Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, mei 11, 2020

Over een verdrietige moeilijke dag

De werkweek is weer begonnen dus Rick staat keurig om zeven uur op. Ik begin steeds meer moeite te krijgen om voor achten op te staan, maar het lukt me toch.  Rick heeft koffie gezet en ik drink een kopje, maar ik heb nog geen ontbijt gegeten als Rick aankondigt naar Starbucks te gaan. Ik ga met hem mee en neem een kleine nitro brew en de eiwit egg bites voor mijn ontbijt.


Het is koel op het deck, maar de zon schijnt en daardoor is het warm genoeg om mijn cardio buiten te doen. Dat vind ik zoveel fijner dan binnen! Als ik 9000 stappen bijeen heb ga ik naar boven voor een van Sharons gewichten routines. Ik doe de nieuwe workout, die ze iedere week stuurt, op donderdag of vrijdag en een oudere op maandag. Ze zijn allemaal echt inspannend, maar daardoor gaan ze ook snel.
 

Als ik beneden kom roept Rick mij in zijn kantoortje. Hij is aan de telefoon met Carol, de vriendin van Dad. Zij huilt en daardoor komen bij Rick ook de tranen. Dad gaat heel snel bergafwaarts. De Hospice verpleegkundige en Carol konden hem vanochtend eerst niet wakker krijgen en hij wilde niet eten. Dat laatste is echt een veeg teken want juist die zin in eten was er tot gisteren nog heel erg.

De Hospice verpleegkundige wond er geen doekjes om. Rick en Lisa moeten maar beter zo snel mogelijk komen want zij denkt niet dat Dad het einde van de maand gaat halen. Lisa wilde nog twee weken wachten, maar na een gesprek met Rick gaan ze nu beiden woensdag naar Michigan. 

Gewoonlijk zou ik ook meegaan met Orion want die zou makkelijk in Dads huis kunnen verblijven. Maar in deze huidige omstandigheden is het, om Carol zo veilig mogelijk te houden, het beste dat alleen Dads kinderen afscheid gaan nemen. Dit is ook erg moeilijk voor onze kinderen, die dan maar ieder een video opnemen met een laatste woord en "I love you". Hopelijk hoort Dad dat nog als Rick ze zal afspelen. 

Rick en ik zijn er enorm ontdaan van. We wisten dat dit zou komen, maar het gaat nu zo snel! Ik zou boodschappen gaan doen, maar met een behuild gezicht heb ik daar, ondanks het verhullende masker, geen zin in.

We besluiten Griekse salades te bestellen van Plaka Grill. Onderweg brengen we de borden van Cafe Renaissance terug en halen we een bestelling van Petco, die ik eerder vandaag plaatste, op. Dat gebeurt allemaal buiten zonder verder contact. Ook de salades worden naar buiten gebracht en in de auto gezet.

Terwijl we eten bespreken we wat Rick mee moet nemen. We hebben een extra doos handschoenen en gaan kijken of we meer chirurgische mondkapjes kunnen vinden. Lisa heeft er maar een en dat is zeker niet genoeg. Heel belangrijk vinden we dat Carol zich veilig voelt. Rick en Lisa zijn van plan maar heel korte bezoekjes te brengen, als Dad al bij zijn positieven genoeg is om te weten dat zij er zijn. 


Na het eten gaat Rick nog wat werk verrichten en zijn manager op de hoogte stellen dat hij een aantal dagen weg moet. Gelukkig kunnen anderen Ricks werk agenda overnemen. Verder belt Rick met wat familieleden en vrienden in Michigan, die ook moeten weten dat het nu wel allemaal heel snel gaat. Natuurlijk kan verder niemand afscheid gaan nemen van Dad. Heel moeilijk lijkt me dat voor zijn broers en zussen, die vlakbij wonen! 

Om mijn gedachten wat te verzetten ga ik met Orion de achtertuin in. Die is gelukkig helemaal beter en rent enthousiast langs het hek met Mia. Ik neem wat bloemen foto's, al staat er op het moment niet veel in bloei in de tuin. Het waait ook weer eens erg, maar de komende dagen moet het warmer worden. Ik zie er met smacht naar uit. Buiten zijn helpt altijd enorm. 







Om vijf uur heb ik een Zoom gesprek met mijn vriendin Mary. Het is goed even over andere dingen te praten. Mary en David behoren al vele jaren tot onze vriendenkring en hebben Dad ook weleens ontmoet. Ze wenst via mij Rick dan ook heel veel liefde en sterkte voor de komende tijd. 

Als Rick klaar is met zijn telefoontjes gaan we naar Total Wine & More. Daar halen we wijn voor Lisa en mij en biertjes voor Rick. Op de terugweg gaan we door de drive thru bij Walgreens om te kijken of ze mondkapjes hebben. Wonder boven wonder is dat het geval en we kopen een pakje met twintig. Dat zal meer dan genoeg voor Rick en Lisa zijn. 

Bij thuiskomst gaan Lisa's wijn en Ricks bier in de van, want daarmee zal Rick naar Michigan rijden. Lisa vliegt vanuit Arizona dus het is fijn als ze dan onze auto daar hebben. Lisa zal daarna met Rick mee hierheen komen om haar zoon, die niet ver hiervandaan woont, te zien. 

Voor ons avondeten maken we bloemkool rijst nasi goreng en dat is een groot succes! Ik heb nu spijt dat ik maar een zakje Conimex heb besteld van de Nederlandse winkel. We hebben het met varkensvlees en ei. Die hele pan op de foto gaat bijna op. Die pan is trouwens mijn trouwe BK bakpan, die ik nog van mijn studententijd heb. Ik heb nooit weer zo'n fijne pan gevonden. 

Het was een emotionele dag vandaag en we zijn er moe van. Nu is de hoop dat Dad wacht tot Rick en Lisa gedag hebben gezegd voor hij heengaat. Hij is heel eigenwijs en wil zo absoluut niet leven dus niets is zeker. Gelukkig is iedereen er, al is het virtueel, voor elkaar. Wij zijn blij dat Carol er geen problemen mee heeft dat Rick en Lisa komen. 

29 reacties:

Miek zei

Heel veel sterkte!

Anoniem zei

Hopelijk kan "dad" nog even zijn kinderen zien en kunnen Rick en zijn zus nog afscheid nemen van hem.
Ik wens jullie allemaal sterkte in deze moeilijke periode.
Groeten van hilde uit B.

Irene zei

Sterkte en kracht wens ik jullie allen.
De huidige situatie in de wereld maakt het nóg zwaarder.

Nina zei

Och wat verdrietig. Heel veel sterkte voor jullie allemaal. Hopelijk zijn Rick en Lisa op tijd bij hun vader. Overigens geloof ik zeker dat stervende mensen de aanwezigheid van hun naasten kunnen voelen, ook al reageren ze niet zichtbaar meer. Ook kunnen ze nog heel lang horen wat er tegen hen wordt gezegd.

Anoniem zei

Heel veel sterkte voor jullie allemaal.
Groet, Bea

Petr@ zei

Wat een verdrietig bericht over Ricks vader. Ik leef zo met jullie mee. Hopelijk zijn Rick en Lisa op tijd om afscheid te kunnen nemen. Ik denk dat het voor Carol fijn is dat ze komen. Dan is ze niet alleen in haar verdriet. Ook zij kan niet teveel mensen dicht om haar heen hebben in deze moeilijke tijd.
Heel veel sterkte voor jullie allemaal. Kus!

Sonja zei

Oh wat verdrietig. Heel veel sterkte voor jullie allemaal.

Marieke zei

Wat een verdrietige tijd! Heel veel sterkte toegewenst!

Sophie zei

Wat een verdrietig bericht. Veel sterkte aan jullie allemaal met Rick in het bijzonder.

Wentje zei

Heel veel sterkte en knuffels voor jullie allemaal!

Anoniem zei

Ach Petra, wat verdrietig. Ik wens jou en Rick heel veel sterkte!

Liefs,

Liesbeth

Patrick zei

Heel veel sterkte de komende tijd

Anja L. zei

Ach, wat gaat het ineens snel! Heel veel sterkte voor jullie allemaal.
Ik hoop dat Rick en Lisa afscheid kunnen nemen van hun vader.

Anoniem zei

Ach, wat een verdrietige situatie. Ik wens jullie veel sterkte en kracht toe in deze heel moeilijke periode!
Groetje van Henny Breedijk.

Anoniem zei

Wat verdrietig ! Wens jullie heel veel sterkte . Hoop maar dat Rick en Lisa op tijd hun vader nog kunnen zien.
Liefs en knuffels, Wil

Tineke zei

veel sterkte toegewenst, fijn dat Rick s vader in een hospice is , waar goed voor hem gezorgd kan worden en er toch bezoek mag komen.

Anja zei

Wat verdrietig, ik wens jullie allemaal veel sterkte, kracht en troost toe. Hopelijk zijn Rick en zijn zus op tijd om
afscheid te kunnen nemen.

Tineke zei


Heel veel sterkte voor jullie allemaal. Hoe erg dat door deze moeilijke tijd er niet eens meer persoonlijk afscheid kan worden genomen door overige familieleden.

Vera zei

Inderdaad moeilijke tijden Ik wens julie veel sterkte.

Anoniem zei

Heel veel sterkte allemaal, ik hoop ook dat Rick en zijn zus nog afscheid kunnen nemen. Liefs, Maria

BiancaMA zei

Wat een verdrietig nieuws over Rick zijn vader, ik hoop dat hij en zijn zus op tijd zijn.
Voor jullie allen veel sterkte en kracht.
Liefs,
Bianca

Anoniem zei

Wat een verdrietig nieuws!! Ik wist dat het slechter ging met Dad, maar dit gaat natuurlijk wel heel erg snel. Wat ontzettend naar voor Rick ook, om zo afscheid van je vader te moeten nemen. Heel veel sterkte!!
Judith

Marjan (hekkie) zei

Heel verdrietig. Heel veel sterkte allemaal.

USA2007 zei

Heel veel sterkte voor iedereen.

Karla zei

Heel veel sterkte voor Rick en jou!

Marc zei

Heel veel sterkte en moed in deze moeilijke dagen.

Marion2 zei

Ik wens jullie heel erg veel sterkte. Bijzonder naar dat je in deze tijd niet mee kunt om Rick te steunen.
Wel fijn dat hij samen met zijn zus is. En wat mooi dat de kinderen een boodschap voor hun opa
hebben opgenomen. Nogmaals heel veel sterkte.

Petra zei

@Allemaal - Heel hartelijk dank voor alle lieve berichtjes! Ze doen ons goed. Dad is dus bij Carol in huis en er komt een Hospice verpleegkundige langs. Verder zorgt Carol voor hem, ook heel zwaar op die leeftijd.

Sally zei

Lees net pas je blog. Wat een verdrietig nieuws. Zo vervelend dat jullie (jij en de kinderen bedoel ik dan vooral) niet mee kunnen om afscheid te nemen van Rick's vader. Ik wens jullie en vooral Rick heel veel sterkte in deze moeilijke tijd. Dikke knuffel, en veel liefs