Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, november 22, 2020

Over het weekend

Zaterdag

We slapen tot iets na achten uit en maken ons dan klaar om naar Starbucks te gaan. Daar halen we de gewoonlijke koffies en egg bites. Zaterdag is nu onze glas wegbreng dag en de volgende stop is de paarse glasbak. Natuurlijk spelen we onderweg ook Pokemon Go en zien dat het centrum van Vienna nu helemaal voor Kerst versierd is. 

Vooral de locomotief ziet er leuk uit. De kerstman er bovenop heeft een Vienna mondkapje aan. Alle gewoonlijke kerstvieringen in onze stad worden dit jaar virtueel gedaan. Alleen de Vienna brandweer komt zoals ieder jaar met Santa door de straten rijden, maar dat is allemaal van afstand. 

Het enige dat wij echt zullen missen is de Church Street Stroll. Dat is wanneer de kerstboom in Vienna officieel aan wordt gestoken door de burgemeester en er alle leuke en lekkere dingen te krijgen zijn. Nu wordt dat virtueel gedaan, maar het aansteken van de kleine hulstboom, die onze "kerstboom" is, online kijken is niet zo interessant. Wij doen het dus maar een jaartje zonder. 

We halen nog even een acai bowl op voor Saskia en gaan dan aan onze oefeningen. Rick heeft er gisteren een heel aantal van zijn fysiotherapeut gekregen en ik doe mijn op de plaats hardlopen. Intussen kijk ik met Saskia een drag queen competitie, heel interessant. 

Als we klaar zijn halen Rick en ik de kerstversieringen voor de tuin en het deck van zolder. Het is vandaag heerlijk weer, maar liefst twintig graden en daar willen we gebruik van maken. 

Tegen de tijd dat alles beneden is, is het lunchtijd. Rick neemt zijn gewoonlijke Cava salad Ik heb zin in een poke bowl en die bestel ik online van Poki DC. Het is weer zo lekker, jammer dat ze net te ver weg zijn om vaak te halen. 

Voor het huis eet ik het op en begin dan aan de versieringen. Rick gaat even met Saskia naar Whole Foods om haar boodschappen op te halen en gaat daarna ook aan de gang. 

Zoals ieder jaar zijn er  een heel aantal netten, waarvan de lampjes uit zijn. Zo jammer! Er zijn nog genoeg goede om op te hangen, maar we kunnen een drietal meer gebruiken. Rick zet het op zijn Home Depot lijstje. 

Met vereende krachten lijnen we de tuin weer met blauwe lichtjes. Toen de kinderen nog geloofden, begonnen we deze traditie. Onze oprit werd zo Santa's landingsbaan. Wij staan in de buurt bekend als het huis met de blauwe lichtjes.

Rick hangt ook altijd "ijspegel" lichtjes aan het dak van de garage. Ik vind het doodeng als hij zo hoog op een ladder gaat staan, dus houd die ladder goed vast. Het lukt allemaal zonder kleerscheuren, maar ooit zal Rick iemand anders moeten vragen die lichtjes op te hangen!

Tegen vieren hangt en staat alles zoals we het willen. Ik ben altijd vooral gecharmeerd van de verlichte Kerstman laarzen en Mr. en Mrs. Sneeuwpop. Morgen gaan we verder binnen. 

Rick heeft nog puf om naar Home Depot te gaan, maar mijn energie is op. Saskia en ik gaan lui zijn en onze shows kijken. Ik ben aan het 8e seizoen van de British Bake Off bezig. Ik merk dat ik me op het moment weer niet goed op series kan concentreren. Geen idee waarom, maar het komt wel weer. 

Voor ons avondeten houden we het makkelijk. Plaka Grill is vlakbij en hun gyro vlees en taramosalata met komkommer is een van mijn favoriete samengeraapte maaltijden. Saskia heeft van haar dietiste allerlei recepten gekregen en kookt daar een van. Ik ben zo blij dat zij nu beter eet! Dat zal haar gezondheid alleen maar ten goede komen. 

Rick verdwijnt zijn man cave in om zijn X Box spel te spelen en Saskia en ik kijken onze respectievelijke shows. Het is heel gezellig, ondanks dat we niet specifiek iets samen doen. 

Zondag

We hebben een drukke dag voor de boeg en staan nog voor achten op. Onze eerste actie is natuurlijk weer ontbijt van Starbucks halen.

Daarna zijn we precies als de markt opent bij het Mosaic District. Daar haal ik mijn bestelde cantharellen van King Mushroom en de flessen groentensap van Greenheart Juice op. 



Thuis halen we Saskia op en rijden dan naar Berryville. Na een uurtje door het mooie Virginiaanse landschap gereden te hebben, komen we bij de Moose Apple Christmas Tree Farm. De eigenaar daarvan, Paris, was vroeger Ricks wiskunde leraar. 
Dit keer gaan we niet zelf onze kerstboom omzagen. We hebben er een van tenminste 2,25 meter hoog nodig en liefst 2,5 meter. Je eigen kerstboom omzagen is zo populair in dit gebied dat de meeste boerderijen alleen nog maar kleinere bomen hebben.

Paris liet Rick weten dat hij vandaag hogere, al omgekapte bomen zou krijgen. Dit zijn concolor en fraser firs, die hun naalden, zolang je water blijft geven, niet zullen verliezen. Dit is het vroegst ooit dat we onze echte kerstboom halen, dus we zullen zien. 

Onze keuze is snel gemaakt, want de eerste concolor, die we zien, is mooi van vorm en precies wat we zoeken qua hoogte. We kijken nog wat bij de andere bomen, maar daar zit niets beters bij. De boom wordt in een net gewikkeld en op onze auto geladen en dan gaan we binnen het uur alweer huiswaarts!

Onderweg stoppen we in Reston. Daar zoekt Rick nog wat meer kerstbier bij Total Wine. Saskia haalt wat dingen van Whole Foods en ik ga kerstbenodigdheden bij Michaels kopen. Ik wil nieuwe strikken voor onze trap en we hebben nieuwe kerstboomslingers nodig. Blij dat we dat allemaal gedaan hebben rijden we naar Vienna.

Daar halen Rick en ik allebei een salade van Subway als lunch. Saskia maakt haar lunch thuis. Amazon bracht een pakketje, terwijl we weg waren. Annette verrast me met het Kind van de Mandelorian, een serie, die ik al een tijd wil kijken. 

Dit is wie Annette voor haar dagelijkse themafoto's gebruikt. Orion denkt dat hij voor hem is, maar hij gaat boven mijn bed leven, waar Orion er niet bij kan.
David, mijn zwager, belt en Rick heeft al een tijd niet met hem gesproken. Ik laat ze bijpraten en haal ondertussen de trap versieringen van zolder. Dat is altijd een heel gedoe om aan te brengen. Ik ben blij dat ik een paar nieuwe slingers heb gekocht, want twee doen het niet meer. De nieuwe strikken staan er mooi bij. 

Als Rick klaar is met bellen halen we de rest van de spullen van zolder. Ik zet het nepboompje op en de kabouters komen ook weer tevoorschijn. De voor- en eetkamer zijn zo versierd en de keuken ook. Als laatste komt de woonkamer met de sokken. Daarvan nog geen foto, want nu staat de kerstboom er nog onversierd naast. 


Vrijdagavond kregen we ons eten van Cafe Renaissance op hun servies mee. Ik ga de borden terugbrengen. Saeed kent mij inmiddels ook goed van de Vienna Foodies Facebook groep, waar ik zijn restaurant al meerdere malen heb aangeraden. Hij maakt een lekker drankje voor mij en Rick. 

Het is een champagne cocktail, dus thuis moeten we er wat champagne indoen. Ik versta niet hoe de cocktail heet, maar Rick en ik vinden hem allebei heel lekker. Zo aardig weer, we moeten binnenkort zijn nieuwe terrasverwarmers gaan uitproberen. 


Intussen heeft Rick met Saskia's hulp de kerstboom in de stand gekregen. Hij heeft een vervanging gekregen voor de stand van vorig jaar, die niet goed openging. Met een paar trappen staat deze boom weer keurig recht. 

De rode, groene en witte lichtjes gaan erin en dan de slingers, die ik eerder bij Michaels kocht. Ik dacht teveel daarvan gekocht te hebben, maar deze boom is zo breed aan de onderkant dat het bijna niet genoeg is. Dan maar niet achter de boom langs, zo past het perfect.

We nemen even rust en bestellen dan avondeten. Saskia van Sunflower en Rick van Istanbul Blue, ik twijfel tussen die twee. Ik vind het eten van Sunflower heerlijk, maar uiteindelijk kies ik toch voor het Turkse levergerecht. Volgende keer wordt het Sunflower.
Na het eten heeft Rick nog energie om te beginnen aan de boomversieringen. Hij drinkt er zijn jaarlijkse eggnog met rum bij. Ik vind dat best lekker, maar zo zwaar! 

Zo'n grote boom zal wel een paar dagen duren voor hij volgehangen is. Ik zie weer uit naar de jaarlijkse favorieten. Het brengt ieder jaar weer zoveel gezelligheid.


En zo is het weekend weer voorbij. Het is altijd weer een hele klus om voor Kerst te versieren, maar dan hebben we ook heel veel gezelligheid en lichtjes. 

Allemaal een heel fijne week gewenst!



8 reacties:

Anoniem zei

Jullie zijn er dit jaar al extra vroeg bij om jullie huis voor Kerst te versieren.
Heel mooi.
Zo kunnen jullie lang genieten van de gezelligheid rond Kerst in deze nare tijden.
Groeten van Hilde uit B.

Anja L. zei

Ik heb vorige week wat lampjes in de boom in de tuin gedaan maar natuurlijk zijn er weer lampjes stuk! Gelukkig branden er nog genoeg. Het staat ook zo gezellig als ik aan het sporten ben 's avonds.
'The Child' is zo leuk, wij hebben ook een grote en een kleine maar onze kat is bang voor de grote, ik denk dat het door de ogen komt.
Fijne maandag!

Petr@ zei

Wat leuk dat je "the Child" hebt gekregen! Grappig hoe Orion ermee aan de haal wil gaan.

Jullie huis ziet er weer prachtig uit! Ik denk dat ik dit jaar ook vroeger begin (ik ben altijd heel laat) maar uiteraard niet voor 5 december.

Marion2 zei

Wat hebben jullie een berg werk verzet in het weekend! Maar het resultaat is er wel naar, want het ziet er heel gezellig uit. De boom heeft echt een perfecte vorm. En wat superhandig dat hij niet uitvalt zolang je hem water geeft. Hoe heet deze soort precies?
Ik koop altijd een Nordmann, maar die gaat bij ons niet langer dan twee weken mee.

Haha, die Orion. Heel cute dat hij denkt dat de knuffel voor hem is.

Anoniem zei

Ieder jaar toch een gezellige bezigheid de kerstboom optuigen.Die boom kon ik niet thuis brengen maar Google biedt altijd uitkomst.Heb nog nooit van een concolor gehoord.Ook niet van een fraser fir wel van een Douglas fir.Die had Cathy altijd. Ik heb altijd een Nordmann gehad, bleef zeker 3 weken staan. Mits bij voldoende water. Omdat ik niet naar Cathy kan dit jaar, bah wat vervelend toch, heb ik nu 2 dwerg sparren gekocht i.p.v. een grote Nordmann. Vorige week bij het tuincentrum en gelijk maar 2 kerststerren en 2 Gaultheria ( bergthee,plant met rode besjes) voor bij de deur meegenomen. Inmiddels heb ik de guirlandes langs het raam en op het dressoir geinstalleerd. De boompjes komen van de week aan de beurt.
De afgelopen jaren waren Cathy en ik altijd druk in de weer om de drie bomen te versieren.In de voorkamer de allergrootste van 4 meter( het plafond is daar bijna 6 meter hoog) en de 2 kleinere in eetkamer en zitkamer.Het lukt ons wel dit in 1 dag voor elkaar te krijgen.Alle drie inmiddels kunstbomen , hoef je alleen maar in elkaar te zetten en de contacten voor de lichtjes te verbinden. Dan de kerstballen e.a. en tot slot de slingers. Zo doe ik het al mijn hele leven lang. Net zoals we altijd witte lampjes hebben en die vind ik het mooiste.
Ik vind die kerstlaarzen zo leuk. Cathy had vorige jaar een grote kerstman bij de postbox staan maar die was na een paar dagen verdwenen. Hoe de dief binnen gekomen is blijft een raadsel. De straat is met een hek afgesloten en dat krijg je niet zo maar open.
Jullie staat een gezellige week te wachten en dat moet ik ook al aan me laten voorbij gaan. Geen Thanksgiving dit jaar. Een hele fijne week met Saskia thuis en natuurlijk met Katja en Kevin die gezellig op donderdaag aanschuiven.
Groetjes Wil

Anoniem zei

Wat een druk weekend. Maar het resultaat mag er wezen. Het ziet er schitterent uit. Ik vind jullie trap zo mooi. Kan zo in een film.
Fijne week, Bea

Anoniem zei

Zo hee ,geweldig ,wat hebben jullie veel versierd.
Het ziet er erg gezellig uit dat alles,heel mooie kerstboom in de kamer.
Die sneeuwpoppen buiten bij jullie voordeur,zijn die nieuw,
weet even niet meer ,of jullie die al hadden?
nog een 5 weken en dan is alweer het jaar om,
ongelofelijk hoe snel dat weer om gegaan is...
Nog gefeliciteerd met Rick zijn verjaardag,wel laat,maar even goed van harte!
Heb nog een leuk kort filmpje voor je,van een jonge kolibri.
Leuk om dat van kortbij zo te zien:

Man voert een jonge kolibrie,tot hij weg kan vliegen.
Bekijk aan het eind de blik in zijn ogen. Kolibrie redding

https://www.youtube.com/watch?v=URjAZwhZ334

groetjes Joke



Petra zei

@Hilde - Ja, het vroegst ooit voor onze grote boom! Het brengt inderdaad weer veel gezelligheid.

@Anja - Grappig dat jullie kat er bang voor is!

@Petra - Gewoonlijk wachten wij tot Thanksgiving, maar dit jaar is anders.

@Marion - Het is een concolor fir, een soort naaldboom, die in Europa niet voorkomt.

@Wil - Echt heel naar dat je dit jaar je dochter niet kunt zien! Vooral omdat je altijd rond deze tijd ging. Ik heb erg met je te doen! Hopelijk gaat het volgend jaar allemaal weer gewoon.

@Bea - Ik was zo blij toen we zo'n trap kregen, ik zag meteen voor me hoe hij er met Kerst uit zou zien, ha ha.

@Joke - Ja, die sneeuwpoppen hadden we al. Leuk filmpje, dank je wel!