Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, november 25, 2020

Over de stilte voor de storm

We staan rond acht uur op en doen het rustig aan. Terwijl ik mijn ontbijt maak, zet Rick zijn dagelijkse thee. Eigenlijk heb ik daar ook wel zin in voor de verandering. Het smaakt allemaal weer heerlijk. 

Op weg naar Starbucks laat Saskia weten graag een acai bowl van South Block als ontbijt te eten. Die halen we dus ook onderweg. Het is druk in Vienna, zoals altijd de dag voor Thanksgiving. 
Voor ik verder ga aan mijn stappen maken Rick en ik Katja en Kevins bed op. Dat gaat het best met vereende krachten, want hun matras is heel zwaar. Het is fijn dat alle kinderen gewoon nog hun eigen kamers hebben hier. Dat is natuurlijk lang niet altijd het geval.

Als ik mijn stappendoel probeer te halen, vertrekken Rick en Saskia met een flinke lijst boodschappen naar Trader Joe's en de grote Whole Foods in Fairfax. 

Na mijn douche rijd ik naar de Whole Foods in Vienna en Paddington gaat mee. Ook hier is het flink druk, maar ik weet precies wat ik nodig heb. Hoewel, ik pak eerst een pak met verschillende paddestoelen, als ik opeens cantharellen zie liggen! Die heb ik veel liever, heerlijk!

Nu ik toch in dit gedeelte van Vienna ben, bestel ik een bloemkool rijst bowl met zalm van Zoe's Kitchen. De anderen zullen tijdens het boodschappen doen lunchen. Ik krijg dit keer veel meer zalm dan gewoonlijk, maar ik klaag natuurlijk niet!
Intussen zijn Katja en Kevin op weg hierheen. Ze merken dat het verkeer een stuk rustiger is, dan gewoonlijk op de woensdag voor Thanksgiving. 

Rick en Saskia komen terug met van alles en nog wat. Zo te zien ook een heel aantal groentes, iets wat ik altijd zo mis in het het Thanksgiving maal. Ik ben benieuwd wat er allemaal op tafel komt morgen. 
Saskia gaat naar haar kamer en Rick vertrekt naar de basement. Daar speelt hij zijn X-Box spel. Ik zie mijn kans schoon naar de laatste afleveringen van The Great British Bake Off en Project Rembrandt te kijken. 

Om half zes horen we geluid op de oprit en daar zijn Katja en Kevin met Django en Zorro. Het is zo goed ze weer te zien!!! Ik kan dat niet in woorden uitdrukken. 

Jammer genoeg vindt Orion Django maar niets en vliegt hem in de haren. De rust keert terug als ik Orion aan zijn riem bij mij leg. Misschien moeten ze weer even aan elkaar wennen en gaat het morgen beter. 

We praten even bij en bedenken dan wat we voor het avondeten willen. Katja en Kevin kiezen Libanees van Zenola. Het voelt goed dat restaurant, gerund door zo'n vriendelijke familie, te steunen. Het eten is zoals altijd voortreffelijk.

De kaarsjes gaan aan en we genieten van elkaars gezelschap. Rick maakt vanavond zijn pompoen taart alvast en morgen zal er de hele dag gekookt worden. 

We kijken een nieuwe kerstfilm, Jingle Jangle. Daar vinden we echter allemaal niets aan. Dan maar Christmas Chronicles 2 op Netflix en dat is een grote aanrader!

De anderen eten nog een toetje van ijs en koekjes. Hoe ze daar nog plaats voor hebben is me een raadsel. De honden zijn inmiddels ook weer vriendjes, dus alles is vredig. 

 
 

7 reacties:

Anoniem zei

Fijn dat Katja en Kevin er nu ook zijn, en dat jullie even samen kunnen zijn.
Geniet van elkaars gezelschap en maak er een fijne Thanksgiving van! Groetjes, Maria

Sonja zei

Een mooie thanksgiving gewenst, fijn dat Katja en Kevin ook goed zijn aangekomen!

Petr@ zei

Wat fijn om bijna compleet te zijn! Kai en Raquel zullen morgen online aanwezig zijn?
Geniet van elkaar en fijne Thanksgiving!

Anoniem zei

Happy Thanksgiving! Succes met het koken en daarna genieten van de maaltijd.....
Groetje van Henny Breedijk.

Anja L. zei

Ik wens jullie een fjne thanksgiving!

Nancy zei

Happy Thanksgiving, maar er een gezellige dag van met de kids en lekker veel knuffelen!!
Leuk he Project Rembrandt, ik geniet er ook heel erg van!

Petra zei

@Allemaal - Dank jullie wel, het was een bijzondere feestdag dit jaar.