Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, mei 03, 2020

Over een druk weekend

Zaterdag

Eindelijk belooft het een zomerse dag te worden vandaag! Rick en ik gaan er voor ons doen vroeg opuit voor ons Starbucks ontbijt. Misschien dat er daarom niet zo'n lange rij staat. 

Terwijl we wachten belt de garage waar de van wordt nagekeken dat ze de band kunnen maken en dat die over een half uur klaar zal zijn. Dat is goed nieuws wat ons heel wat dollars scheelt. Ze zullen bellen wanneer dat het geval is. 

Dan spelen wij intussen wel wat Pokemon Go en genieten van onze koffies en egg bites. Bij het brandweerstation dat wordt bemand door vrijwilligers zien we dat die even in de watten worden gelegd met spandoeken en borden ervoor. 

Ze krijgen ook veel gratis maaltijden, net als de andere essentiele werkers in de ziekenhuizen, bij de politie, in de supermarkten en ook gezinnen, die het nu heel zwaar hebben. De admin van de Vienna VA Foodies Facebook groep coordineert het allemaal en wij leden donere
n. Het geeft een goed gevoel hieraan mee te werken.


We hebben een aantal dingen nodig van de Giant dus Rick offert zich op om de winkel binnen te gaan. Ik wacht in de auto en Virginia Tire and Auto belt dat de van klaar is. Die halen we dus op want we kunnen hem later vandaag goed gebruiken.

Thuis ga ik aan mijn tienduizend stappen, dit keer op het deck. Het valt me op hoe enorm groen het om me heen is. Wat dat betreft is de regen wel goed. De kolibri voeder is bijna leeg dus ze komen vast langs, maar tot nu toe heb ik er nog geen gezien.
Tegen twaalven gaan we met andere buren naar buiten om de Blue Angels en Thunderbirds te zien of horen overvliegen. Zij doen dat om het medisch personeel te eren. We hadden ergens heen moeten gaan met minder bomen want we horen ze wel, maar zien ze niet. Anderen zagen ze wel staande bij de basisschool vlakbij. We waren ook wat huiverig voor veel mensen bij elkaar dus ach, we hebben ze gehoord.

Rick kocht een aantal mooie boeketten bloemen bij de Giant. Een met chrysanten, een met gemengde bloemen en een met verschillende kleuren rozen. Die laatste vind ik zo mooi! Ik ben niet zo'n rode rozen fan, maar wel de andere varianten.



Na het mislukte Blue Angels avontuur is het lunchtijd en we gaan een salade halen bij Cava. Die wordt naar de van gebracht en we eten hem, zittend op een muurtje ver van iedereen, met smaak op. Hier draagt vrijwel iedereen een mondmasker, ook gewoon rondlopend. De onze moeten we natuurlijk wel afdoen om te eten.


De reden waarom we de van nodig hebben is dat we onze geraniums weer op het deck en voor het huis willen zetten. We gaan hiervoor naar een openlucht kwekerij, die de prachtigste bloemen verkopen. Wij kiezen twaalf mooie potjes met geraniums voor het deck en twee grote bakken voor voor het huis. De neiging is groot meer bloemen te kopen, zo mooi allemaal!





Met vereende krachten verwijderen Rick en ik de oude kokos bloembakken en plaatsen de nieuwe erin. Iedere bak krijgt vier geraniumplantjes. Verschillende kleuren roze en rood, het staat weer zo vrolijk! Als nu het warme weer eens aan zou houden!

Rick praat met zijn vader en daar gaat het echt niet goed. Zo naar om dan zo ver weg te zitten. Als Carol, Dads vriendin, er niet was zou Rick denk ik al in Michigan zijn, maar hij kan haar gezondheid  niet op het spel zetten en Ricks vader wil er ook niets van horen. Gelukkig staan Rick en Lisa, zijn zus, op een lijn en op een gegeven moment zullen ze toch naar het noorden willen reizen.

Het is eindelijk weer lekker genoeg om een happy hour in de hot tub te houden. We snijden wat Poolse worst in plakjes en vullen een bakje met gemengde noten als borrelhapjes. Het water is weer heerlijk en we houden het een uurtje uit voor we het beiden te warm krijgen.

Voor ons avondeten bestellen we Thai's eten van Neisha Thai, een van de restaurants waar we graag naar toe gaan gewoonlijk. Rick gaat het halen en het is erg lekker.

Alleen is de papaya salade, die ik mild had besteld, zo pittig dat mijn mond in brand staat. Jammer genoeg kan ik daar niet meer tegen, dus ik eet er verder niet van, wetend dat ik er anders morgen spijt van krijg.
Het was een leuke en volle dag, eens kijken wat de zondag ons gaat brengen.

Zondag

Om acht uur schrik ik wakker, waarvan weet ik niet. Ik wek daar Rick ook mee dus we staan maar op. De zon laat zich vanochtend niet zien, maar de temperatuur is zeer aangenaam.

Dit keer bestel de egg white bites van Starbucks. Hun niet drive thru filialen zijn weer open voor online bestellen en buiten ophalen dus de rij voor de drive thru is een stuk korter. Die stond regelmatig meer dan tien auto's lang!

Na ons gewoonlijke Pokemon Go rondje gaan we nog even snel naar Garden Masters waar we gisteren onze geraniums kochten. We hadden te weinig potgrond en kopen daar nog een zak van. Die legen we gauw in de geranium bakken want er dreigt regen.

Terwijl ik op het deck hardloop begint het inderdaad teegenen. Gelukkig kan ik ook droog staan en doorgaan, want het is zoveel leuker buiten. Na afloop stof ik alles boven en beneden af en Rick stofzuigt boven. Dan maken we ons presentabel om lunch te gaan halen. 

Vandaag behaal ik een gewichtsmijlpaal: ik weeg veertig Amerikaanse ponden (iets meer dan 18 kilo) minder dan twee jaar geleden dus dat is iets waar ik heel blij mee ben. Ik voel me ook zoveel beter met dit koolhydraat arme dieet. Zelfs de fibromyalgie pijnen lijken minder. Hieronder een toen foto van Katja's bruidsshower in april 2018 en de nu foto van vandaag. 

We halen dit keer een salade van Subway als lunch, maar die is niet door elkaar gehakt zoals gewoonlijk. Het smaakt nog best, maar niet zo lekker als de "chopped" versie. Volgende keer gaan we opbellen om zeker te zijn dat ze dat wel doen.

Dan is het tijd om iets nieuws te leren, het bijkleuren van mijn uitgroei. Ik heb de ingredienten daarvoor al meer dan een week, maar moest even moed verzamelen. Mona raadde een YouTube video met instructies aan en ik volg ze stap voor stap voor het mengen van de vloeistoffen.
Dan ga ik voor de spiegel aan de gang met het kwastje om de kleur aan te brengen. Ik doe de zijkant en voorkant en dan vraag ik Rick de achterkant te doen. Dat gaat alleen niet goed want als ik mijn haar na een half uur was blijkt er achterop mijn hoofd nog zoveel grijs te zijn dat het goed zichtbaar is.
We hebben hard wijn en bier nodig dus gaan eerst even naar Total Wine and Beverage. Rick haalt de benodigdheden en zo kunnen we weer even vooruit. Dan besluit ik dat de rest van mijn haar ook gekleurd moet worden.

Gelukkig is er nog genoeg verf over. Dit keer ga ik op het deck zitten waar het licht beter is en Rick goed kan zien waar nog grijs zit. Iets meer dan een half uur later was ik de kleur er weer uit en dit keer is alles wel gelukt. Ik kan er weer zo'n zes weken mee door.

Het is inmiddels 27 graden en dus heerlijk op het deck. Ik geniet van ons cardinaaltje en zie voor het eerst dit seizoen een kolibri bij onze voeder. Dat ze er zijn wist ik al want ik moest vandaag nektar bijvullen. Zo leuk zijn ze toch iedere keer weer.
Vandaag leerde ik weer eens elke dag te leven alsof het je laatste kan zijn (al vind ik dat op het moment niet altijd even makkelijk). Een actief lid van een Nederlandse online groep vrouwen waar ik al meer dan twintig jaar bij hoor overleed vanochtend plotseling. Veel te jong was zij, twee dochters en een man achterlatend. Rick en ik hebben hen vorig jaar in San Francisco ontmoet en samen een gezellige avond gehad. Het laat me maar niet los, zo verdrietig!

Als groep wordt er meteen een Tikkie opgezet, maar daar kan ik niet aan meedoen. Gelukkig meen ik me te herinneren dat een andere vriendin uit die groep Paypal heeft. Dat blijkt het geval en ik maak daar geld mee over wat zij meteen overschrijft naar de Tikkie. Wat een bijzondere uitvinding is internet bankieren toch!

Voor ons happy hour heb ik eens een andere cocktail, suikervrije gin en tonic, ook erg lekker. We hebben er in prosciutto gewikkelde mozzarella rolletjes bij en genieten ervan op het deck. Jammer genoeg wordt het de komende dagen weer koeler, maar er is een stijgende lijn. We vergeten dat het pas begin mei is.

We halen ons avondeten van Viet Aroma. Vietnamees blijft een van mijn favoriete cuisines. Ik zondig met een van hun heerlijke mini loempiaatjes als voorafje. Rick en ik hebben hetzelfde hoofdgerecht, vier gegrilde spiesjes met verschillende vleessoorten en garnalen, die we met groentes in geweekt rijstpapier rollen. Het smaakt allemaal weer voortreffelijk!

Vanavond krijgen we onweer na onweer over ons heen. Arme Rick moet in de donder en bliksem Orion uitlaten. Dat gebeurt in de lente als de warme lucht met de koudere lucht botst hier. En zo is er weer een weekend voorbij, ze gaan veel te snel! Allemaal een heel fijne week gewenst!

9 reacties:

Nina zei

Wat verdrietig dat iemand die je al zo lang kende plotseling is overleden. Mooi dat er vanuit de groep direct iets gedaan werd om samen steun te kunnen betuigen en dat je daar (ook al was het dan via een omweg) aan hebt kunnen bijdragen. Op een of andere manier altijd confronterend om bevestigd te krijgen dat het leven plotseling kan eindigen, zelfs terwijl we dat natuurlijk verstandelijk best weten. Sterkte! Wel mooi dat jullie elkaar vorig jaar nog hebben gezien.
Ook moeilijke berichten over je schoonvader, kan me voorstellen dat het voor Rick en zijn zus een dilemma oplevert over wanneer ze die kant op gaan. Sterkte!! Lukt videobellen oid nog af en toe? En wordt er goed voor hem gezorgd in het hospice?

Fijn dat de kreupele poot van het Draakje weer is hersteld! ;-) En je coupe weer netjes, ook een glas wijn erbij voor de juiste Mona-experience?
Wat goed van de 40 lbs!! Wat een verschil op die foto's, mag je zeker trots op zijn! Heb je ooit een diƫtist mee laten kijken naar je eten van nu? (Met het oog op de prediabetes) Misschien zijn er nog dingen waar je zelf niet aan hebt gedacht. (mocht je dat nog verder willen aanpakken uiteraard)

Petr@ zei

Wat naar dat het zo slecht haat met Ricks vader, vooral nu je er niet even heen kunt. Ik kan me voorstellen dat Rick uiteindelijk toch zal gaan en met wat beschermingsmiddelen moet dat ook kunnen, toch!
Mijn vader krijgt volgende week een nieuwe hartklep. Die operatie ging eind maart niet door vanwege corona maar kan nu niet langer wachten. Omdat mijn moeder geen auto meer rijdt en ook de zwaardere huishoudelijke taken niet meer kan doen, zal ik daar toch af en toe heen 'moeten'. Een beetje eng vind ik dat wel, want ze vallen beiden in een risicogroep.

Ach, en dan ook nog zulk verdrietig nieuws dat een vriendin is overleden. Ik kan me nog herinneren dat jullie het zo gezellig hadden met z'n vieren vorig jaar. Sterkte!

Wat betreft je haar verven: je zou halverwege even een kam door je haar kunnen halen. Dan verdeel je de verf nog weer een beetje. Maar hopelijk kan Mona het de volgende keer weer doen!

Nel zei

Allereerst heel veel sterkte voor jullie en voor de andere familie. Erg dat je niet in zijn directe omgeving bent.

En een groot compliment voor de volhouden met het dieet. Wat een prachtig resultaat. Je ziet er super uit.

Ik wens je alvast een fijne maandag voor straks ( nu slaap je denk ik nog, anders zou het niet goed zijn :) ) en probeer zoveel mogelijk te genieten van wat wel kan.

Anja L. zei

Wat jammer dat het niet goed gaat met Rick zijn vader. Ik hoop dat jullie afscheid van hem kunnen nemen als het nodig is. Sterkte hiermee.
Tja, helaas weet ik maar al te goed hoe snel het leven voorbij kan zijn, het heeft mijn instelling zeker veranderd!
Wat verschrikkelijk knap dat je zoveel bent afgevallen! Je ziet het verschil heel goed.
Fijne maandag!

Anoniem zei

Gezellig al die fleurige bloembakken. Brengt een beetje vrolijkheid in deze periode.
Kan me voorstellen dat Rick heel graag zijn vader wil bezoeken. Altijd moeilijk om niet direct gehoor te kunnen geven aan je gevoelens. Hoop in ieder geval dat jullie afscheid kunnen nemen.
Ik kreeg laatst ook een vervelend bericht over een nichtje.Schoon verklaard van haar borstkanker blijkt ze nu toch uitzaaiingen te hebben en tevens is er een hersentumor bij haar ontdekt waaraan ze inmiddels is geopereerd.
Iets vrolijker nu, knap dat je op je streefgewicht bent gekomen. De aanhouder wint.
Ik kan bij mijn kapper mijn kleurkit kopen die speciaal voor me is klaar gemaakt. Zijn een paar tinten bruin- goudbruin en kastanje gemengd. Moet je wel binnen het uur gebruiken.
Zie me dat thuis in mijn eentje toch echt niet doen. Toen ik in januari terug kwam uit Las Vegas ben ik ook ruim 3 maanden niet naar de kapper geweest. Mijn ervaring van kappers daar is ze dat een ander merk verf gebruiken waar mijn haar keihard van wordt. Voeg daarbij het hele harde water en je kan het nauwelijks uitkammen. Onze ervaring is dat de kappers daar ook schreeuwend duur zijn . $ 150 vind ik toch een heel bedrag .
Inmiddels ga ik de 9e week van de Stay Home situatie in. Ik zou zo graag eens iemand willen zien. Maar dat zit er nog even niet in. Helaas !!
Groetjes Wil

Marion2 zei

Wat naar van Rick's vader. Ik kan me voorstellen dat het je geen moment loslaat.
Ik wens jullie veel sterkte en hopelijk kunnen jullie hem toch nog zien.

Mooi eerbetoon aan de zorgmedewerkers. En wat een goed initiatief van de maaltijden.
Ik weet van zeer nabij dat het heel erg gewaardeerd wordt!

Wat goed dat je zelf je haar geverfd heb. Ik zal er binnenkort ook aan moeten geloven.

Tineke zei

Sterkte met Rick s vader toegewenst, hopelijk kunnen jullie nog afscheid van hem nemen.
Compliment voor het afvallen van je , is toch altijd moeilijk.
Mooie geraniumbakken heb je . Wij waren vanmorgen, evenals weer velen ook bij het tuincentrum en hebben oa ook geraniums, klimroos en lavendel gekocht.
Wij hebben weer lekker weer om in de tuin te zitten, en zo kunnen we ook op 1,5 meter bezoek ontvangen en wat bij praten.
Heeft Saskia al een nieuw appartement gevonden?
Gaat het goed met Katja? wordt de corona bij jullie ook al minder?

Anja zei

Verdrietig dat het niet goed gaat met Rick zijn vader. Hopelijk kan Rick hem nog bezoeken.
Wat goed dat je zoveel bent afgevallen. Wij eten ook koolhydraatarm, dat bevalt ons goed.
Ik kleur mijn haar niet meer, ik heb het geluk dat ik een mooie kleur grijs heb. Het is platina-grijs.

Petra zei

@Nina - Jammer genoeg heeft Ricks vader geen interesse in video bellen :(. Hij wordt inderdaad door Hospice begeleid. Geen glaasje wijn dit keer bij het haar verven ;). Ik denk niet dat een dietist nodig is want Rick wordt er door eentje begeleid en ik volg zo ongeveer zijn dieet.

@Petra - Heel veel sterkte met de operatie van je vader! Dat is ook niet mis. Goede tip van de kam!

@Nel - Dank je wel voor het compliment!

@Anja - Ja, inderdaad, jij weet er alles van :(.

@Wil - Sterkte met alles! Wat een naar bericht over je nichtje :(. Ik sprak net vanmiddag met mijn vriendin Annette, die ook al zo lang helemaal alleen is. Ik vind het echt vreselijk voor jullie!!

@Marion - Als je het filmpje dat Mona gaf wilt laat het me even weten.

@Tineke - Saskia heeft nog geen appartement, maar is wel hard zoekend. Katja gaat morgen met haar manager praten over hoe of wat. Ze was vorige week weer buitengewoon gestrest. In New Jersey zijn de corona gevallen nog niet minder.

@Anja - Ja, jij hebt een mooie kleur grijs, die van mij vind ik niets.