Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, mei 07, 2020

Over een zonovergoten donderdag

Na de hele nacht gedroomd te hebben dat een prins (?), die het coronavirus had, iedereen aan liep te steken, word ik toch uitgerust wakker. De zon schijnt vrolijk en dan is het altijd zoveel makkelijker uit bed komen.

Met een kop koffie en ontbijt ga ik zoals altijd tot negen uur van alles lezen op de computer. Om half twaalf heb ik met Marielle afgesproken voor een video gesprek, dus ik denk alle tijd te hebben voor mijn sporten. Het is vandaag ook nog eens donderdag en dat betekent gewichten.


Die plannen vliegen de deur uit als Marielle voorstelt langs te komen en dan op gepaste afstand van elkaar in de tuin koffie te drinken. Daar ben ik natuurlijk meteen voor, die gewichten komen dan morgen wel. Ik doe een half uurtje cardio en fris me dan op en zet koffie.

Marielle komt rond kwart voor tien en op de Adirondack stoelen in de achtertuin is het heerlijk toeven. Voor we het weten is het na twaalven en gaat Marielle naar huis om te lunchen. We besluiten dit vaker te doen, veel leuker dan achter zo'n computer.


Saskia en Justin gaan lunch en ontbijt inkopen doen bij Whole Foods, met mondmaskers op natuurlijk. Rick neemt zijn (heel erg korte) lunchpauze en we eten samen voor het huis in de zon. Als Rick zichzelf nog geen half uur gunt om te lunchen druk ik hem op het hart vanmiddag dan wel echt even een goede wandeling te gaan maken. Hij heeft de zon en buitenlucht ook hard nodig. 

Natuurlijk moet ik dan ook naar mijn eigen advies luisteren, want ik heb nog zo'n 5000 stappen nodig om mijn doel te bereiken. De wandeling door de buurt is prachtig. Af en toe kom ik iemand tegen, maar dan steek ik over of de andere persoon doet dat. Ik geniet weer van onze groene buurt. Als je de huizen en auto's weg denkt waan je je in een park. 

Er staan bordjes in sommige tuinen, die de laatste jaar high schoolers, hier seniors genoemd, feliciteren. Wel zuur voor hen dat zij geen prom of graduation zullen krijgen. Hopelijk die laatste nog op een latere datum. Dat zijn van die rituelen, die heel belangrijk zijn in het leven van een Amerikaanse tiener. Het is natuurlijk erg sneu dat ze die dit schooljaar moeten missen. 


























Na een uurtje ben ik terug met mijn tienduizend stappen bijeen. Ik ga op het deck zitten, terwijl Saskia en Justin van de hot tub genieten. Die heeft alleen jammer genoeg weer kuren. Hij is twintig jaar oud en laat zijn leeftijd zien. Rick komt eraan te pas en doet iets waardoor het allemaal opeens weer bubbelt. Hopelijk blijft dat werken. 

Als Rick aankondigt te gaan doen wat "dokter Petra" voorschreef gaan we er samen op uit. Dit keer lopen we een andere route. Niet zo lang als ik eerder, want Rick heeft nog veel te doen. Op die manier is hij er in ieder geval even uit geweest. Zo zonde om op een dag als vandaag alleen maar binnen te zitten. 

Om zes uur hebben we ons wekelijkse happy hour met Chuck and Christine in Texas. Voor we het weten is het anderhalf uur later en beginnen de magen te rommelen. Saskia en Justin zijn het meteen eens met Indiaas eten. 

We bestellen van Jaipur waar veel uitverkocht is, maar onze favorieten nog wel op voorraad. Met Indiaas eten kun je nooit mis gaan dus we smullen er allemaal van. Er is ook nog over voor volgende maaltijden of snacks.

Dan kijken we weer Animal Crossing op onze televisie. Het is zeer vermakelijk om Justin en Saskia op hun eilanden te zien samenwerken. Ik vind het heel grappig hoe de figuren "praten". Wat een fijne dag vandaag, hopelijk volgen er snel meer. Morgen weer minder, maar aan het einde van volgende week ziet het er zeer veelbelovend uit. Allemaal een fijne vrijdag gewenst!



7 reacties:

Tineke zei

Goed van je om Rick mee naar buiten te nemen, wij wandelen of fietsen nu ook bijna elke dag.
Ook koffie drinken met vrienden / bekenden op 1,5 met in de tuin of zelfs in huis lukt dat en breekt de dag lekker.
Gisteren bij mijn vader geweest, ook weer keurig op afstand, waren al weken niet meer geweest ivm Corona. Hij woont gelukkig nog in zorgwoning bij mijn zus en niet in een verpleeg tehuis, waar het toch wel triest is dat ze geen bezoek mogen ontvangen.
Gisteren ook weer even bij tuincentrum, de tuin is nog nooit zo fleurig geweest, echt genieten. Hiet is het wel heel droog en nu zonnig, dus tuin ook weer water geven.

Marion2 zei

Groot gelijk dat je Rick aanspoort om tussendoor een wandeling door de buurt te maken.
Met heerlijk weer tussen het groen lopen, is gewoon fijn en het doet je zo goed.
Bijzonder sneu voor de scholieren hoe het allemaal loopt. Grappig die bordjes in de tuinen. De Amerikaanse versie van de vlag uit met de schooltas eraan, denk ik.

Leuke, ontspannen foto van Saskia en Justin in de hottub. Het lijkt bijna wel vakantie zo.

Sally zei

Ja leuke foto van Saskia en Justin in het bubbelbad ;-) Goed van je dat je Rick aanspoort wat frisse lucht te halen. Heb je echt no-dig als je alleen maar binnen zit. Wij wonen in een flat en proberen een half uurtje zon beneden op het deck te pakken tussen de middag. Idd er even uit. Gezellig zo’n vriendin op de koffie . Fijn als je dan een grote tuin hebt. Gezellig weekend alvast

Petr@ zei

Inderdaad veel gezelliger zo samen in de tuin dan via videobellen. Wat dat betreft is het fijn dat we in deze periode wel lekker nasr buiten kunnen.

Goed dat je Rick ook mee naar buiten hebt gekregen.

Voor mijn kinderen helaas ook geen eindexamen gala. De diploma uitreiking gaat wel door begin juli maar de vraag is nog even op welke manier.

Anja L. zei

Fred werkt ook thuis en hij fietst ‘s ochtends en ‘s avonds met mij mee. En wij proberen iedere avond een wandeling te maken. Vandaag zijn we voor het eerst weer eens gaan fietsen in Friesland, het was een heerlijke dag.
Gezellig zo’n koffieafspraak in de tuin.
Fijne vrijdag.

Anja zei

Heerlijk zo'n zonovergoten dag, goed dat je Rick aanspoorde om naar buiten te gaan.
Wij staan nu met onze nieuwe caravan op de camping. De camping is geopend voor mensen
met caravan met eigen toilet en wasgelegenheid. We kunnen hier heel goed 1,5 m afstand
houden en genieten van het mooie weer.

Petra zei

@Tineke - Alle regen valt hier kennelijk. Fijn dat je je vader even kon bezoeken.

@Marion - Volgens mij zien die twee hun bezoek hier ook als een vakantie, ha ha.

@Sally - Gewoonlijk wandelt Rick in ieder geval om zijn lunch te halen, maar dat hoeft nu natuurlijk niet.

@Petra - Echt sneu voor ze! Natuurlijk zijn er ergere dingen, maar dit is wel heftig op die leeftijd.

@Anja - Oh wat leuk, Friesland! Ik wil ook naar leuke stadjes maar ben bang dat iedereen hier dat doet.

@Anja - Super, zo'n caravan! Dat is eigenlijk ook een idee voor Rick en mij.