Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, november 01, 2020

Over Halloween en een regenachtige zondag zondag

Zaterdag

We slapen wat uit en haasten ons dan om naar Vienna te gaan, want het zal een drukke ochtend worden. We beginnen zoals vrijwel alle zaterdagen met koffies en egg bites van Starbucks. Daarna rijden we naar de glasbak. Die is pas geleegd, want ons glas klettert erin. 

Vandaag wordt de laatste Vienna markt dit jaar gehouden.  Mijn groentensappen liggen al klaar bij Greenheart Juice. Gelukkig hebben zij ook een kraampje op de Mosaic markt, die het hele jaar doorgaat. 

Verder kopen we eieren van de boer. Die zijn altijd het lekkerst. Ik maak nog de laatste kleurrijke foto's en dan nemen we tot mei afscheid van deze markt. Ik ben er een beetje melancholiek van, want juist in deze tijd was dat marktje een leuk iets om te doen.




Thuis halen we onze Halloween mondkapjes op en gaan dan langs de Halloween parade route staan. Gewoonlijk is die parade de woensdagavond voor Halloween, maar vanwege COVID wordt er nu een auto parade gehouden. 

Iedereen langs de kant houdt goed afstand en de parade is werkelijk heel erg leuk. Ik zou willen dat het ieder jaar zo gedaan werd, want we zijn al jaren niet naar die op woensdagavond geweest. Die duurt en duurt altijd en het is zonder uitzondering koud. 

Deze parade is ongeveer een halve kilometer lang en heel goed gedaan. Ik word er een beetje emotioneel van. Het geeft zo'n saamhorigheidsgevoel in ons stadje. We kennen een paar mensen van het stadsbestuur, waaronder de burgemeester, persoonlijk en daar zwaaien we natuurlijk nog enthousiaster naar. 











Thuis gaan we aan het vullen van de Halloween zakjes. Rick heeft heel veel soep gekocht, dus de kinderen hebben een goede aan ons. Die zakjes zitten vrijwel vol. We hebben er 32 en zijn benieuwd hoeveel we daarvan over zullen houden. We hebben geen idee hoeveel mensen hun kinderen in deze tijd laten Trick or Treaten. 

Rick heeft zin in chili als lunch. Die bestelt hij van Potbelly en daarnaast ligt Zoe's Kitchen. Je raadt het al, het wordt een bloemkool rijst bowl met garnalen voor mij. We eten het thuis op en ik geef Orion weer mijn courgette plakjes. 

Daarna vertrekt Rick naar het postkantoor om Kai's pakket op te sturen. Daar kunnen we maar beter vroeg mee zijn, want wie weet hoe lang het duurt om in Frankrijk aan te komen. Na afloop vertelt Rick dat er heel veel mensen waren, die pakketjes naar het buitenland stuurden. Ik dacht al dat het postkantoor hem op had geslokt, hij moest twee uur in de rij wachten!

Intussen haal ik Orions Halloween kostuum van zolder en ik stel mijn kostuum samen. Orion vindt het maar niets om een dinosaurus te zijn. Hij laat me nog net een foto maken. Dan doe ik het maar weer uit, arm beest! Katja laat zien dat Django ook een dinosaurus was, ook hij vond daar niets aan. 
Terwijl Rick bij het postkantoor is, hol ik onze twee pompoenen uit. Vroeger sneden we de opening rond de steel, maar een betere methode is die aan de onderkant te maken. Het is dan makkelijker alle zaadjes eruit te krijgen, maar het blijft een vies, slijmerig klusje. Dit is dan ook mijn bijdrage aan de Halloween pompoenen. 

Zodra Rick thuis is kiezen we de patronen en Rick snijdt ze uit. Het worden een heks en een Jack o' Lantern met drie ogen en twee neuzen. Het ziet er weer super uit en blijft een leuke jaarlijkse traditie. 

Zo vliegt de middag voorbij en is het tijd om ons in kostuum te steken. Rick wordt een piraat met grappige sokken a la Mr. Smee (Vetje?), de assistent van Kapitein Haak in Peter Pan. Ik heb een heel mooie vlindersjaal op de kop getikt. Een makkelijk en, naar mijn mening, mooi kostuum.


Kevin als Poseidon en zijn genieuze manier om snoep uit te delen

Tegen vijven zien we andere buren hun tafels met lekkernijen buiten zetten en Rick en ik doen hetzelfde. De buurkinderen komen als eerste een zakje met snoep halen. De meisjes zijn alle drie Disney prinsessen. Hoe zij het niet koud hebben in die dunne jurkjes is me een raadsel!


De creatieve tafels van een paar buren

Het is koud en we halen de vuurpit naar de voortuin om die eindelijk eens te gebruiken. Met een drankje zitten we ver genoeg van de kinderen, maar kunnen ze toch goed gadeslaan. Ik hoop deze vuurpit nog veel vaker te gebruiken dit seizoen. 

We verbranden ook gelijk alle stokjes, die we met de jaren van Japanse restaurants verzameld hebben. Dat was een hele la vol, die we nooit allemaal zouden gebruiken. Als dat nu ook mogelijk was voor plastic wegwerpbestek zou dat helemaal super zijn. 

Wij zeggen altijd geen bestek, maar dan krijg je het vaak toch. Intussen heb ik uitgevonden dat dat bestek naar een organisatie voor daklozen gebracht kan worden. Dat ga ik binnenkort dan maar eens doen.



Nadat de kinderen van ons plein zijn langsgeweest komt er een hele tijd niemand. De meesten wachten tot het donker wordt om op pad te gaan, maar wij weten niet eens of ze gaan komen. Tegen zevenen gaan we naar binnen om eten te bestellen. 
We laten Thais eten bezorgen van Tom Yum Thai. Het is lekker warm eten op zo'n koude avond. Via onze Arlo camerabewaking zien we, terwijl we eten, nog een heel aantal kinderen langskomen. Allemaal met mondkapjes en ouders, die ervoor zorgen dat er afstand wordt gehouden.

Na het eten zijn bijna alle tasjes met snoep dan ook weg. Dat hadden we niet verwacht! We zijn daar wel blij om, want dachten met heel wat snoep te blijven zitten. Ik ben blij dat de kinderen zo toch nog een veilige en leuke Halloween hebben gehad en wij ook. Het blijft een van mijn favoriete feestdagen.


Sommigen gebruikten ook dit soort technieken om snoep te geven zonder persoonlijk contact

Zondag

Vannacht is bij ons de wintertijd ingegaan en daardoor staan we nog voor zevenen op. Na Orions wandeling gaan we naar Starbucks. Onderweg is het uitgestorven. De nitro brew en egg bites zijn een goed begin van de dag.

We spelen Pokemon Go en bij een van de kerken, die een Pokestop is, zien we opeens een viertal herten. Het mannetje trekt zich eerst helemaal niets van ons aan, de vrouwtjes zijn wat schichtiger. Als er een man met hond nadert, rennen alle vier voor onze auto langs naar de overkant. 





Het is nog te vroeg om naar de markt te gaan en we zien op de radar app regen aankomen. We besluiten als de wiedeweerga de Halloweenspullen in de tuin op te gaan ruimen. Alleen de verlichting laten we nog een tijdje hangen, want die is zo gezellig. 

We hebben het goed gedaan, want alles is net binnen als het begint te regenen. Terwijl Rick de spullen naar zolder brengt, doe ik vast mijn hardlopen op de plaats routine. 

Om half tien gaan we naar de Zoom van de dienst van Carols en Dads kerk kijken. Dad was niet religieus, maar vergezelde Carol heel vaak en dus maakte hij deel uit van de gemeente. Het is vandaag Allerheiligen en morgen Allerzielen en daarom wordt er een minuut stilte gehouden voor de kerkgenoten, waaronder Dad, die het afgelopen jaar zijn overleden. 

Rick komt er net op tijd achter dat de dienst om half tien en niet om half elf, zoals Carol mailde, begint. Arme Carol belt naderhand op dat ze de minuut stilte voor Dad live gemist heeft. Gelukkig worden de diensten ook opgenomen, maar we hebben wel met Carol te doen. 

Het was wel weer even slikken Dads foto daar te zien (hij was een van acht mensen, die herdacht werden). We missen hem allemaal erg, vooral nu de feestdagen en zijn verjaardag er aankomen. Nooit meer een fles cognac als cadeautje sturen, nooit meer even bellen voor Thanksgiving en Kerst. Ook dat zal de feestdagen dit jaar anders maken.

Inmiddels plenst het en echt zin om naar de markt te gaan hebben we niet. We lopen dus linea recta naar King Mushrooms, waar mijn zakje met cantharellen klaar ligt. Dan rennen we bijna terug naar de auto, onszelf zo gelukkig prijzend dat het Halloween opruimen op tijd gedaan is. 


Nog voor de opening van elf uur lopen we Tysons Corner Mall binnen. Halloween is voorbij en de mall speelt meteen kerstmuziek. Ook bij de Disney Store zien we al kerstspullen. We gaan daar als eerste naar binnen.

Daar horen we dat er vanaf vandaag ook aan Toys for Tots gedoneerd kan worden. Dat doe ik ieder jaar alleen en eigenlijk is het wel leuk om het dit keer samen met Rick te doen. We kiezen een aantal leuke dingen uit, wat niet moeilijk is hier. Een pluche Mickey, een Elsa pop, een Lightning McQueen auto en nog wat meer dat ik ben vergeten. 

Voor onszelf kopen we kerstmondkapjes met Mickey en Minnie erop. Dat zijn ook leuke dingen voor in de kerstsokken van de kinderen. Verder vinden we het Disney kerstboomkleed heel erg leuk en ook dat gaat mee. 
De werkelijke reden dat we in de mall zijn is Bath & Body Works. We hebben een 20% kortingsbon en ze hebben hun kerstspullen binnen. We kiezen zeep, kaarsen, lekkere geurtjes voor onze kamerverfrissers en natuurlijk de mini desinfecterende handgel flesjes. 

We komen zo een beetje in de kerstsfeer en hoewel ik het nu nog te vroeg vind, zal het me niets verbazen als we dit jaar veel eerder dan anders gaan versieren. Het brengt zoveel gezelligheid mee.
Op de terugweg halen we lunch, voor mij pho van Roll Play en Rick neemt weer chili van Potbelly. Als we ons huis daarmee binnenlopen, zie ik onderstaand plaatje! Hoe dat beest daarin is gekomen is ons eerst een raadsel, maar een paar uur later wordt duidelijk dat hij een enorme sprong vanaf een van de stoelen maakte. Die schuiven we dus nog verder weg van de voeders.

Heel leuk is wel dat er ook mooie grote vogels op deze voeders afkomen. Zo zag ik een paar blauwe gaaien van het zaad genieten en ook weer onze roodkoppige specht. Het is een af en aan vliegen op ons deck. 
Rick gaat dia's van Dad naar digitaal overzetten en ik doe de kaarsen aan en ga lekker niets doen, a.k.a. computeren. Langzaamaan wordt het droog en komt de zon weer tevoorschijn. Hiermee komt koude lucht en vannacht zal het tegen het vriespunt zijn. Gelukkig niet van lange duur, na morgen wordt het weer warmer.

Rond vier uur gaan we naar ons bioscoopje om de film "The Witches" te kijken. Het is gebaseerd op een boek van Roald Dahl. Een heel grappige film, hoewel ik me ietwat erger aan het buitenlandse "accent" van Anne Hathaway. 
We merken dat we ons voelen alsof het een uur later is, dus we bestellen direct na de film ons eten. Het wordt Indiaas vanavond, altijd lekker met kouder weer. 

Het is een heel lang blog geworden dit weekend! Ik wens iedereen een heel fijne week!

4 reacties:

Marion2 zei

Wat fijn dat jullie toch nog Halloween konden vieren en wat een leuke en creatieve oplossingen waren er bedacht. Die glijbaan, haha. Ik kan optochten ook zo ontroerend vinden, weet niet wat dat is. Hier in de buurt is Halloween bij voorbaat afgelast.
Ik vond toen meteen al dat het in aangepaste vorm best door kon gaan. Sint Maarten
wordt landelijk afgeraden om het te vieren. Zo jammer allemaal.

Heerlijk om naar Bath & Body Works te kunnen. Mijn verzameling is inmiddels aardig uitgedund. Gelukkig heb ik nog wel genoeg voor de kerstperiode. Vanaf hier kun je
er helaas niet bestellen, maar gelukkig kan het eventueel wel via eBay.

Anja L. zei

Wat een leuke oplossingen heeft iedereen bedacht voor het uitdelen van snoep.
Ik had donderdagmiddag een pindaslinger opgehangen en ik zag gisteren dat hij al helemaal was kaal gegeten door de Vlaamse Gaaien en Eksters!
The Witches heb ik een trailer van gezien, hij lijkt me weer leuk.
Fijne maandag!

Petr@ zei

Zo was het toch een geslaagde Halloween voor de kinderen!

Ach, wat sneu voor Carol dat ze de minuut stilte heeft gemist. Gelukkig kan ze het nog terug zien.

Leuk om samen met Rick cadeaus uit te zoeken. En voor jullie zelf zijn jullie ook goed geslaagd.

Petra zei

@Marion - Als je iets van B&BW nodig hebt, laat het me weten.

@Anja - Ja, die grote vogels zijn mooi, maar ze eten ook veel meer!

@Petra - Het voelt vreemd al met kerstcadeautjes bezig te zijn, maar ik lees dat wij niet de enigen zijn.