Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, mei 05, 2020

Over dinsdag

En weg is de zon ook weer. Het is donker in de kamer en als om acht uur mijn telefoon gaat ben ik nog maar net wakker. Het is de verpleegkundige van mijn dokter. Hij vertelt dat ze het laboratorium gaan bellen want ik had allang de uitslag van de COVID-19 test moeten hebben. Ik had gisterochtend ook gecheckt of de uitslag misschien al binnen was. Twee tot drie dagen zeiden ze en het is nu meer dan een week.


Gisteravond verloor ik een contact lens (ik draag zuurstofdoorlatende harde lenzen). Rick en ik zochten de hele badkamer af, maar niets. Echt balen want ik wil niet naar een oogarts nu en zonder zie ik stukken slechter. Als ik beneden mijn koffie aan het drinken ben hoor ik opeens een kreet van boven. Rick ziet iets glinsteren op het tapijt aan de voet van ons bed. En jawel, heel opgelucht pak ik de contact lens op. Hoe dat ding daar terecht is gekomen is me een raadsel, want ik had mijn kleding al in de badkamer uitgeschud. Enfin, happy dat ik hem terug heb.

Als ontbijt maak ik eens iets anders. We hebben koolhydraat arm wortelbrood en ik doe er een paar plakjes Goudse kaas op. Het smaakt erg lekker! Ik heb net wat meer van dat brood besteld dus dit ga ik vaker eten. 

Dan is het weer tijd voor mijn cardio. Dit keer is het te koel en somber om het buiten te doen. Het gaat wel vlot en na iets meer dan een uur ben ik klaar. Rick neemt even pauze om zijn vader te bellen. Die klinkt een stuk beter dan zondag, maar dat alles bergafwaarts aan het gaan is, is wel duidelijk. Toch staat Dad er volgens Carol, zijn vriendin, nog op om auto te rijden, want als hij zit heeft hij geen pijn en hij is zo dol op zijn huis aan het meer. Ik kan het me goed voorstellen, niet meer autorijden is een grote stap, maar hopelijk ziet hij op tijd in wanneer het echt niet meer kan. 

Na ook nog met zijn zus gesproken te hebben gaat Rick terug aan het werk. Ik neem mijn douche en maak dan vast mijn lunch salade. Om half een heb ik mijn wekelijkse lunch met Judith in Maine. Het wordt weer heel gezellig en voor we het weten is het na half twee en moet Judith weer aan het werk. 

Een half uurtje later is Rick vrij. Alle managers hebben hun teams vanaf twee uur vanmiddag vrij gegeven om Cinco de Mayo te vieren. Het is een welverdiende vrije middag. We besluiten een film te gaan kijken en al zoekend komen we The Queen's Corgi tegen. Het voorproefje vinden we leuk, dus dit wordt hem. Wat een grappige film is dat! Zo te zien van Belgische makelij en we moeten hardop lachen om de Trump figuur.

Daarna kijk ik nog even Boer Zoekt Vrouw, terwijl Rick zijn computerspel speelt. Orion vermaakt zich met uit het raam kijken en honden, die langs komen, worden natuurlijk weggeblaft. Over de Boer Zoekt Vrouw aflevering kan ik kort zijn. Volgens mij komen alle boeren de volgende aflevering alleen. 
Het is vandaag Cinco de Mayo, een Mexicaanse feestdag, die meer hier in de VS wordt gevierd dan in Mexico zelf. We willen dus Mexicaans eten vanavond en bestellen dat van een van onze favorieten, Rango's. Daarin zijn we niet de enigen dus we moeten bijna twee uur wachten voor het klaar is. Er staat een hele rij auto's om af te halen. Het is zeker de moeite waard want hun Spaanse vissoep en garnalen met tomaat en paprika smaken voortreffelijk. Ricks quesadilla en fajita's zien er ook erg appetijtelijk uit. 
 
En nu regent het weer en zal dat morgen ook de hele dag doen. Bah! Ik voel me dan meteen minder lekker en dat sombere doet mijn humeur ook niet goed. Maar goed, donderdag schijnt de zon weer zullen we maar denken. Allemaal een heel fijne woensdag gewenst.

9 reacties:

Reny zei


Dat eten klinkt heerlijk.
Vraagje? Als jullie het bestelde eten ophalen, is het dan nog warm genoeg of warmen jullie alles op in de magnetron of oven?

Jammer dat er weer regen is voorspeld.........we zullen maar zeggen : na regen komt zonneschijn :).

Fijne dag
Reny

Petr@ zei

De uitslag duurt inderdaad lang. De zoon van mijn vriendin kreeg de uitslag de volgende dag.

Ik snap wel dat Ricks vader nog regelmatig naar zijn huis gaat. Het is een heerlijke plek aan het water. Maar ik snap ook dat jullie je zorgen maken of autorijden nog verantwoord is. Lastig!

Je avondeten zag er heerlijk uit. Ik ben gek op garnalen.

Tineke zei

Bijzonder dat jullie nu in het voorjaar zo'n slecht weer hebben , wij hebben juist veel lekker weer.
Wij hebben gisteren onze zonnepanelen gekregen, dus hebben een extra reden om blij te zijn met de zon.
Hebben jullie al weer een bezoek aan Rick s vader gepland?
Volgende week starten hier de lagere scholen en creches weer, ik ben benieuwd hoe dat gaat bevallen.

Nel zei

Ik ga duimen hoor ! voor de uitslag en dat binnen nu en een dag er komt.

Wat een gedoe het met lenzen, ik heb ook al tientallen jaren zuurstof doorlatende en we zitten regelmatig samen (net als jij en Rick) op de badkamervloer te zoeken....

Het koolhydraatarme brood van wortels heb ik hier nog niet gezien, wel wortel tortilla's.
Ik bak tegenwoordig eens per 2 weken een brood met koolhydraatbeperkt meel. Daar kunnen we dan zo'n 6 keer van eten, precies genoeg voor zo af en toe een boterham. Het is zo lekker, smaakt veel beter dan "gewoon" brood.

Sterkte met Rick z'n vader, begrijp je helemaal.

Marion2 zei

Ik denk dat bij BZV Bastiaan en Milou wel samen blijven. Verder heb ik er niet veel vertrouwen in.
https://www.telegraaf.nl/video/2128120801/bzv-annemiek-is-hartstikke-depressief

Bed&Breakfast vond ik deze week in alle opzichten erg saai, soms zelfs tenenkrommend. Vooral over de B&B in Gouda verbaasde ik me: een eenvoudige kamer bij een echtpaar in een heel standaard rijtjeswoning, met gebruik van hun eigen badkamer. Ik zou dat eerder logeren bij onbekenden noemen en zou er niet aan moeten denken daar heen te gaan. Het stroopwafels bakken was wel weer leuk om te zien.

Anja L. zei

Wat valt het voorjaar bij jullie tegen zeg! Ik heb gisteren maar weer mijn tuin gesproeid, ik heb heel veel bloemenzaad gestrooid en dat begint net op te komen. Ik ben benieuwd wat er allemaal in zit.
Dat zoeken naar lenzen ken ik ook nog, wat een gezoek soms en je vindt ze op de gekste plekken weer terug.
Rick zijn vader blijft in ieder geval actief, ik weet dat mijn vader het erg vond om zijn rijbewijs in te leveren. Je geeft toch een stuk zelfstandigheid op.
Fijne woensdag.

Petra zei

@Reny - Meestal is het nog warm genoeg, maar ik heb mijn soep bijvoorbeeld graag heel warm, dus die heb ik wel opgewarmd gisteren.

@Petra - Ja, vooral voor Carol. Ze kan hem natuurlijk niet dwingen.

@Tineke - Nee, nog geen bezoek gepland. Dat lijkt ons op het moment met het virus geen goed idee, tenzij het echt moet.

@Nel - Het is bijzonder dat ik al meer dan twee jaar geen lens ben verloren, ze zijn zo klein!

@Marion - Grappig, ik had die aflevering vorige week al gezien, zouden ze ze eerder online zetten? Ik vond precies hetzelfde als jij, dat is toch geen bed & breakfast? Dank weer voor de link.

@Anja - Het gaat erg op en neer met het weer, maar is bizar koud voor de tijd van het jaar. Dat geeft niet, maar een zonnetje stel ik wel erg op prijs (komt morgen gelukkig weer).

Sally zei

Fijn dat je je contactlens weer gevonden hebt. Niet beschadigd? En dat eten ziet er heerlijk uit al zou ik er niet 2 uur wachten voor over hebben ;-)

Petra zei

@Sally - We wachtten thuis en bestelden vroeg dus het viel wel mee.