Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, november 16, 2020

Over maandag

Mijn week begint wat minder, want mijn nek is helemaal stijf als ik opsta. Rick stelt voor nu in de hot tub te gaan, maar dat is me teveel gedoe. Als ik geen personal training zou hebben, misschien. 

In plaats daarvan schenk ik een warme kop koffie in en maak mijn paddestoelen, tomaat en gepocheerd ei ontbijt. Het is iedere ochtend weer smullen. Ik hoop dat Whole Foods die wilde paddestoelen in voorraad blijft houden. 

Voor Rick klaar voor zijn werk naar beneden komt, doe ik vast wat passen op de plaats. Als we naar Starbucks vertrekken, heb ik er al 2500 en mijn nek voelt iets losser aan. Niets is zo goed als beweging!

Tijdens de rest van mijn cardio geniet ik van de nitro brew. Een koude koffie is erg lekker als je je inspant. Dan is het tijd om naar personal training te gaan. 

Het is frisjes met een fikse wind, maar de zon schijnt dus ik pak mijn fiets. Ik ben blij dat ik voor het eerst dit seizoen een das om mijn nek heb gedaan. Die is nodig en kou op mijn nek kan ik er niet bij hebben.

Bij Sharon aangekomen knapt het elastiekje van mijn mondkapje. Gelukkig heeft zij een voorraadje. het blijft vreemd om met mondkapje op te sporten. We ontzien mijn nek en schouders. Dat is niet moeilijk, want er zijn meer dan genoeg andere oefeningen om te doen. 

Rick vroeg mij Sharon te vragen of hij zijn knieoefeningen goed interpreteert. Dat doet hij en Sharon geeft nog wat andere aanwijzingen. Daar zal Rick blij mee zijn, want hij wil zijn knie voor begin december ski klaar hebben. 

Na de personal training besluit ik een omweg naar huis te nemen. Even lekker door de buurt fietsen en die heuvels zijn goed voor mijn beenspieren. Het wordt langzaamaan een beetje zoeken naar herfstkleuren, maar ze zijn er nog steeds. 




Het is nog wat vroeg voor lunch als ik thuiskom en ik ga voor het huis in de zon mijn breinspelletjes doen. Terwijl ik daar zit landt er een rode admiraal vlinder op de chrisanten. Dat is laat in het jaar voor een vlinder!

Voor mijn lunch haal ik een slawrap met garnalensalade van The Italian Gourmet. Hier word ik inmiddels ook herkend. Het is weer smullen geblazen in het zonnetje voor. Wel moeilijk te eten, maar oh zo yummy!
Rick heeft vanmiddag zijn eerste doktersafspraak sinds de operatie. Zijn hechtingen gaan eruit en hij heeft een hele lijst vragen mee. Hij loopt steeds beter, maar zijn knie is nog te opgezwollen volgens de dokter. Dat kan een mogelijke ontsteking betekenen en nu hebben we dus allebei antibiotica (mijn arm ziet er stukken beter uit). 

Als ik niet zo'n pijn aan mijn verdomde teen had, zou ik met dit perfecte weer gaan wandelen voor meer stappen. In plaats daarvan ga ik maar fietsen, ook leuk. Onderweg fotografeer ik weer een aantal blaadjes. 


Paddington is mee en mijn doel is het Community Center. Daar poseert Paddington met het standbeeld van boeken en twee kinderen. Door Paddington realiseer ik me dat er best veel interessante dingen te zien zijn in Vienna. 
De rest van de middag ga ik voor zitten lezen. Het is bijna te warm uit de wind en te koel in de wind, dus ik wissel af. Op 16 november buiten kunnen zitten is gewoon een groot cadeau. 

Tegen de tijd dat Rick terugkomt van zijn doktersafspraak is het tijd voor happy hour. We maken de laatste paling soldaat, stukje voor klein stukje peuzelen we hem op. We zitten in de bar en kijken het nieuws. Er verandert eigenlijk niets. We hebben een Covidioot in het Witte Huis en een volwassene, die in januari president zal worden. 

Rick gebruikt zijn omelet-bak kunsten weer eens. Hij maakt een flinterdun omelet en vult dat met fijngesneden drie kleuren paprika en ui, champignons en blokjes ham. Het is iedere keer een heerlijk ontbijt als avondeten. 

De hele dag hebben we nieuws van Katja gekregen over Kevins familie's coronavirus testen. Kevin was vandaag thuis, wachtend op wat zijn leidinggevenden vinden. Kevin heeft zich ver van iedereen gehouden en niet meegegeten van de verjaardagstaart, waarop zijn nichtje de kaarsjes uitblies. 

De beslissing is dat Kevin morgen weer kan werken. Zijn zus testte negatief, maar zijn moeder is kortademig. Kevins ouders zijn ouder dan wij en zeker in de risicogroep. Ik hoop van harte dat ze snel beter worden. 

Jullie zullen vast horen hoe erg het hier de VS gesteld is. Ik vrees met grote vrezen voor de staten, waar het virus om zich heen grijpt en waar er maar weinig ziekenhuisbedden zijn. En toch blijven sommigen van die gouverneurs het hoofd in het zand steken, dankzij Trump. Nogmaals ben ik blij een arts als gouverneur te hebben. 

5 reacties:

Petr@ zei

Balen dat Ricks knie minder goed hersteld dan gehoopt. Hopelijk doet de antibiotica zijn werk.

Is het bij jullie niet zo dat je standaard een periode in quarantaine moet na contact met een besmet persoon? Hier 10 dagen indien je minimaal 15 minuten binnen anderhalve meter bij iemand in de buurt bent geweest. Helaas denken hier ook veel mensen dat als ze zich laten testen en de test is negatief, ze overal weer heen kunnen ook al zijn de 10 dagen nog niet voorbij. Tja, zo kom je natuurlijk nooit van het virus af.

Hopelijk komt Biden straks met een landelijk beleid al zou het fijn zijn als nu alle staten zich al aan de basis regels zouden houden.

Anja L. zei

Ieks, kaarsjes op een taart uitblazen, dat kan toch helemaal niet nu! Een goed idee van Kevin om niet mee te eten van die taart.
Ik hoop voor Rick dat zijn knie snel in orde is.
Jullie mogen inderdaad blij zijn met jullie gouverneur.
Fijne dinsdag!

Marion2 zei

Het heeft even geduurd voor ik doorhad dat het in de VS afhankelijk is van je politieke voorkeur of je al dan niet de coronaregels volgt. Dat verzin je toch niet. Als je er bij nadenkt, is dat echt heel eng (follow the leader)en dom. Ik hoop dat deze mensen nog tot rede te brengen zijn.

Zijn eetbare paddenstoelen niet zo populair in de VS? Hier zijn ze namelijk volop te koop. Bij onze groenteboer liggen heel veel soorten: cantharellen, shiitaki, oesterzwammen, portobello's en soorten waarvan ik de naam niet ken. Ik mag ze graag eten.

De wraps zien er goed uit. Een goede vondst om slabladeren in plaats van deeg te gebruiken.

Anoniem zei

Het klinkt als een heel lekker ontbijtje.

Het blijft fascinerend dat zoveel miljoenen mensen klakkeloos die mafkees volgen.
Sterkte met Rick zijn knie en jouw arm en teen.
Groet,
Bea

Petra zei

@Petra - Ja, 10 dagen quarantaine, maar daarvan waren er al 8 voorbij tegen de tijd dat Kevins moeder het aan Kevin liet weten. Zo raar dat ze een hele week wachtten en Katja betwijfelt of zij wel in quarantaine zijn gegaan meteen daarna. Maar Kevin is ook niet binnen anderhalve meter van zijn vader geweest dus die 15 minuten en anderhalve meter gaan voor hem niet op.

@Anja - Toen Katja dat van die taart vertelde viel mijn mond inderdaad open. Ik vind het zo erg dat die gek in het Witte Huis mensen zo beinvloedt dat ze denken dat het allemaal maar niets is!

@Marion - Allemaal aan Trump en aanhangers te danken, zo belachelijk! We kunnen hier standaard portobello's, shiitake en enoki paddenstoelen krijgen. Verder wisselt het bij Whole Foods.

@Bea - Het is gewoon eng.