Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, november 20, 2020

Over Ricks verjaardag

Vorig jaar was het een groot feest en het laatste dat we voor de pandemie gaven. Ik ben zo blij dat Rick toen zijn bar heeft kunnen inwijden. Vandaag is hij jarig en is allang blij dat met mij en Saskia te vieren. 

Saskia en ik maken ontbijt, maar Rick wacht tot Starbucks. Mijn paddestoelen, tomaat en ei ontbijt smaakt weer prima, maar het veganistische omelet van Saskia verbrandt zo erg dat we de pan wel weg kunnen gooien. Gauw bestel ik een paar nieuwe bakpannen op Amazon, die van ons zijn zo oud en hun anti-aanbaklaag versleten. 

Als Rick klaar is met zijn douche gaan we naar Starbucks. Dit keer ook met een bestelling voor Saskia, een soja melk gedecaffineerde latte met pepermunt siroop. Rick krijgt een gratis verjaardagskoffie en dat wordt een eggnog latte. Ook neemt hij zijn favoriete broodje hier. 

De tijd gaat zo snel dat Rick meteen naar zijn fysiotherapie moet vertrekken. Saskia heeft nu dus geen ontbijt en we gaan een acai bowl halen bij South Block. Daarna doe ik mijn stappen tot ik er 6500 bijeen heb.

Intussen is Orion helemaal bang van Pig. Hij hoeft maar langs te lopen en de kat slaat hem. Flapjack kan het wel met Orion vinden en lijkt op onderstaande foto de vrede te willen houden. Het is zo grappig om te zien hoe die katten Orion helemaal onder hun kattenduimen hebben.


Na mijn douche gaan Saskia en ik naar Target. Daar heeft Saskia een aantal kledingstukken gezien, die ze graag wil hebben. Ik zeg daar geen nee tegen, want de kleding hier is idioot goedkoop. Een van de truien, die Saskia koopt, kost $6. De broek, die ze leuk vindt, hebben ze alleen in grotere maten, dus die gaan we online zoeken. 

Daarna kijken we nog even bij de kerstspullen en ik neem contactlensvloeistof mee. Die is hier veel goedkoper dan elders. Voor we terug naar huis gaan, haalt Saskia haar lunch bij Mom's Organic Market. Ik kijk of er ook iets van mijn gading is, maar alles heeft teveel koolhydraten. 
Als we thuiskomen is Rick aan het videobellen met Kai. Wij praten ook even mee, maar dit is Ricks verjaardagsgesprek met zijn zoon. Ik ga voor het huis in de zon wachten tot Rick klaar is om lunch te gaan halen. Het is namelijk opeens weer 19 graden en lekker om buiten te zitten.

Rick heeft zijn lunch en het dessert voor vanavond al helemaal bedacht. Eerst haalt hij een chocolade chip koekje (nou, eigenlijk wel koek, zo groot) van Crumbl voor vanavond. Dan bestelt hij een pasty van Pure Pasty, de Engelse bakkerij, die authentieke Cornish pasties heeft. 

Voor mij is dat allemaal een no no en mijn salade staat al klaar bij Subway. Ricks zus belt en hij eet lunch, terwijl hij met haar kletst. Ik eet op 20 november mijn lunch buiten voor op de stoep. Als de winter zo wordt hoor je mij niet klagen. 

Met dit prachtige weer willen Saskia en ik de natuur in en dat wordt Great Falls. We lopen dit keer langs de rivier en er zijn mooie reflecties in de kanaaltjes daar. Jammer genoeg zien we weinig vogels en het adelaarsnest op het eiland aan de overkant lijkt weg te zijn. 



We lopen nota bene zonder jas met 20 graden eind november. We hebben het zelfs warm in onze lange mouwen en broeken en mondkapjes. Die laatste doen we alleen aan als er mensen aankomen. Iedereen doet verder hetzelfde.

Als laatste gaan we naar de uitkijkpunten over de watervallen. Die liggen er op het moment heel mooi bij, precies genoeg water om de watervallen goed uit te doen komen. Kayakers nemen de gelegenheid het water in te gaan op deze prachtige dag. 


Terwijl we naar de auto teruglopen, bedenk ik me dat ik Paddington mee had willen nemen voor de dagelijkse foto. Saskia dacht dat ik expres van plan was hem later op te halen, dus heeft niets gezegd. We halen Paddington op en er is een doorzichtig paneel waar hij voor kan staan met de watervallen op de achtergrond. 
Tegen vieren zijn we terug en nemen even rust tot Rick klaar is met zijn werk. Saskia heeft een vorm van chronic fatigue syndrome, wat mij zeer verontrust. Ik was haar leeftijd, toen mijn fibromyalgie heel erg opspeelde. Gelukkig is Saskia onder goede medische behandeling.

Rick heeft voor zijn verjaardag zijn nieuwe kerst Tommy Bahama's overhemd aan. Er moet natuurlijk een foto van de jarige genomen worden. Dit jaar is het wel heel anders, dan vorig jaar. Toch geniet Rick vandaag ook, merk ik. Deze foto zou zo in de zomer genomen kunnen zijn. 
Tijdens happy hour aan de bar geven Saskia en ik Rick zijn pakjes. Jammer genoeg is mijn grote cadeau toch niet op tijd aangekomen. Het moest uit China komen en ik heb extra betaald om het versneld te sturen. 

Gelukkig heb ik wel een kaart en een cadeau pakket van Lindemans bier om aan Rick te geven. Daar komt een glas bij dat hij nog niet in zijn collectie heeft. Saskia heeft ook een schot in de roos met een t-shirt met Donald Duck erop.

Terwijl we aan de bar zitten te kletsen, belt Katja. We maken allerlei plannen voor Thanksgiving. Zo ontzettend leuk en fijn dat twee van onze drie kinderen er zullen zijn. Kai en Raquel gaan het allemaal virtueel meemaken, want we zullen hen de hele dag op Teams hebben. 

Voor Ricks verjaardagsmaal hebben we van Cafe Renaissance besteld. Saeed maakte een uitzondering en liet ons van het gewone menu kiezen. Het gewoonlijke afhaalmenu is enkel een aantal pasta's. Begrijpelijk, maar dat is niet waar wij op hoopten. 

Bij het restaurant aangekomen zien we dat er nu lampverwarmingen zijn. Dat zal Rick hopelijk overhalen weer buiten te gaan eten. We krijgen onze maaltijd mee op hun porcelein, zo mooi! 

Thuis delen we een voorgerecht van gerookte zalm en dan heeft Rick chateaubriand en ik kalfsmedaillons. Die worden beiden met een wijn champignonsaus geserveerd en de groentes zijn haricots verts, wortel, broccolini en prei. 

Allemaal voortreffelijk bereid, alsof er een engeltje op onze tongen plast. Saeed heeft er voor Ricks verjaardag nog een frambozentaartje bij gedaan dat we samen delen. 

De deurbel gaat en daar is een DHL pakketje. Zou het? En jawel, het is Ricks officiele verjaarscadeau, een mini kettingzaag. Dat was een grote wens en Ricks blijdschap is dan ook groot. Hier kan hij zoveel mee doen (volgens hem). Ik ben blij dat het toch nog op zijn verjaardag aankwam!

De rest van de avond brengen we samen door, maar ieder met ons eigen ding. Dat is ook gezellig. Zo te zien heeft Rick van zijn verjaardag genoten. Ik ook, want niet alleen heb ik mijn jongste hier, ik heb de andere twee vandaag ook gesproken. 
 

9 reacties:

Pascale zei

Rick heeft best een zwaar jaar achter de rug, ik ben blij dat hij zo'n gezellige verjaardag heeft gehad!

Bente zei

Van Harte Gefeliciteerd voor Rick! Wat top dat je kadootje toch nog op tijd kwam.
Fijn dat jullie vorig jaar zo hebben kunnen uitpakken op zijn verjaardag. Hopelijk volgend jaar ook weer een knalfeest!

Anoniem zei

Nog een gelukkige verjaardag voor Rick ondanks Corona heeft hij toch nog een fijne verjaardag gehad.
Verjaardagsgroeten van Hilde uit B.

Mayan zei

Leuke verjaardag voor Rick met zijn dochter erbij. Wat heerlijk dat jullie nog samen kunnen zijn met Thanksgiving. Hier mag je helemaal niemand meer thuis ontvangen. Ik spreek mijn kinderen alleen online. Hoop dat het allemaal helpt en de nummers weer gauw naar beneden gaan.

Sonja zei

Heerlijke dag en prachtige foto's van Great falls. Wat fijn dat Saskia er was voor Rick zijn verjaardag, toch een bonus in deze akelige tijd. Op naar een gezellige Thanksgiving!

Anja L. zei

Gelukkig heeft Rick een leuke dag gehad.
Brr, die kayakers, ik moet er niet aan denken.
Wat een leuk shirt heeft Rick aan en wat ziet hij er goed uit.
Heel fijn weekend!

Petr@ zei

Ik denk dat Rick een hele leuke verjaardag heeft gehad op deze manier. En wat grappig dat je cadeau op de valreep nog binnen kwam.

Och jee, wat naar voor Saskia dat ze die aandoening heeft. Fijn dat ze wel goede medische begeleiding heeft.

Anoniem zei

Jullie hebben er ondanks deze rare tijden een leuke dag van gemaakt.
Eten klinkt heel lekker.
Wat fijn dat je al je kids hebt gesproken.
Groetjes, Bea

Petra zei

@Pascale - Die verdiende hij inderdaad!

@Bente - Laten we het hopen! Eens moet dit toch voorbij zijn.

@Hilde - Dank je wel!

@Mayan - Het blijft natuurlijk een klein risico, maar voor de mentale gezondheid van de jongste is het ook heel belangrijk om niet alleen te zijn.

@Sonja - Ik zie er erg naar uit!

@Anja - Die kayakers komen zo de watervallen over, dat ziet er zo eng uit!

@Petra - Ja, ze is wel echt mijn zorgenkind.

@Bea - Altijd heerlijk om even bij te kletsen met Kai en Katja!