Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, mei 29, 2020

Over de eerste dag van fase 1 hier in omgeving Washington

Voor we aan onze dagelijkse routine beginnen halen Rick en ik ontbijt en koffies van Starbucks. Dan gaat Rick aan het werk en ik aan mijn sporten. Ik voel het uur op de elliptische machine wel dus dat moet ik weer meer gaan doen. Ik gebruik dan toch andere spieren dan met op de plaats hardlopen.
 

Toch doe ik dat laatste vandaag weer een uur buiten op het deck. Het is zo vroeg al 24 graden en zal vandaag 32 graden worden. De zomerse temperaturen komen er zeker aan!

Over zomer gesproken, vandaag gaat hier en in Washington dus fase 1 van het heropenen van bepaalde bedrijven in. Ook is het nu verplicht mondkapjes te dragen als je je onder de mensen begeeft. Voornamelijk in zaken en supermarkten e.d., maar ook op drukke winkelstraten. 
Kappers mogen weer open, maar Mona opent haar salon pas op 8 juni. Ik laat een berichtje achter voor een afspraak, want mijn haar is veel te lang. Hopelijk kan ik vrij snel terecht. 

Terwijl ik zo mijn stappen doe hoor ik de muziek van het zwembad, een echt zomers geluid. Het zwembad is nu open, maar alleen om baantjes te trekken. Iedereen krijgt een uur en dan wordt er een half uur schoongemaakt. Er zijn acht banen, dus acht mensen kunnen tijdens dat uur zwemmen. 

Voor nu is het mij nog te koud, maar ik vind het jammer dat ze geen limiet stellen aan de hoeveelheid banen, die mensen kunnen reserveren. Voor nu kan het reserveren tot 11 juni en alles zit meteen vol. Ik ga bij de volgende lichting meteen online om een paar reserveringen te kunnen maken, want ik neem aan dat het water dan warmer zal zijn. Het is niet hetzelfde als gewoonlijk, maar ik ben al blij dat het open is. Dat hadden we eigenlijk niet verwacht. 

Voor ik het weet is het lunchtijd en ik vraag Rick wat hij wil. Hij heeft alweer conference calls tijdens lunchtijd. Het wordt een salade van Panera voor ons beiden. Rick eet aan zijn bureau en ik op het deck. 


Het is zo warm vandaag en wij hebben het lente decor nog binnen en buiten. Ik haal de zomerspullen van zolder en dat ziet er meteen weer heel vrolijk uit. Vroeger veranderde ik mijn kamer heel vaak. Ik verzette dan ook meubelen en alles.

Dat laatste doen we hier niet, maar ik vind het fijn om ieder seizoen naar iets anders te kijken. De lente heeft pastelkleuren, voor de zomer vind ik wat fellere kleuren leuk. Groen, oranje, blauw en geel vieren de hoofdtoon. 

Nu het er binnen zomers uitziet kan de voorkant van het huis niet achterblijven. Ik hang zomervlaggetjes uit, een met vuurtorens van North Carolina (ik hoop dat we later dit jaar toch nog heen kunnen gaan) en een met vrolijke teenslippers. Aan de voordeuren komen de houten teenslippers ook weer te hangen. 

Daarna ruim ik het feeentuintje op. Gewoonlijk doe ik dat al veel vroeger in het jaar en versier het dan voor de lente. Onze tuinman liet dit jaar op zich wachten en Fairyville sloeg de lente even over. Hopelijk wordt de mulch over een paar weken gelegd en kunnen de feetjes hun zomer gaan vieren. 

Om twee uur heb ik met Hanneke afgesproken om video te bellen. Ik ken haar al heel lang online en heb een aantal jaren geleden een rondleiding met hun gezin gedaan. Rick en Kai zagen haar weer bij Oktoberfest en Kai weer toen hij zijn Nederlandse paspoort moest vernieuwen. 

Het is dus meteen vertrouwd en voor we het weten zijn we uren verder! Wauw, het langste videogesprek tot nu toe was het. We hebben dan ook heel wat gemeen in de moeilijke ouders categorie en het is altijd weer fijn om ervaringen te delen. 

Intussen heeft Orion ook besloten weer eens een bezoek aan de vijver te brengen. Hij rende met Mia en het is warm, dus daar is de drijfnatte hond weer. Positief is dat hij nu uitgeput is en lekker gaat slapen. 

Rick komt gefrustreerd uit zijn kantoor en kondigt aan dat we naar de ABC winkel gaan voor ingredienten om margarita's te maken, zijn favoriete cocktail. De stripboekenwinkel is nu ook open om af te halen.  Rick is daar goede klant dus haalt de dingen, die voor hem achtergehouden zijn. Hij wil Big Planet Comics zeker ondersteunen!

Thuis maakt Rick zijn enorme kan met margarita mix. Hij gaat dat gelukkig niet allemaal vanavond drinken, maar heeft gewoon zin om te ontspannen na weer een idioot drukke werkweek. We bestellen eten van Pazzo Pomodoro vanavond. 

Daar aten we altijd graag aan de bar, maar wie weet wanneer dat weer kan. Ze hebben sinds vandaag wel een klein terrasje dat zo te zien wat groter gaat worden, maar nu zijn er vier tafels en met de parkeerplaatsen op zijn hoogst tien, schat ik zo. 

Mijn keuze is al snel gemaakt, want er staat soft shell krab met sint Jacob's schelpen op het menu. Die worden in een cognac en peperkorrels saus geserveerd met spinazie. Het is een heel goede keuze, echt smikkelen!

Rick heeft de quattro stagioni pizza. Ik moet bekennen dat ik ook een stukje van de heerlijke korst heb gegeten. Dat is eigenlijk het enige wat ik soms mis, een heel lekkere pizza. Niet genoeg om er een te bestellen, echter. Een paar hapjes is genoeg.



Dan is het opeens alweer weekend. Het weer ziet er goed uit en we zullen zien wat het brengt. Allemaal in ieder geval een fijn weekend gewenst!

2 reacties:

Marion2 zei

Zo leuk vrolijk de zomerversieringen!

Wat fijn dat er nu ook bij jullie wat versoepelingen komen.
De kapper en het zwembad, heerlijk! Ik ben anderhalve week
geleden weer voor het eerst naar de kapper geweest en meteen
ook naar de nagelsalon. Hoewel de medewerksters handschoenen
en mondkapjes droegen en er maar een paar klanten binnen
mochten, voelde het niet helemaal verantwoord. Maar ik was
wel erg blij met het resultaat.

Petra zei

@Marion - Ik ben net voor alles dicht ging gauw nog naar de kapper geweest. Ik was hun laatste klant. Ik denk dat het nu veiliger zal zijn want toen waren en nog geen veiligheidsmaatregelen.