Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, november 05, 2020

Over donderdag

Het eerste wat ik bij het wakker worden doe, is Twitter van mijn telefoon halen. Gisteren kon ik het maar niet laten toch weer even te kijken en zo is dat moeilijker. Ik denk dat niet de hele tijd alles lezen me een stuk rustiger gaat maken. Facebook houd ik wel, maar daar krijg ik niet zoveel nieuws op.

Rick en ik eten ontbijt en ik moet zeggen dat de shiitake paddenstoelen ook erg lekker zijn. Zoals bijna iedere dag begin ik alvast aan mijn stappen als Rick zijn douche gaat nemen. Ik heb er dan al 3000 tegen de tijd dat we naar Starbucks vertrekken. 

Daar staat zo'n lange rij voor de drive thru dat we de koffies maar binnen gaan halen. Met mijn nitro brew denk ik voor het huis in de zon mijn stappen te kunnen doen, maar daarvoor is het toch nog te koud. Dan moet het maar binnen. 
Eindelijk is het lekker weer om te fietsen en zo ga ik naar Sharons huis. We doen het halve uur personal training met de garage deur open. Het is werkelijk schitterend weer voor begin november. 

Na afloop ga ik een stukje door de buurt rijden. De herfstkleuren met de zon zijn iets om geen genoeg van te krijgen. Ik stop om een boom te fotograferen en kijk naar rechts recht in de ogen van een hert! Nog geen meter van me af, dus ik schrik wel even. 

Het hert ook en gaat met haar compagnon gauw naar de overkant. Een van hen is kreupel en veel mensen denken daarom dat ze gewond is. Ze dwaalt echter al een aantal jaren door de buurt en buurtgenoten hebben haar als jonkie al zo zien lopen. Ik ben blij dat ik ze zag voor ze overstaken, anders hadden ze me zo omver kunnen rennen.











Voor ik het weet is het lunchtijd. Ik denk eens wat anders te doen en een zeevruchtensalade van Subway te bestellen. Als ik daar aankom word ik echter teleurgesteld. Dit restaurant heeft die salade niet meer. Nou ja, dan maar weer de steak and cheese, ook lekker. Het is wel slecht dat de app dat niet wist.

Rick en ik eten samen in de zon voor het huis. Als hij weer aan het werk gaat, neem ik Paddington mee Vienna in. Ik zoek naar een leuke plek om hem op de foto te zetten en ik zie er meer dan genoeg. Vandaag valt mijn keuze op onze locomotief. 
Inmiddels is het warm genoeg om achter in de tuin in onze hangmat te gaan lezen. Orion gaat mee, al ligt hij altijd in de schaduw. Als de mannen voor de vijver komen, moeten we tijdelijk naar binnen, maar al met al is het tot half vier lekker warm. 
Als het me te koel wordt, besluit ik weer eens Netflix te gaan kijken. Iedereen raadt Schitt's Creek aan, dus dat ga ik ook proberen. Ik ben er meteen in en al bij aflevering vier. 

Donderdagavond is borrelavond met Chuck en Christine. Ik maak een bordje met gerookte zalm voor onze snack. Chuck en Christine eten hun avondeten, want dat bestaat uit charcuterie en rauwkost. Zo'n maal willen wij ook weer eens doen. 

Voor we het weten is er meer dan een uur voorbij en nemen we weer voor een week afscheid. Deze happy hours hopen we erin te houden, zelfs als de pandemie (hopelijk ooit) voorbij is. 

Voor ons avondeten bestellen we van BarTaco. Dat is altijd licht met de in slabladeren gewikkelde taco's. We hebben tenslotte al wat zalm op. 

Rick blijft graag kijken naar het nieuws, maar ik dwing hem de toespraak van Trump af te zetten. Ik kan dat gezeur van die man niet aanhoren. Eigenlijk wil ik gewoon niets politieks op het moment. We hebben gedaan wat we kunnen en dat is het. Tot er een uitslag is, houd ik me ver van de tv en andere nieuwsmedia.

Steek ik mijn kop in het zand? Nee, maar Christine zei het vanavond ook zo goed, het leven is kort en zonde om hele dagen te verliezen door me maar zorgen te maken. Er wonen 330 miljoen mensen in dit land en nog niet eens een derde stemde voor Trump. En van die mensen zijn er heel veel die geindoctrineerd zijn, maar wel heel aardig. Dat moet ik me voorhouden, want deze verdeeldheid moet ergens ophouden.  

6 reacties:

Petr@ zei

Goed van je, om Twitter uit te zetten. Dat continu volgen van het nieuws over de verkiezingen geeft alleen maar onrust en hoofdpijn (ik had dat in het begin van de pandemie). Zoals je al zegt: het is niet meer in je handen en dus afwachten tot de uitslag bekend is. Maar spannend is het wel!

Oef, dat ging dus maar net goed met die twee herten. Daar wil je niet door geraakt worden tijdens het fietsen.

Inge - Jules & Louis zei

Wat leuk dat je nog in je tuin kon genieten van het zonnetje! Hier is het wel mooi, maar koud en is het toch wel aangenamer en beter met een dikke jas aan buiten.
Ik heb dat ook, ik word een beetje zenuwachtig om telkens dat nieuws te checken... misschien moet ik dat ook wel doen, de stemmen zijn uitgebracht en nu moeten we wachten en geduldig zijn. Niet mijn sterkste kant. 😉 Maar jij steekt zeker je kop niet in het zand hoor! Je moet doen waar je je goed bij voelt, en is dat dan eventjes wachten met nieuws te volgen omdat dat beter is voor je zenuwen en gemoed, dan is dat goed van je!
En wat mooi zeg, Bart zei het ook al dat dat cool moet zijn dat jullie daar hertjes regelmatig zien opduiken. Gelukkig had je ze op tijd gezien zeg!!
Liefs, Inge x

Marion2 zei

Spannende dagen! Het kan haast niet anders dan dat Biden wint.

Prachtige foto’s heb je weer gemaakt. En wat een lekker weer is het nog.

Een lezeres zei dat je blank wit moet noemen. Ik ben het daar niet mee eens. Papier is wit, mensen niet.
Ik voel het als een soort scheldwoord.

Anja zei

Wat moeten we lang op de uitslag wachten. Biden staat er goed voor maar het blijft spannend.
Heerlijk om nog in de tuin van de zon te genieten. Hier is het ook mooi herfstweer maar wel wat frisser.

Petra zei

@Petra - Die herten zijn wel erg leuk, maar inderdaad blij dat het goed afliep.

@Inge - Het wild hier in de buurt vind ik nog steeds super. Ook de wasbeertjes, vossen en zelfs eekhoorns.

@Marion - Ik vind wit ook niet klinken, maar ja, wie ben ik.

@Anja - We hebben een ongewoon warme week voor begin november.

Tara zei

Hallo Marion en Petra, die lezeres was ik. Wit is bepaald geen scheldwoord, het is neutraal waar blank dat niet is. Er zit namelijk een waarde-oordeel in: blank is geen kleur maar iets dat rein en puur is. In tegenstelling tot zwart. Er is een directe link tussen het woord blank en ons koloniale verleden. Dus juist mensen die zich actief tegen racisme verzetten gebruiken het woord blank niet meer. Die verandering gaat niet van de ene dag op de andere en andere woorden klinken altijd wat vreemd, maar taal verandert. Gelukkig maar. Als je het interessant vindt, is dat wat achtergrond:

https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2213596-blank-of-wit-een-taalstrijd-met-een-politieke-ondertoon.html