Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, mei 19, 2020

Over dinsdag

De zon schijnt zowaar als ik wakker word. Dat was niet voorspeld dus een fijne verrassing. Ik haal mijn nitro brew bij de Starbucks vlakbij en eet de andere helft van mijn omelet van zondag als ontbijt.


Vandaag heb ik een voor mijn doen vroege video call met Pauline in Staphorst. Het is een gezellig begin van de dag! Daarna moet ik natuurlijk aan mijn cardio geloven wat na iets meer dan een uur ook weer gedaan is. 

De ochtend vliegt zo voorbij en ik haal gauw een salade van Panera als lunch. Op tijd voor mijn wekelijkse virtuele lunch met Judith ben ik terug. Ik begin binnen, maar als Orion naar buiten wil probeer ik het ook buiten en dat is toch wel heel aangenaam vertoeven. 

Het waait wel vreselijk hard, maar ik zit vrijwel buiten de wind. In Maine is het eindelijk mooi weer dus Judith zit ook buiten. Als we weer "tot volgende week" hebben gezegd is het bijna tijd voor mijn beppen met Naomi.

Haar ken ik al vele jaren en heb haar ook al meerdere malen ontmoet. Tot nu toe is er nog geen enkel gesprek dat niet heel vlot verliep. En echt, het helpt mij deze dagen door te komen. Ik hoop ermee door te kunnen gaan, misschien niet twee keer per dag, maar wel een aantal keren per week. 


Omdat het mooier weer is dan voorspeld ga ik naar het Pan Am Shopping Center. Daar haal ik eerst medicijnen bij de drive thru van Walgreens en ga dan naar het mini tuincentrumpje dat op die parkeerplaats is opgezet. Ik wil namelijk bloemen voor in onze mooie pot op het deck.

De eigenaar raadt daarvoor begonia's aan. Die groeien volgens hem als kool en hebben niet veel onderhoud nodig. Helemaal perfect voor mij want groene vingers heb ik absoluut niet! Ik kies geel, want die kleur zit ook in het patroon op onze pot. 



Thuis zet ik de begonia's met wat potgrond in de pot en het staat erg vrolijk. Ik vind het geel ook leuk als contrast met de rode en roze geraniums. Nu nog echt mooi weer om de hele dag buiten te kunnen zijn!

Intussen heeft een buurvrouw namens ons allemaal een doos chocola van de plaatselijke chocolatier en een kaart naar de weduwe aan de overkant gebracht. We weten nu wanneer de uitvaart zal zijn en ik bel morgen met de bloemist in Utah voor een bloemenarrangement uit ons aller naam.

Rick belt en de stand van zaken is weinig veranderd. Rick zal dus vanavond afscheid nemen van Dad. Er is nog wel een grote zorg, die Rick en Lisa en Carols dochters hebben. Het is duidelijk dat Carol hulp nodig heeft met Dad verzorgen, maar daar willen zowel zij als Dad nog niets van weten. Hopelijk zien ze toch in dat dat binnenkort echt essentieel gaat zijn. Het is veel te zwaar voor Carol alleen.

Voor mijn avondeten bestel ik van Viet Aroma. Lani herkent mijn stem meteen en belooft een half uur later mijn eten klaar te hebben. Heel stout heb ik hun heerlijke gefrituurde loempiaatjes als voorgerecht. Ik ben de hele tijd erg voorzichtig met koolhydraten, maar vind dat ik in deze tijd ook best af en toe mag zondigen. Het rijstpapier waarin ik de gegrilde spiesjes van mijn hoofdgerecht wikkel vind ik ook te lekker om te laten staan.

Vandaag waren de verkiezingen voor ons stadsbestuur en een nieuwe burgemeester. Wij hebben al weken geleden ons stembiljet ingestuurd, maar met allerlei veiligheidsmaatregelen kunnen mensen vandaag ook in persoon stemmen.

Deze verkiezingen waren anders dan anders in ons gewoonlijk rustige stadje. Er was een groepje, een kandidaat voor burgemeester en vier kandidaten voor het stadsbestuur, wat heel agressief campagne voerde. 

Ze gingen ondanks het virus bij mensen langs de deur, hingen overal enorme posters op en verstuurden een pamflet met onwaarheden over de andere kandidaten. Hun visie voor Vienna is helemaal geen veranderingen, terwijl we mee moeten gaan met de groei van de plaatsen om ons heen. 

Net kreeg ik een sms met de uitslagen en ik ben super blij dat "mijn" kandidate, Linda Colbert, onze ook vrouwelijke en van onze leeftijd zijnde huidige burgemeester op zal volgen. Verder is niemand van dat groepje verkozen voor het stadsbestuur. Het is een heel goed uitslag wat ons betreft. 

 Als alles goed gaat is Rick morgenavond dus thuis. Hij gaat eerst even langs de Nederlandse winkel in Grand Rapids (waarvoor ik een lange lijst naar hem heb ge-emaild) voor hij aan de lange rit begint dus ik verwacht hem niet voor het avondeten. We zullen de hele dag telefonisch contact houden.

En nu gaan de voeten omhoog en de tv aan. Allemaal een fijne woensdag gewenst!

5 reacties:

Anja L. zei

De wereld ziet er toch leuker uit met een zonnetje.
Dat weigeren van hulp zie ik ook bij mijn ouders en schoonmoeder en hoor het ook van collega’s. Het is heel lastig te accepteren maar wat kunnen we anders.
Wat fijn dat die aggressieve campagnevoerders niet hebben gewonnen.
Hou maar veel contact met Rick.

Petr@ zei

Ik ben ook langzamerhand wat bloemen aan het aanschaffen voor mijn dakterras. Anders had ik gewacht tot na mijn vakantie maar dat is nu niet meer nodig. En ik vind het wel fijn wat kleur om me hen te hebben.

Lastig dat Carol geen/weinig hulp wil. Ik snap het wel maar ze moet er zelf natuurlijk niet aan onderdoor gaan.

Hopelijk gaat Rick's terugreis net zo voorspoedig als de heenreis, al zullen de emoties nu nog anders zijn, wetend dat hij zijn vader niet meer zal zien.
Geef hem maar een dikke hug vanavond!

Anoniem zei

Zware dag voor Rick en dan ook nog zo'n eind terug rijden. Wens hem heel veel sterkte en houd maar veel contact met hem.Wat moeilijk dat Dad en Carol geen hulp willen. Juist nu is dit zo belangrijk , extra ondersteuning en hulp.
Hoop dat Rick en Lisa hen op andere gedachten kunnen brengen.
Sterkte !!
Liefs Wil

Marion2 zei

De begonia staat echt prachtig in de pot. Heel mooi en vrolijk.
Ik heb nooit begonia's gehad, omdat ik dacht dat ze moeilijk te verzorgen zijn.
Weer wat geleerd.


Heel, heel veel sterkte voor Rick en Lisa vandaag.

Petra zei

@Anja - Ja, ik snap best dat dat weer een stuk zelfstandigheid opgeven is, maar Carols gezondheid is ook belangrijk.

@Petra - Gaan we doen.

@Wil - Op een gegeven moment denk ik dat Carol wel moet. Ze is een zeer jonge 82, maar alleen de zuurstoftank al weet heel wat om een voorbeeld te noemen.

@Marion - Dank je wel!