Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, november 10, 2020

Over de voorlopig laatste warme dag

Vannacht heb ik de hele nacht geruzied met Rick, omdat die tijdens de pandemie naar een grote Microsoft bijeenkomst op Maui wilde reizen. Soms kunnen dromen zo echt aanvoelen, dat ik zelfs nog een beetje verontwaardigd wakker word! 

Het wordt vandaag voorlopig de laatste warme dag en om daar alles uit te halen, sta ik tegelijkertijd met Rick om zeven uur op. Ik smul van mijn ontbijt en drink wat koffie. Rick doet vandaag wat langer over zijn douche en ik heb de helft van mijn stappen al binnen als we naar Starbucks gaan. Dat uitzicht van die felle kleuren langs het plein ga ik echt missen!

Bij de Starbucks drive thru staan de bomen ook in "brand". Ik maak er snel tijdens het wachten een paar foto's van. De koffies worden ons opnieuw door Nick aangereikt. Die lijkt wel iedere dag te werken, maar als ik "See you tomorrow!" zeg, antwoordt hij woensdag. Hij heeft dus wel vrije dagen gelukkig. 

Nadat ik mijn 10000 stappen bijeen heb, ga ik een korte wandeling maken. Na de regens van morgen zullen de meeste herfstkleuren verdwenen zijn, dus het is nog even genieten. Hoe vreemd ook om op 10 november nog in korte mouwen en broek te lopen! De afgelopen week is een welkome pauze van de fibromyalgie pijnen geweest. 













Dan haal ik mijn Subway salade. Dinsdag is lunch met Judith dag en zelfs in Maine kan zij buiten zitten. Het hele oosten van de VS is ongewoon warm. 

Judith heeft hetzelfde probleem als ik met wegwerp mondkapjes, de zijkanten zijn te wijd. Ik laat haar zien hoe ik die zo maak dat ze goed strak zitten. Voor we het weten moet Judith weer aan het werk en nemen we afscheid tot volgende week. 

We hebben al een tijd een stapel hout op ons terras liggen. Iedere keer als het regent wordt het nat en onbruikbaar. Rick wilde het naar de garage brengen, maar met zijn knie is dat nog onmogelijk. Ik sjouw alles naar boven de garage in, zodat het niet weer nat wordt morgen. 

Dat is nog best een inspanning, meer dan tien keer de trap op en af met zwaar hout. Ik vind dat ik nu mijn rust verdiend heb. Paddington heeft ook geen zin ergens heen te gaan, dus we liggen lui in de hangmat. Vandaag wordt er weer een warmterecord verbroken, net als de afgelopen twee dagen. 

Als het me te koel wordt, ga ik mijn Instagram post voor Vienna afmaken. Ik dacht dat er 280 woorden mochten, maar vind uit dat het 280 tekens zijn, die in de tekst mogen. Oei, dat maakt het moeilijker. De vraag is wat onze stad dit jaar heeft gedaan, dus ik concentreer me op de hartjes overal. Anderen sturen ook foto's in, dus ik ben benieuwd of Vienna kans maakt op professionele kerstversieringen in het centrum. 

Ons avondmaal is heel eenvoudig vandaag. Zalm van Whole Foods, bloemkool tots en sla met augurk en olijven. Het is perfect voor een zoele avond. 

Nu tijd voor Jeopardy!, mijn favoriete dagelijkse quiz programma. Ik heb al zoveel geleerd van dat programma, want ik kijk het sinds 1984, dus vanaf het begin. Jammer genoeg is de iconische presentator, Alex Trebek, die na 36 jaar het programma "was", dit weekend overleden. Ik ben benieuwd wie zijn opvolger gaat zijn. Het zal moeilijk zijn in Alex's voetstappen te treden. 
 

5 reacties:

Anja L. zei

Grappig, na je 10000 stappen huis ga je een rondje lopen. Met dan ook nog dat hout sjouwen heb je je beweging wel gehad.
Fijne woensdag

Marion2 zei

Hier zijn de temperaturen ook boven normaal. Niet goed, maar wel fijn.

Wat een eer dat je jullie stadje mag vertegenwoordigen met het fotoproject.
Zoiets is jou helemaal toevertrouwd.

Ik ben van de wegwerp mondkapjes afgestapt. Eerst had ik ze, omdat je er beter mee kunt ademen en ze zijn redelijk goed. Maar ja, niet bepaald duurzaam. Nu heb ik de perfecte stoffen gevonden. Je kunt er net zo goed mee ademen, zijn tweelaags en zijn zo geconstrueerd dat je bril niet beslaat. Ik vind ze echt fijn zitten. Als je wilt, kan ik je de link sturen.

Petr@ zei

Wat kun je levensecht dromen soms. Dat zijn ook vaak de dromen die je onthoudt.

Lief van je, om dat zware hout naar boven te dragen. Daar zal Rick blij mee zijn!

Leuk, die foto's om Vienna te promoten!

Sally zei

Haha net als Anja dacht ik precies hetzelfde. Toch nog extra lopen ;-)
Fijn nog zo’n mooie dag en ik snap wel dat je gaat wandelen met al die prachtige kleuren zo om je heen. Gaat t goed met Rick z’n knie? Fijn dat het hout al in de garage ligt voor hem

Petra zei

@Anja - Ja, een actieve dag gisteren!

@Marion - Ik draag de wegwerp mondkapjes als we langer ergens binnen zijn, zoals een supermarkt. Ik vind ze ook fijner bij de personal training. Maar ik heb ook een aantal heel fijn zittende stoffen. Een dame op Etsy heeft het perfecte patroon.

@Petra - Het lijkt me zo leuk als Vienna wint, dat wordt dan een extra feestelijke Kerst.

@Sally - Rick gaat iedere dag een stukje beter. Hij doet nu ieder uur zijn oefeningen, dus hopelijk gaat het snel vooruit.