Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, november 12, 2020

Over donderdag

 Maandag, toen ik in de hangmat lag, beet wat ik dacht dat een mug was me in mijn linkerhand. Ik sloeg het dood zonder te zien welk insect het was. 


Dinsdag en gisteren was er  (letterlijk) niets aan de hand. Ik was het al bijna vergeten, maar vannacht werd ik wakker van de pijn en jeuk en was mijn hand helemaal opgezwollen. Daarna kon ik niet goed meer slapen.


Net voor achten ga ik naar beneden en maak mijn ontbijt onder het genot van door Rick gezette koffie. Dit keer heb ik oesterzwammen, shiitaki en paddestoelen, die hier bruine beukpaddestoelen heten. Dat met tomaat en ei is weer smullen!

Rick is vandaag al vroeg klaar met zijn douche en we rijden in zijn auto naar Starbucks. Ricks knie is nog stijf, maar ik zie iedere dag verbetering. Alleen dat been in de auto krijgen is nog moeilijk, daarvoor buigt de knie nog niet genoeg. 

Terwijl we naar Starbucks rijden, kijk ik naar mijn linkerarm en ik meen daar een rode streep te zien. Ik vraag aan Rick of hij die ook ziet, maar dat is niet het geval. Ik denk dus dat ik me het dan verbeeld heb. Gek genoeg doet bijna mijn hele onderarm pijn.

Na mijn cardio is het tijd voor personal training. Tijdens het gewichtheffen merkt Sharon op dat er inderdaad een fikse rode streep naar mijn elleboog loopt. Zij raadt me aan een doktersafspraak te maken. 

Als ik klaar ben met personal training doe ik dat en nog geen tien minuten later heb ik een video consult met dokter Yi. Zij constateert een ontsteking, omdat het drie dagen na de beet gebeurt. Deze infectie heet in het Engels cellulitis, iets waar je heel voorzichtig mee moet zijn. Als ik naar het Nederlandse equivalent zoek, kom ik op wondroos uit, maar niet zeker of dat hetzelfde is.  
Intussen zijn de haring en paling, die ik besteld had, aangekomen. Dat wordt een lekkere borrelhap vanavond. Niet veel later komt de grote doos met andere Nederlandse spullen ook aan. 

Nu hebben we weer een Delfts blauwe servettenhouder, de oude brak een paar weken geleden. Toen ik dan toch aan het bestellen was, heb ik ook maar meer satesaus, nasikruiden en thee in het virtuele mandje gelegd. 

Verder gaan we de kinderen chocoladeletters opsturen. We vieren geen Sinterklaas meer, maar dat vinden ze vast leuk. Ik las in de ingredienten dat de pure letters van De Heer veganistisch zijn, die van Droste niet. 

En dan als laatste zit er een pak oliebollenmix bij. Geen idee of er iemand, behalve Rick en ik, zal zijn, die ze zal eten. Ik vind het teveel bij Oudejaarsavond horen om ze niet te bakken. 

Voor de lunch gaan Rick en ik Vienna in. Rick haalt een salade van Cava en ik weer een zoodles bowl van Noodles & Company. Ik vind het zo lekker dat je in al hun gerechten de gewone pasta door courgette "spaghetti" kan vervangen. Zo is er ruime keuze in sauzen en extra's. 

Walgreens zendt bericht dat ik mijn medicijnen op kan halen en dat doe ik meteen. Zo kan ik er gelijk aan beginnen. 

Om drie uur heb ik een afspraak bij Lofty Salon en Paddington gaat mee, tot groot vermaak van Carmen en Mona. Mona heeft nog nooit van Paddington gehoord, dus ik vertel haar zijn verhaal in een notedop. 
Een uurtje later ben ik weer keurig bijgekleurd en -geknipt. Ik ga nog even onder hun haardroger, want er wordt nog steeds niet gefoehnd. Dit is niet ideaal, maar ik wil ook niet met een kleddernat hoofd naar huis. 

Als ik thuis kom, is Rick klaar met zijn werk, fijn vroeg dus. Hij gaat even zijn Age of Empires spelen in de basement en ik maak vast een begin aan dit blog. Daarna snijd ik een paar haringen in plakjes om tijdens happy hour te eten.

Door de bewolking had ik geen bijzondere zonsondergang verwacht, maar als ik naar buiten kijk is de lucht helemaal roze

Ons happy hour met Christine en Chuck is nu een half uur eerder, om half zes. Dat bevalt ons beter, want dan hoeven we niet zo laat te eten. Bij hen is het een uur vroeger dan hier. Het wordt natuurlijk weer heel gezellig en voor we het weten is er meer dan een uur voorbij. 

Rick gaat ons avondeten halen. Meestal eten we op donderdagavond van BarTaco, maar daar hebben we geen van beiden zin in. Ik bestel mijn sushi zonder rijst van Passion Fin en Rick een Mexicaanse bowl van District Taco. Ik heb een van mijn favoriete gerechten dus mijn avond is goed!


Mijn hand en arm doen ronduit pijn, ik neem maar weer wat ibuprofen. Dat heeft ook een ontstekingsremmende werking. Hopelijk houdt het me vannacht niet weer wakker en helpen de antibiotica snel. 


Allemaal een heel fijne vrijdag gewenst! (en alsjeblieft geen "dokters", die menen te weten dat dit een allergische reactie is, dank jullie wel)

10 reacties:

AntoinetteU zei

Goed dat je het (heel serieuze !) probleem onderkende en de dokter consulteerde.
Veel sterkte voor de komende dagen.

Anoniem zei

Dat is niet fijn die infectie. De vertaling naar wondroos is in mijn optiek correct (heb zelf ook in het verleden wondroos gehad).
Hoop dat je goeie medicatie gekregen heb om hiervan af te komen.

Heel veel sterkte,

Groetjes,
Susan

Anja L. zei

Dat ziet er lelijk uit, ik hoop dat de medicijnen snel aanslaan.
Fijne frijdag!

Petr@ zei

Dat is niet fijn, zo wakker worden. En ik heb er niet zoveel verstand van maar een allergische reactie zou volgens mij ook veel sneller opgekomen zijn en niet pas na een paar dagen. Hopelijk slaat de antibiotica snel aan.

Gelijk heb je, om gewoon oliebollen te bakken met Oud en Nieuw. Je moet er toch maar een feestje van maken, hoe klein eventueel ook.

Tineke zei

Ik hoop dat de medicijnen snel aanslaan. In een ver verleden heb ik ook een keer wondroos gehad maar dan in mijn been. Ik vond het heel pijnlijk en was er ook echt ziek van. Sterkte voor de komende dagen.

Anoniem zei

Oeh, cellulitis is niet zo maar iets! Heel goed dat je meteen naar de dokter bent gegaan hoor, nu met antibiotica zal het wel snel weggaan, maar je wil daar echt niet te lang mee rondlopen. Hoe was de haring trouwens? Alles goedgekomen met het verschepen? Was het lekker??

Grts,
Judith

BiancaMA zei

Beterschap met je arm. Wel fijn dat je zo snel terecht kon!
Fijn weekend.

Nina zei

Sterkte met je arm!! Wat rot.
En...geen dokter, maar toch even...cellulitis is cellulitis in NL, en wondroos is erysipelas. Maar het onderscheid tussen cellulitis en erysipelas is soms lastig - en totaal niet van belang voor jou uiteraard. ;-)
Wat in de volksmond cellulitis heet (ten onrechte dus ook), is cellulite of sinaasappelhuid, maar dat heeft dan weer niks met een bacteriële infectie te maken.

Heerlijk dat jullie haring hebben gesmikkeld. Heb ik ook wel zin in, maar da's voor mij natuurlijk minder lastig te regelen. ;-)

Petra zei

@Antoinette - Dank je!

@Susan - Ja, ik slik nu antibiotica.

@Anja - Het lijkt al iets beter.

@Petra - Oud en Nieuw gaat er dit jaar inderdaad heel anders uitzien.

@Tineke - Dank je!

@Judith - De haring was de kosten helemaal waard!

@Bianca - Je vroeg nav mijn woensdag blog over pocheren in de magnetron. Daar kun je hier speciale bakjes voor krijgen. https://smile.amazon.com/Nordic-Ware-64702-Microwave-Poacher/dp/B00004W4UR/ref=sxts_sxwds-bia-wc-nc-drs1_0?crid=223KI18CR57DM&cv_ct_cx=microwave+egg+poacher&dchild=1&keywords=microwave+egg+poacher&pd_rd_i=B00004W4UR&pd_rd_r=733106b8-a984-4e9c-ae11-f6c462413e7f&pd_rd_w=Dbzmo&pd_rd_wg=iSU7p&pf_rd_p=84ce0865-d9ca-42e3-87ed-168be8f93162&pf_rd_r=81GHZTJ660CZCX1A1H0P&psc=1&qid=1605301177&sprefix=microwave+egg%2Caps%2C168&sr=1-1-88388c6d-14b8-4f70-90f6-05ac39e80cc0

@Nina - Inderdaad vond ik tijdens mijn zoektocht naar cellulitis alleen maar sites over sinaasappelhuid.

BiancaMA zei

@Petra, dank voor je antwoord. Ik ga eens op zoek ;-)