Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, november 19, 2020

Over Saskia hier voor Thanksgiving week

Tot mijn verbazing slaap ik op het moment super goed en lang. Daardoor voel ik me ook beter, merk ik. Rick stond al om kwart voor zeven op, ik volg een uurtje later. 

Het heeft vannacht voor het eerst gevroren en heel ongewoon voor ons is er rijp op het gras en de bladeren. Daar moet ik even een paar foto's van maken. 


Rick is er vandaag dus heel vroeg bij en als ik mijn ontbijt opheb gaan we meteen naar Starbucks. Rick wilde naar de dichtstbijzijnde, maar daar hebben ze weer eens geen nitro brew. Ik zeg nog dat ik het vandaag wel kan overslaan, maar Rick staat erop het dan toch maar in Vienna te halen. 

Daar ben ik natuurlijk blij om, want die koffie helpt me door het uur cardio. Voor ik naar Sharon ga heb ik 9000 stappen bijeen, die 1000 komen de rest van de dag wel. Het is maar net boven het vriespunt met nogmaals een harde wind, dus de fiets laat ik staan en neem de auto naar personal training. 


Vandaag is Paddington mee en laat zijn balanskunsten zien op de bosu. Sharon bedacht dit, zij vindt het ook een leuk thema. Daarna gaan we er een half uur hard tegenaan. Iedere spiergroep wordt uitgedaagd, al doen we voorzichtig met mijn nek en schouders. 

Voor ik het weet is het tijd om een minuut te planken. Daarmee eindigen we altijd en dan masseert Sharon mijn rug en benen nog even. Dat is heel hard nodig. Ik mis mijn hot stone massages, maar durf dat nog niet aan. 

Na mijn gewoonlijke Elevate, Boggle en Wordfeud rondje is het tijd voor mijn douche. Ik had gehoopt dat het warmer zou worden, maar het is maar 8 graden. Dan toch warmere kleren aan, die wind maakt het zoveel kouder.

Als lunch haal ik een van de Subway salades. Ik blijf ze zo lekker vinden en weet daarmee dat ik vandaag een flinke portie groentes binnenkrijg. De ingredienten van deze zijn: spinazie, groene paprika, tomaat, komkommer, zwarte olijven, augurk, kalkoenborst, ham en bacon. Dat alles door elkaar gehakt betekent veel smaak in iedere hap. 

Na het eten probeer ik even buiten te zitten, maar daar is helaas te koud voor. In plaats daarvan ga ik zoeken naar kerstcadeautjes voor Rick. Er schiet me iets te binnen dat hij zei graag te willen, maar dat niet op zijn lijst staat. Dat zijn altijd de leukste verrassingen. 

Daarna maak ik een begin aan onze jaarlijkse fotokalender. Voor het eerst in vele jaren heb ik niet genoeg gezinsfoto's of individuele foto's van iedereen om een kalender samen te stellen. Het is tijd om er een met mijn favoriete foto's van het jaar te maken. Gelukkig heb ik daar wel meer dan genoeg van. 
Saskia is intussen op weg naar huis en is vergeten het katteneten mee te nemen. Rick gaat dat nog even halen voor we ons happy hour met Christine en Chuck hebben. Precies op tijd komt hij terug en kletsen we weer met onze Texaanse vrienden. We hebben er een lekkere gerookte zalm snack bij. 


Halverwege het happy hour komt Saskia thuis met Flapjack en Pig. Mallory, die vroeger een goede vriendin van Saskia was, maar met de jaren is dat verwaterd, komt ook meepraten. Heel gezellig met zijn zessen en voor we het weten zijn er anderhalf uur voorbij en nemen we afscheid om te gaan eten. 

Voordeel van geen bladeren aan de boom is meer zicht op de zonsondergang

De heren voelen zich al thuis

Rick haalt een Impossible burger met frietjes van Glory Days voor Saskia. Voor ons hebben we Indiaas besteld van Jaipur. Hun eten is altijd weer heerlijk, ik heb de saag paneer, spinazie en mosterdbladeren met Indiase boerenkaas. 


Alleen is het altijd genoeg voor tenminste drie personen. Als ik er klaar mee ben lijkt het of ik niets heb gegeten. Hoe Rick hetzelfde gerecht met lamsvlees helemaal verorbert is me een raadsel!


Het is weer gezellig met Saskia hier. Ze ziet er goed uit en we zullen haar de komende anderhalve week verwennen. Katja en Kevin zullen woensdag komen voor Thanksgiving. 

4 reacties:

Anja L. zei

Het grappige van dit maandthema is dat mensen met ideeën komen voor een foto. Ik vind het zo leuk.
Lekker dat Saskia weer thuis is.
Fijne vrijdag!

Petr@ zei

Precies wat Anja ook zegt, anderen dragen ook ideeën aan zodra je het thema uitlegt. Heel leuk.

Fijn dat Saskia er is en dat het beter met haar gaat. Dat wordt gezellig samen!

Anoniem zei

Gezellig weekend met Saskia, en nog een paar daagjes voor Katja en Kevin er zijn.
Groetjes,
Bea

Petra zei

@Anja - Ja, ik ben in mijn element, vandaag met alle drie de kinderen gesproken.

@Petra - Dat wordt het zeker!

@Bea - We hebben er zo'n zin in.