Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, mei 27, 2020

Over de MRI van mijn oor

Het is hetzelfde liedje met opstaan als gewoonlijk. Rick is er eerder uit, ik rek het nog een uurtje. Als ik de slaapkamer uitkom komt Rick enthousiast vertellen dat Kai "terecht" is. Hij had het druk met verhuizen en veel werk, maar nu is het een stuk rustiger en heeft Kai tijd wat te communiceren. Ik ben  opgelucht, want dan voelt Frankrijk opeens wel erg ver weg!

Met een gerust hart ga ik mijn koffie drinken op het deck. Ik heb daar de overgebleven Spanish scramble van zondag bij voor nog een lekker ontbijt. Als Rick vervolgens aankondigt zijn dagelijke Starbucks koffie op te gaan halen ga ik toch graag mee en bestel een kleine nitro brew. 


We spelen nog even Pokemon Go onderweg en dan gaat Rick aan het werk en ik aan mijn op de plaats hardlopen. Ik besluit dat eens beneden in het gras te doen. Orion is daar ook veel rustiger, want hij kan niet zien wie er voorbij loopt. Al het groen om me heen is ook zo rustgevend en dat heb ik vandaag weer even nodig. 


Na een tijdje mijn dagelijkse spelletjes gespeeld te hebben ga ik me opfrissen. Het is inmiddels na twaalven en ik vraag Rick wat hij voor de lunch wil. We zijn deze week "stout", want ik kan mezelf er maar niet toe zetten boodschappen te doen. De keuze valt nog eens op Subway.

Hun door elkaar gehakte salades zijn zo lekker en helemaal niet duur. Ik neem zoals gewoonlijk de Subway club ingredienten, ham, kalkoenborst en rosbief, met alle groentes dubbel erin. Rick moet het weer aan zijn bureau eten, maar ik smul er buiten van. 


Na het eten brengt Rick mij naar het Fairfax MRI Center. Hij gaat weer terug aan het werk en ik zal hem een berichtje sturen als ik klaar ben. Binnen wordt mijn temperatuur gemeten en natuurlijk moet iedereen een mondkapje op. Dat wordt vanaf vrijdag sowieso verplicht in Virginia. 

Eenmaal boven realiseer ik me dat ik niet alleen het formulier van mijn dokter ben vergeten, maar ook, omdat je meestal niet meteen na behandeling hoeft te betalen, mijn medische creditcard. Gelukkig kunnen ze mijn dokter bellen voor het eerste en kan Rick komen om te betalen. Ik ben heel nerveus voor deze MRI en mijn brein is duidelijk niet wat het ooit was. 

Gelukkig hoef ik niet lang te wachten en word al gauw opgehaald. Ik mag mijn sieraden, bh en tasje in een hokje leggen en krijg daar de sleutel van mee. Dan wordt er een infuus aangelegd en word ik, na nog een plasje gepleegd te hebben, naar het MRI toestel gebracht.

Daar krijg ik oordopjes in en wordt mijn hoofd helemaal vastgelegd, zodat ik vooral niet zal bewegen. Er wordt uitgelegd dat ik eerst een half uur gewone foto's moet laten maken. Daarna wordt de contrastvloeistof ingespoten en zal het nog eens een kwartier duren. 

Ergens vind ik deze apparaten fascinerend en het geklop en gebonk leidt me goed af. Ik tel mee met de klopjes en zing een liedje op het ritme van de bonkjes. Het enige dat ik werkelijk heel erg vervelend vind is dat mijn nek geen ondersteuning heeft. 

Dat is mijn zwakte en al gauw voel ik mijn schouders mee gaan doen met de pijn en langzaamaan mijn hele lichaam. Dit is geen fijne procedure voor iemand met fibromyalgie! Als het halve uur voorbij is wordt de contrastvloeistof in mijn infuus gespoten en dan weet ik dat het bijna voorbij is. 

Die laatste minuten gaan vrij snel en nadat het infuus is verwijderd mag ik opstaan. Inmiddels heb ik wel een flinke spanningshoofdpijn ontwikkeld, maar daar neem ik thuis wel ibuprofen voor. Na mijn spullen weer bijeengeraapt te hebben ga ik in de wachtkamer zitten. 
Al gauw krijg ik de dvd van de MRI toegereikt en niet veel later komt Rick binnenlopen met de verlossende creditcard. Wat zijn wij blij dat we een speciale kaart voor medische uitgaven hebben, want dit kost meer dan $1100. Nu hebben we volgens mij ook ons eigen risico bereikt.

Thuis plant ik mezelf in mijn hangmatstoel op het deck en laat de ibuprofen zijn werk doen. Alleen helpt het maar nauwelijks. Als mijn hoofdpijn zwaar wordt is er maar weinig tegen te doen. Ik ontspan me zoveel mogelijk en dan gaat het wel.

Rick moet wat later werken dan gewoonlijk want zijn collega's zijn aan de westkust en daarom drie uur vroeger. We bestellen van BarTaco en als we het op gaan halen rijden we opeens naast onze buren. Die hadden dezelfde gedachte, grappig!

Het smaakt allemaal weer opperbest en moe maar voldoen ga ik dit blog typen en dan tv kijken. Ik denk dat ik er vanavond heel erg op tijd in zal liggen! 

Allemaal een fijne donderdag gewenst!


5 reacties:

babarage zei

Herkenbaar, ik lig in mijn hoofd ook altijd een beetje mee te neuriën op het ritme. Moet moeite doen om niet op het ritme mee te dansen :). En inderdaad, wat kom je toch brak uit dat ding, ik Lig er een minuut of 75 in (1 keer per jaar) en heb een dag of 2 nodig om bij te komen.

Reny zei

Heerlijk dat jullie weer contact hebben gehad met Kai, lijkt me zó erg als je geen reactie krijgt! Dan zou ik ook mega ongerust zijn.
Als onze dochter op vakantie is en ik hoor niet regelmatig is (kort appje) schiet ik al in de stress, ha ha.

Fijn dat je in beginsel goed kunt ontspannen maar wel heel vervelend als de pijn dan langzaam door je hele lijf trekt.

Hopelijk krijg je snel de uitslag en is die positief.

Fijne donderdag en groetjes,
Reny

Inge - Jules & Louis zei

Dat lijkt me toch eng, zo’n MRI onderzoek... mijn eigen mama moet er ook regelmatig onder voor haar M.S. En wat een dure kost zeg! Dan ben je inderdaad blij dat je zo’n kaart hebt... dat wordt hier in België dan weer helemaal anders geregeld, wat maar goed is want zoveel zouden wij niet elke maand kunnen uitgeven, maar dat is dan zowat het enige dat hier goed geregeld is! 😄 Onze regeringen komen niet overeen (waarom moeten wij 9 ministers van volksgezondheid hebben? 🙈) en hebben we eigenlijk nog steeds geen regering na de verkiezingen van vorig jaar oktober. 🙃 Dus ja... Maar verder weet ik niet zoveel over politiek, dus ga ik er niks over vertellen, haha! Ik lach zoals zoveel Belgen met onze ministers die er niks van bakken... 🙈
Ik ben blij voor jou dat jullie Kai ondertussen hebben gehoord, gelukkig alles ok. Je leeft toch echt mee met je via deze blog. 😉 Ondertussen ben ik al zo’n beetje geïntigreerd geraakt door de nitro brew van Starbucks, het doet me ook zin krijgen in iets lekkers van hen. Misschien moet ik Bart vragen dat hij iets lekkers van bij Starbucks haalt. 😁 Hopelijk voel je je goed vandaag, en heb je snel de resultaten van de MRI van je oor! Hou ons op de hoogte en veel liefs vanuit België. Inge xxx

Petr@ zei

Gelukkig is Kai weer boven water en gaat alles goed. Juist nu wil je contact houden, kinderen denken daar nog wel eens anders over helaas.

Fascinerend hè, zo'n MRI apparaat. Toen mijn zoon er jaren geleden in moest mocht ik tijdens de scan bij hem in de ruimte. Hij kreeg er een lekker muziekje bij, maar ik hoorde alleen het gebonk. Ik ben er bijna bij in slaap gevallen.
Ik ben benieuwd naar je uitslag, of er iets te vinden was, vooral omdat je gehoor weer terug is.

Petra zei

@Babarage - Oei, dat lijkt me wel heel lang inderdaad.

@Reny - Inderdaad, vooral in deze tijd maak ik me toch sneller zorgen

@Inge - Ik ben benieuwd of de Starbucks zaken in Europa ook die nitro brew hebben.

@Petra - Ik moet morgen bellen voor een afspraak. Toch een beetje eng, wie wat zo'n MRI opeens vindt