Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, mei 22, 2020

Over een drukke vrijdag

We slapen vanochtend voor ons doen uit. Althans Rick doet dat, vanaf net voor achten lees ik op mijn telefoon. Om half negen vind ik het genoeg geweest en maak me zachtjes klaar om naar beneden te gaan. Het regent en daardoor is het donker in de kamer.


Als ik uit de badkamer kom is Rick ook op. Hij laat Orion even uit en dan gaan we Vienna in voor ons ontbijt. Vandaag zijn het onze gewoonlijke koffies en de cheddar en ham egg bites, die we meenemen. We moeten om de een of andere reden nogal lang op mijn nitro brew wachten en krijgen daarvoor een coupon voor een gratis drankje volgende keer, heel schappelijk.

We spelen zoals altijd Pokemon Go en ik zie dat ik een Pokemon in de gym bij het West End cemetery kan zetten. West End cemetery? Daar hebben we nog nooit van gehoord. Het blijkt dus een heel oud begraafplaatsje in het midden van Vienna te zijn. Zo leer je nog eens wat met het spelen van dat spel!




Er zijn ook een aantal mooie bloemen om te fotograferen, met de regendruppels nog mooier

Thuis ga ik aan mijn uur cardio en Rick regelt nog wat dingen voor zijn vader. Lisa is daar nog en gaat wandelen op afstand met de broers en zus van Dad, die vlakbij wonen. Ik kan zien dat Rick die mensen ook graag had gezien, maar het is niet anders. 
Relay for Life is wat onze dochters ook deden, voor kanker onderzoek, Oom Jim is daar heel actief in

Lisa heeft het emotioneel heel erg moeilijk. Haar schoonvader, een super lieve man, die ik ook herhaalde malen heb ontmoet, is pas overleden. Nu heeft haar schoonmoeder, net zo lief, een heel agressieve vorm van borstkanker. Mijn zwager Luke is weer afgereisd om haar bij te staan. "When it rains it pours" (als het regent plenst het) is een gezegde hier en dat is zowel in Ricks als Lisa's leven het geval op het moment. 

Na dit alles gaan Rick en ik aan de schoonmaak. Terwijl ik afstof en de keuken schoonmaak klets ik gezellig via de video met Petra. Ik hoop dat zij het niet vervelend vond dat ik zo bezig was. Voor mij maakte het een echt gehaat karweitje veel leuker!

We hebben de taken verdeeld. Rick stofzuigt alle drie de verdiepingen en trappen en doet de badkamers boven en in de basement. Ik stof alles af boven en beneden (wat een rotwerk toch altijd weer), en maak de keuken en de wc schoon op de middelste verdieping. Als laatste stoom ik de houten vloer. 

Al met al zijn we toch zo'n drie uur bezig en dat is nog niet eens het hele huis. Ik mis de schoonmaakploeg echt wel! Maar we kunnen er weer een paar weken mee door. Het is toch alleen Rick en ik hier en af en toe Saskia en Justin. 

Intussen is het ruim lunchtijd en ik bestel met dit regenachtige weer pho van Roll Play. Daar heb ik nog een kortingsbon van $10 voor, die ik dankbaar gebruik. Rick haalt een salade van Chick-Fil-A op. Dat ligt in hetzelfde winkelcentrum als onze Best Buy.

Rick wilde voor Moederdag graag een Nintendo Switch voor mij kopen, maar die zijn overal  uitverkocht. Ik heb nu een krullende foehn en nagellak van hem gekregen, maar Rick wil eigenlijk die Switch. Ook bij deze Best Buy is hij helaas niet beschikbaar. 

Op de foto is het misschien niet duidelijk, maar niemand kan de winkel binnen. Alles wordt buiten afgehandeld door medewerkers in mondmaskers en met handschoenen aan. Die handschoenen vind ik dubieus want die bieden echt niet a priori bescherming, tenzij je ze net als wij meteen na met een klant of in een winkel te zijn geweest uitdoet. 


Thuis eet ik mijn soep gauw op. Jammer genoeg hebben ze me gewone rijstnoedels gegeven en niet de koolhydraat arme. Daar baal ik wel van want het kostte me $3 meer, maar ik heb ook geen zin er verder iets aan te doen. 

Iets verlaat want het was oorspronkelijk twee uur bel ik om half drie met Patrick. Hij leest al jaren mijn blog en het is leuk eens virtueel kennis te maken. Bij ieder gesprek met iemand, die ik eigenlijk helemaal niet ken, vraag ik me af of het niet ongemakkelijk wordt. Maar dat is tot nu toe helemaal niet het geval. 

Ook nu vinden we weer meer dan genoeg gespreksstof. Het blijft bijzonder deze video telefoontjes. Dat hadden we een tien jaar geleden nog niet kunnen bedenken! Het is inmiddels ook helemaal opgeklaard dus ik kan lekker op het deck zitten. 

Rick heeft intussen de badkamers schoongemaakt en heeft geen hulp meer nodig als ik hem dat vraag. Ik vind bloemen met regendruppels erop prachtig dus maak nog wat foto's. Dan geniet ik nog een paar uur van het lekkere weer zittend op het deck. 




We willen ook weer eens een film kijken en als snack daarvoor snijd ik een van de pakjes paling in stukjes. Wat is dat ook weer heerlijk! De film wordt Downhill met Will Ferrell en Julie Louis Dreyfus. Het is een comedy drama en we vinden het beiden een amusante film. 

Voor ons avondeten bestellen we Turks eten van Istanbul Blue. Ik heb dat een week geleden ook besteld, maar vind het prima dat vanavond weer te doen. Iedere keer is het weer verrukkelijk! 

Vandaag dacht ik de hele dag dat het zaterdag was, omdat Rick vrij had. Het is heel fijn dat we nog drie vrije dagen tegoed hebben. Het weer ziet er ook veel beter uit de komende dagen. Alleen jammer dat ons zwembad niet zoals gewoonlijk dit weekend open gaat.

Allemaal een heel fijn weekend gewenst!

2 reacties:

Tineke zei

Weet je ook hoe met de schoonmakers gaat, zijn zij terug naar eigen land of krijgen zij een uitkering? Lastige tijd voor hen.
Wij maken altijd zelf schoon, gaat prima en als er routine in brengt en elke dag wat doet, is het niet vervelend; hoef je ook nooit je huis uit!
Hier hebben we even een dipje in het weer, vanaf maandag weer lekker weer.
Ja, een ongeluk komt nooit alleen is hier het spreekwoord, sterkte voor jullie en jullie familie toegewenst.

Petra zei

@Tineke - Nee, ik weet niet hoe het met ze gaat. Het is een bedrijf dus geen individuele mensen. Als ze dat wel waren geweest hadden we ze waarschijnlijk doorbetaald, maar we weten nooit wie er van hun medewerkers komen. Ons huis is flink groot en ik moet dat schoonmaken altijd met meer pijn de volgende dag bekopen. Dank je, het is voor iedereen een moeilijk jaar, maar de zorgen om familie en vrienden maken het nog wat zwaarder.