Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, november 29, 2020

Over het weekend

Zaterdag

Alweer heb ik de hele nacht gedroomd over het in paniek rondlopen in een ruimte waar niemand afstand hield of tenminste mondkapjes droeg. Bij het opstaan merk ik tegen Rick op dat het toch zo vreemd is dat je onderbewustzijn daar zo mee bezig is. Rick heeft ook regelmatig zulk soort dromen. 

Iedereen ligt verder nog in diepe rust als we Vienna ingaan. Wij halen ons ontbijt en koffies bij Starbucks en gaan daar op een bankje langs het W&OD pad van genieten. Het is weer super lekker weer!

Er zijn nog wat herfstkleuren te bewonderen. Paddington is ook mee en hij gaat vandaag naar het station van Vienna. Jammer genoeg voor hem vertrekken daar geen treinen meer vandaan. Hij kan zijn reis naar Paddington Station dus niet voortzetten. 





Langzamerhand krijgen we de bestellingen van de anderen binnen. We gaan opnieuw naar Starbucks om daar koffies (ook voor Saskia) en ontbijt voor Katja en Kevin te halen. Saskia heeft liever een acai bowl van South Block. 

Terwijl de anderen langzaam wakker worden, begin ik aan mijn stappen en Rick doet zijn fysiotherapie oefeningen. Ik "ren" in de zon voor het huis, heerlijk! Zo krijg ik ook nog wat vitamine D binnen. Rond elf uur heb ik er een uur opzitten en dat is genoeg. De 10000 stappen maak ik gedurende de dag wel af. 

Als iedereen gedoucht heeft is het alweer lunchtijd. Deze dag vliegt voorbij! Rick heeft nog een keer zijn kalkoenboterhammen, maar de rest van ons heeft de restjes wel gezien. We kiezen Noodles & Company voor onze lunch. 

Jammer genoeg krijg ik niemand zo ver om buiten te eten. Kennelijk ben ik de enige, die er zoveel behoefte aan heeft om in de frisse lucht te zijn op een prachtige dag als vandaag. 

Ook binnen smaken de courgette "noedels" met gruyere, spinazie, champignons en tomaat heerlijk. Katja probeert het pittige Koreaanse noedels gerecht, waar ik al een tijdje benieuwd naar ben. Ze vindt het lekker, maar denkt niet dat het met zoodles ook goed zou smaken. Dat bestel ik dus maar niet. 

Na het eten beginnen we eindelijk aan de legpuzzel, die ik speciaal op verzoek voor dit weekend gekocht had. Het is een herfsttafereel. Met zijn vieren komen we een heel eind in een paar uur. Het is geen makkelijke puzzel, de stukjes hebben vreemde vormen. 
Rick en ik zullen hem verder moeten afmaken, want om vier uur gaan Katja en Kevin inpakken om terug naar huis te gaan. Het is niet zo'n heel moeilijk afscheid, want we zullen ze met Kerst weer zien. Toch gaan zulke bezoeken mij veel te snel!

Als het stel weg is gereden gaan Rick en ik naar de ABC Store. Rick heeft rum nodig voor zijn eggnog. Misschien dat ik er vanavond ook een klein glaasje van drink. Het hoort tenslotte bij de feestdagen hier. 

Het is al bijna donker als we de oprit oprijden en de maan is mooi. Rick gaat naar de American football wedstrijd tussen zijn alma mater Michigan State University en Northewestern University kijken. Ik zoek naar leuke ideeen op Pinterest en Saskia praat online met een vriendin. 
Als onze magen beginnen te rommelen, gaan we bedenken waar we vanavond eten zullen halen. Saskia en Rick kiezen Bansari, een nieuw Indiaas restaurant. Hun menu heeft maar heel weinig koolhydraatarme selecties. Rick stelt voor dat ik weer van Passion Fin bestel. Daar ben ik meteen voor, ik kan iedere avond Japans eten!

Na het eten gaan we ieder onze eigen shows kijken. Saskia is bezig aan de eerste episode van The Crown met haar vriendin Alexandra. Kennelijk is er een app waarmee je samen kunt kijken en dan commentaar kunt schrijven, erg leuk. Ik ga weer iets kerstachtigs opzoeken. 

Zondag

Voor mijn doen laat kom ik om tien voor half negen naar beneden. Rick vertelt dat ik Kai net heb gemist, die hun Thanksgiving tafel liet zien. Ik ben een beetje boos, want Rick had me best even kunnen roepen. Kai stuurt gelukkig wel foto's en alles ziet er heerlijk uit. 

Gisteren hebben we de vogelzaadbakjes bijgevuld en ik moet onderstaande boosdoener er weer uit wegjagen. Hij klimt gewoon langs de kanten van de schuifdeur naar boven! Gelukkig is dit tot nu toe de enige, die dat ontdekt heeft. 


In Vienna halen we ons ontbijt en koffies van Nick bij Starbucks op. Dan rijden we naar de glasbak. Hier zijn we dichtbij het W&OD pad en ik wil Paddington graag poseren met het grote LOVE standbeeld bij het park. 

We lopen er even heen en het is weer flink druk. Ik mis het best om op dit pad te lopen of fietsen, maar sinds de pandemie begon is het gewoon niet leuk meer, de fietsers en joggers vliegen langs je heen. Paddington poseert weer mooi. 
Dan is het tijd voor de wekelijkse gang naar het marktje in het Mosaic District. Ik haal mijn bestelde paddestoelen en groentensappen op. Er staat ook een standje met vegan worstjes en we nemen een broodje mee voor Saskia als ontbijt. Verder blijkt de authentieke Oostenrijkse strudel veganistisch te zijn, ook lekker voor Sas. 


Die rendieren in poses blijven zo grappig!

Thuis ga ik aan mijn stappen en Rick aan zijn fysiotherapie oefeningen. Dan maken we ons klaar om wat Pokemon Go raids te doen. Er is een speciale Pokemon hier in de VS, die in Nederland niet te vangen is. 

We proberen wat mensen van mijn Nederlandse Pokemon Go groep uit te nodigen, maar dat gaat niet helemaal goed. Toch verslaan we de Pokemon met zijn vieren. Helaas lukt het mij alweer niet hem te vangen. Rick wel, wat ik echt balen vind. Bij mij laten die speciale Pokemons zich bijna nooit vangen. 

We bestellen Subway salades als lunch en ik ga die buiten in de zon opeten. Het wordt vandaag voorlopig de laatste warme dag aan de weersvoorspellingen te zien. 
Een tijdje geleden heb ik een pakketje besteld om onze garagedeur in een sneeuwpop te laten veranderen. Het is eigenlijk bedoeld voor een garage voor een auto, maar ziet er op onze twee auto garage ook erg leuk uit. Rick helpt me met de hoed, want mijn linkerarm krijg ik niet ver boven mijn hoofd op het moment.
Als we ermee klaar zijn verdwijnt de zon achter de wolken en is het meteen een stuk koeler. Saskia is met een van haar "veilige" vriendinnen in het park aan het praten. Rick en ik gaan een uurtje verder aan de puzzel.

En dan is het alweer etenstijd. Rick en Saskia gaan voor burgers van Social Burger. Ik ben niet zo'n burgerfan en geef Viet Aroma, ons Vietnamese restaurant, weer eens wat klandizie. Hun loempiaatjes en rijstpapier wraps zijn altijd verrukkelijk.

Saskia zou eerst vanavond terug naar Richmond gaan, maar dat wordt nu heel vroeg morgenochtend. Stiekem vind ik het dolgezellig haar hier nog even te hebben! Zij speelt Sims en ik ga weer een kerstshow kijken.

Zo eindigt het lange weekend veel te snel! Wat zijn we dankbaar dat we het zo hebben kunnen vieren. Hopelijk lukt dat met Kerst weer. We blijven allemaal zoveel mogelijk in onze kleine bubbel. 

4 reacties:

Petr@ zei

Wat zal het nu weer stil zijn in huis. Gelukkig is het al snel weer kerst!

Fijn dat je nog zulk mooi weer had. Hier heeft het gevroren dus iedereen was vanmorgen het ijs van de ramen aan het krabben. Op dat soort momenten ben ik blij dat ik met de fiets ben ;)

Anoniem zei

Zo te horen hebben jullie fijne dagen doorgebracht met de familie! Kerst is dan weer iets om naar uit kijken als Katia en Kevin er ook bij zullen zijn. Hier in Belgïe mogen we met Kerst en Nieuw niemand thuis uitnodigen, enkel vieren met je eigen (inwonend) gezin kan. Triestig maar ja...

Ieder jaar lees ik watertandend mee over Rick zijn eggnog :) Ik ben er gek op en zou wel iedere avond een glaasje lusten in deze donkere dagen. Er is inderdaad veel verschil van smaak tussen merken. Spijtig dat het zo'n caloriebom is en hier is het niet te krijgen Misschien maar goed ook ;)

Fijne aanloop naar de feestdagen! Ik vind die aanloop het leukst!

Groetjes,
Brin

Anoniem zei

Wat een gezellig weekend hebben jullie gehad.
En een leuk vooruitzicht dat jullie met de kerst weer samen zijn.
Fijne week, Bea

Petra zei

@Petra - Het wordt hier nu ook koud. Zolang de zon schijnt is het prima.

@Brin - Wij weten van de kinderen dat ze ook heel voorzichtig zijn dus we wagen het erop. Maar verder komt hier niemand. Onze Oud en Nieuw viering zal heel anders zijn dit jaar.

@Bea - Ja, hopelijk blijft iedereen gezond en kan dat.