Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, november 09, 2020

Over maandag

Het zal vandaag weer een zomerse dag worden en daar wil ik volop van genieten. Ik sta dan ook tegelijkertijd met Rick om zeven uur op. Rick moet wel heel uitgerust zijn, want hij lag er gisteravond om acht uur al in!

Voor mijn ontbijt heb ik die heerlijke cantharellen, tomaat en een gepocheerd ei. Als we ons ontbijt ophebben, gaat Rick naar boven om zich klaar te maken en ik doe alvast wat van mijn stappen. 

Daarna rijd ik Rick naar de Starbucks. Gewoonlijk ben ik degene, die onderweg Pokemon Go speelt, maar nu zijn de rollen omgekeerd. Ach, mag ook weleens. 

Als Rick aan het werk gaat, doe ik de rest van mijn stappen voor het huis. De bomen langs het pleintje worden steeds roder, zo mooi. Sommigen beginnen helaas wel kaal te worden, het onvermijdelijke na deze kleurenpracht. 
Met Paddington mee fiets ik naar Sharon. We doen het halve uur personal training met haar garage deur open. Zo voelt het net of we buiten zijn. Kon dit weer maar blijven, maar dit is een grote bonus half november. Ik was bang erge pijn aan mijn teen te hebben, maar met ibuprofen valt het wel mee.
Als ik klaar ben met personal training besluit ik een stuk door de buurt te gaan fietsen. Daar zie ik onderstaande prachtige Japanse esdoorn. Zo rood!






De dahlia's zijn nog steeds niet uitgebloeid

Een van de tuinen dichtbij ons staat helemaal vol met vlaggetjes. Waarschijnlijk om de verkiezing van Biden te vieren. Ik besluit mijn Engelse beer ertussen te zetten, Paddington in de USA. 
Zo is de ochtend weer omgevlogen en is het tijd om aan lunch te gaan denken. Ik vond de sla wrap met garnalensalade van The Italian Gourmet zalig. Daar bestel ik er dus nog een van. Rick en ik eten voor in de zon. 

Ricks knie is nog erg stijf en ietwat opgezwollen, maar qua pijn valt het allemaal mee. Hij moet nu oefeningen gaan doen om de knie weer "los" te krijgen. Dat zal nog wel even duren, zo te zien. 

Mijn hangmat lokt weer. Orion gaat ook mee de achtertuin in. Hij vindt dat altijd heerlijk en gaat lief liggen slapen. Tenzij de Deense doggen naar buiten komen, dan verandert Orion opeens in een blaffende furie. Gelukkig haalt Chuck ze weer snel naar binnen. 

Als ik even naar boven ga om drinken te halen, vliegt er zo een mus het huis in! Nu hebben wij een heel hoog plafond bij de voordeur en natuurlijk vliegt het beestje daarheen. We proberen het door de voordeuren wijd open te zetten naar buiten te laten. Dat lukt helemaal niet, maar als het vogeltje de keuken binnenvliegt, krijgen we hem door dezelfde deur naar buiten als hij binnenkwam. 
Na dat avontuur lees ik tot ongeveer vier uur verder. Zodra de zon achter de bomen zakt, wordt het een stuk koeler. Nog eens zo'n heerlijke dag morgen en dan wordt het weer herfstachtig. 

Voor het avondeten grilt Rick Marokkaanse lamsvlees kefta en asperges. We eten dat met bloemkoolrijst en een Marokkaanse tajine saus. Deze houden we erin, zo smakelijk! De saus is zo bijzonder en heeft ontzettend veel kruiden. 

Intussen heeft Saskia een nieuwe hobby hervonden, turnen. En daar is ze goed in. Ze stuurt ons een video met een flip en eentje, waar ze een handstand doet. Dit is heel goed voor haar gemoed, ik ben blij dat ze niet alleen op haar kamer zit te verpieteren. Er zijn allerlei COVID veiligheidsmaatregelen en Saskia voelt zich er veilig. 

Tijd voor een paar afleveringen van Schitt's Creek. Allemaal een fijne dinsdag gewenst. 


 

3 reacties:

Petr@ zei

Wat een prachtige herfstkleuren nog! Hier zijn de bladeren al niet meer zo mooi gekleurd.

Fijn dat Saskia een nieuwe bezigheid heeft gevonden. Hoe gaat het nu met haar?

Anja L. zei

Grappig, ik las vanochtend in de krant dat ze in een winkel in Amersfoort bezig waren geweest om een roodborstje uit de winkel te krijgen.
Wat lekker toch dat je in de buurt kunt fietsen, ik zou dat zo verschrikkelijk missen. De kleuren van de bomen zijn nog erg mooi om te zien.
Leuk dat Saskia aan het turnen is.
Fijne dinsdag.

Petra zei

@Petra - Na morgen zal het hier ook niet meer zo mooi zijn, helaas. Het gaat wel goed met Saskia, dit turnen is duidelijk goed voor haar mentale gesteldheid

@Anja - Ik heb het fietsen inderdaad gemist, is toch weer eens wat anders dan wandelen.