Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, november 13, 2020

Over vrijdag

Gelukkig heeft mijn hand me vannacht niet wakker gehouden, al ziet het er nog niet veel beter uit. Bij het opstaan neem ik mijn tweede antibiotica tablet en naarmate de dag vordert wordt volgens mij de zwelling iets minder. 

Rick is natuurlijk al op als ik om acht uur beneden kom. De koffie staat klaar en ik maak mijn paddenstoelen, tomaat en ei ontbijt. Ik blijf het heerlijk vinden, die combinatie tomaat en champignons. 
Tijdens onze dagelijkse rit naar Starbucks zie ik gelukkig nog meer dan genoeg herfstkleuren om van te genieten. Langzaamaan komt de zon tevoorschijn en dan ziet alles er sowieso al een stuk vrolijker uit. 

Als ik mijn stappen bijeen heb, doe ik mijn breinspelletjes. Elevate is echt moeilijk en ik leer er zoveel nieuwe Engelse woorden mee! Het goede is ook dat ze telkens terugkomen en dan blijven ze op een gegeven moment hangen. 

Voor de lunch halen Rick en ik dit keer beiden een salade van Subway. Het is inmiddels 17 graden en lekker genoeg om in de zon voor het huis te eten. Helaas is het voor Rick een dag vol conference calls, dus hij kan er niet zo lang van genieten. 
Na de lunch ga ik Vienna in en maak onderweg wat foto's van een paar bomen, die bij de speeltuin staan. Een is een ander soort esdoorn (ik wist voor ik hierheen verhuisde niet dat er zoveel verschillende esdoorn soorten zijn), die er langer over doet om zijn bladeren te verliezen. 


In het centrum parkeer ik en ga op zoek naar mijn Paddington foto voor vandaag. Dat wordt het leuke Viva Vienna bankje. Vorig jaar stonden die bankjes overal in Vienna en in november zijn ze geveild voor een goed doel. Deze heeft de stad zelf gekocht en staat hier nu permanent. 
Men is ook druk bezig met kerstversieringen. Ik vind het altijd vrolijk, die uithangbordjes en kerstgroen en rood. Hopelijk winnen we de prijsvraag van Maker's Mark, want dan wordt ons stadje professioneel versierd. 
Op weg naar huis kom ik nog een aantal mooie bomen en struiken tegen. Die Japanse esdoorn, waar ik eerder deze week foto's van nam, is nog steeds prachtig. Ik vind ze eigenlijk ieder seizoen heel mooi, misschien moeten we er een in de tuin zetten. 






Al vind ik de eekhoorns heel leuk, het op de vogelvoeders springen moet afgelopen zijn. Zij krijgen hun eigen maiskolven. Bij het vullen met vogelzaad verplaats ik degene, waar de eekhoorns met gemak op kunnen springen, naar het zelfde raam als de andere twee. Ik heb al vogels op alle drie tegelijk gezien, dus hopelijk is dit een goede oplossing. 
De rest van de middag ga ik voor het huis in de zon zitten. De Happy Color app heeft nu ook Disney platen en daar kleur ik deze leuke van. Ik vind het altijd een puzzel om de in te kleuren nummers te vinden. 
Rick maakt intussen de voortuin vrij van bladeren en stelt dan voor happy hour in de hot tub te houden. We hebben nog twee haringen over en ik snijd die in stukjes. Rick heeft het laatste biertje van zijn huidige tap, dus daar moet een nieuwe komen. Ik drink de sake bloody Mary, die me altijd weer aan het strand doet denken. 

We bubbelen een uurtje tot het donker wordt. Rick zegt dat het zijn nek geholpen heeft. Daar ben ik blij om, want hij loopt al een paar dagen helemaal voorover gebogen. Ik heb ook een heel goed masseerapparaat dat Rick vanavond gaat gebruiken. 


We hebben zin om vroeg te eten en op vrijdag proberen we altijd een restaurant, waarvan we nog niet vaak besteld hebben. Dit keer wordt het zelfs een Frans restaurant, Parc de Ville, waar we nog nooit eten van hebben gehaald (het restaurant opende net voor de pandemie).

Nou, dat gaat veranderen, want ons eten is om je bord bij af te likken! Ik heb de forel amandine en alles is perfect bereid. De haricots vert, de venkel puree en de forel zijn een perfecte combinatie. Rick vindt zijn rundvlees gerecht ook heerlijk. Dit is zeker voor herhaling vatbaar!
Wat een heerlijk begin van het weekend en het lijkt erop dat we vrijdag de 13e in 2020 zonder kleerscheuren hebben overleefd. Biden heeft nu nog meer kiesmannen en Trump versprak zich bijna door het over de volgende administratie te hebben. We komen er wel en de komende vier jaar zullen veel minder stressvol zijn. 

Hoewel Virginia's gevallen nog lang niet zo erg zijn als in andere staten (wij zijn nummer 43 op de lijst van staten, dus maar 7 staten hebben minder dagelijkse positieve testen) heeft onze gouverneur toch meer restricties aangekondigd. Hij wilde niet wachten tot het echt erg wordt. Ik ben zo blij een arts als gouverneur te hebben! Hij aarzelt niet om te handelen indien nodig. 

Allemaal een heel fijn weekend gewenst!

4 reacties:

Marion2 zei

Wij hebben een Japanse esdoorn in de tuin, maar het is in ons geval meer een struik dan een boom. Die felrode bladeren in de herfst zijn zo ontzettend mooi. Je blijft ernaar kijken. Inmiddels zijn ze er allemaal af gevallen en is hij kaal. Ik zou zeggen: doen.

Wat een geluk dat jullie zo'n goede gouverneur hebben. Hopelijk wordt er met de nieuwe president voor alle staten een strikt beleid ingevoerd. Ik geloof dat het daar wel naar
uitziet.

Wat ziet dat er naar uit met je hand en arm. Veel beterschap!

Petr@ zei

Fijn dat jullie gouverneur zo snel handelt. Ik vind het hier op dit moment maar een zooitje. Hoewel de cijfers wel gedaald zijn, vind ik ze nog lang niet acceptabel. En dan toch de bioscopen en pretparken na 2 weken al weer open gooien. Geen idee of daar besmettingen vandaan komen maar het lijkt me iets waar we best een poosje zonder kunnen. We wachten het allemaal maar weer af.

Anoniem zei

Zo een leuk idee, de foto's met Paddington.
Het is zo triest om te zien en te horen hoe die dwaas van een Trump zijn hersenloze aanhang maar blijft voorliegen.

Fijne zondag,
Bea

Petra zei

@Marion - Er is volgens mij ook een struik versie Japanse esdoorn. We hebben hier althans twee soorten.

@Petra - Ons zie je in ieder geval voorlopig niet in bioscopen, pretparken of andere gelegenheden met veel mensen.

@Bea - Iedere dag een Paddington foto vinden is inderdaad erg leuk. De anderen in de groep hebben andere objecten en het is iedere keer weer een verrassing wat die gaan doen.