Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, mei 17, 2020

Over een toch nog druk weekend

Zaterdag

Acht uur blijkt mijn "wakker worden" tijd te zijn, ook als Rick er niet is. Dan ben ik echt uitgeslapen en sta op. Ik heb wel nog steeds de vervelende hoofdpijn, die me al dagen parten speelt. Daar neem ik ibuprofen voor, hopelijk helpt dat wat.

Na Orion zijn wandeling, medicijnen en ontbijt te hebben gegeven ga ik mijn ontbijt verzorgen. Ik haal mijn gewoonlijke nitro brew van Starbucks en heb dan een "Spanish scramble" ontbijt van Anita's besteld. Daar moet ik even op wachten, want het is heel druk.

Het doet me altijd goed te zien dat restaurants veel klandizie hebben in deze tijd. We zijn feitelijk nog maar net begonnen met deze pandemie en de economische impact is nog niet te overzien. Ik hoop van harte dat de meeste restaurants hier gaan overleven, maar hoe lang kunnen ze dit volhouden?

Thuis deel ik de portie in tweeen zodat ik er over een paar dagen nog eens van kan eten. Op het deck peuzel ik het op en ga dan maar weer eens mijn uur cardio doen. Buiten is het altijd stukken leuker, maar toch ben ik weer blij als mijn Fitbit zijn vuurwerk voor 10000 stappen laat zien. 


Iedereen is buiten en daardoor heeft Orion het druk met blaffen. Honden in de tuinen van de buren, honden, die langskomen op straat, het houdt hem bezig. Ik probeer hem zoveel mogelijk stil te houden vanwege de hork van een achterbuurman. Die wacht duidelijk tot hij mij weer vloekend terecht kan wijzen. Niet dat zijn pit bull Mia niet blaft, maar haar blaf is niet zo hard. 

Voor ik het weet is het lunchtijd en ik bestel via de app een door elkaar gehakte salade van Subway. Die staat al klaar als ik er aankom. Ik hoef enkel mijn naam te zeggen en de salade wordt me aangereikt. Alleen jammer dat ze de augurk en kaas vergeten zijn, maar ach, het blijft lekker. 

Zittend op het deck is mijn zen. Ik speel wat op mijn telefoon, lees wat artikelen her en der en houd Orion zoveel mogelijk stil. We doen eerst snoepjes zoeken in het gras en dan verstop ik stukjes kaas in huis, die Orion moet vinden. Als hij zijn brein moet gebruiken wordt hij al gauw rustig. 

Om twee uur heb ik mijn eerste video gesprek van vandaag; een Zoom met de Dec95 groep. Met deze vrouwen heb ik al contact sinds ik zwanger was van Saskia. Ongeveer een kwart eeuw dus al bedenken we. We zijn met zijn elven, tien van ons verspreid over de VS en een in Schotland.

Sommigen heb ik een aantal keren persoonlijk ontmoet, de anderen niet. Het wordt een mooi gesprek. Niet altijd even vrolijk, want er zijn er een paar, die het echt moeilijk hebben met de huidige situatie. Dan zie je dat je ondanks geen in persoon contact toch vriendinnen bent. Het luisterende oor en de geboden schouder zijn ruim aanwezig. 

Na afloop besluiten we dit wekelijks te gaan doen. Wie kan komt. Anne regelt het allemaal dus helemaal goed. Ik moet zeggen dat ik elf mensen op Zoom wel veel vind. Met zoveel spreken sommigen heel veel en anderen bijna niet. 


Een paar uur later heb ik een super gezellige Zoom conversatie met mijn achternicht en zus, die beiden in Massachusetts wonen, weliswaar 2 uur rijden bij elkaar vandaan. M en ik hebben elkaar via Facebook weer gevonden. De laatste keer dat we elkaar in levende lijve zagen was toen we tieners waren.

Onze moeders waren nichten en we hebben vooral als veel jongere kinderen contact gehad vroeger. Het gesprek met zijn drieen voelt meteen vertrouwd en ook dit willen we over een paar weken weer doen. Ik ben degene, die het gesprek afbreekt want ik heb mijn eten van Clarity voor half zeven besteld. 

Daar word ik buiten begroet door een medewerkster met een masker en face shield aan. Dit restaurant is net twee weken gesloten geweest vanwege een COVID-19 geval en zo proberen ze dat helemaal te voorkomen. 

Met mijn buit rijd ik huiswaarts en doe het eten daar op borden op onze tafel buiten. Mijn voorgerecht is een soft shell krab met erwtjes in een zalige saus. Het hoofdgerecht is roodbaars (volgens de vertalingen) met wilde paddestoelen en uitjes. Ik kan er niet over uit hoe superb het smaakt. Er is gewoon geen ander woord voor. Dit maakt het alleen zijn allemaal goed, gezellige video gesprekken en heerlijk eten. 


Gisteravond vertelde Rick dat Dad de wens had uitgesproken om vanavond bij hem thuis, in het huis aan het meer, biefstuk te eten. Nu is biefstuk moeilijk te vinden in Michigan op het moment, want veel verwerkingsbedrijven hebben te kampen met coronavirus uitbraken en zijn gesloten. 

Ricks tante wist echter een lokale slager en daar kochten ze mooie biefstukken. Daarna gingen ze naar de markt en haalden groentes. Maar, het ging allemaal niet door. Carol en Dad waren de hele dag te moe om Rick en Lisa zelfs te ontvangen. Een hele teleurstelling, maar begrijpelijk dat de afgelopen paar dagen zeer vermoeiend waren. 

Hopelijk gaat het morgen wel weer. Rick heeft voorlopig besloten tot woensdag te blijven en dat wordt dan zijn definitieve afscheid. Lisa blijft waarschijnlijk iets langer, maar ook voor haar het laatste bezoek. Allemaal toch heel zwaar, zeker na een "verloren" dag als vandaag (ze hebben hem toch goed benut met voorbereidingen, maar niet wat ze gehoopt hadden).

Allemaal, ik kan niet uitdrukken hoe ik het medeleven van mijn blog volgers waardeer. Lisa wil mijn blog nu ook lezen en Katja doet dat ook, via Google Translate denk ik. Wat jullie schrijven doet goed en ik vind het heel leuk om sommigen van jullie nu via videochat beter te leren kennen!

Zondag

Weg is de vrolijke zon van gisteren, maar de temperatuur is nog wel aangenaam. Na mijn nitro brew opgehaald te hebben besluit ik eens een restaurant te proberen dat al eeuwen in Vienna is, maar wij hebben er nog nooit iets besteld. Ik kies voor een omelet met feta, tomaat, spinazie en champignons.

Ook daar kan ik twee dagen van eten, want de helft is meer dan genoeg. Het is heel erg lekker, dus voor herhaling vatbaar. Na het eten loop ik het deck op om daar alvast wat stappen bijeen te krijgen voor mijn Zoom meeting. 

Om tien uur heb ik een inmiddels wekelijkse Zoom conversatie met mijn broers en zus. Wat is dat toch leuk! Zo zien en spreken we elkaar veel vaker dan voorheen. Er zijn zeker goede dingen, die uit al deze misere komen. 

Na het gesprek ga ik verder aan mijn stappen. Ik zie dat de onze onvriendelijke achterbuurman een houten hek laat plaatsen als verlenging van het onze. Voorheen was dat een roestig ijzeren doorzichtig hek waardoor zijn pit bull altijd zag wie er langskwam en er agressief of afrende. Ik juig dit hek toe want dat geeft ons ook meer privacy en hopelijk ziet Orion zo bovendien minder voorbijgangers. 

Onze geraniums aan het deck geven net nog wat meer kleur tussen al het groen. Het lijken individueel niet zulke spectaculaire bloemen, maar als je heel goed kijkt wel. Ik ben van plan meer bloemen voor het deck te gaan kopen, misschien morgen of overmorgen als extreem avontuur. 




En zo is het alweer lunchtijd. Ik besluit weer eens van Chop't te bestellen, hun salades heb ik al heel lang niet meer gehad. Ik neem boerenkool als basis met wortel, tomaat, komkommer, palmharten en garnalen in een tzatziki slasaus. Ik moet zeggen, het smaakt me ontzettend goed!


Dat eet ik nog buiten, maar daarna gaat het waaien en wordt het me te koel op het deck. Binnen probeer ik Saskia te helpen met haar aanvraag voor een appartement, maar daarvoor is Ricks informatie nodig. Hopelijk kan hij die elektronisch leveren, anders moet Saskia tot donderdag wachten. 

Om drie uur heb ik mijn tweede video gesprek van vandaag. Dit keer met Grace, een Chinees Amerikaanse in Chicago. Ook haar ken ik al vele jaren en heb ik een aantal jaar geleden in Chicago ontmoet. Zij vertelt dat haar vader hoogstwaarschijnlijk aan COVID-19 is overleden, maar zijn symptomen waren heel vreemd. 

Wat ons overal opvalt in de statistieken van de verschillende staten is dat de Aziatische bevolking relatief weinig besmettingen heeft. Volgens Grace komt dat omdat zij al eerder van dit virus afwisten en het serieus namen. Zij dragen bijvoorbeeld al sinds januari mondkapjes. 

Het wordt weer een gezellig en interessant gesprek. Ik moet zeggen dat ik heel blij ben met deze online afspraken. Ze breken de dag een beetje. Ik vind het een heel vreemd gevoel om echt alles wat ik doe alleen maar voor mezelf te doen, behalve Orion verzorgen dan. 

Niemand, die er wat om geeft wanneer ik eet of of ik douche en dat soort dingen. Ik heb hernieuwde bewondering voor mensen, die in deze tijd alleen wonen! Ik denk telkens dat ik een keer een dag ga nemen waarin ik gewoon in mijn pyjama blijf en niets doe behalve eten en tv kijken. Maar dat doe ik niet, want dat was mijn leven toen ik vroeger erge fibromyalgie aanvallen had. Dat maakte me depressief en dat moeten we nu zeker niet hebben!

Voor mijn avondeten bestel ik van Zenola. Ik heb pas een paar woorden gesproken als Noha me al herkent. Dat is leuk! Helaas hebben ze hun heerlijke gerookte zalm niet, maar de rest van het eten is weer top. Een bord met Libanese voorafjes is een grote lekkernij voor mij!


En dan is het weekend alweer voorbij. Wat zag ik er tegenop en wat viel het mee! Vanavond konden Rick en Lisa weer even naar Dad. Ik ben benieuwd naar het verslag van de dag. Allemaal een heel fijne week gewenst!

14 reacties:

Eveline zei

Ik krijg altijd honger als ik al de foto's van jouw eten zie! Vooral dat laatste bordje ziet er heel lekker uit.
Ik hoop dat Rick nog een paar goede dagen bij zijn vader mag hebben.

Sandra Lindt zei

Veel sterkte voor jou. Ik weet hoe naar het is om geen afscheid te kunnen nemen zoals je graag zou willen. Door covid-19 kon ik mijn vader geen afscheidszoen geven want we hadden pak, mondkapje ed aan. Gelukkig kan Rick bij zijn vader zijn. Laat hem em maar veel vastpakken en knuffelen en nog genieten van gesprekken. Misschien kun jij nog videobellen met je schoonvader?

els zei

Mooi hoe je je bezig houdt en erover kan schrijven ! We horen mekaar hopelijk deze week! Ik stuur nog een pb

Nina zei

Wat een mooi plan van je schoonvader, biefstuk eten in zijn eigen huis. En wat jammer dat het toch teveel bleek. (Maar ook goed dat ze dat aangeven) Ik hoop dat ze dat toch nog samen kunnen doen, een mooi afscheid ook van zijn fijne huis, kan ik me indenken. Ik hoop dat ze nog een paar fijne dagen hebben samen in Michigan. Maar wat zal het moeilijk zijn voor Rick om tzt te vertrekken daar. Wanneer heb jij je schoonvader voor het laatst gezien? Wat een bizarre en vreemde tijd om afscheid te nemen van dierbaren. Dit is niet de manier waarop je het zou willen, maar het is zoals het is en ik vind dat je (jullie!) er krachtig mee omgaat als ik je zo lees.
Ook je verschillende zoom-meetings tonen die veerkracht, vind ik. Mooi hoe je een invulling vindt voor gemis van bepaalde dingen.

Over het alleen wonen...ik woon alleen en ben er helemaal niet mee bezig dat het voor iemand anders niet uitmaakt wat ik wanneer doe. Nooit over nagedacht. :) Ik doe de dingen op de tijd dat ik dat wil. Maar ik hoop niet voor altijd alleen te blijven...en ben wel eens bang hoe ik me dan tzt aan iemand anders aan zal moeten passen. Zou ik dat kunnen??! Ik vermoed van wel maar het lijkt me gek. Nu hoef ik met niemand rekening te houden...! Maar de corona-tijd vind ik wel wat allenig. Gelukkig heb ik met een vriendin die ook alleen woont afgesproken dat we elkaar wel knuffelen als we elkaar zien. Dat helpt! In de regels nu wordt te weinig rekening gehouden met singles vind ik, zo sterk als Het Eigen Huishouden centraal staat.

Anoniem zei

Ondanks alles sla je er goed doorheen.
Fijn dat de zoom gesprekken je er bij helpen.
Heel veel sterkte voor jullie allemaal.
Groet, Bea

Anoniem zei

Ik moet veel aan jullie denken. Heel fijn voor Rick en Lisa dat ze nu dagelijks hun vader kunnen zien en spreken.Voor jou wel heel vervelend dat je er niet bij kan zijn, zeker omdat je zo op "Dad "gesteld bent. Net zoals je kinderen die ook een heel speciale band met hun "Granddad "hebben. Wat zij voor hem gedaan hebben vind ik zo mooi . !
Je komt je dagen toch aardig door met allerlei bezigheden. En Orion is daarbij je grote steun en toeverlaat. Zeker nu je Rick naast je zo moet missen.
Ik ben er niet zo mee bezig hoe ik mijn dagen doorbreng. Mijn omgeving eigenlijk ook niet. Ze zijn al zo gewend dat ik al 25 jaar alleen woon, het is inderdaad niet wat ik gewenst heb.
Maar het loopt eigenlijk vanzelf. Je bouwt een bepaalde routine op en in de loop der jaren weet je niet beter. En natuurlijk heb ook ik mijn saaie en droevige dagen, daar ontkom je niet aan .En als ik dan weer een gezellig en, zeer lang, telefoongesprek met Cathy heb, kan ik er weer helemaal tegen. Gelukkig is er in onze familie- en kennissenkring nog niemand overleden ten gevolge van Covid-19. Daar zijn we heel dankbaar voor.
Het leven gaat door met zijn up en downs en er komt beslist een oplossing. Wereldwijd wordt er hard aan gewerkt.
Ik wens jou ,Rick ,Katja ,Kai en Saskia heel veel sterkte.
Voor allemaal een BIG HUG .
Groetjes Wil

Anja L. zei

Wat jammer dat je schoonvader een slechte dag had, waarschijnlijk had hij zich helemaal opgepept voor de eerste dagen.
Wat zal woensdag een verschrikkelijk dag worden voor hun beiden, nogmaals heel veel sterkte hiermee.
Ik wil ook nog wat bloeiende planten in de tuin en in de balkonbakken hebben maar het staat me nog tegen om in een tuincentrum te gaan lopen. Het buitengedeelte gaat wel maar je moet door de kas heen om bij de kassa te komen en dat vind ik niet zo fijn.
Gek genoeg gaan de weekeinden zo snel voorbij, ook al kunnen we niet doen wat we gewend waren.
Ik wens jullie allemaal heel veel sterkte de komende tijd. Het zal niet gemakkelijk zijn.

Sophie zei

Wat fijn dat je jezelf zo goed weet te vermaken zo alleen in huis. Dat is vaak wel even lekker maar na verloop van tijd moet je toch inderdaad echt even eropuit om energie te krijgen. Heel goed dat je dat doet, complimenten. Keep your spirits up, Voor zover mogelijk is.
Lief dat de kinderen zo betrokken zijn bij hun opa (al stond dat geloof ik in je vorige blog maar heb ze achter elkaar gelezen) en dat Lisa en Rick nog zo aanwezig kunnen zijn deze dagen. Jammer van de biefstuk maar het idee was mooi en hopelijk kan het één dezer dagen nog.
Sterkte nog deze komende dagen in je eentje. Ik ben niet zo'n (video) beller maar wil je toch een hart onder de riem steken en weet dat ik aan jullie familie denk!

Marion2 zei

Wat een zware teleurstelling moet het zijn geweest voor Rick en Lisa. Zo'n goed en mooi idee, zo hun best gedaan. Maar gelukkig was dit niet het laatste moment met hun vader.
Ik hoop dat zij nog wat mooie momenten zullen hebben. In ieder geval fijn dat ze deze dagen samen doorbrengen.

Ik ben het grootste deel van het jaar alleen, maar heb er eigenlijk nooit een probleem mee om alleen te zijn. Zo voelt het voor mij ook niet, want ik weet dat er genoeg mensen die om me geven. Ik vermaak me ook prima in mijn eentje gelukkig, heb niet het gevoel dat ik iets mis dan. Vroeger was dat wel anders, je went eraan en leert het in zekere zin ook waarderen.

Petr@ zei

Goed om te lezen dat je goed hebt vermaakt dit weekend zonder Rick. Natuurlijk ben je wel vaker alleen maar nu is het toch anders, ook emotioneel.
Hopelijk kunnen Rick en Lisa de komende dagen wel bij hun vader langs en wat quality time samen te hebben. Moeilijk hoor, om te weten dat je iemand voor het laatst ziet.

Het water liep me in de mond bij het zien van dat heerlijke eten!

Hester zei

Wat een verdrietige tijd voor jullie. Ik heb niet op iedere blog gereageerd, maar veel aan jullie gedacht. Het lijkt me zo zwaar voor Rick om woensdag uit Michigan te vertrekken en afscheid te nemen. Zouden Lisa en Rick dan weer terug komen naar Michigan voor de uitvaart of zou een uitvaart sowieso niet mogelijk zijn vanwege Covid-19? Zoals in de andere comments al gezegd: jullie gaan hier kranig mee om! Erg dapper. Het is voor jou ook zwaar om nu alleen thuis te zitten terwijl je liever met je man zou zijn om hem te steunen, goed dat je veel digitale afspraken hebt om je een beetje af te leiden. En dat de kinderen nu niet bij jullie kunnen zijn om het verdriet te delen. Vooral voor Kai voor weg in Europa en voor Katja bovenop de stress van haar werk. Wens hen namens ons allen ook maar veel sterkte, alsjeblieft. Ik kan me nog zo herinneren hoe verdrietig ik was toen mijn opa's en oma's overleden, ondanks dat ik wist dat ze een mooi, voltooid leven hadden.

Ik vind het inderdaad ook een uitdaging om nog een beetje mijn best te doen voor mijn 'presentatie'. Normaal doe ik altijd wel een beetje make-up op, zoek ik graag setjes kleding uit met matchende sieraden enzo. Nu is het vrijwel altijd een jeans, gympen en een topje of t-shirt. De online afspraken helpen me wel om meer aandacht te besteden aan mijn uiterlijk, niet omdat dat per se moet, maar omdat ik merk dat ik toch lekkerder in mijn fel zit als ik dat gedaan heb. De verleiding is groot gewoon in joggingpak rond te blijven lopen.

Nu ga ik even een late lunch maken, ik heb ook honger gekregen van die heerlijke foto's op de blog! Zoals ze in Engels zo mooi zeggen "living vicariously through other people's meals".

Tineke zei

Veel stekte toegewenst voor jou en je gezin. Fijn dat Rick en zijn zus zo bij hun vader zijn en nog leuke dingen kunnen doen met elkaar en hun vader.
Wij doen ook regelmatig 1,5 bezoek ontvangen, vooral de tuin is favoriet en zo blijf je toch met elkaar in contract. Ook via de apps natuurlijk, gelukkig leven we in deze tijd.

Anja zei

Hopelijk hebben Rick en Lisa nog een paar fijne dagen bij hun vader.
Zal moeilijk zijn om dinsdag afscheid te nemen.

Petra zei

@Eveline - Het is ook allemaal zalig!

@Sandra - Gecondoleerd met je vader! Heel naar als je niet nog even een zoen mag geven :(

@Els - Ik zie ernaar uit!

@Nina - Ik heb er gewoonlijk ook niet zo'n moeite meer om alleen te zijn. Maar dan ging ik naar een park of de stad en nu is dat allemaal dicht. Dat maakt toch wel erg verschil merk ik.

@Bea - Dank je wel!

@Wil - Gek genoeg heb er gewoonlijk ook geen moeite mee als Rick weg is. Misschien is het ook omdat ik verder ook niemand zie.

@Anja - Dank je wel!

@Sophie - Dank je wel, hoor! Het medeleven helpt erg.

@Marion - Gewoonlijk heb ik er ook minder moeite mee. Maar nu met iedereen in hun huizen is het andere menselijke contact ook zo verminderd.

@Petra - Ja, ook daarom was ik graag meegegaan, zodat ik Rick zou kunnen steunen met dat moeilijke afscheid. Maar het is niet anders.

@Hester - Ricks vader wil geen uitvaart. Hij is heel praktisch ingesteld en wat er ook geregeld wordt is enkel voor de nabestaanden. Aangezien zijn broers en zussen ook op leeftijd zijn zullen we in de toekomst wel een "celebration of life" organiseren, maar daar zal nog wat tijd overheen moeten gaan tot iedereen weer veilig bijeen kan komen.

@Tineke - Dank je wel!

@Anja - Ja, dat zeker.