Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, november 17, 2020

Over een fibromyalgie dinsdag

Het heeft vannacht gestormd en het was flink koud. Ik heb in mijn superzachte nieuwe pyjama geslapen en ik ben nog niet klaar op te staan als Rick dat doet. Tot nu toe lukt het me nog voor achten beneden te zijn en dat is prima in dit seizoen. 

Rick heeft een vroege vergadering en direct, nadat ik mijn ontbijt verorberd heb, gaan we naar de Starbucks het dichtst bij ons. Ik voel nu al dat dit een pijndag gaat worden.

Zaak dus om als Rick aan het werk gaat meteen met mijn hardlopen op de plaats te beginnen. Eigenlijk wilde ik de elliptische machine doen, maar mijn teen doet nog teveel pijn als ik dichte schoenen draag. 

Terwijl ik bezig ben, vliegen de vogels af en aan op onze voeders. Ook het Blue Jay paar komt en passen maar net in een van de voeders. Het zijn mooie vogels in de gaaienfamilie. Ik kan nog net een paar foto's van het vrouwtje maken. Met de telefoon gaat dat niet zo goed. Ik moet mijn echte camera klaar leggen 's ochtends. 

De wind huilt intussen om het huis, al is het wel mooi zonnig weer. Die wind maakt het te koud om buiten te zitten en  is er debet aan dat mijn fibromyalgie opspeelt. Ieder jaar opnieuw hoop ik dat het niet zo erg terug zal komen en dan zijn er zeer teleurstellende dagen als vandaag. 

Dinsdag is virtuele lunch met Judith dag. Samen met Paddington ga ik mijn salade van Subway halen en ben net op tijd terug voor ons video bellen. Zoals iedere week vliegt het uur om en moet Judith zich gaan voorbereiden op een afspraak. 
Intussen ben ik doodmoe en alles doet pijn. Rick komt na een vergadering uit zijn kantoor en vraagt hoe het gaat. Ik antwoord eerlijk dat ik moed aan het verzamelen ben om ons avondeten van Whole Foods te gaan halen. 

Rick beveelt me op mijn stoel te blijven rusten. Hij zal na zijn werk die zalm wel gaan halen. Dankbaar doe ik dat en Orion houdt me gezelschap. Het stormt ronduit buiten dus dit is ook wel knus. Ik kijk een paar Netflix shows en dan is het zo vijf uur. 
Rick gaat de zalm halen en komt terug met een paar lekkere borrelhapjes. Dan maakt Rick ons eten. De Whole Foods kant en klare zalm is altijd weer zo lekker! Helemaal perfect bereid, ik denk niet dat ik dat ooit in de air fryer kan nadoen. Daarbij hebben we bloemkool tots en spinazie. 

Verder is er geen nieuws uit New Jersey. Kevin is vandaag getest en moet snel het resultaat hebben. Het gaat helemaal mis in dit land. Vanuit de federale regering wordt uit het ene kamp aangedrongen op heel voorzichtig zijn en mondkapjes dragen etc. 

Maar Trump en kornuiten kan het allemaal niets schelen, die roepen nog steeds over fraude tijdens de verkiezingen. Iedere rechtszaak, die ze aanspannen, wordt weggezwaaid door de rechters vanwege gebrek aan bewijs. 

En zo eindigt deze dinsdag. Allemaal een heel fijne woensdag gewenst!

 

4 reacties:

Anja L. zei

Wat vervelend dat je zo’n pijn dag had.
Ik vergeet ook steeds om mijn echte camera bij de hand te houden in de huiskamer. De vlaamse gaaien en eksters hangen steeds in de pindaslinger en met de telefoon krijg ik daar ook geen goede foto’s van.
Hier gaan de besmettingen weer omlaag ik hoop dat dat zo blijft.
Ik hoop dat de woensdag beter gaat.

Petr@ zei

Wat een rotdag! Lief dat Rick de zalm is gaan halen zodat jij de deur niet meer uit hoefde.

Wat een afschuwelijke man is die Trump toch! Ik las gisteren dat hij weigert om informatie over het Covid beleid te delen met Biden, ondanks aandringen van medisch specialisten. Alleen maar omdat meneer niet accepteert dat hij verloren heeft.

Anoniem zei

Ja die koude wind en die koude vochtige dagen,zijn kwelgeesten in dit jaar getijde.
Zeker als men daar gevoelig voor is.
Konden we maar een winterslaap houden he,dat die koude maanden,
sneller voorbij zouden gaan.
Maar het is niet anders,als we verders maar gezond blijven,
dat is nu het het belangrijkste.

Wat ik raar vind,dat Trump zo blijft protesteren nu hij verloren heeft.
Echt iemand die niet tegen zijn verlies kan!
Heb ik hier in Nederland nog nooit meegemaakt zoiets,
tenminste dat herinner ik me niet.

gr Joke

Petra zei

@Anja - Vandaag lukte het me een goede foto te maken.

@Petra - Het is onvoorstelbaar, maar vooral ook dat de Republikeinen in het Congres hem dit alles laten doen.

@Joke - Een winterslaap lijkt me heerlijk! Wij hebben dit Trump gedoe ook nog nooit meegemaakt hier in de VS.