Ze hebben er dit keer zelfs orchideeen in gedaan. Ik ben er super blij mee, jammer dat bloemen niet langer goed blijven. 

We maken onze picknick klaar en Justin en Saskia, die van hen, en rijden dan naar het westen. Traditioneel gaan we tijdens het Moederdag weekend een aantal wijngaarden bezoeken. Dat kan nu natuurlijk niet, maar we kunnen wel wijn bestellen en ophalen. Ik heb een fles rose besteld van de Cana wijngaard in Middleburg en die wordt bij aankomst achterin de van gezet. Nu gaan we op zoek naar een mooi plekje om te picknicken. 

We rijden door het pittoreske Middelburg en zien dan een bordje voor Goose Creek Bridge. Dit blijkt een historische brug te zijn, die in de Burgeroorlog meerdere keren belangrijk was. Het is ook een klein park en we besluiten hier te gaan eten. Het is veel te koud om dat buiten te doen dus we eten in de auto met zicht op de brug en mooie natuur. Er staat nog een auto en op een gegeven moment zien we dat die mensen ook met wijn aan het picknicken zijn. Zo grappig!

Als de magen gevuld zijn gaan de anderen de wind en kou trotseren en naar de brug lopen. Ik ben daar helemaal niet op gekleed en mijn spieren zijn al niet blij. Ik blijf in de van wachten tot ze terug zijn. Onderstaande foto's zijn dan ook door Rick gemaakt. 




Op de terugweg gaan we ook nog even langs mijn favoriete wijngaard, Chrysalis. Hier kopen we ook een rose en een mousserende rode wijn. Het is er beduidend drukker dan bij Cana en ik vond de Cana rose heel erg lekker. Ik stel voor aan Rick dat we daar nog een fles van kopen om de wijngaard te ondersteunen. We krijgen er een dankbaar briefje bij. Ik hoop maar dat de wijngaarden in de zomer tenminste voor buiten zitten open kunnen gaan. 

Om half zes heb ik een Zoom happy hour met drie andere dames uit de buurt. Het wordt natuurlijk weer heel gezellig en voor we het weten zijn we meer dan een uur aan het kletsen. Het is etenstijd dus we spreken af dit vaker te doen. 

Voor ons avondeten bestellen we Thais eten. Justin en Saskia vinden dat ook lekker en het is wel zo handig om maar van een restaurant te hoeven halen. Het is zoals altijd zeer smakelijk, alleen komt Saskia's gerecht per ongeluk met kip. Rick belt het restaurant en ze kennen ons dus volgende keer trekken ze de kosten van dat gerecht van onze rekening af. Gelukkig is de portie, die Justin heeft besteld, groot genoeg om te delen. 

De rest van de avond doen we allemaal ons ding. Ik kijk nog wat Nederlandse programma's, want nu ik voor NPO betaal wil ik dat ook gebruiken. Ik vind Floortje Blijft Hier en dat is ook leuk met Nederlandse plekjes. Als jullie nog andere series kunnen aanraden, die typisch Nederlands zijn, houd ik me aanbevolen.

Zondag

Alweer heb ik heerlijk geslapen en de zon wekt ons. Het zal vandaag tenminste warmer worden, hopelijk gaan we naar hogere temperaturen van nu af aan. Rick en ik gaan naar Starbucks voor koffies voor alle vier en voor mij ook wat egg white egg bites. Daarna spelen we eigenlijk te lang Pokemon Go want we moeten ons haasten om tegen elven klaar te zijn. Ik heb een Zoom bijeenkomst met mijn broers en zus en Rick gaat Moederdag brunch halen van Cafe Renaissance. Eigenlijk is 11 uur op Moederdag niet zo'n handige tijd dus wij "brusjes" praten een half uurtje en dan gaat iedereen eten. We doen het volgende week zondag nog eens over. 

De brunch van Cafe Renaissance wordt werkelijk prachtig opgediend. Het eten ligt op hun eigen borden, dus er komt maar heel weinig wegwerpmateriaal aan te passen. Het is ook veel chiquer zo. Saeed, de heel aardige eigenaar, heeft er zelfs nog een paar Ierse koffies bij gedaan. De garnalen cocktail, gerookte zalm en krab Benedict smaken allemaal opperbest. Saskia en Justin hebben avocado toast van de Silver Diner. Daarvan is een Nederlander de mede eigenaar dus ook belangrijk om te ondersteunen. Het is heel gezellig met zijn viertjes. 


Na het eten gaan Saskia en Justin opruimen en de auto inpakken. Dit keer gaat onze oude televisie wel mee. Het was heel fijn dat Saskia en Justin er waren voor mijn Moederdag! Justin zegt bij het afscheid dat hij het een eer vond het met ons te vieren. We merkten niets aan hem, maar dit moet een moeilijke dag zijn voor hem. 

Als Rick en ik het rijk weer alleen hebben maak ik de door Rick ingepakte pakjes van Katja open. Van haar krijg ik een heel zachte blauwe badjas, een lekkere ruikende bad bom en een houder voor een wijnglas, die in het bad kan worden gehangen. Ik ben enorm verwend door de kinderen, super leuk! Ricks cadeautje komt later want dat is nog onderweg. Helemaal goed, iets om naar uit te zien. 

De chirurgische maskers, die we hebben, wil ik wat opleuken door er een grappig masker overheen te doen. Ik heb er daarom een met een Australische herder snuit en een met Belle en het Beest besteld. Ze zijn beiden ruim genoeg om over het andere masker te doen. Wat dat betreft merk ik een groot verschil tussen mij en Rick. Bij hem passen alle maskers maar net, maar daardoor sluiten ze ook beter aan. Ik doe nu een knoopje in het elastiek van de maskers waardoor ze aan de zijkant beter aansluiten op mijn wangen.


Het is intussen super mooi weer, hoewel nog wat koel in de schaduw. We brengen dus een paar stoelen naar voor het huis en gaan daar in de zon zitten computeren. Ik heb zowaar zomerkleding aan en blote benen. Dat is voor het eerst dit seizoen! Het is zeer goed toeven hier. We zijn zo klaar met de regen en koele temperaturen.

De enige reden om blij te zijn dat Saskia en Justin vertrokken is dat Orion niet meer bij kattenvoer kan. Saskia had de bakjes in haar ladenkast gedaan en Orion gooide die vanochtend omver om erbij te kunnen! Dat betekent weer diarree en Rick heeft genoeg van het lange haar waar alles zo vies in blijft hangen. Hij geeft Orion dan ook wat ze hier een "sanitary" noemen, Met veel korter haar is het aanzienlijk makkelijker Orion na iedere "episode" met de tuinslang schoon te spuiten. Hopelijk is het na vandaag gedaan met die viezigheid! 
Tegen vijven verdwijnt de zon achter de bomen en wordt het te koel. Tijd ook voor ons happy hour! Altijd weer lekker en gezellig met zijn tweetjes. Jammer genoeg is het restaurant, waar ik graag mijn Moederdag diner van gehaald zou hebben, de komende twee weken gesloten vanwege een geval van coronavirus. Dat komt nu wel steeds vaker voor, helaas. Niet getreurd, vandaag is ook een heel goede dag om sashimi te eten en we bestellen van Passion Fin.

Hier maken ze hun sushi rollen zonder rijst als je dat wil. Er is geen ander restaurant dat dat doet. Daarom staat Passion Fin in onze top drie van Japanse restaurants hier, want op die manier hebben we zoveel keuze. Rick gaat het eten ophalen en het wordt natuurlijk  smullen. Een perfect einde van een heel leuk Moederdag weekend. Anders dan anders, maar niet minder geslaagd.

Voor Katja is het sinds 6 mei "Nurses week", dus een week om de verpleegkundigen in het zonnetje te zetten. De laatste dag daarvan is de twaalfde, de verjaardag van Florence Nightingale. Via Amazon heb ik allerlei kleinigheidjes naar haar gestuurd en die waardeert ze enorm. Alleen komen een paar ervan later dan wat er stond, maar dan duurt die week maar wat langer. Ik stuurde o.a. ID hangertjes in de vorm van grappige pleisters, een pluche "happy" pil, die giechelt, pennen met verplegend personeel erop en sokken. 

De rest moet nog komen dus schrijf ik hier maar niet. Ik heb er plezier in om te zoeken naar grappige hebbedingetjes en voor Katja is het leuk iedere keer weer een attentie in de brievenbus te vinden. Sowieso probeer ik dat in deze moeilijke tijd voor haar te doen. Het geeft een gevoel van toch voor haar zorgen, hoewel ze zo ver weg is.

Kai appte mij vanochtend (is dat de Nederlandse term?). Morgen worden bij hen in Frankrijk de regels versoepeld en mogen ze verder dan een kilometer reizen. Raquel en hij gaan meteen beginnen aan hun verhuizing want ze willen zo snel mogelijk uit hun huidige appartement. Ik hoop voor ze dat dat allemaal goed gaat en ze veel betere omstandigheden in het nieuwe appartment zullen treffen. Nog altijd niet ideaal want nog steeds gedeeld en het doel is om zo snel mogelijk iets voor hun samen te vinden. Kai's bedrijfje gaat goed en hij verdient genoeg ermee om in aanmerking te komen. 

Zo eindigt het Moederdag weekend. Hierbij wil ik ook nog wel even iets zeggen tegen de vrouwen hier, die geen kinderen kunnen krijgen of een kind verloren en de vrouwen, die hun moeder verloren, of, zoals ik, helaas niet de band met hun moeder hebben of hadden, die ze zo graag zouden willen. Zo'n dag als vandaag is dan dubbel of zelfs moeilijk. Grote knuffels voor jullie! 

Allemaal een fijne week gewenst!

10 reacties:

Corry zei

Bedankt voor de knuffel. Gelukkig kwam ons kind met een bos prachtige rozen en een heerlijk flesje wijn. Zoals altijd weer enorm gezellig. Heerlijk zo’n kind.

Anoniem zei

Een knuffel terug. Het is jammer dat je geen goede band hebt met je moeder. Ik heb de mijne al 16 jaar geleden verloren. Gelukkig heb ik met mijn zoon wel een goede band. Hij is gisteren voor Moederdag geweest en bracht een heerlijke handgel voor me mee. Mijn schoondochter is diabetespatiente en is nog een beetje huiverig, dus zij bleef met de meiden thuis. Gelukkig wonen ze in de flat naast ons en ik ze ze wel geregeld op het balkon. Ik heb haar maar een bos rozen gebracht. Zelf is ze geadopteerd en woont haar adoptie moeder in Enschede, dus die ziet ze ook niet geregeld. Fijne dat je zelf zo’n fijne band hebt met de kinderen. Ik hoop dat je de 2 oudsten gauw kan knuffelen.

Liefs Marja (Den Haag)

Petr@ zei

Wat een leuk idee, de picknick. Jammer dat het te koud was op buiten te kunnen eten.
De brunch van zondag zag er ook heerlijk uit.
Je bent super verwend door je kinderen. De wijnglazen van Saskia zijn echt een origineel cadeau, leuk bedacht.
Fijn dat Justin bij jullie was. Ik kan me voorstellen dat dat het iets 'makkelijker' maakt, dan nergens heen te kunnen op zo'n dag.
Super dat Kai en Rachel een nieuw appartement hebben en fijn dat ze wat meer bewegingsvrijheid krijgen.

Anja L. zei

Wat een leuke wijnglazen! Leuk idee van Saskia.
Het zal voor Justin best moeilijk zijn geweest, hij is nog zo jong.
Jammer dat jullie met het picknicken niet buiten konden zitten. Hier was het tot gisterenavond nog weer, maar daarna begon het te waaien en vloog de temperatuur naar beneden. Helaas nog steeds geen regen in zicht.
Misschien is vind je het programma 'Jouw stad, ons dorp' leuk. Mensen uit een dorp die een week van huis ruilen met mensen in een stad. Niet altijd even leuk maar soms erg verrassend.
Die maskers zijn ook erg grappig.
Wat een leuke kadootjes voor Katja, leuk toch om steeds iets met de post te krijgen.
Fijne maandag!

Sophie zei

Wat een fijn en warm (niet qua weer, wel qua gezin) weekend! Ben heel blij voor je dat je deze silver linings hebt en Saskia even dichtbij je had en van de andere twee lieve cadeautjes hebt gekregen. Het klinkt als een fijn weekend. Lief dat je Katja ook zo in het zonnetje zet, sowieso altijd al maar deze week extra.

Marion2 zei

Fijn dat je zo verwend bent met Moederdag. Helemaal verdiend! Ik denk dat ook Justin zich heel gelukkig prijst met jullie. Het kan zijn verlies niet goedmaken, maar het is fijn dat hij bij jullie zo'n warm nest vindt.

Leuk dat jullie Katja op deze manier een hart onder de riem steken. Wij hebben dat de afgelopen tijd ook gedaan. Je hebt dan toch het gevoel dat je tenminste iets doet om
het leed te verzachten.

Het tv-seizoen is onderhand voorbij aan het gaan. Vanaf eind mei tot september zijn er veel herhalingen. Dit is ook een aanrader, het is boeiend en typisch Nederlands:

https://www.npostart.nl/verborgen-verleden/VPWON_1247283

Anoniem zei

En hoewel je gezin niet compleet was met Moederdag heb je toch een heel gezellig weekend gehad. Mijn kinderen hebben me in de bloemen gezet en de jongste zoon, die ik al maanden niet gezien had kwam even langs. Moest kunnen vond hij en met die 1,5 m houden we toch rekening. Dat was als vanouds heel gezellig en hij vond dat we dit de komende tijd nog maar eens moesten herhalen.Hij kan beter naar mij toe komen dan dat ik met het OV moet gaan. Dat beperk ik tot enkele keren met de bus naar het dorpsgedeelte hier . De afstanden zijn me te ver om te lopen en met de bus ben ik er zo. Zo kan ik tenminste binnenkort weer naar de kapper. Eindelijk !!!
Het tv-seizoen biedt inderdaad niet veel meer. Pas begonnen een serie over "Het Wad " altijd het bekijken waard en een nieuwe BBC -serie "Belgravia " Een historisch drama uit de Upperclass, oud geld tegenover nouveau riche. Van dezelfde makers als van Down Town Abbey.
Groetje Wil

Angela zei

❤️️❤️️❤️️

Petra zei

@Corry - Zeker! Goed dat je verwend bent!

@Marja - Ik ben heel blij met de relatie met mijn kinderen. Dat was natuurlijk niet vanzelfsprekend met onze ouders. Mijn broers en zus hebben ook heel hechte relaties met mijn neefjes en nichtjes.

@Petra - Kai en Raquel zijn meteen vandaag al verhuisd!

@Anja - Dank je voor de kijktip!

@Sophie - Ik was heel blij met de verwennerijen van alle drie de kinderen!

@Marion - Voor mij maakt het niet uit of het seizoen voorbij is want ik heb nog bijna niets gezien. Ik ga naar je tip kijken.

@Wil - Dat Belgravia ziet er veelbelovend uit. Hier in het noorden van onze staat blijft alles voorlopig dicht. Verder naar het zuiden wordt er vrijdag begonnen met fase 1 van het heropenen.

Petra zei

@Angela - Dank je voor de hartjes!