Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, november 03, 2020

Over verkiezingsdag

We zijn weer lekker vroeg uit de veren. Het bevalt me wel dit voor zevenen opstaan. Hopelijk kan ik het een beetje volhouden, want het vergt wel vroeg naar bed gaan en of dat me vanavond zal lukken weet ik niet. 

Vier jaar geleden waren we er zo zeker van dat we de eerste vrouwelijke president zouden krijgen. Natuurlijk weet iedereen de schok, die door het gros van de stemmers ging, toen dat niet het geval bleek. Ik merk dan ook overal terughoudendheid, want deze vreselijke man zou theoretisch weer kunnen winnen. 

Na het ontbijt, dat van mij weer heerlijke cantharellen en tomaat en ei, neemt Rick zijn douche en doe ik alvast wat op de plaats hardlopen. 

Dan gaan we onze koffies dit keer bij Simply Social Coffee halen. Dat cafe is net deze week geopend en dicht bij ons in de buurt. We zouden er zelfs heen kunnen lopen, maar daar heeft Rick vandaag geen tijd voor. 

Onderweg komen we langs de school, waar we gewoonlijk onze stemmen gaan uitbrengen. Daar staan wel veel auto's, maar we zien geen rij om te stemmen. Waarschijnlijk hebben de meeste mensen in onze buurt al vroeg gestemd. 

Bij Simply Social Coffee bestelt Rick een latte en ik hun nitro brew met magere melk en suikervrije caramelsiroop. Ik ben dol op die siroop en Starbucks heeft hem niet meer. Ik moet zeggen dat hun nitro brew heel erg lekker is, dus die ga ik vaker halen. 

Als Rick aan het werk gaat besluit ik de rest van mijn sporten op de elliptische machine boven te doen. Erg fijn daaraan is ook dat Orion veel rustiger is, want hij kan niet naar buiten kijken. Ik ga proberen deze machine op niet personal training of weekend dagen te doen. 

Als ik mijn stappen bijeen heb en beneden kom, merkt Rick op dat ik zo snel klaar ben. Dat is inderdaad zo, het is pas kwart voor tien. Er zal vandaag niet veel uit mijn handen komen, vrees ik. Ik kan mijn gedachten niet van de verkiezingen houden en me nergens anders op concentreren.

Gelukkig is dinsdag lunch met Judith in Maine dag. Ik haal mijn Subway salade en ga voor het huis zitten. Wat een verschil met gisteren, het is opeens 18 graden en in de zon goed uit te houden. Judith en ik spelen het klaar om het bijna niet over de verkiezingen te hebben, terwijl we beiden een bonk zenuwen zijn. 

Met de storm van zondag en gisteren zijn er heel veel bladeren in mijn feeentuintje gewaaid. Ik ruim ze op en bevrijd de feetjes, die onder bladeren terecht kwamen. Ik ben nog steeds heel blij met dit tuintje!
Rick moet vrijdag een operatie ondergaan en daarvoor bloed af laten nemen en een EKG laten maken. Ik bedenk waar ik mijn Paddington foto vandaag wil gaan maken. Waar beter vandaag dan bij een stembureau? Bij het Community Center staat er een korte rij, maar ook hier is het niet echt druk.
Na die foto besluit ik een korte wandeling te maken om nog wat herfstkleuren te fotograferen. Het helpt me te realiseren dat er ook veel moois in het leven is, wat er vanavond ook gebeurt. 



De rest van de middag zit ik buiten voor het huis tot de zon achter de huizen verdwijnt en het te koel wordt. De weersvoorspellingen voor deze week en het weekend zijn fantastisch voor begin november.

Rick komt terug van zijn medische testen en we hebben geen van beiden zin om te koken. Het wordt Grieks van Plaka Grill. Hun taramosalata is voortreffelijk en die heb ik met komkommer in plaats van pita met een portie gyro vlees. Het is weer heerlijk.

Hier in Virginia sluiten de stembureaus om 19 uur en dan zullen we niet veel later de uitslag weten. De afgelopen jaren heeft Virginia altijd "blauw" (Democratisch) gestemd en dat zal vast vanavond weer het geval zijn. 

Wij hopen op een duidelijke winnaar en dan hopelijk Joe Biden, want het alternatief is te gevaarlijk om nog eens vier jaar mee opgezadeld te zitten. Maar wat er ook gebeurt, het leven gaat voort probeer ik mezelf voor te houden. 

8 reacties:

Petr@ zei

Helaas geen overduidelijke winnaar nog! Hopelijk wordt later op de dag de definitieve uitslag bekend. En inderdaad, wat je al zegt, het leven biedt sowieso veel moois. Hou daar aan vast!

Is Rick gespannen voor zijn operatie of valt het mee? Bedoel je met een EKG een hartfilmpje? Dat heet hier een ECG.

Probeer je gedachten te verzetten vandaag en leuke dingen te doen. Hopelijk heb je net zulk mooi weer als gisteren en kun je buiten van de natuur genieten. Die stelt gelukkig nooit teleur.

Sonja zei

Het is hier nu 9 uur in de ochtend en ik zie met afgrijzen die vreselijke kop de overwinning claimen. Ik hoop zo dat dit niet gaat gebeuren.
Geniet van de prachtige natuur in jullie omgeving, een feestje om de mooie herfstkleuren te zien. Alvast succes voor Rick vrijdag, een operatie is altijd spannend!

Anja L. zei

Ik ben benieuwd naar de uitslag maar dat zal nog wel even duren. Natuurlijk zegt die oranje clown dat er fraude is gepleegd! Ik wordt echt misselijk van die die man.
Het is hier wel zonnig vandaag maar te koud om buiten te zitten,wel lekker om te fietsen.
Wordt Rick vrijdag aanzijn knie geholpen? Gaat dat poliklinisch? Ik wens hem vast sterkte in ieder geval.
Veel sterkte vandaag en probeer je af te sluiten voor het nieuws.

Marion2 zei

Wat een spannende dag. Ik leef met je mee, Petra. Veel sterkte en duimen dat het dubbeltje de goede kant op valt.

Anja zei

Zo benieuwd naar de uitslag! Mag hopen dat die narcist het Witte Huis gaat verlaten.
Sterkte en geniet van de mooie dingen in het leven.

Anoniem zei

Ook ik hoorde vanochtend dat Trump de overwinning claimt, zegt dat er sprake is van "fraude" en daarom wil laten afdwingen dat er gestopt wordt met tellen en hij de overwinnaar zal zijn. Wat vreselijk is dit! Het blijft nog even spannend en ik ga met je mee hopen dat Joe Biden de winnaar gaat zijn. Mocht dit niet het geval zijn, dan is het in ieder geval een (hele schrale!!) troost dat het dan sowieso de laatste termijn van deze clown gaat zijn...... Maar ik hoop van ganser harte van niet!! Groetjes, Maria

Anoniem zei

Het is heel spannend. Het zal toch niet waar zijn dat die idioot weer gaat winnen. Onbegrijpelijk dat zoveel mensen op die engerd stemmen.
Hij zet iedereen tegen elkaar op en moedigt geweld aan. Walgelijk.
Wat een prachtige kleuren. Voorjaar en najaar blijft prachtig .
Succes voor Rick!

Greet(aaforum)


Petra zei

@Petra - Rick ziet juist naar de operatie uit, hij heeft zoveel last van die knie. Ja, ik bedoelde een ECG, eigenlijk gek dat dat hier een EKG heet.

@Sonja - Laten we hopen dat we die kop binnenkort niet meer hoeven te zien.

@Anja - Ja, het is voor Ricks knie en inderdaad poliklinisch. Hij moet wel onder narcose wat ik heel vreemd vind. Maar misschien omdat het zo'n preciese operatie wordt.

@Marion - Dank je!

@Anja - Het is echt bijna niet uit te houden, die spanning.

@Maria - Het ziet er goed uit, maar ik geloof het pas als het zeker is.

@Greet - Zelfs als Biden wint, waarvoor goede hoop is, vind ik het vreselijk dat zoveel mensen gewoon door willen gaan als de afgelopen vier jaar. En het gros daarvan zijn blanke mensen, bah!