Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, mei 26, 2020

Over dinsdag

Eigenlijk was ik om zes uur al wakker en eigenlijk had ik op moeten staan om optimaal van deze mooie zomerse dag te gaan genieten. Maar ook toen Rick om zeven uur uit bed ging had ik daar nog geen zin in. Pas als mijn gedachten de verkeerde kant uitgaan sta ik op. 


Het is al twintig graden met een lekker zonnetje. Ik warm de andere helft van het omelet van zaterdag op en ga met een mok koffie op het deck ontbijten. Als ik klaar ben ga ik met Rick mee naar de Starbucks in Vienna waar hij op werkdagen altijd een koffie haalt. 

Eenmaal thuis moeten we er allebei aan geloven. Rick gaat aan het werk in zijn kantoor en ik doe mijn 10000 stappen buiten op het deck. Dan ga ik braaf naar boven om een gewichtenroutine te doen. Sharon heeft me er nu zeven van gestuurd en vandaag begin ik weer met nummer 1, vrijdag nummer 2, maandag nummer 3 enzovoorts. Zo voelen ze toch allemaal weer nieuw. 


Zo gaat de ochtend snel voorbij. Rick en ik hebben besloten een salade van Subway voor onze lunch te bestellen. Rick heeft zoals zo vaak een conference call tijdens lunchtijd dus ik ga het eten halen. Net op tijd voor mijn wekelijkse lunch video chat met Judith ben ik terug. 

Zoals iedere week hebben we weer heel wat te keuvelen en eindelijk kan Judith net als vorige week ook buiten zitten. Ik baal er wel van dat Rick op zo'n dag helemaal geen pauze neemt. Ik probeer hem zover te krijgen dat hij een lunch wandeling maakt, maar dat lukt telkens niet. 

Om twee uur heb ik een video gesprek met Gitta, een van mijn bloglezeressen. Wat ik erg leuk vind aan deze conversaties is dat ik mijn bloglezers ook wat beter leer kennen. Ook met Gitta wordt het weer een gezellige babbel. 

Terwijl ik met Gitta klets haalt Rick Orion op en doet hem aan de lijn. Ik denk dat ze eindelijk een goede wandeling gaan maken en ik strijk als ik afscheid van Gitta heb genomen neer in mijn hangmatstoel, genietend van de stilte zonder blaffende hond. 

Voor ik het weet is het meer dan twee uur later en ik heb ze nog niet terug horen komen. Ik bel Rick maar eens om te kijken of alles goed is. Verbaasd neemt hij op. Wat blijkt? Ze zijn al die tijd in het kantoortje geweest. Voor Rick is het ook fijner zonder dat geblaf en in die kamer ziet Orion niets en blijft dus ook stil. 

Rick werkt tot tegen zessen door en dan houden we happy hour op het deck. Dit keer een gin en diet tonic voor mij, lekker fris op zo'n warme dag. Dan bestellen we gyro salades van Plaka Grill als avondeten. 

Intussen besluiten Rick en ik dat ik morgen Kai via WhatsApp ga bellen. We hebben al meer dan een week niet van hem gehoord en hij antwoordt niet op WhatsApp of Facebook Messenger. Hoogstwaarschijnlijk is alles okay, maar ik ga hem wel zeggen dat we tenminste een keer per week een levensteken willen zien in deze onzekere tijd. 

Vandaag nam Lisa ook afscheid van Dad. Helaas was Dad helemaal verward en onder de invloed van morfine. De hospice verpleegkundige was er en Carols dochter is daar nu om te helpen. Dat stemt Rick en Lisa een stuk geruster. 

Allemaal een goede woensdag gewenst!

4 reacties:

Petr@ zei

Wat een goed idee om Orion een poosje bij Rick op kantoor te laten zijn.

Vervelend dat Dad net nu met het afscheid van Lisa zo verward was. Zo (extra) moeilijk om hem dan achter te laten. Fijn dat Carol nu hulp krijgt van haar dochter. Voor haar moet het ook zwaar zijn.

Gin tonic is mijn favoriete zomerdrankje. En gin is natuurlijk koolhydraatvrij:)

Anja L. zei

Ik herken dat ook van Fred, die gaat gewoon de hele dag door. Op de dagen dat ik werk vergeet hij gewoon om te eten en te drinken.
Hij fietst nu meestal 's morgens mee naar mijn werk en haalt me 's middags op en nu met het mooie weer fietsen of lopen we 's avonds nog een stuk.
Dat is het nadeel van morfine hé, mensen worden er zo verward van. Gelukkig heeft Rick goed afscheid kunnen nemen.
Gin tonic vindt ik ook een lekker zomerdrankje. Ik zag een (voor mij) nieuwe smaak 'Gordon's Gin Sicilian Lemon' die graag wil proberen.
Fijne woensdag!

Marion2 zei

Wat klinkt het allemaal lekker zomers.

Wel heel erg naar voor Lisa (en Rick en jullie allemaal).

Met Kai is ongetwijfeld alles goed, want anders hadden jullie
vast wel wat van zijn vriendin gehoord. Misschien een probleem
met het internet? Maar ik kan me zo goed voorstellen dat het
jullie niet helemaal lekker zit.

Petra zei

@Petra - Inderdaad, gin en wodka, koolhydraatvrij

@Anja - Een andere smaak gin lijkt me ook lekker

@Marion - Inderdaad is alles prima met Kai, maar als we geen reactie krijgen voelt hij helemaal ver weg.