Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, mei 12, 2020

Over voorbereiden op Ricks vertrek

Acht uur komt mij weer veel te snel! Rick is natuurlijk al op en na mijn ontbijt gaan we in twee auto's naar Jiffy Luby. De van heeft een beurt nodig en ik wil dat laten doen voor Rick er honderden kilometers mee gaat rijden.


Wij zijn de enige klanten bij Jiffy Lube en moeten de van zelf naar binnen rijden en dan de lampen check ook doen. Er wordt ook niet gestofzuigd zoals gewoonlijk. Doel is om niemand van hen in de van te hebben. 

Iedereen draagt mondkapjes, behalve de adviseur, die met ons komt praten. Hij houdt ook nog eens geen afstand dus ik vraag hem eerst zijn mondkapje op te doen. Dat doet hij dan wel, maar daar heb ik toch een minder gevoel bij. Verder gebeurt alles vrijwel contactloos en een half uur later kunnen we de van weer ophalen.


Rick gaat aan het werk en ik doe mijn uur cardio. Door de late start is het al bijna lunchtijd als ik klaar ben en ik douche gauw. Ik kan echt niet wachten tot ik naar de kapper kan, maar onze lockdown is net weer met twee weken verlengd tot 29 mei. De rest van de staat gaat naar fase 1, maar hier dichtbij Washington zijn er iedere dag nog teveel nieuwe gevallen. 

Rick en ik maken salades van de overgebleven groentes en vleeswaren van onze picknick zaterdag. Die zijn daarna op. Helemaal goed want de komende dagen zal ik lunch gaan halen. We eten het in de zon voor op, al staat er weer een koele bries. De warmte komt steeds dichterbij, gelukkig.

Na het eten vouw ik de was op zodat Rick schoon goed mee kan nemen. Ook stofzuig ik de beneden verdieping. Een ideaal ding is deze Dyson Animal stofzuiger. Al het hondenhaar verdwijnt ermee. 

Rick gaat nog even werken en ik rijd Vienna in. Daar bloeien weer heel andere bloemen, onder anderen in het tuintje naast Whole Foods. Ik vond een mooie spreuk van Freud: "Bloemen zijn rustgevend om naar te kijken. Ze hebben noch emoties noch conflicten."

























Eenmaal weer thuis is Rick het gras aan het maaien. Als hij daarmee klaar is, is het tijd Ricks haar te knippen. We hebben daartoe een heuse kappersschaar gekocht. Rick gaat buiten op ons bankje zitten en ik waag een poging. Ik was bang dat ik er zo'n bloempot kapsel van zou maken, maar het gaat goed en Rick is zeer tevreden. 

Omdat hij onderweg nergens naar binnen wil, behalve om naar de wc te gaan, gaat Rick wat snacks en drankjes kopen. Ik vind het maar niets dat hij die toiletten in moet morgen, maar ja, hij kan moeilijk langs de weg gaan staan plassen. Ik zal morgen blij zijn als Rick heelhuids in Muskegon is. 

Voor ons avondeten koken we diverse Duitse worstjes en daar hebben we spinazie en bloemkool puree bij. We smikkelen er lekker van. Ik ga bedenken wat ik de komende avonden wil eten. Heel jammer dat California Shabu Shabu gesloten is. Ik hoop maar dat dat restaurant overleeft. 

We hebben vandaag niet van Carol gehoord dus de situatie zal niet ernstig veranderd zijn. We hopen dat dat betekent dat Dad nog wat met Rick en Lisa kan praten. Gelukkig hebben ze ook veel hulp van andere familieleden en Dads buren. De buurvrouw heeft Rick en Lisa's bedden al opgemaakt, zo lief! Hopelijk kan ik morgen schrijven dat Rick de lange rit goed heeft doorstaan.

Allemaal heel erg bedankt voor het medeleven dat jullie in de commentaren en op Facebook toonden. Rick heeft het allemaal ook gelezen en hij is erg ontroerd erdoor. Het is heel moeilijk voor de kinderen en mij om te ons te realiseren dat wij Dad niet meer in levende lijve zullen zien. Voor mij was hij vaak de vader, die ik nooit had. "De herinnering blijft..."

14 reacties:

Sally zei

Nogmaals heel veel sterkte de komende tijd. Goede en veilige reis voor Rick gewenst. Hoop dat hij en lisa Carol tot steun kunnen zijn en nog afscheid kunnen nemen van Dad.

Nel zei

Heel veel sterkte voor jullie allebei!

Irene zei

Stay safe Rick! Probeer emoties tijdens de rit onder controle te houden zodat je een helder hoofd houdt. Sterkte en kracht voor jou en je zus. Goede en veilige reis.

Unknown zei

Heel veel sterkte voor jullie! Ook voor jou, Petra... ik kan me denk ik een beetje voorstellen hoe het voor jou moet zijn. Ik heb sinds mijn scheiding een paar jaar geleden mijn schoonmoeder niet meer gezien. Zij is dementerend en zal me ook niet meer herkennen. Maar zij was meer een moeder voor mij dan mijn eigen moeder (mijn beide ouders zijn inmiddels overleden) en ik mis haar enorm. Omdat mijn schoonvader blij was dat mijn man en ik gingen scheiden, zit het er ook niet meer in dat ik haar ooit nog mag bezoeken...

Inge - Jules & Louis zei

Wat een mooie bloemenpracht weeral Petra! Ik hoop en duim mee dat Rick veilig aankomt, en hopelijk niet teveel gebruik hoeft te maken van de toiletten onderweg. Ik herken je gevoel, mijn ouders zaten vast in Frankrijk en dierven ook niet goed terug te rijden, en hebben dan zo weinig mogelijk gegeten of gedronken, zodat ze niet teveel publieke toiletten hoefden te gebruiken toen ze terug naar huis reden... Ik vind het zo triest voor jullie van Dad. Dat jij geen echt afscheid kan nemen, terwijl je met hem blijkbaar heel fijne herinneringen hebt opgebouwd. Ik wens jullie allemaal echt veel sterkte, en kracht voor Rick. Hopelijk houdt hij het een beetje koel tijdens de lange autorit. Dikke knuffels ❤️
PS: ik zie nu pas waarom ik niet kon reageren hier, ik moest het op mijn Google-profiel zetten om een reactie te kunnen achterlaten hier. 😊

Petr@ zei

Wat goed dat je Ricks jaar hebt geknipt! Ik zou mezelf daarin niet vertrouwen, ha ha. Hier zijn de kappers sinds maandag weer open, dus de jongens hebben weer een korter koppie (was ook écht nodig).

Hopelijk heeft Rick een voorspoedige reis. Scheelt misschien dat het op de weg rustiger dan normaal moet zijn.
Ik hoop dat hij nog met zijn vader kan praten. Vasthouden mag zeker niet of zijn er uitzonderingen als iemand op sterven ligt en diegene geen Covid-19 heeft?
Sterkte ook voor jou dat je er niet bij kunt zijn. Dikke (virtuele) knuffel!

Anja L. zei

Ik wens Rick een goede reis en sterkte de komende dagen.
Heel vervelend dat jij niet persoonlijk afscheid kan nemen van hem. Gelukkig heb je veel goede herinneringen aan hem.

Anoniem zei

Heel veel sterkte voor Rick, jou en de kinderen.
Afscheid moeten nemen is nooit fijn, maar in deze (corona)tijd nog veel lastiger.

Karin.

Ron zei

Ik wens jullie allemaal heel veel sterkte. Lijkt me onwerkelijk en heel moeilijk om zo afscheid te moeten nemen van een dierbare.

Ron

Hester zei

Heel veel sterkte voor jou, Rick en de kinderen. Extra moeilijk om afscheid te nemen in deze Corona-tijd. Ook zwaar voor jou dat Rick het hele eind alleen moet rijden en dat je niet mee kan om hem te steunen. Gelukkig komt zijn zus ook. Ik hoop dat ze waardig afscheid van hun vader kunnen nemen en dat Rick nog de video-berichten aan hem kan laten zien (wat lijkt het me trouwens moeilijk om zo'n video op te nemen, wat knap van jou en de kinderen!). Ik denk aan jullie.

Anoniem zei

Oh Petra wat naar om in deze moeilijke tijd afscheid te moeten nemen van een dierbaar persoon. Voor jou en de kinderen moet dit ook zeer zwaar zijn enkel van op afstand kunnen afscheid nemen, en dan Kai zo veraf. Ik wens jullie veel moed en sterkte. Hopelijk komt Rick nog op tijd, maar ze zeggen dat stervenden soms 'wachten' op hun naasten vooraleer te gaan. Voorzichtig nog op de weg er naar toe!

Brin

Angela zei

Heel veel sterkte voor jullie allemaal Petra. Afscheid nemen is normaal gesproken al heel moeilijk en Corona maakt het nog moeilijker. Hoop dat jullie veel steun aan elkaar hebben op afstand en dat het Rick en zijn zus nog gegund is om een laatste moment met hun vader door te kunnen brengen.

Anoniem zei

Heel emotionele tijd voor jullie allemaal.
Men staat er zo machteloos tegenover nu Rick zijn vader zo ziek is..
Wens jullie veel sterkte toe,met het verdrietige vooruitzicht..
Moeilijk om n dierbare te gaan verliezen..

gr.Joke

Petra zei

@Allemaal - Heel hartelijk dank voor de lieve berichtjes. Rick is gelukkig heelhuids aangekomen en heeft maar 2 keer hoeven stoppen.