Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, mei 28, 2020

Over donderdag

Het is donker in de kamer en regenachtig buiten dus ik heb geen haast met opstaan. Iets na achten ga ik naar beneden en tref Orion in zijn bench. Rick heeft besloten op deze druilerige ochtend ontbijt voor mij van Starbucks te halen. Hij weet dat dit soort dagen niet mijn beste zijn. 


De cheddar en ham egg bites en de nitro brew smaken zoals altijd goed. Daarna heb ik besloten de elliptische machine weer eens af te stoffen. Ik had veel last van mijn heup, maar dat is nu stukken beter. Ik neem me eerst voor een half uur te doen en dan een half uur hardlopen op de plaats. 

Als dat halve uur voorbij is ga ik toch maar door en in een uur en vijf minuten heb ik mijn stappen bijeen. Ik was vergeten dat ik de elliptische machine toch wel sneller vind gaan, omdat ik iedere vijf minuten wissel met vooruit of achteruit "stappen". 


Na mijn sporten ga ik ondanks dat alles nat is toch even op het deck zitten. Het is 25 graden en voelt als een sauna. Ik neem wat foto's van de begonia en geraniums met druppels en dan begint het weer te regenen wat me naar binnen jaagt. 


Bijna vergeet ik dat ik om half twaalf een virtuele afspraak heb met Orions gedragstherapie dierenarts. Gauw maak ik me presentabel genoeg voor een video gesprek. Dr. Pike en haar assistente komen keurig op tijd in beeld.

Eigenlijk gaat het allemaal best met Orion. Als enig punt breng ik zijn geblaf tegen Justin als die hier is te berde. Dr. Pike oppert dat we Justin snoepjes voor Orion kunnen geven, die hij van zich afgooit als hij op wil staan. Orion is dan geconcentreerd op de snoepjes en Justin kan zijn gang gaan. Dat gaan we volgende keer proberen!

Als lunch haal ik een zoodles gerecht van Noodles & Company. Hun macaroni met kaas, maar dan met courgette noedels en champignons en spinazie.  Rick maakt snel een lunch thuis, want hij heeft het  heel druk met conference calls. Op het deck laat ik het me goed smaken. 

De moeder van onze overbuurvrouw, die zelf 30 jaar verpleegkundige was, heeft op verzoek van die buurvrouw twee Virginia Tech maskers gemaakt voor Katja en Kevin. Zij zijn ook een Virginia Tech familie en het leek haar leuk om die naar een andere verpleegkundige op te sturen.

Daartoe rijd ik naar het postkantoor. Met mondkapje en handschoenen ga ik er binnen. Iedereen houdt keurig afstand en draagt ook een mondkapje. Een uitzondering is een oudere dame, die zonder binnenkomt. Waarschijnlijk is er een reden dat ze er geen draagt, maar ze valt wel erg op. 

Op de terugweg maak ik af en toe foto's van de natte bloemen, die ik tegenkom. Gelukkig zie ik alweer blauwe lucht en is het voor vandaag althans met de regen gedaan. Vooral de natte pioenrozen vind ik prachtig. 










Voor Moederdag heeft Rick me gel nagellak en zo'n UV apparaatje daarvoor gegeven. Ik ga het eens uitproberen. Duidelijk moet ik nog veel leren, maar het resultaat kan ermee door. Mijn nagels glitteren er weer op los en niemand (behalve die naar de foto kijken) gaat merken dat het nog veel beter zou kunnen. 

Om drie uur heb ik met mijn vriendin Karin in Florida afgesproken voor een video gesprek. Dat wordt opnieuw erg gezellig. We hebben elkaar alweer een paar jaar niet gezien dus meer dan genoeg om bij te praten.

Na het gesprek neem ik Orion de achtertuin in om hem snoepjes in het gras te laten zoeken. Alleen heeft hij er vandaag niet zoveel zin in. We zijn dus weer gauw terug op het deck. 

Vanavond is ons wekelijkse happy hour met Christine en Chuck. Dit keer heb ik een gin en tonic met limoensap als drankje. Iedere week is het heel gezellig en moeten we vanwege knorrende magen afscheid nemen. 

Dit keer halen we eten van Artie's. We delen hun overheerlijke krab en garnalen fritters en dan heb ik de Hickory gegrilde mahi mahi met spinazie, prei en champignons. Rick geniet van de Hickory gegrilde zalm met asperges en spinazie. Deze plaatselijke keten, Great American Restaurants, heeft iedere keer weer perfect bereid eten. 

Met Ricks vader gaat het nu helemaal bergafwaarts. Rick verwacht niet dat hij zijn vader nog aan de telefoon zal kunnen spreken. Voor Dad zal het het beste zijn als dit niet lang meer duurt. 

Saskia had gisteren een interview voor een baan. Ze hoopt erg dat ze hem krijgt en had het gevoel dat het goed ging. Verder is ze druk bezig zich op haar verhuizing voor te bereiden. Ze gaat van een appartement voor haarzelf naar een kamer in een huis met drie huisgenoten. 

Bij Katja's ziekenhuis bereidt de vakbond van verpleegkundigen zich voor om volgende maand te gaan staken. Heel terecht want het ongelooflijk wat  het ziekenhuis allemaal wil doen te ongunste van de verpleegkundigen. Dat zal ook weer een nieuwe ervaring zijn voor Katja.

En zo eindigt deze donderdag ook weer. Heb een fijne vrijdag allemaal!

 

5 reacties:

Petr@ zei

Hopelijk helpt de tip van de gedragsdeskundige. Dat zou erg fijn zijn voor Justin en jullie natuurlijk ook.

Spannend voor Saskia! Duimen dat ze de baan krijgt.

Voor Dad is het inderdaad te hopen dat het nu snel gaat. Als de kwaliteit van leven zo achteruit gaat wordt het erg zwaar voor hem maar ook voor iedereen om hem heen. Maar verdrietig voor jullie allemaal. Heel veel sterkte en een dikke (virtuele) knuffel.

Marion2 zei

Wat een toestand om in de MRI-scanner te moeten. Heel dapper hoe je dat aanging. Ik had het een paar maanden geleden voor mijn kaak, maar dan wordt alleen je hoofd vastgezet en draait het apparaat om je heen. Hij ging niet dicht en dat is maar goed ook, want ik ben claustrofobisch. Hopelijk krijg je een goede uitslag.

Hier zijn ze van mening dat mondkapjes niets toevoegen :0). Dat het schijnzekerheid biedt. Je ziet er dus maar een enkeling mee. Het komt dan ook tegenstrijdig over dat het binnenkort in het OV wel verplicht is (omdat je daar geen anderhalve meter afstand kunt houden). Gelukkig zijn er nog meer maar weinig besmettingen en doden op het moment. Afgelopen en deze week lag het sterftecijfer zelfs lager dan dezelfde weken vorig jaar. Zelf vind ik het wel geruststellend als ik iemand met een mondkapje zie lopen. Zo van: diegene kijkt tenminste uit.

Anoniem zei

Heel veel sterkte voor jullie allemaal.
Groet, Bea

Anja zei

Zo mooi die pioenrozen, doet me denken aan Meadowlark Gardens. Kom je daar nog wel eens of is het park nu gesloten?
Hier zie ik weinig mondkapjes, men is van mening dat het niets toevoegt. Toch zou ik het prettig vinden in b.v de supermarkt, daar kun je echt geen 1,5 m afstand houden. Wij laten onze boodschappen nog altijd thuis bezorgen.

Petra zei

@Petra - Nou, zeker! Dat geblaf tegen Justin is hoogst irritant, maar ik denk dat het wel een goed idee is om dat te doen.

@Marion - Misschien dat die MRI ook anders was gedaan als ik claustrofobisch was geweest, want dat werd bij de afspraak maken wel gevraagd. Hier gaan de coronavirus gevallen nog steeds niet echt naar beneden. Het zijn er niet heel veel op de anderhalf miljoen, die in deze county wonen, maar wel reden om nog steeds erg voorzichtig te zijn. En dat laatste wat je schrijft is hoe ik het ook zie.

@Bea - Dank je wel

@Anja - Meadowlark was tot voor kort gesloten. Nu mag je er weer in door een zijingang. Het weer is nog niet zo geweest dat ik erheen wilde, maar begin volgende week ziet er veel belovend uit.