Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, november 04, 2020

Over een gespannen dag

Gisteravond ben ik op tijd naar bed gegaan, want het werd wel duidelijk dat er geen winnaar zou komen. Midden in de nacht vroeg ik Rick wat de stand was en die zei dat het nog wel dagen kan duren voor de uitslag bekend is. Ik heb daarna heel slecht geslapen van angst dat we nog vier jaar met deze narcist opgezadeld worden.

Rick en ik staan wel rond zevenen op, maar voelen ons ietwat geradbraakt. Dat Trump toch weer miljoenen stemmen kreeg en dan vooral van blanken stemt me heel verdrietig. Zoveel mensen, die nog vier jaar racisme, ongelijkheid, en meer helemaal okay vinden.

Tijdens mijn ontbijt lees ik Twitter en kijken we naar het nieuws. Waarschijnlijk gaat Biden winnen, maar ik geloof dat pas als het zeker is wat nog een paar dagen kan duren. 

Rick en ik maken ons dagelijkse ritje naar Starbucks. Ik probeer me maar voor te houden dat er verder niets aan ons leven zal veranderen. Dat klinkt egoistisch, maar met de stress van de pandemie kan ik er niets meer bij. 

 Mijn sporten besluit ik op te delen. Ik begin met een half uur op de elliptische machine en daarna ga ik voor het huis in de zon de rest van mijn stappen doen. Mijn uitzicht doet mijn ziel goed. De boom voor ons huis is nog vrij groen, maar begint ook te kleuren. 
Met dit lekkere weer haal ik weer een salade van Subway als lunch. Dit keer heb ik de steak and cheese salade. Zo heb ik ook meteen alle groentes voor de dag binnen, al bestaan al mijn maaltijden gedeeltelijk uit groentes. Rick maakt weer zijn lunch en we eten samen voor in de zon op de stoep. 

Dan rijd ik naar Total Wine & More waar ik mijn favoriete sauvignon blanc, Brancott, heb besteld. Ze hadden hem een tijdje niet, dus zodra ik zag dat het weer op voorraad was heb ik het meteen gekocht. Ik laat de winkel weten dat ik er ben en dan wordt de wijn keurig achterin mijn auto gezet.

Mijn cantharellen zijn op en ik ga nieuwe paddenstoelen kopen bij Whole Foods. Dit keer valt mijn keuze op shiitake paddenstoelen. Die zitten vaak in Aziatische gerechten, dus ik hoop dat ze gewoon roergebakken ook lekker zullen zijn. 

Tot mijn teleurstelling is onze geliefde gerookte zalmsalade uitverkocht. Hopelijk niet permanent, want hij doet Rick en mij aan Dads zalmdip denken. We hebben daar wel een recept van, maar het wordt nooit zoals Dad het maakte. 

Tijd voor mijn wandeling door de kleurrijke buurt, het is zulk mooi weer. Ik neem Paddington mee en zie dat hij zomaar in bomen kan klimmen. De bomen in de eerste foto zullen helaas binnen afzienbare tijd gekapt worden. Wij hebben daar gemengde gevoelens over, want ze maken het ook moeilijk om linksaf te slaan, aangezien je niet kunt zien of er auto's aankomen. 



Het is warm genoeg om in mijn hangmatstoel op het deck te gaan zitten. Ik moet bekennen dat ik het niet kan laten Twitter telkens te checken. Ook bij het schrijven van dit blog ziet het er goed uit voor Joe Biden, maar nog geen eindresultaat. 

Intussen doet de Trump campagne er alles aan om de verkiezingen ongeldig te verklaren. Allerlei leugens over het tellen van de stembiljetten, rechtszaken aanspannen etc. Hopelijk lukt daar niets van, want dan kunnen we onze democratie wel gedag zwaaien. 

Joe Biden houdt een goede speech en klinkt zo presidentieel en verenigend, ik word er emotioneel van. Laat deze man alsjeblieft winnen! Intussen voel ik me zo ontzettend gespannen. Het is niet ongewoon dat verkiezingsresultaten lang duren en nu helemaal vanwege de pandemie, maar ik hoop zo dat we morgen een zucht van verlichting kunnen slaken!

Rick grilt wat worstjes voor het avondeten en ik maak er kerstomaatjes, augurk en olijven salade bij. Verder hebben we er bloemkool puree bij. Ik heb niet veel eetlust, maar het smaakt lekker. 

Op het moment is het allemaal speculatie op het nieuws, maar Rick kijkt er graag naar. Ik computer dan maar wat en zal zeker vroeg naar bed gaan. Hopelijk slapen we vannacht wat beter. 
 

8 reacties:

Pascale zei

Ik vind het ook verschrikkelijk dat er zoveel mensen zijn die door willen gaan met Trump aan de leiding. De eerste keer kon ik hun die keus misschien nog vergeven, maar nu? Na alles wat hij de afgelopen vier jaar heeft laten zien? Niet te begrijpen, en het maakt me diep bedroefd.

Verder zit ik ook de hele dag al onrustig te draaien. Gelukkig kwam mijn dochter een poosje langs om in onze achtertuin te studeren (ook hier een warme dag vandaag) - dat gaf weer wat afleiding. De tv kan ik ook niet uitstaan, al dat gezwam en dat constant maar speculeren wat er gaat gebeuren met de stemmen die nog niet binnen zijn - zo zinloos. Dus mijn man gaat ook naar de basement als hij wil kijken!

Deze onzekerheid is zo slopend - maar ik weet ook waarachtig niet of ik het uiteindelijke antwoord wel kan verdragen!

Anja L. zei

Ik snap de mensen niet, hoe kun je nu nog 4 jaar verder willen met zo’n narcist!
Probeer maar veel naar buiten te gaan en van de mooie herfstkleuren te genieten.
Fijne donderdag.

Nel zei

Ben het helemaal met jullie eens, wat een narcist die man. Wat je van hem ziet, daar lopen de rillingen van over mn rug. Zodra hij zn mond opendoet, gaat bij ons het geluid uit. Wij willen die vreselijke stem echt zo weinig mogelijk horen.
Ik kan helemaal begrijpen dat jullie heel erg ongerust zijn over hoe hij, against all odds, de telling zou kunnen gaan beinvloeden. Ik hoop en bid met jullie dat Joe gaat winnen.

Heel veel sterkte de komende dagen.

Petr@ zei

Het lijkt er op dat Biden gaat winnen maar niks is nog zeker natuurlijk. En dan krijg je nog een nasleep van Trump die van alles ongedaan wil laten maken. Hopelijk komen er ook niet teveel rellen maar ik hou mijn hart vast. En dan woon ik nog aan de andere kant van de oceaan, ik leef mee met jullie die er midden in zitten en uiteindelijk met de (nieuwe) president moeten leven.

Grappig hè, hoe je uiteindelijk een gerecht nooit hetzelfde krijgt zoals een ander het maakt, ook al maak je het exact hetzelfde. Zo heb ik dat met de zuurkool ovenschotel van mijn ouders.

Anoniem zei

Ik heb er al onrustig van geslapen, dus ik kan me jouw spanning helemaal voorstellen!
Afwachten en ondertussen heel hard blijven duimen!!

Groetjes, Karin.

Tara zei

Hi Petra, ik lees af en toe mee. Wat goed dat jij je ook druk maakt om racisme en ongelijkheid. Juist daarom vind je het wellicht interessant om te weten dat het woord ‘blank’ in Nederland steeds minder gebruikt wordt vanwege de lading die het heeft. We spreken net als in het Engels sinds een paar jaar vaker van ‘wit’. Ik kan me voorstellen dat jij dat soort veranderingen in de taal niet meekrijgt.
Op een goeie uitslag, groeten!

Petra zei

@Pascale - Ik probeer gewoon verder te leven, maar niet makkelijk inderdaad. Maar wij kunnen niets doen dus ik houd me voor dat het geen nut heeft mijn hele dagen ermee te verpesten.

@Anja - Ja, ik probeer me ver van het nieuws en behalve Facebook social media te houden.

@Nel - Met deze pandemie heb ik ook wel gezien hoezeer de staten autonoom zijn en wij wonen in een Democratische staat. Dus daar ben ik wel heel blij om nu.

@Petra - Ja, het zal ook wel zo zijn dat je er een bepaalde emotie bij hebt en het dan thuis niet zo smaakt zonder die emotie.

@Karin - Ik probeer me ook hard voor te houden dat er in ons leven feitelijk weinig zal veranderen. Egoistisch, maar anders ga ik eronder door.

@Tara - Dank je wel! Ja, na 37 jaar is mijn Nederlands vast weleens archaisch. Ik lees wel veel op internet e.d. maar dat is me dus nog niet opgevallen.

anoniem zei

Blanke vla is trouwens een heel lekker toetje. Veel linkse mensen gaan overal iets achter zoeken. Zo wordt het begrip slavernij ook steeds meer opgerakeld en uitgebuit door diverse landen zoals Suriname om maar geld binnen te halen dmv. herstelbetalingen te eisen van Nederland. Smerige politiek is dat. Waar blijven ze nu met processen tegen China ivm. Corona? Opvallend stil. Zijn ze bang voor China? Daar lijkt het wel op. En Trump is alleen uit op macht en het volk interesseert hem geen barst.