Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, mei 21, 2020

Over een pijndag

Rick staat om zeven uur op en ik ben eigenlijk ook al wakker. Al een tijdje zelfs want mijn hele nek en rug zitten vast. Ik probeer het nog even uit te zingen in bed, maar sta om half acht ook op. Dit wordt een pijndagje, dat weet ik meteen.


Als ik beneden kom vertelt Rick dat zijn nek ook helemaal vastzit. Ik denk dat de stress van de afgelopen tijd ons nu ook lichamelijk parten speelt. Donderdag is gewoonlijk mijn tweede gewichtendag van de week, maar ik besluit die maar even te laten voor wat ze zijn.

Gek genoeg voel ik me dan altijd een beetje schuldig. Ik ben bang om een routine te doorbreken, wat als ik dat dan blijf doen? Ik weet natuurlijk van mezelf dat ik maandag die gewichten gewoon weer op zal pakken. 

Rick heeft mijn koffie klaarstaan en ik besmeer een sneetje low carb wortelbrood met de gisteren meegebrachte sambal Eru smeerkaas. Dat is lekker! 

Op pijndagen is het wel zaak om te bewegen dus ik doe mijn 10000 stappen. Daarna sta ik mezelf toe om gewoon te "zijn". Ik speel wat spelletjes op mijn telefoon en als Rick aankondigt Vienna in te gaan voor een aantal dingen ga ik gezellig met hem mee.


We halen drankjes van Starbucks, voor mij een passievrucht ijsthee. Dan haalt Rick wat biervaten voor de bar van Norm's Beer and Wine. Intussen bestellen we onze salades van Panera, die klaar zijn als we er aankomen. 

Rick heeft een drukke werkmiddag voor de boeg en na het eten gaat hij terug ons kantoor in. Het is inmiddels opeens, ondanks de slechte voorspellingen, weer 21 graden en ik ga buiten zitten. 

Om drie uur heb ik een video gesprek met Monique. Ik zit op het deck en laat de warme zon op mijn rug schijnen. Dat helpt heel erg met de pijn! Het lijkt alweer alsof ik Monique al jaren ken, grappig hoe die klik er met ieder gesprek weer is. Ik ben blij dat ik dat oproepje op Facebook zette, want ik heb er nog meer leuke contacten door gekregen. 

De rest van de middag laat ik de zon zijn werk doen op mijn rug. De afgelopen drie dagen was het weerbericht knudde, maar ten gunste dus ik klaag niet. Morgen moeten we dan regen krijgen, maar die ene dag is dat wel te doen. 

Tegen zessen maak ik een bordje met haring klaar voor ons borrelhapje en dan gaan we met onze drankjes aan de bar zitten voor ons wekelijkse happy hour met Christine en Chuck. Dat wordt zoals altijd een gezellig uur dat voorbij vliegt.

Voor ons avondeten haalt Rick taco's in slabladeren van BarTaco en dat is altijd weer een genot. Ik voel me nog steeds allerminst optimaal. Voor ik ga slapen ga ik Icy Hot op mijn nek en rug spuiten. Hopelijk gaat dat helpen. Het is tegenwoordig maar zelden dat ik zo'n pijndag heb en dat is natuurlijk een goed teken.

Rick kocht een paar tegeltjes met Nederlandse spreuken in Michigan om bij onze verzameling te doen. We hebben onder anderen ook "Wie hier niet als vriend binnen huppelt wordt er meteen weer uit geknuppeld", "Van het concert des levens heeft niemand een program" en "Praat hier niet over jezelf, dat doen wij wel als je weg bent". Nu nog even een plaatsje voor deze twee wijsheden vinden. 


Rick heeft nu een vierdaags weekend en daar gaan we volop van genieten. Allemaal een fijne vrijdag gewenst (Hemelvaartsdag wordt hier niet gevierd, trouwens). 

4 reacties:

Pete@ zei

Leuk die tegeltjes. Heerlijke humor!

Eru smeerkaas is toch wel echt de lekkerste. Misschien moet ik ook maar eens op zoek naar lekker koolhydraatarm brood.

Hopelijk voel je je vandaag beter dan gisteren.

Marion2 zei

Geen wonder dat de stress zich nu lichamelijk uit. Het is heel erg (te)veel wat jullie te verduren hebben.

Ja, leuk die tegeltjes. Bij mijn opa en oma hing een soortgelijk bord met de tekst: 'Een vrolijk gezicht geeft overal licht'. Het komt nog vaak bij me op. Niemand weet waar het bord gebleven is, maar ik hoop dat het nog eens gevonden wordt en dat ik hem dan mag hebben.

Hester zei

Ik kan me zeker voorstellen dat jullie last hebben van jullie spieren door de stress. De lange autorit naar Michigan en terug zullen bij Rick ook niet geholpen hebben.

Trouwens, ik heb op je blog gelezen dat Rick's vader altijd een soort zalm spread maakte die jij erg lekker vindt. Hebben Rick of Carol het recept daarvan zodat jullie dat ook thuis kunnen maken? Het zal misschien niet zo lekker worden als wanneer hij het voor jou maakte, maar het is toch een fijne herinnering.

Leuke tegeltjes heeft Rick uitgezocht! De wijsheden die jullie al hadden zijn ook erg grappig. Vooral "praat hier niet over jezelf, dat doen wij wel als je weg bent", hihi. Dat doet me denken aan de typische Nederlandse "kringgesprek" verjaardagen met worst en kaas!

Ik hoop dat jullie je vandaag beter voelen!

Petra zei

@Petra - Ja, zeker, was een gezellig gesprek, ik hoop dat je het niet erg vond dat ik met het huishouden bezig was.

@Marion - Wat jammer dat zoiets verloren gaat, he? Ik heb gelukkig de klok van mijn opa en oma kunnen redden want daar had ik de beste herinneringen aan. Hij heeft hier dan ook nog altijd een plaats in de woonkamer al krijgen we hem niet meer aan de praat.

@Hester - Natuurlijk weet je dat ik niet zo'n keukenprinses ben ;). Maar ik heb een heel erg erop lijkende zalm spread gevonden op de markt hier dichtbij. Ik eet alleen geen crackers meer dus moet dan even vinden waar ik hem op kan doen. Ja, die kringgesprekken, wat een hekel had ik daaraan! Gebeurt dat nog steeds?